Η SUPERMOTO ευκαιρία της χρονιάς

Αυτήν την Κυριακή στην Σπάρτη!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/5/2017

Το SUPERMOTO στην Ελλάδα αναγεννιέται, όμως στο εξωτερικό δεν χρειάστηκε ποτέ να περάσει από αυτό το στάδιο, καθώς στα δέκα χρόνια απουσίας από την Ελλάδα το άθλημα συνέχιζε στις υπόλοιπες χώρες ασταμάτητα την πορεία του. Στην Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία, το SUPERMOTO ζει λαμπρές μέρες, που θυμίζουν λίγο την πρότερη μεγάλη του δόξα, με δυνατές ομάδες και κορυφαίους οδηγούς.

Φέτος θα γίνει κάτι που ακόμα και δέκα χρόνια πριν, με την αίγλη που απολάμβανε το σπορ αυτό στην Ελλάδα, θα ήταν ένα μεγάλο γεγονός. Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος, όπως είχαμε ξανά γράψει, διοργανώνεται στην Ελλάδα στην πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένη πίστα της Σπάρτης!

Η Sparta Racing Circuit MOTUL, υποδέχεται αυτή την στιγμή τους αναβάτες που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του αθλήματος, ζώντας λαμπρές στιγμές με δεκάδες φορτηγά και motorhome να την πλαισιώνουν, στήνοντας ένα μεγαλοπρεπέστατο σκηνικό. Στις 13 και 14 Μαΐου η πίστα της Σπάρτης που από καιρό έχει προετοιμαστεί για τον απαιτητικό αυτό αγώνα, γίνεται το επίκεντρο του SUPERMOTO και δίνει στους Έλληνες μία μοναδική ευκαιρία, να παρακολουθήσουν από κοντά τους καλύτερους αναβάτες, και ένα δυνατό θέαμα που είχαμε πολύ καιρό να δούμε ζωντανά!

 

 

Δείτε το σχεδιάγραμμα της πίστας, για να επιλέξετε το καλύτερο σημείο, αν επισκεφτείτε τον αγώνα

 

Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης - Α Μ Ο Σ – διοργανώνει τον απαιτητικό αγώνα, με 40 ξένους και 20 Έλληνες αναβάτες, αριθμός που δίνει το μέγεθος της διοργάνωσης και φυσικά του θεάματος που πρέπει να περιμένουν, όσοι επισκεφτούν την Σπάρτη! Το SUPERMOTO είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα αθλήματα με μοτοσυκλέτες και ο συγκεκριμένος αγώνας ο καλύτερος της χρονιάς που οι Έλληνες θεατές, μπορούν να θαυμάσουν από κοντά!

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες