Greece Rally 2022 - Τελικά αποτελέσματα

Μετά από 7 ημέρες αγώνα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/9/2022
Το Greece Rally 2022 ολοκληρώθηκε μετά από 7 ημέρες διαδρομών γύρω από τη Βέροια, με τον Roberto Barbieri να παίρνει την πρώτη θέση γενικής.
 
Την έβδομη ημέρα του αγώνα, το ράλι έκλεισε με μια σχετικά σύντομη αλλά απαιτητική ειδική 122 χιλιομέτρων, με τους αναβάτες να οδηγούν μέσα από τα χιονοδρομικά κέντρα σε 3-5 Πηγάδια και Σέλι, πριν επιστρέψουν στο δάσος και σε ένα βαρύ τερέν, λόγω της μπόρας της προηγούμενης ημέρας.
 
Η τελική διαδρομή του Greece Rally θύμιζε μάλλον περισσότερο τελικό Enduro, πριν την απονομή των βραβείων και το πάρτι του τερματισμού.
 
Στην τελική κατάταξη, πίσω από τον Roberto Barbieri ήρθαν ο Jan Zatko και ο Simon Lewis για την κατάταξη της πιο γρήγορης σε χρόνους κατηγορίας 4 (μοτοσυκλέτες 500-600 κ.εκ.).
 
Στην κατηγορία 1 (μοτοσυκλέτες κάτω από 290 κ.εκ.) νικητής ήταν ο Γιώργος Στόγιαννος, στην κατηγορία 2 (μοτοσυκλέτες 300-390 κ.εκ.) πρώτος ήταν ο Michele Cirillo, στην 3 (μοτοσυκλέτες 400-499 κ.εκ.) ο Olli Hytonen, στην 6 (μοτοσυκλέτες 650-1.300 κ.εκ.) ο Niek Ronde, και στη Lite ο Massimiliano Poletti. Στους Βετεράνους (άνω των 50 ετών) νικητής ήταν ο Robin Lynch.
 

Classic TT 2026: Michael Dunlop με Royal Enfield, Dean Harrison με Manx Norton - Ο John McGuinness στην εκκίνηση του Historic Senior

Με την συμμετοχή κορυφαίων αναβατών και φέτος το grid του ΤΤ των κλασσικών
Classic TT
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο Michael Dunlop θα αγωνιστεί με Royal Enfield 500, ο Dean Harrison με Manx Norton, ενώ ο John McGuinness θα οδηγήσει το πεδίο εκκίνησης του Historic Senior με Paton BIC 500

Οι συμμετοχές για το Classic TT 2026, το δευτερο συνεχόμενο της αναβίωσης, μετα από 6ετή παυση, επιβεβαιώθηκαν και το ενδιαφέρον στρέφεται στο Historic Senior, όπου οι Michael Dunlop, Dean Harrison και John McGuinness θα βρεθούν αντιμέτωποι πάνω σε ιστορικές μοτοσυκλέτες.

Ο Michael Dunlop, ρέκορντμαν νικών στην ιστορία του Isle of Man TT με 36 νίκες και νικητής της κατηγορίας lightway πέρσι, θα οδηγήσει μία Royal Enfield 500, ενώ ο Dean Harrison θα αγωνιστεί με μία Manx Norton. Οι δύο τους κυριάρχησαν και στο Isle of Man TT 2026, με τον Dunlop να σημειώνει τρεις νίκες, δύο στις Supersport και μία στα Sportbike, και τον Harrison να κατακτά τις δύο σημαντικότερες κατηγορίες, Superbike TT και Senior TT.

classic TT

Αμφότεροι θεωρούνται από τα μεγάλα φαβορί και για το Classic TT, αν και ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν επίσης σημαντικοί αναβάτες όπως οι Peter Hickman και Davey Todd.

Τεχνικά οι Hickman και Todd έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, προς το παρόν δεν βρίσκονται στη λίστα εκκίνησης του Historic Senior. Είναι όμως γνωστό ότι ο Hickman θα οδηγήσει μία WizNorton 588cc Rotary στον αγώνα Formula 1.

Την πρώτη θέση εκκίνησης στο Historic Senior θα έχει ο John McGuinness, ο οποίος μετρά 23 νίκες στο Isle of Man TT. Ο 54χρονος Βρετανός θα αγωνιστεί με μία Paton BIC 500 της Team Winfield.

classic TT

Πίσω του θα εκκινήσει ο Mike Browne με Norton ES2 που πέρσι κέρδισε την κατηγορία, ενώ ο Harrison θα φύγει από την τρίτη θέση. Ο Jamie Coward, teammate του Harrison, θα οδηγήσει επίσης μία Craven Classic Racing/Ted Woof Manx Norton.

Ο Dunlop θα είναι ο μοναδικός αναβάτης μέσα στους 20 επικεφαλής που θα χρησιμοποιήσει Royal Enfield, ενώ στο Historic Senior θα συμμετάσχουν ακόμη ιστορικές μοτοσυκλέτες όπως οι MV Agusta 500 Three, Suzuki T500, Yamaha TX500, Matchless G50 και Ducati Desmo 500.

classic TT

Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή του Dan Sayle, ο οποίος θα οδηγήσει την MV Agusta 500 Three που είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix με τον θρυλικό Giacomo Agostini.

Το Classic TT 2026 θα διεξαχθεί από 16 έως 28 Αυγούστου, με τρεις ημέρες αγώνων και τουλάχιστον δύο αγώνες σε καθεμία από αυτές. Η τελευταία ημέρα θα περιλαμβάνει και έναν εορταστικό γύρο παρέλασης με επικεφαλής τον John McGuinness, τιμώντας τα 30 χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή στους αγώνες του Isle of Man TT.

Εμείς ευελπιστούμε ότι η φετινή διοργάνωση θα ταλανιστεί λιγότερο από τον καιρό καθώς την περασμένη χρονιά, οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος τόσο του Isle of Mann TT όσο και του Classic ΤΤ.