Mini GP Cup

Αυλαία για το 2017
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/10/2017

Μόλις πριν από λίγη ώρα έπεσε η αυλαία του Moto GP Cup στην πίστα των Αφιδνών, όπου ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κατά σειρά αγώνας του κυπέλου. Όπως πάντα την παράσταση έκλεψαν οι μικροί εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Πραγματικά πρόκειται για το φυτώριο των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα.

Μαζί όμως με αυτούς είναι αναβάτες μεγαλύτερης ηλικίας, που χάρη στο πολύ μικρό κόστος μπορούν να χαρούν τη συμμετοχή σε έναν κανονικό αγώνα. Οι μοτοσυκλέτες είναι φτηνές σε αγορά, φτηνές σε συντήρηση και εξίσου φτηνές σε επισκευές. Οι πτώσεις σπάνια συνοδεύονται από τραυματισμούς και επειδή δεν διακυβεύονται συμβόλαια με εταιρείες, ούτε ρισκάρει κανείς μεγάλα χρηματικά ποσά, η ατμόσφαιρα έχει φιλικό χαρακτήρα, μέσα και έξω από την πίστα.

Για την ιστορία, ακολουθούν τα αποτελέσματα των τριών κατηγοριών:

 

Κατηγορία OPEN

1.Παπαγεωργίου Αλέξανδρος

2.Τσουρουνάκης Κωνσταντίνος

3.Αρναουτάκης Αλέξανδρος

 

Κατηγορία IMR Cup

 

1.Λογοθετήδης Ιωάννης

2.Ζαμπετάκης Νικόλαος

3.Πράσινος Σωτήριος

 

Κατηγορία KID-GP

 

1.Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος

2.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP1

1.Περιστεράς Ιωάννης

2.Παντελεάκης Βασίλης

3.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP

Γερακιανάκης Γιώργος

Ελευθεριάδης Νικόλαος

Φιλιππίδη Μαρία

 

Skerries 100: Νεκρός αναβάτης σε δυστύχημα – Δεύτερη απώλεια σε αγώνες δρόμου σε μία εβδομάδα

Ανακοίνωση της Ιρλανδικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας μετά το δυστύχημα - Oριστική διακοπή του αγώνα
Skerries 100
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/7/2026

Τραγωδία σημειώθηκε στον ιστορικό αγώνα δρόμου Skerries 100 στην Ιρλανδία, όπου ένας αναβάτης έχασε τη ζωή του ύστερα σε δυστύχημα στον αγώνα Junior Support. Μετά το συμβάν, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην επανεκκινήσουν τον αγώνα και να ματαιώσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα Junior Support, ο οποίος ακολούθησε τον αγώνα της κατηγορίας Open Superbike, όπου νικητής είχε αναδειχθεί ο Michael Dunlop.

Μέχρι στιγμής οι διοργανωτές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα του αναβάτη που έχασε τη ζωή του, ενώ προηγήθηκε η ενημέρωση των οικείων του.

Η τραγωδία αυτή αποτελεί το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό σε αγώνες δρόμου μέσα σε λίγες ημέρες. Μόλις πριν μερικές μέρες είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του James Walsh, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του Tandragee 100.

Skerries 100

Η ανακοίνωση της Motorcycling Ireland

Η Motorcycling Ireland, η ομοσπονδία που εποπτεύει τους αγώνες μοτοσυκλέτας στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη της για το δυστύχημα:

"Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επηρεάστηκαν από το τραγικό συμβάν στο Skerries 100. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του αναβάτη, στους συναθλητές του, στους κριτές, στο ιατρικό προσωπικό, στους διοργανωτές και σε ολόκληρη την κοινότητα των αγώνων δρόμου σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

"Από σεβασμό προς τον αναβάτη και τους οικείους του, παρακαλούμε να αποφευχθούν οι εικασίες ή η διακίνηση ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών. Ζητούμε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις αρμόδιες αρχές και στους διοργανωτές ώστε να ενημερώσουν τους συγγενείς και να προχωρήσουν στις επίσημες ανακοινώσεις. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη."

Το Southern 100 ακολουθεί

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινότητα των αγώνων δρόμου, το επόμενο μεγάλο ραντεβού του θεσμού είναι το Southern 100, το οποίο διεξάγεται ήδη, από 6 έως 9 Ιουλίου.

Στη λίστα συμμετοχών βρίσκονται κορυφαία ονόματα των αγώνων δρόμου, όπως οι Michael Dunlop, Dean Harrison και Peter Hickman, όλοι τους νικητές στο Isle of Man TT.

Το νέο αυτό δυστύχημα επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση γύρω από την επικινδυνότητα των αγώνων δρόμου, οι οποίοι, έχοντας μεγάλη ιστορία διατηρούν υψηλή δημοτικότητα. Άραγε αυτό συμβαίνει παρότι ή μήπως επειδή εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στις πιο επικίνδυνες μορφές αγώνων μοτοσυκλέτας;

Skerries 100