Greece Rally 2024, Ημέρα 5 - Τρίτος γενικής στην ημέρα ο Μπούδρος με το BMW F 900 GS!

Στην εικοστή πέμπτη θέση ο Πελούσης με το Royal Enfield Himalayan 450 - Συνεχίζουν και οι δυο Έλληνες της κατηγορίας Challenge
Βασίλης Μπούδρος, BMW Motorrad Hellas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Η συναρπαστική διαδρομή της 5ης ημέρας του Greece Rally 2024 που έλαβε χώρα στις 26/9, κάλυψε 229 χλμ προς την Ηγουμενίτσα και πίσω, περιλαμβάνοντας δύο απαιτητικές ειδικές διαδρομές 100 χλμ που περνούσαν μέσα από γοητευτικές αλλά και ανατριχιαστικές παλιές πόλεις-"φαντάσματα".

Ταχύτερος όλων ήταν ο Roberto Barbieri #1, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που ανέδειξε τις ικανότητές του τόσο στην πλοήγηση όσο και στην ταχύτητα. Κοντά του, ο Anton Tyll #34 εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με έξυπνη οδήγηση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Έλληνα αγωνιζόμενος της BMW Motorrad Hellas, Βασίλης Μπούδρος #61 -ο μόνος με δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στην κορυφή, του οποίου η σταθερή οδήγηση του έδωσε μια άξια θέση στο βάθρο!

Μετά και από την πέμπτη ημέρα του αγώνα ο Βασίλης Μπούδρος με το BMW F 900 GS βρίσκεται στην 5η θέση γενικής, ενώ είναι 1ος με διαφορά... 37 θέσεων στα δικύλινδρα (κατηγορία 6) που αριθμούν μόνο... 2 συμμετοχές. Σημειώστε πως ο Μπούδρος είχε και πάλι "αναποδιά", αφού στο τέλος (ευτυχώς) της διαδρομής του έφυγε το tablet από το ψηφιακό roadbook -το μάζεψε μόλις τερμάτισε.

Χρήστος Πελούσης, Royal Enfield

Ο Χρήστος Πελούσης που αγωνίζεται με την Royal Enfield Himalayan 450 της MUVUS ανεβαίνει σταθερά θέσεις, και πλέον βρίσκεται στην 25η θέση της γενικής, ενώ αγωνίζεται στην κατηγορία 3.

Στην κατηγορία Challenge συνεχίζουν τον αγώνα τους οι άλλοι δυο Έλληνες αναβάτες, ο Νικόλαος Βενετικίδης με KTM EXC 300 στην 4η θέση της κατηγορίας, και ο Χάρης Παπαγεωργίου με Honda CRF 300 Rally στην 6η θέση.

Την 6η ημέρα ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί, με πιο δύσκολο έδαφος και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στον ορίζοντα.

Ετικέτες

Olympia Rally, 2η Ημέρα: Πρώτος ο Ferdinand Kreidl, δεύτερος ο Σεβαστόπουλος [Photos]

Ο “δικός μας” Κίμων Καράμπελας αντιμετώπισε τεχνικό θέμα, κρατιέται όμως στην πρώτη δεκάδα
sevastopoulos
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/4/2026

Η 2η ημέρα του Olympia Rally 2026 προσέφερε μία από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του αγώνα, με την πλοήγηση να βρίσκεται στο απόλυτο επίκεντρο της ειδικής διαδρομής. Η συνολική απόσταση των 236 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με 438 waypoints απαιτούσε συνεχή συγκέντρωση, ακριβή ανάγνωση του roadbook και αδιάκοπη εστίαση από την αρχή έως το τέλος. Με αμέτρητες διασταυρώσεις και συχνές αλλαγές κατεύθυνσης, δεν υπήρχε περιθώριο για δισταγμό ή λάθος, μετατρέποντας κάθε επιλογή σε κρίσιμη απόφαση.

Η διαδρομή πέρασε από τη Φολόη και την περιοχή του Πηνειού, προσφέροντας γρήγορα κομμάτια σε συνδυασμό με ιδιαίτερα τεχνικές ζώνες πλοήγησης που δοκίμασαν τόσο την πνευματική αντοχή όσο και την πειθαρχία των αναβατών. Η διατήρηση του ρυθμού, παράλληλα με τη διαχείριση της πολυπλοκότητας της διαδρομής, αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς η πυκνότητα των διασταυρώσεων απαιτούσε απόλυτη αφοσίωση και διαρκή εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια της ειδικής.

Olympia

Στο 2ο μέρος της ειδικής διαδρομής υπήρχαν πολλά τεχνικά περάσματα από λάσπες και ποτάμια που δυσκόλεψαν τους αναβάτες, ενώ η διαδρομή έκλεισε και για κάποια ώρα! Η οργάνωση ανταποκρίθηκε με προσωπικό και οχήματα που επενέβησαν και διαμόρφωσαν το πάτημα, ξεπαγίδευσαν τις μοτοσυκλέτες, ώστε να περάσουν όλοι οι αναβάτες.

Πρώτος στον τερματισμό της ειδικής ήταν ο #33 Ferdinand Kreidl με KTM EXC 450, δεύτερος ο “δικός μας” #2 Γιάννης Σεβαστόπουλος με Yamaha WR450F και τρίτος ο #20 Oboňa Vladimír με KOVE 450 Rally, ενώ ο Γιάννης Τρίγκας με DR-Z4s βρίσκεται στην 7η θέση. Ο συνεργάτης του MOTO Κίμων Καράμπελας με Yamaha Tenere 700 αντιμετώπισε θέματα με τον πύργο του και υποχώρησε στην 10η θέση γενικής.

Η σημερινή ημέρα (τρίτη) αποτελεί το πρώτο μέρος της διαδρομής στο ταξίδι προς Καλαμάτα.