Mini GP Cup

Αυλαία για το 2017
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/10/2017

Μόλις πριν από λίγη ώρα έπεσε η αυλαία του Moto GP Cup στην πίστα των Αφιδνών, όπου ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κατά σειρά αγώνας του κυπέλου. Όπως πάντα την παράσταση έκλεψαν οι μικροί εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Πραγματικά πρόκειται για το φυτώριο των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα.

Μαζί όμως με αυτούς είναι αναβάτες μεγαλύτερης ηλικίας, που χάρη στο πολύ μικρό κόστος μπορούν να χαρούν τη συμμετοχή σε έναν κανονικό αγώνα. Οι μοτοσυκλέτες είναι φτηνές σε αγορά, φτηνές σε συντήρηση και εξίσου φτηνές σε επισκευές. Οι πτώσεις σπάνια συνοδεύονται από τραυματισμούς και επειδή δεν διακυβεύονται συμβόλαια με εταιρείες, ούτε ρισκάρει κανείς μεγάλα χρηματικά ποσά, η ατμόσφαιρα έχει φιλικό χαρακτήρα, μέσα και έξω από την πίστα.

Για την ιστορία, ακολουθούν τα αποτελέσματα των τριών κατηγοριών:

 

Κατηγορία OPEN

1.Παπαγεωργίου Αλέξανδρος

2.Τσουρουνάκης Κωνσταντίνος

3.Αρναουτάκης Αλέξανδρος

 

Κατηγορία IMR Cup

 

1.Λογοθετήδης Ιωάννης

2.Ζαμπετάκης Νικόλαος

3.Πράσινος Σωτήριος

 

Κατηγορία KID-GP

 

1.Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος

2.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP1

1.Περιστεράς Ιωάννης

2.Παντελεάκης Βασίλης

3.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP

Γερακιανάκης Γιώργος

Ελευθεριάδης Νικόλαος

Φιλιππίδη Μαρία

 

FIM MotoJunior, Jerez: Ο Βασίλης Παντελεάκης από ατυχία δεν πήρε τον πρώτο του βαθμό [Video]

Άτυχος στην Jerez με σύγκρουση και εγκατάλειψη
panteleakis
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/7/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior στη πίστα της Jerez με την ελληνική συμμετοχή του Βασίλη Παντελεάκη με την ομάδα VP3 Racing Team by Illusion Racing.

Ο Παντελεάκης κατέλαβε στα χρονομετρημένα τη 16η θέση, απέχοντας ενάμιση δευτερόλεπτο από την κορυφή, δείχνοντας έτσι πως είναι σε καλή κατάσταση.

Στον αγώνα ξεκίνησε λοιπόν από την 16η θέση όμως, πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, ένας αναβάτης έχασε τα φρένα και έπεσε από πίσω του με αποτέλεσμα να στείλει τον Έλληνα αναβάτη στην αμμοπαγίδα με κατεστραμμένη πίσω ζάντα.

Στην συνέχεια βγήκε κόκκινη σημαία στον αγώνα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Παντελεάκη και την ομάδα του να επισκευάσουν τη μοτοσυκλέτα και να είναι έτοιμοι για την επανεκκίνηση του αγώνα.

Στη νέα εκκίνηση ο Παντελεάκης άρχισε και πάλι από τη 16η θέση, όμως μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε στην 22η, ενώ από τον τρίτο γύρο ξεκίνησε συνεχόμενα προσπεράσματα που τον έφεραν ξανά 16ο. Ωστόσο στα μέσα του πέμπτου γύρου ο αγώνας διακόπηκε εκ νέου με κόκκινη σημαία και ολοκληρώθηκε πρόωρα. Έτσι ο Έλληνας αναβάτης δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, πάντως ο ρυθμός του δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου στην πίστα Magny-Cours της Γαλλίας. Ο αγώνας του Βασίλη Παντελεάκη προβάλλεται από τα αθλητικά κανάλια της COSMOTE TV αλλά και στο κανάλι του πρωταθλήματος στο Youtube.