Μάχη βάθρου για τον Κορωνάκη στο Red Bull Ring

Μέσα στο παιχνίδι του τίτλου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/8/2018

Ο Βασίλης Κορωνάκης έδωσε άλλη μια μάχη για το βάρθρο στην πίστα της Αυστρίας κατά την διάρκεια του 6ου αγώνα του θεσμού ADAC Junior CUP. Παρά το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα του είχε μειωμένη απόδοση κινητήρα και συμπλέκτη στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, κατάφερε να επιτύχει τον 8ο ταχύτερο χρόνο.

Αυτό βέβαια τον ανάγκασε να δώσει μάχες σώμα με σώμα στον αγώνα και ο τερματισμός του στην 5η θέση είναι σίγουρα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που τον τοποθετεί αυτή τη στιγμή 4ο στη βαθμολογία του θεσμού. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας Skourtas Racing Team με την βοήθεια της οποίας εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στις πίστες της Ευρώπης ο Βασίλης:

 

5ος ο Κορωνάκης στην Αυστρία. Στην τέταρτη θέση της γενικής βαθμολογίας με μεγάλες ελπίδες για τίτλο.
Μία μεγαλειώδη και σκληρή μάχη έδωσε σήμερα ο Βασίλης Κορωνάκης, στον 6ο αγώνα του ADAC Junior Cup Powered by KTM, στην Αυστρία. Από την πρώτη στροφή βρέθηκε στην 3η θέση έχοντας ξεκινήσει 8ος. Στο γκρουπ που βρέθηκε μάχονταν 8-9 οδηγοί οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς θέση μεταξύ τους. Μέχρι και τον τελευταίο γύρο ο Βασίλης φαινόταν ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Δύο στροφές πριν τον τερματισμό και ενώ βρισκόταν στην 4η θέση, χτύπησε το γκρουπ που ακολουθούσε τον Βασίλη και βρέθηκε πίσω 6 θέσεις. Δεν τα παράτησε όμως και την τελευταία στιγμή πέρασε στην 5η θέση στην οποία και τερμάτισε χιλιοστά από τον 4ο. Ο ίδιος ο Βασίλης είναι πολύ ικανοποιημένος γιατί μπόρεσε να κρατηθεί όρθιος σε μια ξεχωριστή για αυτόν μάχη. Όπως είπε ο ίδιος “φυσικά ο σκοπός μου ήταν το βάθρο, ο ρυθμός ήταν πολύ δυνατός από την αρχή κ πήρα μια καλή εμπειρία από την πίστα αυτή που έχει ένα χαρακτηριστικό εντελώς διαφορετικό από όσα γνώριζα μέχρι σήμερα, την ταχύτητα κ το απόλυτο κοντρόλ στο κορύφωμα των στροφών βγαίνοντας για την έξοδο”.
Με αυτή του την θέση ο Βασίλης βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης και έχει πολλές ελπίδες για το πρωτάθλημα καθώς ακολουθεί το Assen τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Οι βαθμοί που τον χωρίζουν από τον 3ο στην Γενική είναι μόλις 6. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα μας κρατήσει σε αγωνία. Συγχαρητήρια στον Βασίλη Κορωνάκη!

Ευχαριστώ τους χορηγούς μου ΚΤΜ S.E.E., και την Papastavroushop..

Επίσης θέλω ευχαριστήσω την ΑΜΟΤΟΕ για την χορηγία του starting permission

 

Ο Γιώργος Παρασκευάς ανέβηκε βάθρο στην Σλοβακία

Η ομάδα WOLF-RACING MOTUL BMW MOTORRAD WRRS κατέκτησε την 3η θέση στον αγώνα του BMU
WOLF
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2025

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα WOLF-RACING MOTUL BMW MOTORRAD WRRS βρέθηκε στην Σλοβακία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα SLOVAKIA-RING για δύο διοργανώσεις.

Εκεί διεξαγόταν διπλός αγώνας για τις διοργανώσεις του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Alpe Adria. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι αναβάτες από έξι διαφορετικές χώρες προσέφεραν πλούσιο θέαμα.

Ο Γιώργος Παρασκευάς ήταν εκεί, συμμετέχοντας με την αγωνιστική του BMW S 1000 RR στην κατηγορία F1000/CUP1000.

Στον πρώτο αγώνα, ο Έλληνας αναβάτης πήρε την 10η θέση στο Alpe Adria και ανέβηκε βάθρο, κατακτώντας την 3η θέση στο BMU.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής, πήρε την 11η θέση σε 33 συμμετοχές στο Alpe Adria και την 5η στο BMU.

Ο Γιώργος Παρασκευάς δήλωσε: "Είναι η πρώτη μου φορά φέτος που συμμετέχω σε διεθνείς αγώνες και παρότι ξεκινήσαμε χωρίς καμία πληροφόρηση για τις εν λόγο πίστες, πιστεύω πλέον ότι τα έχουμε βάλει όλα σε τάξη! Το λέω αυτό γελώντας από χαρά καθώς η προσπάθεια είναι μεγάλη και έχει πολύ δουλεία από πίσω. Λίγοι το κατανοούν αυτό, ακόμα λιγότεροι μπορούν να το συλλάβουν, (για αυτό το λόγο έχουμε την σχόλη μας ώστε εάν κάποιος θέλει να δει από μέσα την αγωνιστική ζωή να έχει αυτή την δυνατότητα!)

Όμως καταφέραμε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα βάθρο στην κατηγορία F1000/CUP1000 (με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο) και αυτό μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους!

Δώσαμε μάχες μέχρι τέλους, οι αντίπαλοι μας είναι σκληροί και πολύ πιο έμπειροι από εμάς σε αυτές τις πίστες, και μέχρι την καρό σημαία τα δώσαμε όλα με ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε όχι μόνο εμένα προσωπικά αλλά και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν αλλά και όλη την Ελλάδα!

Πλέον είμαστε στην 4η θέση της βαθμολογίας με άλλους 4 αγώνες να απομένουν, μικρή διαφορά βαθμών και όλα είναι ανοιχτά.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας όλους όσους στέκονται στο πλάι μας σε αυτό το εγχείρημα που κάνουμε φέτος ως ομάδα και μας δίνουν την δυνατότητα να είμαστε εδώ στις ξένες χώρες δυνατοί και ανταγωνιστικοί! "