Isle of Man TT 2024 - Οι κινητήρες παίρνουν μπροστά σήμερα, 27/5 [VIDEO]

Peter Hickman, Michael Dunlop και Dean Harrison τα μεγάλα φαβορί
IOMTT 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/5/2024

Το Isle of Man Tourist Trophy του 2024 ξεκινά σήμερα 27/5, με τα μεγάλα φαβορί να είναι έτοιμα να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον θρυλικό αγώνα, σε ένα event που περιλαμβάνει πέντε ημέρες δοκιμαστικών (27-31 Μαΐου) και έξι αγωνιστικές ημέρες (1-2, 4-5 και 7-8 Ιουνίου).

Τα μεγάλα φαβορί είναι οι “big three” αναβάτες της τρέχουσας Road Racing σκηνής, δηλαδή ο Peter Hickman, ο Michael Dunlop και ο DeanHarrison, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις μεγάλες κατηγορίες -και όχι μόνο.

Ο δυο φορές νικητής στα Superbike και 3 φορές νικητής στην κατηγορία Senior TT, Peter Hickman, είναι το μεγαλύτερο όνομα του αγώνα, ενώ στην κατοχή του βρίσκονται τα ρεκόρ γύρου τόσο για τις δυο προαναφερθείσες κατηγορίες, όσο και για τα Superstock -με το τελευταίο (16 λεπτά και 36.115 δευτερόλεπτα, με μέση ωριαία ταχύτητα… 219.4469 χλμ/ώρα) να είναι και ο απόλυτος χρόνος της διαδρομής του IOMTT.

Hickman

Ο αναβάτης της FHO Racing by Monster Energy είχε πρόσφατα χτυπήσει το χέρι του και δεν συμμετείχε στον τελευταίο γύρο του BSB στο Donington Park για να ξεκουραστεί και να είναι έτοιμος για το ΤΤ.

Dunlop

Από την πλευρά του, ο τελευταίος των Dunlop σημείωσε τον πρώτο γύρο του στα 135+ μίλια / ώρα (217 χλμ/ώρα) το 2023, και θα πρέπει να ψάξει να βρει το κάτι παραπάνω, για να καταφέρει να ανταγωνιστεί τον Hickman φέτος. Σημειώστε πως όπως και ο Hickman, έτσι και ο Michael Dunlop έρχεται στο νησί τραυματισμένος στον καρπό, αποτέλεσμα πτώσης στον αγώνα Cookstown 100, νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

Harrison

Αντίθετα με τους δυο παραπάνω αναβάτες, ο Harrison βρίσκεται στο Isle of Man χωρίς να υποφέρει από κάποιον τραυματισμό, έχοντας κάνει δυνατές εμφανίσεις στους πρώτους γύρους του BSB, και έχοντας ανέβει στο βάθρο στο North West 200.

Todd

Ως ελαφρά outsider θεωρούνται οι Davey Todd και Josh Brooks, ενώ στον αγώνα συνεχίζει να συμμετέχει ο αειθαλής John McGuinness, αν και χωρίς ελπίδες για διακρίσεις πλέον, ενώ ένας ακόμη αγέραστος συμμετέχοντας είναι ο Michael Rutter που φέτος θα γιορτάσει τα 30 χρόνια συμμετοχών του στο ΤΤ!

Coward

Το παλμαρέ των “θεσμικών” αναβατών που γεμίζουν τα βάθρα του ΤΤ συμπληρώνεται από τους Jamie Coward, James Hillier, Conor Cummins και Ian Hutchinson.

Τα δοκιμαστικά ξεκινούν σήμερα 27/5 το απόγευμα, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαΐου, με την αγωνιστική εβδομάδα να ξεκινά την 1η Ιουνίου, με 2 ημέρες ξεκούρασης να παρεμβάλλονται σε αυτήν, για το IOMTT να λήξει στις 8 Ιουνίου. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά τον αγώνα μέσω TT+, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες