Mini GP Cup

Αυλαία για το 2017
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/10/2017

Μόλις πριν από λίγη ώρα έπεσε η αυλαία του Moto GP Cup στην πίστα των Αφιδνών, όπου ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κατά σειρά αγώνας του κυπέλου. Όπως πάντα την παράσταση έκλεψαν οι μικροί εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Πραγματικά πρόκειται για το φυτώριο των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα.

Μαζί όμως με αυτούς είναι αναβάτες μεγαλύτερης ηλικίας, που χάρη στο πολύ μικρό κόστος μπορούν να χαρούν τη συμμετοχή σε έναν κανονικό αγώνα. Οι μοτοσυκλέτες είναι φτηνές σε αγορά, φτηνές σε συντήρηση και εξίσου φτηνές σε επισκευές. Οι πτώσεις σπάνια συνοδεύονται από τραυματισμούς και επειδή δεν διακυβεύονται συμβόλαια με εταιρείες, ούτε ρισκάρει κανείς μεγάλα χρηματικά ποσά, η ατμόσφαιρα έχει φιλικό χαρακτήρα, μέσα και έξω από την πίστα.

Για την ιστορία, ακολουθούν τα αποτελέσματα των τριών κατηγοριών:

 

Κατηγορία OPEN

1.Παπαγεωργίου Αλέξανδρος

2.Τσουρουνάκης Κωνσταντίνος

3.Αρναουτάκης Αλέξανδρος

 

Κατηγορία IMR Cup

 

1.Λογοθετήδης Ιωάννης

2.Ζαμπετάκης Νικόλαος

3.Πράσινος Σωτήριος

 

Κατηγορία KID-GP

 

1.Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος

2.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP1

1.Περιστεράς Ιωάννης

2.Παντελεάκης Βασίλης

3.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP

Γερακιανάκης Γιώργος

Ελευθεριάδης Νικόλαος

Φιλιππίδη Μαρία

 

Isle of Man TT: Ο 33χρονος Daniel Ingham σκοτώθηκε στις δοκιμές των Supersport

Δεν έχει ξεκινήσει καλά το φετινό ΤΤ και είμαστε ακόμη στις δοκιμές
daniel ingham
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/5/2026

Μετά από ένα επεισοδιακό ξεκίνημα, όπου οι πρώτες δοκιμές της Δευτέρας 25/5 διακόπηκαν όταν μια μοτοσυκλέτα αγωνιζόμενου που είχε πέσει κατέληξε πάνω σε θεατές στην Parliament Square της Ramsey οδηγώντας σε διακοπή του πρώτου Qualifying, η συνέχεια έφερε νέα απρόοπτα.

Δύο ατυχήματα στις κατατακτήριες των Sidecars ώθησαν τους διοργανωτές να ματαιώσουν εντελώς την κατηγορία για φέτος, αλλά τώρα ήρθε μια ακόμη χειρότερη είδηση.

Πριν λίγη ώρα γράφαμε στην είδηση της ματαίωσης των Sidecars πως υπήρχαν φήμες για ένα συμβάν στη στροφή Doran’s Bend, ωστόσο μόλις ανακοινώθηκε πως το εν λόγω ατύχημα δεν αφορούσε τα Sidecars, αλλά τις χρονομετρημένες δοκιμές της κατηγορίας Supersport.

Daniel Ingham
O Daniel Ingham πανηγυρίζει τη νίκη που είχε πάρει το 2024 στο Manx GP

Η διοργάνωση του Tourist Trophy ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα τον θάνατο του 33χρονου Daniel Ingham, ο οποίος είχε πέσει χτες στη Doran’s Bend κατά το τρίτο σκέλος Qualifying της κατηγορίας του, στην οποία συμμετείχε με Yamaha R6.

Ο Ingham ήταν έμπειρος αναβάτης, έχοντας αγωνιστεί στη Mountain Course για πρώτη φορά το 2016 στο Manx Grand Prix. Στην καριέρα του μετρούσε αρκετές επισκέψεις στο βάθρο, καθώς και μια νίκη το 2024 στον αγώνα Senior του Manx Grand Prix.

Μακάρι αυτή η πρώτη απώλεια στο Tourist Trophy του 2026 να είναι και η τελευταία.