Γιάννης Περιστεράς - Δεύτερο βάθρο στο Bol d’Or για το Yamaha R7 European Cup SuperFinale [VIDEO]
Από την 13η στην 3η θέση, και τρίτος γενικής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλου R7 - Μεγάλες εμφανίσεις για τον Έλληνα αγωνιζόμενο
Από τον
Κώστα Γκαζή
14/9/2024
Μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στον πρώτο αγώνα του Yamaha R7 European Cup SuperFinale, την Παρασκευή στην πίστα Paul Ricard όπου διεξάγεται το φετινό Bol d’Or, ο Γιάννης Περιστεράς με το #41 κατέκτησε την ίδια τρίτη θέση και στον 2ο αγώνα, του Σαββάτου, σε ένα κύπελλο που συμμετέχουν τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της Ευρώπης.
Ο Περιστεράς ξεκίνησε από την 7η θέση, για να πέσει στην 13η στην εκκίνηση, όμως γρήγορα ξεκίνησε να προσπερνά αναβάτες, για να βρεθεί 10ος στον πρώτο γύρο, και… 5ος στον δεύτερο. Στον τρίτο γύρο ο Έλληνας αγωνιζόμενος είχε καταφέρει να ανέβει 2ος, και στον τέταρτο οδηγούσε την κούρσα! Πίσω του στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Conte, τρίτος ο Bergamini και μόλις 7ος ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα Lehmann -που θα κέρδιζε τελικά και τον δεύτερο.
Όμως με τις μοτοσυκλέτες να είναι ίδιες απο πλευράς απόδοσης, οι διαφορές ήταν μικρές και οι αναβάτες άλλαζαν μεταξύ τους θέση πολλές φορές σε κάθε γύρο. Έτσι, πριν λήξει ο τέταρτος γύρος, ο Περιστεράς είχε υποχωρήσει στην 4η θέση, ενώ ο Lehmann ήταν 8ος. Στον 5ο γύρο ο Περιστεράς ήταν 2ος, και στον 6ο τρίτος. Τελικά, στον 7ο από τους προγραμματισμένους 9 γύρους οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία λόγω ενός ατυχήματος, σημαία που βρήκε νικητή τον Γερμανό Lehmann, δεύτερο τον Valentin Folger (ξάδελφο του Jonas και νικητή του Superfinale το 2023), και τρίτο τον Γιάννη Περιστερά! Σημειώστε πως μόλις 1.868 δευτερόλεπτα χώριζαν τους οκτώ πρώτους τερματίσαντες.
Κάπως έτσι, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα των δυο αγώνων του Σαββατοκύριακου, ο Lehmann πήρε τη νίκη του SuperFinale γύρου του R7 European Cup 2024με 50 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Folger (4ος στον 1ο αγώνα) με 33 βαθμούς, και τρίτος ο Γιάννης Περιστεράς με δυο τρίτες θέσεις και 32 βαθμούς.
Εντυπωσιακά τα βάθρα του Γιάννη Περιστερά, που δεν ήρθαν καθόλου εύκολα απέναντι σε 28 ταλαντούχους αγωνιζόμενους, και έδειξαν ξεκάθαρα το ανεβασμένο επίπεδο του. Του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad: Πέτυχε μία 5η και μία 6η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη νέα πίστα της γειτονικής χώρας
Από τον
Παύλο Καρατζά
27/7/2026
Στη νέα βουλγάρικη πίστα Α1 Motor Park διεξήχθη το πέμπτο αγωνιστικό τριήμερο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας BMU όπου ο Γιώργος Παρασκευάς πέτυχε μία 5η και μία 6η θέση με την ομάδα Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad στην κατηγορία F1000.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:
Παρότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε track day με σκοπό την παραπάνω εξοικείωση με την πίστα, οι συνεχείς μεταβολές καιρού δεν επέτρεψαν τη σωστή αξιολόγηση των ρυθμίσεων και των ελαστικών.
Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκίνησε υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς η έντονη βροχόπτωση την Παρασκευή περιόρισε τη δυνατότητα της ομάδας να συλλέξει άμεσα τα απαραίτητα δεδομένα για το ιδανικό στήσιμο μοτοσυκλέτας. Λόγω βροχόπτωσης πραγματοποιήθηκε μόνο μια περίοδος ελευθέρων δοκιμών, με τις δυο υπόλοιπες να μεταφέρονται στο πρόγραμμα του Σαββάτου μαζί με τις κατατακτήριες δοκιμές και τον πρώτο αγώνα.
Το Σάββατο, στα χρονομετρημένα ο Έλληνας αναβάτης κατέκτησε την έκτη θέση στη σχάρα εκκίνησης για τους δυο αγώνες έντεκα γύρων. Ακολουθούσε ο πρώτος αγώνας του τριημέρου και ο πιλότος της WOLF-RACING πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση ήδη από την πρώτη στροφή.
Ωστόσο, η λανθασμένη επιλογή ελαστικών και το μη – ακόμη – ιδανικό set up της μοτοσυκλέτας BMW S1000RR WSR4 δεν του επέτρεψαν να διατηρήσει τον ρυθμό του. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχε υποχωρήσει στην έκτη θέση, την οποία διατήρησε με σταθερότητα μέχρι την καρό σημαία αποκομίζοντας πολύτιμα δεδομένα για τον ερχόμενο αγώνα της Κυριακής.
Η εικόνα της ομάδας ήταν αισθητά βελτιωμένη την επόμενη μέρα στον δεύτερο αγώνα. Με το σωστό πλέον στήσιμο μοτοσυκλέτας, το οποίο ο Γιώργος Παρασκευάς χαρακτήρισε «τρέλα, καταπληκτικό!», επανέλαβε την εξαιρετική του εκκίνηση, βρισκόμενος ξανά στην τέταρτη θέση, αυτή τη φορά έχοντας τον απαιτούμενο ρυθμό και την αυτοπεποίθηση για να την υπερασπιστεί.
Στον έκτο γύρο, όμως, η τύχη είχε διαφορετική άποψη. Στη δεύτερη και πιο απαιτητική στροφή της πίστας παρουσιάστηκε ένα απρόοπτο τεχνικό περιστατικό, το οποίο άλλαξε τα αποτελέσματα. Κατά το κατέβασμα ταχυτήτων από τετάρτη, η μοτοσυκλέτα μπήκε στιγμιαία σε νεκρά και στη συνέχεια κούμπωσε απότομα η πρώτη σχέση, προκαλώντας μια επικίνδυνη αποσταθεροποίηση. Η στιγμή αυτή ήταν αρκετή για να δοθεί η ευκαιρία στον αναβάτη που ακολουθούσε τον Γιώργο Παρασκευά, να τον προσπεράσει.
Δεν εγκατέλειψε ποτέ τη μάχη και την προσπάθεια ο πιλότος μας, πιέζοντας μέχρι την τελευταία στροφή για να καλύψει τη διαφορά και να ανακτήσει τη θέση του. Παρά τον ταχύτερο ρυθμό στους τελευταίους τρεις γύρους, πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην πέμπτη θέση ολοκληρώνοντας ένα πολύ θετικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για την WOLF-RACING, γεμάτο επιμονή και αγωνιστικό πνεύμα.
Με τα αποτελέσματα στην Βουλγαρία, ο Γιώργος Παρασκευάς και η WOLF-RACING αποκόμισαν πολύτιμους βαθμούς και σημαντικά δεδομένα για τη νέα πίστα A1 Motor Park, συνεχίζοντας την πορεία του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας με αισιοδοξία και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τη συνέχεια της σεζόν.
Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, σήμερα στον δεύτερο αγώνα η μοτοσυκλέτα ήταν καταπληκτική! Βελτιωθήκαμε τρομερά και γενικά νιώθω πολύ καλός οδηγός πλέον. Νιώθω ότι ξανά βρίσκω τον παλιό καλό εαυτό μου.
Η νέα πίστα Α1 Motor Park είναι πολύ παιχνιδιάρικη, μπορείς να κάνεις πάρα πολύ εύκολα λάθος ιδιαίτερα σε δυο τρομερές στροφές. Πειραματιζόμασταν σε αρκετά σημεία διότι είναι η πρώτη φορά που αγωνιζόμαστε εδώ.
Δεν έχω λόγια, θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μου συμπαραστέκεται και κυρίως θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου».
Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023: