Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών

Διαφορετικά πρόσωπα ταχύτερα σε κάποιες κατηγορίες και η μάχη τώρα ανάβει στο Isle of Man TT
motomag Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/5/2024

Σε αντίθεση με τις καιρικές συνθήκες της Τρίτης οι οποίες έφεραν την ακύρωση όλου του αγωνιστικού προγράμματος στο νησί του Μαν, την Τετάρτη ο ήλιος βγήκε από νωρίς με το μοναδικό πρόβλημα να έγκειται στον δυνατό αέρα ο οποίος θα έβαζε δύσκολα στους αναβάτες όλων των κατηγοριών.

Πρώτη κατηγορία που μπήκε για κατατακτήριες δοκιμές ήταν αυτή της Superbike. Οι Dean Harrison (Honda Racing UK) και Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan Honda) ξεκίνησαν πρώτοι με τους James Hillier (WTF Racing Honda), Ian Hutchinson (Milenco by Padgett's Motorcycles Honda), Davey Todd (Milwaukee BMW Motorrad) και Josh Brookes (Monster Energy BMW by FHO Racing) να ακολουθούν.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Για τον Harrison η διαδικασία δεν κύλησε ομαλά καθώς η Honda CBR1000RR-R αντιμετώπισε πρόβλημα με αποτέλεσμα να σταματήσει στην πλατεία Κοινοβουλίου. Αυτός που ήταν γρήγορος με το καλημέρα ήταν ο Davey Todd ο οποίος σημείωσε 131,821μίλια/ώρα. Πίσω του στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων ο Michael Dunlop (Hawk Racing Honda), ο οποίος σημείωσε 131.729 μίλια/ώρα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Peter Hickman (Monster Energy BMW by FHO Racing), ο οποίος σημείωσε 130.804 μίλια/ώρα. Η ζωντανή ιστορία του Isle of Man TT που ακούει στο όνομα John McGuiness (Honda Racing UK), βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Στην κατηγορία Superstock, αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης δεν είχαμε καθώς ο Todd είχε το momentum και την ταχύτητα φέρνοντας την BMW M 1000 RR στην πρώτη θέση των χρόνων σημειώνοντας 130.439 μίλια/ώρα. Αλλαγή είχαμε όμως στις πιο πίσω θέσεις με τον Hickman να είναι δεύτερος με 129.723 μίλια/ώρα και τον τοπικό ήρωα Cummings να βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας σημειώσει 129.286 μίλια/ώρα. Ο Michael Dunlop σε αυτή τη διαδικασία προτίμησε να χρησιμοποιήσει την Superbike μοτοσυκλέτα του ώστε να πραγματοποιήσει κάποιες ρυθμίσεις.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Επόμενη κατηγορία που είδαμε να μπαίνει στη διαδρομή του Isle of Man TT, ήταν αυτή της Supersport. Με το που καβάλησε ο Dunlop την Yamaha R6 της MD Racing ξεκίνησε να γράφει ταχύτερους γύρους δείχνοντας πως έχει βρει τη χρυσή τομή. Ο αναβάτης της Yamaha σημείωσε 126.917 μίλια/ώρα, κλείνοντας την ημέρα στην κορυφή της κατηγορίας. Πίσω του βρέθηκε ο Jamie Coward με την Triumph Street Triple 765 της KTS Racing / Stanley Stewart Racing, ο οποίος σημείωσε 125.674 μίλια/ώρα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Davey Todd με την Ducati Panigale V-Twin 955 της Powertoolmate Ducati σημειώνοντας 124.054 μίλια/ώρα.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Στην κατηγορία Supertwin, o Jamie Coward ήταν ο ταχύτερος με την Kawasaki Ninja 650 της KTS Racing powered by KW Electrical/Steadplan Kawasaki σημειώνοντας 119.285 μίλια/ώρα. Στη δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Hiickman με την Yamaha R7 της Swan Racing, με τον ίδιο να σημειώνει 118.851μίλια/ώρα. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε την διαδικασία ο Mike Brown με Aprilia RS 660 της Scott Racing Motorcycles σημειώνοντας 118.650 μίλια/ώρα.

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Η κατηγορία Sidecar ήταν η τελευταία που είδαμε στο νησί του Μαν, με τους Ryan Crowe - Callum Crowe (Kelproperties) να είναι οι ταχύτεροι με 118.814 μίλια/ώρα και τους Ben Birchall - Kevin Rousseau (Wyckham Blackwell / Hager) και Peter Founds - Jevan Walmsley (FHO Racing) να ακολουθούν λίγο πιο πίσω στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Ετικέτες

KOVE-Baja Aragon Rally 2025: 2ος γενικής ο Βέλγος Neels Theric

Με τέσσερα συνολικά βάθρα στον ισπανικό rally-raid αγώνα!
Baja Aragon Rally Kove
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/7/2025

Η φετινή συμμετοχή της KOVE στο Baja Aragón Rally ήταν άκρως επιτυχημένη με εργοστασιακούς αλλά και ιδιώτες αναβάτες να ανεβαίνουν στο βάθρο τέσσερεις φορές .

Ειδικότερα στον rally-raid αγώνα της Αραγωνίας που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου οι αναβάτες των αγωνιστικών 450 Rally και 800X Rally σημείωσαν πολύ δυνατές εμφανίσεις κατακτώντας τέσσερις δεύτερες θέσεις και μία τρίτη, σε διαφορετικές κατηγορίες.

Ο αγώνας της Αραγωνίας αποτελεί τον 5ο γύρο του θεσμού FIM Bajas World Cup και συγκεντρώνει μερικούς από τους κορυφαίους αναβάτες στον κόσμο. Εμπνευσμένο από το Dakar, το Baja Aragón φημίζεται για το απαιτητικό του τερέν και τις αστάθμητες προκλήσεις του. Για φέτος, το συνολικό μήκος της διαδρομής άγγιξε τα 470 χλμ. χωρισμένα σε τρία σκέλη. Από τις 84 μοτοσυκλέτες που εκκίνησαν, οι 77 κατάφεραν να τερματίσουν.

Baja Aragon Rally Kove

Η KOVE έδωσε το "παρών" με 8 μοτοσυκλέτες συνολικά, τρεις εργοστασιακές συμμετοχές και πέντε ιδιωτικές. Ο Βέλγος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας, Neels Theric (#4), κράτησε τη δεύτερη θέση τόσο στο SS1 όσο και στο SS2. Όμως, στο τρίτο σκέλος (SS3) ήρθε αντιμέτωπος με μια σοβαρή τεχνική δυσκολία: το σύστημα πλοήγησης (roadbook) τέθηκε εκτός λειτουργίας, απειλώντας να καταστρέψει τη συνολική του προσπάθεια. O teammate του – Sunier (#21) – τού παραχώρησε το δικό του roadbook και συνέχισε χωρίς καθοδήγηση ("blind run"). Χάρη σε αυτή την ενέργεια, ο Theric κατέκτησε τελικά τη 2η θέση στη γενική κατάταξη και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στον ισπανικό αγώνα, με τον Sunier να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στην 42η θέση.

Baja Aragon Rally Kove

Στην κατηγορία 450 Rally η Kove είχε στο βάθρο εκτός από τον Theric και τον Javi Vega Puerta ως ιδιωτική συμμετοχή, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στην κατηγορία των Γυναικών με την Lili-May Mansuy που είχε εργοστασιακή υποστήριξη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Για την ιστορία την γενική και τον αγώνα κέρδισε ο Lorenzo Santolino με Sherco.

Baja Aragon Rally Kove