Greece Rally 2024, Ημέρα 5 - Τρίτος γενικής στην ημέρα ο Μπούδρος με το BMW F 900 GS!

Στην εικοστή πέμπτη θέση ο Πελούσης με το Royal Enfield Himalayan 450 - Συνεχίζουν και οι δυο Έλληνες της κατηγορίας Challenge
Βασίλης Μπούδρος, BMW Motorrad Hellas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Η συναρπαστική διαδρομή της 5ης ημέρας του Greece Rally 2024 που έλαβε χώρα στις 26/9, κάλυψε 229 χλμ προς την Ηγουμενίτσα και πίσω, περιλαμβάνοντας δύο απαιτητικές ειδικές διαδρομές 100 χλμ που περνούσαν μέσα από γοητευτικές αλλά και ανατριχιαστικές παλιές πόλεις-"φαντάσματα".

Ταχύτερος όλων ήταν ο Roberto Barbieri #1, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που ανέδειξε τις ικανότητές του τόσο στην πλοήγηση όσο και στην ταχύτητα. Κοντά του, ο Anton Tyll #34 εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με έξυπνη οδήγηση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Έλληνα αγωνιζόμενος της BMW Motorrad Hellas, Βασίλης Μπούδρος #61 -ο μόνος με δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στην κορυφή, του οποίου η σταθερή οδήγηση του έδωσε μια άξια θέση στο βάθρο!

Μετά και από την πέμπτη ημέρα του αγώνα ο Βασίλης Μπούδρος με το BMW F 900 GS βρίσκεται στην 5η θέση γενικής, ενώ είναι 1ος με διαφορά... 37 θέσεων στα δικύλινδρα (κατηγορία 6) που αριθμούν μόνο... 2 συμμετοχές. Σημειώστε πως ο Μπούδρος είχε και πάλι "αναποδιά", αφού στο τέλος (ευτυχώς) της διαδρομής του έφυγε το tablet από το ψηφιακό roadbook -το μάζεψε μόλις τερμάτισε.

Χρήστος Πελούσης, Royal Enfield

Ο Χρήστος Πελούσης που αγωνίζεται με την Royal Enfield Himalayan 450 της MUVUS ανεβαίνει σταθερά θέσεις, και πλέον βρίσκεται στην 25η θέση της γενικής, ενώ αγωνίζεται στην κατηγορία 3.

Στην κατηγορία Challenge συνεχίζουν τον αγώνα τους οι άλλοι δυο Έλληνες αναβάτες, ο Νικόλαος Βενετικίδης με KTM EXC 300 στην 4η θέση της κατηγορίας, και ο Χάρης Παπαγεωργίου με Honda CRF 300 Rally στην 6η θέση.

Την 6η ημέρα ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί, με πιο δύσκολο έδαφος και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στον ορίζοντα.

Ετικέτες

Οι αδελφοί Crowe επέστρεψαν δυναμικά μετά το ατύχημα με 257 km/h στο Isle of Man TT

Οι τέσσερις φορές νικητές του Isle of Man TT επέστρεψαν στους αγώνες με δύο νίκες και νέο ρεκόρ γύρου στα sidecar
Crowes
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/8/2026

Οι Ryan και Callum Crowe επέστρεψαν στη δράση μετά το σοβαρό ατύχημα στο Isle of Man TT 2026, κατακτώντας δύο νίκες και σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου στο GO Classic Bike Festival Ireland.

Οι Ryan και Callum Crowe έκαναν νικηφόρα την επιστροφή στους αγώνες το περασμένο Σαββατοκύριακο, συμμετέχοντας στο GO Classic Bike Festival Ireland στην πίστα Bishopscourt.

Οι τέσσερις φορές νικητές του Isle of Man TT επικράτησαν σε δύο αγώνες με το LCR Honda 600, ενώ παράλληλα σημείωσαν νέο ρεκόρ γύρου για την κατηγορία sidecar στην πίστα μήκους 2,935 χιλιομέτρων.

Το νέο ρεκόρ διαμορφώθηκε στα 141,203 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ στον αγώνα του Σαββάτου οι Crowe τερμάτισαν 13,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Dylan Lynch και Cillian Rodgers, που αγωνίζονταν με LCR Suzuki.

Ήταν η πρώτη εμφάνιση των δύο αδελφών σε αγώνα δρόμου μετά το σοβαρό ατύχημά τους στο Isle of Man TT 2026.

Οι Crowe θεωρούνταν από τα φαβορί για τη φετινή διοργάνωση, έχοντας ήδη τέσσερις νίκες στην ορεινή διαδρομή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των δοκιμών ενεπλάκησαν σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, με τη μοτοσυκλέτα τους να κινείται με ταχύτητα περίπου 160 mph (257 km/h).

Το περιστατικό ήταν το δεύτερο σοβαρό ατύχημα στην κατηγορία sidecar μέσα σε δύο ημέρες. Είχε προηγηθεί το ατύχημα των Maria Costello και Shaun Parker, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να αναστείλουν το υπόλοιπο πρόγραμμα της κατηγορίας sidecar στο TT 2026.

Παρά την ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, οι Ryan και Callum Crowe δεν υπέστησαν τραυματισμούς που να απείλησαν τις ζωές τους.

Μετά την αναστολή της κατηγορίας, οι διοργανωτές του TT ξεκίνησαν σχετική έρευνα και τεχνική μελέτη, με στόχο τη διατήρηση της κατηγορίας στη διοργάνωση.

Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση των sidecar στο Isle of Man TT. Ωστόσο, πριν επιβεβαιωθεί η επιστροφή τους, αναμένεται να εξεταστούν αλλαγές τόσο στους τεχνικούς όσο και στους αθλητικούς κανονισμούς της κατηγορίας.