Το κάλεσμα της ερήμου - Μια μεγάλη δόση αδρεναλίνης πριν το Rally Dakar 2023 - Video

Επικά pre-season πλάνα με τη σφραγίδα της Red Bull
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/12/2022

"Rally Dakar. Όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή. Για καλό. Ή για κακό." Το νέο video της Red Bull μας δίνει ένα χορταστικό "φιξάκι" αδρεναλίνης, ιδρώτα, βενζίνης και ερήμου, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του 2023. 

Στο βίντεο η Red Bull κάνει μια εξαιρετική παρουσίαση του αγώνα και των διαφόρων κατηγοριών οχημάτων, με τα ανάλογα θεαματικά πλάνα οδήγησης, όμως τα λόγια των πρωταγωνιστών είναι που κλέβουν την παράσταση, οι σκέψεις, οι ανησυχίες τους, και το γεγονός πως πολλοί από αυτούς περνούν όλη τη χρονιά λαδώνοντας τα γρανάζια του αγωνιστικού μηχανισμού τους (φυσική κατάσταση, διατροφή, αγώνες) με στόχο την τέλεια απόδοση αυτές τις 2 επικές εβδομάδες της μεγάλης δοκιμασίας που είναι το Rally Dakar.

Κι όσο να 'ναι το να βλέπεις δίπλα-δίπλα θρύλους όπως οι Carlos Sainz και Stephane Peterhansel να μιλούν και να αστειεύονται, είναι αξία ανεκτίμητη.

Can-Am - Κέρδισε το 6ο της Rally Dakar

Απόλυτη πρωταγωνίστρια στις κατηγορίες T3 Lightweight Prototype και T4 Modified Production
Can-Am Dakar 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/1/2023

H Can-Am ήταν ο μεγάλος νικητής στα Side by Side οχήματα του Rally Dakar 2023, καθώς όχι μόνο κέρδισε και τις 2 κατηγορίες (T3 & T4) που εμπίπτουν τα συγκεκριμένα οχήματα, αλλά οι αναβάτες της κατέλαβαν τις 5 από τις συνολικά 6 θέσεις των δύο βάθρων!

Συγκεκριμένα, τα πληρώματα των Austin Jones και Seth Quintero της Red Bull Can-Am Factory Team κατέλαβαν τις θέσεις 1 και 2 στην κατηγορία T3, οδηγώντας Can-Am Maverick X3, ενώ στην T4 ο Eryk Goczal με την Energylandia South Racing Can-Am team, επίσης με Maverick X3 κέρδισε τον αγώνα, για να γίνει ο νεότερος νικητής του Rally Dakar, σε ηλικία μόλις 18 ετών! Πίσω από τον Goczal, στη δεύτερη θέση της T4, τερμάτισε ο Rokas Baciuska της Red Bull Factory Can-Am και τρίτος ο Marek Goczal κάνοντας podium-lockout για την Can-Am.

Πολύ καλή ήταν και η αναλογία τερματισμού για την Can-Am, καθώς από τα 26 οχήματα της τερμάτισαν τα 25.

Can-Am Dakar 2023

Στο Dakar 2023 στην T3 αρχικά τέθηκε επικεφαλής ο Francisco “Chaleco” Lopez (ένα από τα μεγάλα φαβορί, κι αυτός με Maverick), όμως κατόπιν έχασε την πρώτη θέση από τον Seth Quintero την τρίτη ημέρα, όπου με τη βροχή κόλλησε σε ένα ποτάμι. Λίγο αργότερα, ο Quintero έχασε κι αυτός την πρωτιά λόγω τεχνικών προβλημάτων, με τον Jones να τίθεται πρώτος γενικής την 11η μέρα του αγώνα, για να παραμείνει εκεί μέχρι τη σημαία του τερματισμού. Κάθε μέλος της Red Bull Can-Am Factory Team στην κατηγορία T3 πήρε τουλάχιστον μια νίκη σε ημέρα του αγώνα, για ένα σύνολο 6 νικών και 13 τερματισμών στην πρώτη τριάδα στον αγώνα.

Can-Am Dakar 2023

O αγώνας της Τ4 ξεκίνησε με μάχες από την αρχή, μεταξύ του Baciuska και του rookie Eryk Goczal, μάχες που κράτησαν μέχρι και τον τερματισμό. Ο Eryk πήρε νίκες την πρώτη και την τέταρτη ημέρα, με τον Baciuska να απαντά με νίκες την πέμπτη και την έβδομη. Ο Baciuska κράτησε την πρωτιά στη γενική κατάταξη μέχρι και την τελευταία ημέρα, όπου όμως ο νεαρός Goczal τον πέρασε και πήρε τη νίκη

Ετικέτες