Γιάννης Περιστεράς - Δεύτερο βάθρο στο Bol d’Or για το Yamaha R7 European Cup SuperFinale [VIDEO]

Από την 13η στην 3η θέση, και τρίτος γενικής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλου R7 - Μεγάλες εμφανίσεις για τον Έλληνα αγωνιζόμενο
Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/9/2024

Μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στον πρώτο αγώνα του Yamaha R7 European Cup SuperFinale, την Παρασκευή στην πίστα Paul Ricard όπου διεξάγεται το φετινό Bol d’Or, ο Γιάννης Περιστεράς με το #41 κατέκτησε την ίδια τρίτη θέση και στον 2ο αγώνα, του Σαββάτου, σε ένα κύπελλο που συμμετέχουν τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της Ευρώπης.

Ο Περιστεράς ξεκίνησε από την 7η θέση, για να πέσει στην 13η στην εκκίνηση, όμως γρήγορα ξεκίνησε να προσπερνά αναβάτες, για να βρεθεί 10ος στον πρώτο γύρο, και… 5ος στον δεύτερο. Στον τρίτο γύρο ο Έλληνας αγωνιζόμενος είχε καταφέρει να ανέβει 2ος, και στον τέταρτο οδηγούσε την κούρσα! Πίσω του στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Conte, τρίτος ο Bergamini και μόλις 7ος ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα Lehmann -που θα κέρδιζε τελικά και τον δεύτερο.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Όμως με τις μοτοσυκλέτες να είναι ίδιες απο πλευράς απόδοσης, οι διαφορές ήταν μικρές και οι αναβάτες άλλαζαν μεταξύ τους θέση πολλές φορές σε κάθε γύρο. Έτσι, πριν λήξει ο τέταρτος γύρος, ο Περιστεράς είχε υποχωρήσει στην 4η θέση, ενώ ο Lehmann ήταν 8ος. Στον 5ο γύρο ο Περιστεράς ήταν 2ος, και στον 6ο τρίτος. Τελικά, στον 7ο από τους προγραμματισμένους 9 γύρους οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία λόγω ενός ατυχήματος, σημαία που βρήκε νικητή τον Γερμανό Lehmann, δεύτερο τον Valentin Folger (ξάδελφο του Jonas και νικητή του Superfinale το 2023), και τρίτο τον Γιάννη Περιστερά! Σημειώστε πως μόλις 1.868 δευτερόλεπτα χώριζαν τους οκτώ πρώτους τερματίσαντες.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Κάπως έτσι, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα των δυο αγώνων του Σαββατοκύριακου, ο Lehmann πήρε τη νίκη του SuperFinale γύρου του R7 European Cup 2024 με 50 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Folger (4ος στον 1ο αγώνα) με 33 βαθμούς, και τρίτος ο Γιάννης Περιστεράς με δυο τρίτες θέσεις και 32 βαθμούς.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Εντυπωσιακά τα βάθρα του Γιάννη Περιστερά, που δεν ήρθαν καθόλου εύκολα απέναντι σε 28 ταλαντούχους αγωνιζόμενους, και έδειξαν ξεκάθαρα το ανεβασμένο επίπεδο του. Του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ετικέτες

X-Trial 2026: Ο Toni Bou κερδίζει στην Βαρκελώνη για 19η φορά

Απόλυτος κυρίαρχος για ακόμα μία φορά ο Ισπανός
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/2/2026

Για ακόμη μία φορά, ο “ισόβιος” Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial, Toni Bou σημείωσε νίκη στον αγώνα X-Trial της Βαρκελώνης. Μάλιστα αυτή ήταν η 19η του νίκη στο X-Trial of Barcelona.

Ο Toni Bou (Repsol Honda Trial Team) δεν απειλήθηκε από τους αντιπάλους του και πήρε μία άνετη νίκη, με τους Jaime Busto (GasGas) and Gabriel Marcelli (Repsol Honda Trial Team) να συμπληρώνουν αντίστοιχα το βάθρο.

Μετά από αυτή του τη νίκη, ο Bou έχει συγκεντρώσει 135 βαθμούς, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον teammate του Marcelli που έχει 93 και είναι έτσι ένα βήμα μακριά από έναν ακόμη τίτλο στο X-Trial, με μόλις τρεις γύρους να απομένουν. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε πως αυτός θα είναι εκτός απροόπτου ο 20ος τίτλος X-Trial για τον Bou που ανακηρύσσεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνεχόμενα από το 2007!

1

Toni Bou: “Είμαι απίστευτα χαρούμενος και πολύ περήφανος για το πώς πήγε η βραδιά. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ ξεχωριστός για μένα και το να κερδίζεις ξανά στην πατρίδα σου δεν είναι κάτι που μπορείς να θεωρήσεις δεδομένο, πόσο μάλλον να το κάνεις για 19η φορά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για όλη τη σκληρή δουλειά της, γιατί απόψε έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στο Palau Sant Jordi. Κερδίσαμε τον πρώτο γύρο και στη Super Pole καταφέραμε να προκριθούμε στην καλύτερη θέση για τον τελικό, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και το επίπεδο που δείξαμε. Είναι επίσης μια πολύ σημαντική νίκη όσον αφορά τον τίτλο, καθώς θα έχω την πρώτη μου ευκαιρία να τον κερδίσω στον επόμενο αγώνα στο Chalon-sur-Saône.”

Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία έως τώρα:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Bou Toni

Repsol Honda HRC

135

2

Marcelli Gabriel

Repsol Honda HRC

93

3

Busto Jaime

Gas Gas Factory Team

89

4

Hemingway Harry

Beta Factory Racing

59

5

Grattarola Matteo

Beta Factory Racing

31

6

Peace Jack

Sherco Factory Team

19

7

Farre Arnau

Sherco Factory Team

15

8

Titli Francesco

Montesa Talent School

14

9

Dufrese Hugo

Beta

11

10

Bincaz Benoit

Electric Motion

11

11

Hemingway George

Beta Factory Racing

4

12

Gelabert Miquel

Honda Montesa

2