Isle of Man TT 2024 - Οι κινητήρες παίρνουν μπροστά σήμερα, 27/5 [VIDEO]

Peter Hickman, Michael Dunlop και Dean Harrison τα μεγάλα φαβορί
IOMTT 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/5/2024

Το Isle of Man Tourist Trophy του 2024 ξεκινά σήμερα 27/5, με τα μεγάλα φαβορί να είναι έτοιμα να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον θρυλικό αγώνα, σε ένα event που περιλαμβάνει πέντε ημέρες δοκιμαστικών (27-31 Μαΐου) και έξι αγωνιστικές ημέρες (1-2, 4-5 και 7-8 Ιουνίου).

Τα μεγάλα φαβορί είναι οι “big three” αναβάτες της τρέχουσας Road Racing σκηνής, δηλαδή ο Peter Hickman, ο Michael Dunlop και ο DeanHarrison, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις μεγάλες κατηγορίες -και όχι μόνο.

Ο δυο φορές νικητής στα Superbike και 3 φορές νικητής στην κατηγορία Senior TT, Peter Hickman, είναι το μεγαλύτερο όνομα του αγώνα, ενώ στην κατοχή του βρίσκονται τα ρεκόρ γύρου τόσο για τις δυο προαναφερθείσες κατηγορίες, όσο και για τα Superstock -με το τελευταίο (16 λεπτά και 36.115 δευτερόλεπτα, με μέση ωριαία ταχύτητα… 219.4469 χλμ/ώρα) να είναι και ο απόλυτος χρόνος της διαδρομής του IOMTT.

Hickman

Ο αναβάτης της FHO Racing by Monster Energy είχε πρόσφατα χτυπήσει το χέρι του και δεν συμμετείχε στον τελευταίο γύρο του BSB στο Donington Park για να ξεκουραστεί και να είναι έτοιμος για το ΤΤ.

Dunlop

Από την πλευρά του, ο τελευταίος των Dunlop σημείωσε τον πρώτο γύρο του στα 135+ μίλια / ώρα (217 χλμ/ώρα) το 2023, και θα πρέπει να ψάξει να βρει το κάτι παραπάνω, για να καταφέρει να ανταγωνιστεί τον Hickman φέτος. Σημειώστε πως όπως και ο Hickman, έτσι και ο Michael Dunlop έρχεται στο νησί τραυματισμένος στον καρπό, αποτέλεσμα πτώσης στον αγώνα Cookstown 100, νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

Harrison

Αντίθετα με τους δυο παραπάνω αναβάτες, ο Harrison βρίσκεται στο Isle of Man χωρίς να υποφέρει από κάποιον τραυματισμό, έχοντας κάνει δυνατές εμφανίσεις στους πρώτους γύρους του BSB, και έχοντας ανέβει στο βάθρο στο North West 200.

Todd

Ως ελαφρά outsider θεωρούνται οι Davey Todd και Josh Brooks, ενώ στον αγώνα συνεχίζει να συμμετέχει ο αειθαλής John McGuinness, αν και χωρίς ελπίδες για διακρίσεις πλέον, ενώ ένας ακόμη αγέραστος συμμετέχοντας είναι ο Michael Rutter που φέτος θα γιορτάσει τα 30 χρόνια συμμετοχών του στο ΤΤ!

Coward

Το παλμαρέ των “θεσμικών” αναβατών που γεμίζουν τα βάθρα του ΤΤ συμπληρώνεται από τους Jamie Coward, James Hillier, Conor Cummins και Ian Hutchinson.

Τα δοκιμαστικά ξεκινούν σήμερα 27/5 το απόγευμα, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαΐου, με την αγωνιστική εβδομάδα να ξεκινά την 1η Ιουνίου, με 2 ημέρες ξεκούρασης να παρεμβάλλονται σε αυτήν, για το IOMTT να λήξει στις 8 Ιουνίου. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά τον αγώνα μέσω TT+, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Classic TT, Historic Senior: Νίκη για τον 54χρονο John McGuinness!

Ο Βρετανός είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Νησί το 1996!
McGuinness
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Ο John McGuinness κυριάρχησε στον αγώνα Historic Senior του Classic TT 2026 και κατέκτησε τη νίκη, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συμμετοχής του σε αγώνες στο Isle of Man.

Την τρίτη ημέρα του Classic TT 2026 διεξήχθησαν δύο αγώνες, με τον αγώνα Historic Senior τριών γύρων να δίνει το έναυσμα για τις διοργανώσεις νωρίς το απόγευμα.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στο Isle of Man TT πριν από 30 χρόνια, το 1996, το φετινό Classic TT αποτέλεσε μια γιορτή για την καριέρα του John McGuinness στη Mountain Course.

Γρήγορος καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών με την Paton 500 του στην κατηγορία Historic Senior, ο McGuinness πήρε το προβάδισμα από την αρχή. Ο Βρετανός αναβάτης δημιούργησε προβάδισμα άνω των 20 δευτερολέπτων στον πρώτο γύρο, το οποίο αύξησε σταθερά κατά τη διάρκεια του δεύτερου.

McGuinness

Διατηρώντας καλό ρυθμό στον τελευταίο γύρο, ο McGuinness πέρασε τη γραμμή τερματισμού με διαφορά λίγο κάτω από 27 δευτερόλεπτα από τον Shaun Anderson.

Ο Anderson, επίσης με Paton 500, έμεινε πίσω από τον Mike Browne κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου της κατηγορίας Historic Senior. Ωστόσο, ο Browne αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη Norton ES2 του και αναγκάστηκε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του με προσοχή μέχρι τον τερματισμό, με αποτέλεσμα ο Anderson να ανέβει ξανά στη δεύτερη θέση.

Ο Browne διατήρησε την τρίτη θέση παρά τα προβλήματά του. Η νίκη του McGuinness έρχεται μετά από μια θέση στο βάθρο στον αγώνα Historic Junior το Σάββατο, όπου τερμάτισε τρίτος.

Ο Michael Dunlop αποσύρθηκε από τον αγώνα, ενώ ο Dean Harrison, ο Jamie Coward και ο Conor Cummins προστέθηκαν επίσης στον μακρύ κατάλογο όσων δεν τερμάτισαν. Στον αγώνα της κατηγορίας Junior 600, ο Rob Hodson κατέκτησε άνετα τη νίκη στον αγώνα των δύο γύρων.