Γιάννης Περιστεράς - Δεύτερο βάθρο στο Bol d’Or για το Yamaha R7 European Cup SuperFinale [VIDEO]

Από την 13η στην 3η θέση, και τρίτος γενικής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλου R7 - Μεγάλες εμφανίσεις για τον Έλληνα αγωνιζόμενο
Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/9/2024

Μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στον πρώτο αγώνα του Yamaha R7 European Cup SuperFinale, την Παρασκευή στην πίστα Paul Ricard όπου διεξάγεται το φετινό Bol d’Or, ο Γιάννης Περιστεράς με το #41 κατέκτησε την ίδια τρίτη θέση και στον 2ο αγώνα, του Σαββάτου, σε ένα κύπελλο που συμμετέχουν τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της Ευρώπης.

Ο Περιστεράς ξεκίνησε από την 7η θέση, για να πέσει στην 13η στην εκκίνηση, όμως γρήγορα ξεκίνησε να προσπερνά αναβάτες, για να βρεθεί 10ος στον πρώτο γύρο, και… 5ος στον δεύτερο. Στον τρίτο γύρο ο Έλληνας αγωνιζόμενος είχε καταφέρει να ανέβει 2ος, και στον τέταρτο οδηγούσε την κούρσα! Πίσω του στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Conte, τρίτος ο Bergamini και μόλις 7ος ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα Lehmann -που θα κέρδιζε τελικά και τον δεύτερο.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Όμως με τις μοτοσυκλέτες να είναι ίδιες απο πλευράς απόδοσης, οι διαφορές ήταν μικρές και οι αναβάτες άλλαζαν μεταξύ τους θέση πολλές φορές σε κάθε γύρο. Έτσι, πριν λήξει ο τέταρτος γύρος, ο Περιστεράς είχε υποχωρήσει στην 4η θέση, ενώ ο Lehmann ήταν 8ος. Στον 5ο γύρο ο Περιστεράς ήταν 2ος, και στον 6ο τρίτος. Τελικά, στον 7ο από τους προγραμματισμένους 9 γύρους οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία λόγω ενός ατυχήματος, σημαία που βρήκε νικητή τον Γερμανό Lehmann, δεύτερο τον Valentin Folger (ξάδελφο του Jonas και νικητή του Superfinale το 2023), και τρίτο τον Γιάννη Περιστερά! Σημειώστε πως μόλις 1.868 δευτερόλεπτα χώριζαν τους οκτώ πρώτους τερματίσαντες.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Κάπως έτσι, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα των δυο αγώνων του Σαββατοκύριακου, ο Lehmann πήρε τη νίκη του SuperFinale γύρου του R7 European Cup 2024 με 50 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Folger (4ος στον 1ο αγώνα) με 33 βαθμούς, και τρίτος ο Γιάννης Περιστεράς με δυο τρίτες θέσεις και 32 βαθμούς.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Εντυπωσιακά τα βάθρα του Γιάννη Περιστερά, που δεν ήρθαν καθόλου εύκολα απέναντι σε 28 ταλαντούχους αγωνιζόμενους, και έδειξαν ξεκάθαρα το ανεβασμένο επίπεδο του. Του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ετικέτες

Suzuki Moto Greece - Ισχυρή παρουσία και βάθρο στο Hellas Rally 2026

Η Suzuki Moto Greece ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στο Hellas Rally 2026, καταγράφοντας μία από τις πιο δυνατές παρουσίες της στον θεσμό
Suzuki Hellas Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/6/2026

Για επτά ημέρες και περίπου 1.750 χιλιόμετρα απαιτητικών διαδρομών, η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με κάθε είδους πρόκληση που μπορεί να προσφέρει ένας αγώνας αυτού του επιπέδου. Με σωστή προετοιμασία, ομαδική δουλειά και αγωνιστική συνέπεια, οι αναβάτες και η ομάδα υποστήριξης κατάφεραν να φέρουν εις πέρας μία ακόμη απαιτητική διοργάνωση με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Ξεχωριστή στιγμή της φετινής συμμετοχής αποτέλεσε η 2η θέση στην κατηγορία M1 που κατέκτησε ο Γιάννης Τρίγκας με το νέο DR-Z4S. Στην πρώτη του παρουσία στο Hellas Rally, το νέο μοντέλο της Suzuki απέδειξε από την πρώτη στιγμή την ανταγωνιστικότητά του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στο βάθρο και κατακτώντας παράλληλα την 11η θέση της Γενικής Κατάταξης.

Suzuki Hellas Rally
Αριστερά ο Γιάννης Τρίγκας

Παράλληλα, ο Κώστας Χατζημιχάλης ολοκλήρωσε ακόμη μία απαιτητική πρόκληση με το V-STROM 800DE, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τις δυνατότητες και την αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας σε συνθήκες πραγματικού Rally Raid.

Suzuki Hellas Rally
Κώστας Χατζημιχάλης

Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας που χτίζεται τα τελευταία χρόνια μέσα από αγώνες, δοκιμές και αμέτρητες ώρες δουλειάς από ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μοτοσυκλέτα και τους αγώνες. Από τους αναβάτες μέχρι τους μηχανικούς και την ομάδα υποστήριξης, κάθε μέλος συνέβαλε ουσιαστικά σε αυτή την επιτυχία.

Πέρα από τα αποτελέσματα, το Hellas Rally 2026 επιβεβαίωσε τη δυναμική της Suzuki Moto Greece και τη δυνατότητα της ομάδας να εξελίσσει νέα εγχειρήματα και να τα οδηγεί άμεσα σε ανταγωνιστικό επίπεδο απέναντι σε έμπειρες συμμετοχές από όλη την Ευρώπη.

Suzuki Hellas Rally

Η Suzuki Moto Greece ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες και υποστηρικτές που βρίσκονται δίπλα της σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια:

Dunlop Moto Greece / Wurth Hellas / Moto Market (Acerbis, Nordcode, Pilot, GEN2) / Weber Grill Hellas / Xristos MX House / DNA Filters / DXL Graphics / Aurora Rally Equipment / Tassoulis Extra Products (KAGE, Afam, Moto Master) / Yoshimura / The Gear Up / Espresso Da Vinci / Zulap

Suzuki Hellas Rally

Καθώς και τους ανθρώπους της ομάδας που βρίσκονται πίσω από κάθε αποτέλεσμα: τον Τάσο Μπακταλιά, τον Σώζων Κάππο, τον Χάρη Σκυριανό και τον Σπύρο Χουλιαρά.

Με το Hellas Rally 2026 να αποτελεί πλέον μέρος της ιστορίας της ομάδας, η Suzuki Moto Greece συνεχίζει την πορεία της με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρη κατεύθυνση για το μέλλον. Η φετινή διοργάνωση απέδειξε ότι η δουλειά που γίνεται αποδίδει καρπούς και ότι τα καλύτερα βρίσκονται ακόμη μπροστά.