Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Hellas Rally Raid 2019: Όλα έτοιμα και με Chris Birch!

Το "ελληνικό Dakar" στην Στερεά Ελλάδα

Προς τα τέλη Μαΐου διοργανώνεται στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα rally events, το Hellas Rally Raid. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, αλλά και για τις παράλληλες δραστηριότητες με την συμμετοχή του Chris Birch, ο οποίος θα οργανώσει ένα ακόμη σχολείο αγωνιστικής οδήγησης στην χώρα μας, μετά την αντίστοιχη περσινή επιτυχία:

Δελτίο τύπου

Το Hellas Rally Raid στην 10η του επέτειο μετακινείται από την Πελοπόννησο στην Στερεά Ελλάδα και φιλοδοξεί να γεμίσει τα βουνά της περιοχής με δράση. Περισσότερα από 300 αγωνιστικά οχήματα και 1200 συμμετέχοντες θα κατακλίσουν το Καρπενήσι από τις 20-26 Μαΐου του 2019. Με έδρα το Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου θα διεξαχθούν 7 αγωνιστικές ημέρες για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση διασχίζοντας περισσότερα από 2.000 χλμ. εκτός δρόμου στις περιοχές Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ναυπακτίας και Ευρυτανίας.


30 χώρες θα εκπροσωπηθούν στην φετινή διοργάνωση με συμμετοχές ακόμα και από την Λατινική Αμερική και την Ωκεανία. Το Hellas Rally είναι ο δεύτερος αγώνας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αγώνων αντοχής της παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας και προσελκύει αναβάτες όλων των κλάσεων.
Παράλληλα με τον αγώνα θα διοργανωθούν και παράλληλα events όπως σχολεία αγωνιστικής οδήγησης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο coach Chris Birch ενω ο αγώνας θα κλείσει με ένα τεράστιο πάρτι με ζωντανή μουσική στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους fans των μηχανοκίνητων.


Το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γεγονός του 2019 είναι συνδιοργάνωση
της ΑΛΑΜΜ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, του Δήμου Καρπενησίου και διεξάγεται με την αρωγή της ΑΛΑΚ και του Επιμελητηρίου Καρπενησίου.
Την υποστήριξη τους επίσης παρέχουν η Αντιπεριφέρεια Φωκίδας και συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Κατσαγούνης και η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Τσιάκος, με την τεχνική υποστήριξη τους να παίζει καταλυτικό ρόλο στην επιτυχή τέλεση του αγώνα.

Υποστηρικτές
Η λέσχη Σπερχειάδας ΛΕΜΣ
Η λέσχη Καρδίτσας ΣΜΟΚ
Η λέσχη Θέρμου ΛΕΜΑΘ