Isle of Man TT 2024 - Οι κινητήρες παίρνουν μπροστά σήμερα, 27/5 [VIDEO]

Peter Hickman, Michael Dunlop και Dean Harrison τα μεγάλα φαβορί
IOMTT 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/5/2024

Το Isle of Man Tourist Trophy του 2024 ξεκινά σήμερα 27/5, με τα μεγάλα φαβορί να είναι έτοιμα να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον θρυλικό αγώνα, σε ένα event που περιλαμβάνει πέντε ημέρες δοκιμαστικών (27-31 Μαΐου) και έξι αγωνιστικές ημέρες (1-2, 4-5 και 7-8 Ιουνίου).

Τα μεγάλα φαβορί είναι οι “big three” αναβάτες της τρέχουσας Road Racing σκηνής, δηλαδή ο Peter Hickman, ο Michael Dunlop και ο DeanHarrison, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις μεγάλες κατηγορίες -και όχι μόνο.

Ο δυο φορές νικητής στα Superbike και 3 φορές νικητής στην κατηγορία Senior TT, Peter Hickman, είναι το μεγαλύτερο όνομα του αγώνα, ενώ στην κατοχή του βρίσκονται τα ρεκόρ γύρου τόσο για τις δυο προαναφερθείσες κατηγορίες, όσο και για τα Superstock -με το τελευταίο (16 λεπτά και 36.115 δευτερόλεπτα, με μέση ωριαία ταχύτητα… 219.4469 χλμ/ώρα) να είναι και ο απόλυτος χρόνος της διαδρομής του IOMTT.

Hickman

Ο αναβάτης της FHO Racing by Monster Energy είχε πρόσφατα χτυπήσει το χέρι του και δεν συμμετείχε στον τελευταίο γύρο του BSB στο Donington Park για να ξεκουραστεί και να είναι έτοιμος για το ΤΤ.

Dunlop

Από την πλευρά του, ο τελευταίος των Dunlop σημείωσε τον πρώτο γύρο του στα 135+ μίλια / ώρα (217 χλμ/ώρα) το 2023, και θα πρέπει να ψάξει να βρει το κάτι παραπάνω, για να καταφέρει να ανταγωνιστεί τον Hickman φέτος. Σημειώστε πως όπως και ο Hickman, έτσι και ο Michael Dunlop έρχεται στο νησί τραυματισμένος στον καρπό, αποτέλεσμα πτώσης στον αγώνα Cookstown 100, νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

Harrison

Αντίθετα με τους δυο παραπάνω αναβάτες, ο Harrison βρίσκεται στο Isle of Man χωρίς να υποφέρει από κάποιον τραυματισμό, έχοντας κάνει δυνατές εμφανίσεις στους πρώτους γύρους του BSB, και έχοντας ανέβει στο βάθρο στο North West 200.

Todd

Ως ελαφρά outsider θεωρούνται οι Davey Todd και Josh Brooks, ενώ στον αγώνα συνεχίζει να συμμετέχει ο αειθαλής John McGuinness, αν και χωρίς ελπίδες για διακρίσεις πλέον, ενώ ένας ακόμη αγέραστος συμμετέχοντας είναι ο Michael Rutter που φέτος θα γιορτάσει τα 30 χρόνια συμμετοχών του στο ΤΤ!

Coward

Το παλμαρέ των “θεσμικών” αναβατών που γεμίζουν τα βάθρα του ΤΤ συμπληρώνεται από τους Jamie Coward, James Hillier, Conor Cummins και Ian Hutchinson.

Τα δοκιμαστικά ξεκινούν σήμερα 27/5 το απόγευμα, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Μαΐου, με την αγωνιστική εβδομάδα να ξεκινά την 1η Ιουνίου, με 2 ημέρες ξεκούρασης να παρεμβάλλονται σε αυτήν, για το IOMTT να λήξει στις 8 Ιουνίου. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά τον αγώνα μέσω TT+, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Οι αδελφοί Crowe επέστρεψαν δυναμικά μετά το ατύχημα με 257 km/h στο Isle of Man TT

Οι τέσσερις φορές νικητές του Isle of Man TT επέστρεψαν στους αγώνες με δύο νίκες και νέο ρεκόρ γύρου στα sidecar
Crowes
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/8/2026

Οι Ryan και Callum Crowe επέστρεψαν στη δράση μετά το σοβαρό ατύχημα στο Isle of Man TT 2026, κατακτώντας δύο νίκες και σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου στο GO Classic Bike Festival Ireland.

Οι Ryan και Callum Crowe έκαναν νικηφόρα την επιστροφή στους αγώνες το περασμένο Σαββατοκύριακο, συμμετέχοντας στο GO Classic Bike Festival Ireland στην πίστα Bishopscourt.

Οι τέσσερις φορές νικητές του Isle of Man TT επικράτησαν σε δύο αγώνες με το LCR Honda 600, ενώ παράλληλα σημείωσαν νέο ρεκόρ γύρου για την κατηγορία sidecar στην πίστα μήκους 2,935 χιλιομέτρων.

Το νέο ρεκόρ διαμορφώθηκε στα 141,203 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ στον αγώνα του Σαββάτου οι Crowe τερμάτισαν 13,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Dylan Lynch και Cillian Rodgers, που αγωνίζονταν με LCR Suzuki.

Ήταν η πρώτη εμφάνιση των δύο αδελφών σε αγώνα δρόμου μετά το σοβαρό ατύχημά τους στο Isle of Man TT 2026.

Οι Crowe θεωρούνταν από τα φαβορί για τη φετινή διοργάνωση, έχοντας ήδη τέσσερις νίκες στην ορεινή διαδρομή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των δοκιμών ενεπλάκησαν σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, με τη μοτοσυκλέτα τους να κινείται με ταχύτητα περίπου 160 mph (257 km/h).

Το περιστατικό ήταν το δεύτερο σοβαρό ατύχημα στην κατηγορία sidecar μέσα σε δύο ημέρες. Είχε προηγηθεί το ατύχημα των Maria Costello και Shaun Parker, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να αναστείλουν το υπόλοιπο πρόγραμμα της κατηγορίας sidecar στο TT 2026.

Παρά την ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, οι Ryan και Callum Crowe δεν υπέστησαν τραυματισμούς που να απείλησαν τις ζωές τους.

Μετά την αναστολή της κατηγορίας, οι διοργανωτές του TT ξεκίνησαν σχετική έρευνα και τεχνική μελέτη, με στόχο τη διατήρηση της κατηγορίας στη διοργάνωση.

Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση των sidecar στο Isle of Man TT. Ωστόσο, πριν επιβεβαιωθεί η επιστροφή τους, αναμένεται να εξεταστούν αλλαγές τόσο στους τεχνικούς όσο και στους αθλητικούς κανονισμούς της κατηγορίας.