Νεκρός ο 21χρονος αγωνιζόμενος Troy Beinlich στην πίστα του Hockenheim

Στον πρώτο αγώνα του Γερμανικού Πρωταθλήματος Αντοχής 2024
Troy Beinlich
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/4/2024

Ενάμισι χρόνο σχεδόν μετά τον θάνατο του Leon Langstadtler στο Hockenheimring στη Γερμανία, ένας ακόμη αναβάτης έχασε τη ζωή του στην ίδια πίστα.

Πρόκειται για τον 21χρονο Troy Beinlich, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμβάν που έλαβε χώρα στον αγώνα αντοχής RACEFOXX 1000km HOCKENHEIM, στις 30 Μαρτίου 2024.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο εναρκτήριος για το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αντοχής Deutschen Langstrecken Cup (DLC). Παρά τις προσπάθειες της διοργάνωσης να κρατήσει στη ζωή τον νεαρό αγωνιζόμενο, ο Beinlich έχασε τελικά τη ζωή του στη σκηνή του δυστυχήματος.

Ως ένδειξη σεβασμού στον θανόντα και στην οικογένειά του, ο διοργανωτής δεν έδωσε λεπτομέρειες για το δυστύχημα, ενώ ο αγώνας διεκόπη οριστικά, χωρίς να μετρήσει για το Πρωτάθλημα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Beinlich είχε αρκετά χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας, κυρίως στα SSP300 με την ομάδα Vitori-BRT

Manx Grand Prix: Αναβάτης έχασε τη ζωή του, ο δεύτερος ελαφριά τραυματισμένος

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των προκριματικών της Τρίτης
manx
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/8/2026

Ένας αναβάτης έχασε τη ζωή του, μετά από ατύχημα που συνέβη χτες Τρίτη 18 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Manx Grand Prix.

Δύο αναβάτες ενεπλάκησαν στο ατύχημα που συνέβη στο σημείο Cruickshanks της μεγάλης διαδρομής Mountain Course κατά τη διάρκεια των δεύτερων χρονομετρημένων δοκιμών της 18ης Αυγούστου.

Η κόκκινη σημαία που υψώθηκε μετά το ατύχημα έθεσε τέλος στις δοκιμές της Τρίτης. Αυτό συνέβη αφού τόσο τα δοκιμαστικά της Κυριακής όσο και της Δευτέρας είχαν επηρεαστεί από κόκκινες σημαίες και κακές καιρικές συνθήκες.

Το Manx Grand Prix επιβεβαίωσε ότι ένας από τους αναβάτες που εμπλέκονταν στο ατύχημα έχασε τη ζωή του, ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Οι διοργανωτές δεν έχουν αποκαλύψει τα ονόματα των δύο αναβατών που εμπλέκονταν στο συμβάν.

“Στον πρώτο γύρο της δεύτερης προκριματικής περιόδου των αγώνων του Manx Grand Prix 2026, σημειώθηκε ατύχημα στο Cruickshanks της Ramsey, στο οποίο εμπλέκονταν δύο διαγωνιζόμενοι. Οι δοκιμές διακόπηκαν αμέσως με κόκκινη σημαία.

"Με βαθιά θλίψη, οι διοργανωτές του Manx Grand Prix επιβεβαιώνουν ότι ένας διαγωνιζόμενος υπέστη θανατηφόρα τραύματα. Ένας δεύτερος διαγωνιζόμενος φέρεται να υπέστη ελαφρά τραύματα και λαμβάνει περίθαλψη στο νοσοκομείο Nobles.

"Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες λειτουργίας της διοργάνωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία έρευνας.

"Οι διοργανωτές του Manx Grand Prix θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους κριτές, τις ιατρικές ομάδες, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τη Manx Care και όλο το προσωπικό που συνέβαλε στην αντιμετώπιση του σημερινού συμβάντος.

"Οι σκέψεις μας είναι με τους διαγωνιζόμενους, τις οικογένειες και τους φίλους των εμπλεκομένων, οι οποίοι έχουν ζητήσει να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή.

"Θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση εν ευθέτω χρόνω.”

Σήμερα πάντως το πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει με το κλείσιμο των δρόμων στις 12:30 μμ τοπική ώρα.