Γιάννης Περιστεράς - Δεύτερο βάθρο στο Bol d’Or για το Yamaha R7 European Cup SuperFinale [VIDEO]

Από την 13η στην 3η θέση, και τρίτος γενικής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλου R7 - Μεγάλες εμφανίσεις για τον Έλληνα αγωνιζόμενο
Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/9/2024

Μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στον πρώτο αγώνα του Yamaha R7 European Cup SuperFinale, την Παρασκευή στην πίστα Paul Ricard όπου διεξάγεται το φετινό Bol d’Or, ο Γιάννης Περιστεράς με το #41 κατέκτησε την ίδια τρίτη θέση και στον 2ο αγώνα, του Σαββάτου, σε ένα κύπελλο που συμμετέχουν τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της Ευρώπης.

Ο Περιστεράς ξεκίνησε από την 7η θέση, για να πέσει στην 13η στην εκκίνηση, όμως γρήγορα ξεκίνησε να προσπερνά αναβάτες, για να βρεθεί 10ος στον πρώτο γύρο, και… 5ος στον δεύτερο. Στον τρίτο γύρο ο Έλληνας αγωνιζόμενος είχε καταφέρει να ανέβει 2ος, και στον τέταρτο οδηγούσε την κούρσα! Πίσω του στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Conte, τρίτος ο Bergamini και μόλις 7ος ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα Lehmann -που θα κέρδιζε τελικά και τον δεύτερο.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Όμως με τις μοτοσυκλέτες να είναι ίδιες απο πλευράς απόδοσης, οι διαφορές ήταν μικρές και οι αναβάτες άλλαζαν μεταξύ τους θέση πολλές φορές σε κάθε γύρο. Έτσι, πριν λήξει ο τέταρτος γύρος, ο Περιστεράς είχε υποχωρήσει στην 4η θέση, ενώ ο Lehmann ήταν 8ος. Στον 5ο γύρο ο Περιστεράς ήταν 2ος, και στον 6ο τρίτος. Τελικά, στον 7ο από τους προγραμματισμένους 9 γύρους οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία λόγω ενός ατυχήματος, σημαία που βρήκε νικητή τον Γερμανό Lehmann, δεύτερο τον Valentin Folger (ξάδελφο του Jonas και νικητή του Superfinale το 2023), και τρίτο τον Γιάννη Περιστερά! Σημειώστε πως μόλις 1.868 δευτερόλεπτα χώριζαν τους οκτώ πρώτους τερματίσαντες.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Κάπως έτσι, συνδυάζοντας τα αποτελέσματα των δυο αγώνων του Σαββατοκύριακου, ο Lehmann πήρε τη νίκη του SuperFinale γύρου του R7 European Cup 2024 με 50 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Folger (4ος στον 1ο αγώνα) με 33 βαθμούς, και τρίτος ο Γιάννης Περιστεράς με δυο τρίτες θέσεις και 32 βαθμούς.

Γιάννης Περιστεράς - 3ος στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του R7 Cup

Εντυπωσιακά τα βάθρα του Γιάννη Περιστερά, που δεν ήρθαν καθόλου εύκολα απέναντι σε 28 ταλαντούχους αγωνιζόμενους, και έδειξαν ξεκάθαρα το ανεβασμένο επίπεδο του. Του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ετικέτες

Hellas Rally 2026: Μεγάλη νίκη Cerutti με Aprilia - Ο Κίμωνας Καράμπελας πρώτος από τους Έλληνες στην γενική κατάταξη!

Ιδιαίτερα απαιτητικό το φετινό Rally
Hellas Rally 2026: Μεγάλη νίκη Cerutti με Aprilia - Ο Κίμωνας Καράμπελας πρώτος από τους Έλληνες στην γενική κατάταξη!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/6/2026

Τόσο από πλευράς οδήγησης, όσο και από ανάγκες πλοήγησης, το φετινό Hellas Rally ανέβασε βαθμό δυσκολίας και μέτρησε αρκετές εγκαταλείψεις, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα του, ως ένα από τα κορυφαία Rally σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Ανεβασμένο ήταν και το επίπεδο του Cerutti αλλά και γενικά της ομάδας Aprilia, όπου δεύτερος τώρα είχε έρθει ο Marini, επίσης σε κορυφαίο επίπεδο οδηγικά, κάτι που φαίνεται από την τελική κατάταξη, έχοντας καταφέρει μοτοσυκλέτες της κατηγορίας M5 να κυριαρχήσουν.

Για μία ακόμη φορά, αυξημένη ήταν η παρουσία Ελλήνων αναβατών σε σύγκριση με παλαιότερες διοργανώσεις, έχοντας 14 συμμετοχές σε σύνολο 204 αγωνιζόμενων.

To φετινό Hellas Rally ολοκληρώθηκε μετά από μια εβδομάδα απαιτητικής οδήγησης στην Εύβοια και τη Θεσσαλία. Για τους Έλληνες που έλαβαν μέρος ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να πάρουν την εμπειρία ενός διεθνούς αγώνα και να ζήσουν την διαδικασία διεξαγωγής και την διοργάνωση που έχουν όλα τα μεγάλα Rally χωρίς να ξενιτευτούν κάνοντας πρόσθετα έξοδα.

Στην κατάταξη των Ελλήνων αναβατών καλύτερος όλων αναδείχθηκε ο Enduro συντάκτης του MOTO, ο Κίμων Καράμπελας (#26) με Yamaha Tenere 700.

Ο Κίμωνας τερμάτισε στην 7η θέση της Γενικής Κατάταξης όντας πρώτος μεταξύ των Ελλήνων, ενώ στην κατηγορία Μ5 που συμμετείχε πήρε την τρίτη θέση πίσω από τις Aprilia των Ιταλών εργοστασιακών αναβατών, Jacopo Cerutti και Thomas Marini, που πήραν τις δύο πρώτες θέσεις. Οι δύο αναβάτες της Aprilia συνεχάρησαν μάλιστα τον Κίμωνα και ανανέωσαν το ραντεβού σε κάποια άλλη διεθνή διοργάνωση. Με την 7η θέση γενικής ο Κίμωνας ανακάμπτει και στην κατάταξη των Ελλήνων αναβατών μετά τον περσινό αγώνα όπου μετά από όλα όσα είχαν συμβεί, είχε χάσει την πρωτιά ανάμεσα στους Έλληνες, κάτι όμως που έδωσε το έναυσμα και το πείσμα να συνεχίσει στο Romaniacs, τόσο στον ίδιο, όσο και στην ομάδα της Yamaha που πήρε τότε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία να στηρίξει το βήμα αυτό, ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο.

Ας δούμε αναλυτικά τι έκαναν όλοι οι Έλληνες του Hellas Rally 2026.

Κίμων Καράμπελας #26 - Yamaha Tenere 700

Γενική κατάταξη: 7ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5 (650-1300cc δικύλινδρα): 3ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 3ος

Γιάννης Σεβαστόπουλος #80 – Yamaha WR450F

Γενική κατάταξη: 8ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ2 (400-475cc): 5ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ2: 5ος

Παναγιώτης Κουζής #38 – CFMOTO 800MT-X

Γενική κατάταξη: 10ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 4ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 4ος

Γιάννης Τρίγκας #22 – Suzuki DR-Z4S

Γενική κατάταξη: 11ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ1: 2ος

 

Ιωσήφ Μπουτσαξής #91 – KTM 890 Adventure

Γενική κατάταξη: 25ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 6ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 5ος

Γιώργος Κοινωνάς #23, CFMOTO 450ΜΤ

Γενική κατάταξη: 29ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ2: 14ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ2: 11ος

Δημήτρης Αθανασουλόπουλος #323, KTM EXC 500

Γενική κατάταξη: 35ος

Κατάταξη κατηγορίας Veteran: 1ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ3 (480-600cc μονοκύλινδρα): 4ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ3: 2ος

Στέφανος Θεοχάρης #312, Beta RR 480

Γενική κατάταξη: 57ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ3: 10ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ3: 3ος

Πέτρος Πισσαρίδης #93, Voge DS800X Rally

Γενική κατάταξη: 69ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 15ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 7ος

Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης #24, Suzuki V-Strom 800 DE

Γενική κατάταξη: 78ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 16ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 8ος

Γιώργος Τσίτος #340, Beta RR 480

Γενική κατάταξη: 99ος

Κατάταξη κατηγορίας Veteran: 9ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ3: 15ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ3: 4ος

 

Εκτός των παραπάνω, στον αγώνα έδωσαν το παρών μερικοί ακόμη Έλληνες αναβάτες που δυστυχώς δεν έφτασαν ως τον τερματισμό.

Ηλίας Τσανικλίδης #107, Voge 300 Rally (Μ1) - Εγκατέλειψε την 6η και προτελευταία μέρα του αγώνα

Στέλιος Δεσύπρης #113, Husqvarna FE350 (Μ1) – Εγκατέλειψε την 4η μέρα

Χρήστος Πελούσης #74, Beta RR 480 (M3) – Εγκατέλειψε την 4η μέρα.

 

Ετικέτες