Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

Gino Rea - Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του

Ενθαρρυντικά τα νέα
Η οικογένεια του Gino Rea προέβη σε ανακοίνωση, ενημερώνοντας για την κατάσταση της υγείας του αναβάτη της FCC TSR Honda France, που είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στα δοκιμαστικά του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka.
 
“Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάποια ανάρτηση νωρίτερα, λόγω της ιαπωνικής κουλτούρας που επιβάλλει να μην γίνονται δημόσιες ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αν δεν υπάρχει πρώτη άμεση επαφή με την οικογένεια. Φτάσαμε στην Ιαπωνία στις 8 Αυγούστου, στις 8μμ., χάρη στη βοήθεια των EWC, FIM, Suzuka Circuit, της Βρετανικής Πρεσβείας και της TSR Racing Team, τους οποίους και ευχαριστούμε που βοήθησαν να πάρουμε βίζες άμεσης ανάγκης.
 
Στις 2.30μμ. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Gino, και πλέον έχουμε επιβεβαίωση της κατάστασης του από τους γιατρούς.
Ο Gino εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας το Σάββατο 6 Αυγούστου, μετά από το ατύχημα που είχε στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά. Είχε διάσειση και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ είχε τραυματιστεί και στην αριστερή του κλείδα. Είναι ακόμα σε κώμα, για να μειωθεί το οίδημα στον εγκέφαλο του και για ελεγχθεί η θερμοκρασία του, ενώ οι γιατροί έχουν προγραμματίσει μια ακόμα αξονική τομογραφία για την Τετάρτη, ώστε να επανεκτιμήσουν την κατάσταση του.
 
Ευχαριστούμε το ιατρικό προσωπικό της Suzuka, το πλήρωμα του ελικοπτέρου και το προσωπικό του νοσοκομείο.
 
Ο Gino είναι πεισματάρης, ζει τη ζωή στο έπακρο και δίνει το 100% του σε κάθε περίσταση. Η πολύ καλή φυσική του κατάσταση θα τον βοηθήσει για μια γρήγορη (Speedy-G, αναφέρει η ανακοίνωση κάνοντας λογοπαίγνιο με το αρχικό γράμμα του ονόματος του Rea) ανάρρωση.
 
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και για τα μηνύματα σας. Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε και εμείς νέες πληροφορίες.”