Mini GP Cup

Αυλαία για το 2017
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/10/2017

Μόλις πριν από λίγη ώρα έπεσε η αυλαία του Moto GP Cup στην πίστα των Αφιδνών, όπου ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κατά σειρά αγώνας του κυπέλου. Όπως πάντα την παράσταση έκλεψαν οι μικροί εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Πραγματικά πρόκειται για το φυτώριο των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα.

Μαζί όμως με αυτούς είναι αναβάτες μεγαλύτερης ηλικίας, που χάρη στο πολύ μικρό κόστος μπορούν να χαρούν τη συμμετοχή σε έναν κανονικό αγώνα. Οι μοτοσυκλέτες είναι φτηνές σε αγορά, φτηνές σε συντήρηση και εξίσου φτηνές σε επισκευές. Οι πτώσεις σπάνια συνοδεύονται από τραυματισμούς και επειδή δεν διακυβεύονται συμβόλαια με εταιρείες, ούτε ρισκάρει κανείς μεγάλα χρηματικά ποσά, η ατμόσφαιρα έχει φιλικό χαρακτήρα, μέσα και έξω από την πίστα.

Για την ιστορία, ακολουθούν τα αποτελέσματα των τριών κατηγοριών:

 

Κατηγορία OPEN

1.Παπαγεωργίου Αλέξανδρος

2.Τσουρουνάκης Κωνσταντίνος

3.Αρναουτάκης Αλέξανδρος

 

Κατηγορία IMR Cup

 

1.Λογοθετήδης Ιωάννης

2.Ζαμπετάκης Νικόλαος

3.Πράσινος Σωτήριος

 

Κατηγορία KID-GP

 

1.Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος

2.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP1

1.Περιστεράς Ιωάννης

2.Παντελεάκης Βασίλης

3.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP

Γερακιανάκης Γιώργος

Ελευθεριάδης Νικόλαος

Φιλιππίδη Μαρία

 

SuperEnduro 2026, 1ος γύρος Πολωνία: Billy Bolt και Husqvarna στην κορυφή

Δεύτερος ο Jonny Walker, σε ρηχά νερά ο 8ος Manuel Lettenbichler - 6ος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP, Josep Garcia
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/12/2025

Ο Billy Bolt ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την πορεία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2026 στο Gliwice της Πολωνίας, με τον Jonny Walker να έρχεται δεύτερος και τον Eddie Karlsson να συμπληρώνει το βάθρο.

Στην SuperPole ο Bolt τερμάτισε πρώτος μπροστά από τους Mitch και Ash Brightmore, τον Eddie Karlsson και τον Josep Garcia, ενώ ο Walker έκανε ένα λάθος που θα καθόριζε τον πρώτο γύρο.

Bolt

1ος αγώνας

Ο Billy Bolt με Husqvarna δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και έλεγξε τον αγώνα από την αρχή του. Πίσω του τα αδέρφια Brightmore με GASGAS έδιναν τη δική τους μάχη με τον Walker με Triumph που είχε ανακάμψει και τους είχε φτάσει. Ο Walker στην συνέχεια είχε πτώση και τερμάτισε στην 5η θέση, ενώ τέταρτος ήρθε ο Karlsson με Stark.

2ος αγώνας

Ο δεύτερος αγώνας χρησιμοποιεί αντίστροφη σειρά εκκίνησης, που σημαίνει ότι οι κορυφαίοι αναβάτες από τον πρώτο αγώνα ξεκινούν από τις τελευταίες θέσεις! Ο Walker είχε εδώ το πλεονέκτημα και πήρε τη νίκη με τον Bolt να ακολουθεί. Για την τρίτη θέση πάλευαν τα αδέρφια Brightmore και ο Karlsson, με τον Ashton Brightmore να κατακτά τελικά την τελευταία θέση στο βάθρο.

3ος αγώνας

Ο Bolt πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Walker, με τον Bolt να παραδέχεται αργότερα ότι χαλάρωσε ελαφρώς και ότι ένας ακόμη γύρος θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα πράγματα. Τα αδέρφια Brightmore συγκρούστηκαν μεταξύ τους και είχαν πτώση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Eddie Karlsson, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στο SuperEnduro και ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τη Stark.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό και απέναντι στους καλύτερους αναβάτες του, ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro 2025, Josep Garcia, τα βρήκε λίγο σκούρα, αλλά η 6η θέση που κατέκτησε δεν είναι και μικρό πράγμα, περνώντας μπροστά και από τον ομόσταυλό του Lettenbichler, ο οποίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση στη γενική.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του SuperEnduro 2026:

Bolt