Greece Rally 2024, Ημέρα 5 - Τρίτος γενικής στην ημέρα ο Μπούδρος με το BMW F 900 GS!

Στην εικοστή πέμπτη θέση ο Πελούσης με το Royal Enfield Himalayan 450 - Συνεχίζουν και οι δυο Έλληνες της κατηγορίας Challenge
Βασίλης Μπούδρος, BMW Motorrad Hellas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Η συναρπαστική διαδρομή της 5ης ημέρας του Greece Rally 2024 που έλαβε χώρα στις 26/9, κάλυψε 229 χλμ προς την Ηγουμενίτσα και πίσω, περιλαμβάνοντας δύο απαιτητικές ειδικές διαδρομές 100 χλμ που περνούσαν μέσα από γοητευτικές αλλά και ανατριχιαστικές παλιές πόλεις-"φαντάσματα".

Ταχύτερος όλων ήταν ο Roberto Barbieri #1, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που ανέδειξε τις ικανότητές του τόσο στην πλοήγηση όσο και στην ταχύτητα. Κοντά του, ο Anton Tyll #34 εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με έξυπνη οδήγηση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Έλληνα αγωνιζόμενος της BMW Motorrad Hellas, Βασίλης Μπούδρος #61 -ο μόνος με δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στην κορυφή, του οποίου η σταθερή οδήγηση του έδωσε μια άξια θέση στο βάθρο!

Μετά και από την πέμπτη ημέρα του αγώνα ο Βασίλης Μπούδρος με το BMW F 900 GS βρίσκεται στην 5η θέση γενικής, ενώ είναι 1ος με διαφορά... 37 θέσεων στα δικύλινδρα (κατηγορία 6) που αριθμούν μόνο... 2 συμμετοχές. Σημειώστε πως ο Μπούδρος είχε και πάλι "αναποδιά", αφού στο τέλος (ευτυχώς) της διαδρομής του έφυγε το tablet από το ψηφιακό roadbook -το μάζεψε μόλις τερμάτισε.

Χρήστος Πελούσης, Royal Enfield

Ο Χρήστος Πελούσης που αγωνίζεται με την Royal Enfield Himalayan 450 της MUVUS ανεβαίνει σταθερά θέσεις, και πλέον βρίσκεται στην 25η θέση της γενικής, ενώ αγωνίζεται στην κατηγορία 3.

Στην κατηγορία Challenge συνεχίζουν τον αγώνα τους οι άλλοι δυο Έλληνες αναβάτες, ο Νικόλαος Βενετικίδης με KTM EXC 300 στην 4η θέση της κατηγορίας, και ο Χάρης Παπαγεωργίου με Honda CRF 300 Rally στην 6η θέση.

Την 6η ημέρα ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί, με πιο δύσκολο έδαφος και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στον ορίζοντα.

Ετικέτες

ΑΜΑ SMX, Τελικοί Ironman, Indiana: Νικητής ο Jorge Prado με KTM – Πρωταθλητής ο Hunter Lawrence με Honda!

Δύο βαθμοί χώρισαν τους αδερφούς Lawrence στη μεγάλη κατηγορία!
Ironman2
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

O Hunter Lawrence και ο Cole Davies αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Pro Motocross του 2026 στις κατηγορίες 450 και 250 αντίστοιχα, με τους αδερφούς Lawrence να έχουν ελάχιστη μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά.

Ιδανικές ήταν οι καιρικές συνθήκες και το μεγαλύτερο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί ποτέ στα 13 χρόνια ύπαρξης της διοργάνωσης στον 28ο και τελευταίο γύρο της κανονικής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Monster Energy SMX 2026.

Στο πρώτο σκέλος ο Prado δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα και κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στην καριέρα του στις ΗΠΑ, με διαφορά 11,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο R.J. Hampshire της Husqvarna. Ο Cooper Webb  κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος του Mikel Haarup στην τελευταία στροφή και να κατακτήσει την τρίτη θέση μπροστά από τον Δανό, ενώ ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing συμπλήρωσε την πεντάδα. Ο Πρωταθλητής Hunter Lawrence ανέβηκε από την 39η στην όγδοη θέση έπειτα από επαφή με τον Haiden Deegan, ενώ ο Jett Lawrence [#1], τερμάτισε 11ος. 

Στο δεύτερο σκέλος ο Hunter Lawrence δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που είχε στο πρώτο αν και οδήγησε με περισσότερο εκνευρισμό και άγχος γνωρίζοντας ότι είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της καριέρας του και έκανε μερικά οδηγικά λάθη. πέρασε ωστόσο τη γραμμή του τερματισμού στην 3η θέση, πίσω από τον 2ο Deegan που τον έριξε στον πρώτο αγώνα και αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει το συνδυαστικό αποτέλεσμα και τους βαθμούς που χρειαζόταν για να στεφθεί πρωταθλητής. Στην πρώτη θέση τερμάτισε και σε αυτό το σκέλος ο Prado που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη πίεση από τους διώκτες του.

Lawrence

Hunter Lawrence στην κορυφή λοιπόν, μόλις δύο βαθμούς πάνω από τον αδερφό του Jett, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο στην κορυφαία κατηγορία και το περίφημο Edison Dye Cup.

Στην κατηγορία 250SMX, η μάχη που διήρκεσε όλη τη σεζόν μεταξύ του Cole Davies [#37] της Monster Energy Yamaha Star Racing και του Levi Kitchen [#47] της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki κρίθηκε τελικά στον πρώτο αγώνα, όταν ο Kitchen υπέστη πτώση, επιτρέποντας στον Davies να εξασφαλίσει τον τίτλο πριν από την τελική εκκίνηση. Στα 19α γενέθλιά του, έγινε ο πρώτος Νεοζηλανδός που κατέκτησε το Κύπελλο Gary Jones μετά από 55 χρόνια.

Lawrence

Η Red Bull KTM Factory Racing έζησε ένα εξαιρετικό απόγευμα, επικρατώντας στην κατηγορία 450SMX με τον Ισπανό Jorge Prado [#26], ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη σε αμερικανικό έδαφος, καθώς και στην κατηγορία 250SMX με τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του Julien Beaumer [#13].

Δείτε τα highlights του αγώνα στο video που ακολουθεί