Πώς η KOVE αναδεικνύεται μέσα από το Rally Dakar 2024

Έμπνευση, Αφοσίωση και Ομαδικότητα, προωθεί ως αξίες της η κινέζικη εταιρεία με τρεις μοτοσυκλέτες στον τερματισμό
KOVE Rally Dakar 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2024

Το Rally Dakar, ο πιο δύσκολος Off-road αγώνας αντοχής στον κόσμο, στίβος ανάδειξης ικανοτήτων πλοήγησης και οδήγησης, είναι παράλληλα και το μεγαλύτερο πεδίο εξέλιξης για τις εταιρείες, τις μοτοσυκλέτες και τα εξαρτήματά τους. Το 2023 η κινέζικη KOVE κατάφερε να αποσπάσει ένα σημαντικό κομμάτι από τη δημοσιότητα του αγώνα, καταφέρνοντας στο ντεμπούτο της στο ράλι με μια ολοκαίνουργια τότε μοτοσυκλέτα να δει τον τερματισμό με όλους τους αναβάτες της.

Το 2024 ήταν σαφώς πιο απαιτητικό, με την KOVE να γίνεται όμως επίκεντρο συζητήσεων όταν έφτασε να τερματίζει εντός πεντάδας στα πρώτα σκέλη, εξελίσσοντας παράλληλα ένα νέο μοντέλο, πριν αρχίσουν οι εγκαταλείψεις με τρεις μοτοσυκλέτες της όμως να φτάνουν στον τερματισμό.

Η KOVE ξεχώρισε πολύ γρήγορα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος και πριν ακόμη ξεκινήσει τις πωλήσεις, όταν ανακοίνωσε μοτοσυκλέτες με μικρό βάρος, αξιόλογες επιδόσεις και προσιτή τιμή. Η ανάγκη του κόσμου να αποδειχτεί γρήγορα τι ισχύει στην πραγματικότητα έστρεψε την προσοχή στις επιδόσεις της εταιρείας στους αγώνες καθώς η KOVE ξεχωρίζει και σε αυτό, προωθώντας την εξέλιξη μέσα από την αγωνιστική εμπλοκή εκδηλώσεις παγκοσμίου απέναντι σε μεγαθήρια. Όπως το Rally Dakar, το ESBK, και το WSBK (WorldSSP300, όπου πήρε και τους πρώτους της βαθμούς το 23). Σημειώστε πως η KOVE συμμετείχε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023 για πρώτη φορά σε αγώνα ράλι και στην Ευρώπη, στο ιταλικό HAT Sanremo-Sestriere, με τον δημοσιογράφο και αγωνιζόμενο Klaus Nennewitz, τον εισαγωγέα της εταιρείας στην Ιταλία και ιδιοκτήτη της Pelpi Int., Cesare Galli και μάλιστα τον ίδιο τον Πρόεδρο της Kove, Xue Zhang!

KOVE Rally Dakar 2024

Όπως είχε δηλώσει ο CEO της εταιρείας Zhang Xue πριν το Rally Dakar 2023, παραθέτοντας το εξαιρετικά φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα στόχων της KOVE: “την πρώτη χρονιά στόχο έχουμε να τερματίσουμε και να μάθουμε από την εμπειρία μας (σσ. το κατάφεραν και με το παραπάνω), τη δεύτερη χρονιά να έχουμε τουλάχιστον έναν αναβάτη στο TOP-20 της τελικής κατάταξης, την τρίτη χρονιά να μπούμε στο TOP-10, την τέταρτη χρονιά βάθρο, και την πέμπτη να κερδίσουμε τον αγώνα!” Το χρονοδιάγραμμα ήταν φιλόδοξο, και το 2024 υπήρξε το πρώτο "στραβοπάτημα" καθώς η είσοδος στην πρώτη εικοσάδα δεν επετεύχθη.

Παρόλα αυτά, παρόμοια στραβοπατήματα έχουν όλα τα εργοστάσια κατά καιρούς, και εκείνοι που ξεχωρίζουν είναι όσοι καταφέρνουν να πέσουν 9 και να σηκωθούν 10 φορές, συνεχίζοντας τις προσπάθειες προσηλωμένοι χωρίς παρέκκλιση πάντα στον στόχο. Αναμένουμε να δούμε την προσπάθεια της KOVE στο Dakar 2025, όταν η 450 Rally EX θα έχει γράψει ακόμη περισσότερα πολύτιμα χιλιόμετρα εξέλιξης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της KOVE για τον απολογισμό του Rally Dakar 2024:

KOVE Rally Dakar 2024

"Το Rally Dakar ολοκληρώθηκε και η KOVE κατάφερε για άλλη μια φορά να συγκεντρώσει πάνω της την προσοχή ολόκληρου του μοτοσυκλετιστικού κόσμου, αφού απέδειξε ότι και φέτος έγινε συνώνυμο των αξιών που πρεσβεύουν οι αγώνες rally: Αποφασιστικότητα, Αφοσίωση, Αντοχή, Επιμονή και Εξέλιξη.

KOVE Rally Dakar 2024

Μετά το περσινό επίτευγμα, όπου η KOVE έγραψε Ιστορία όντας η πρώτη αμιγώς κινέζικη ομάδα που ολοκλήρωσε τον αγώνα με όλες τις εργοστασιακές της συμμετοχές να τερματίζουν, και μάλιστα σε καλές θέσεις στην τελική κατάταξη, ο φετινός στόχος έβαλε ακόμη υψηλότερα τον πήχη. Έχοντας στο οπλοστάσιό της μία καινούργια έκδοση για το Dakar, την 450 Rally EX, και τρεις εργοστασιακές συμμετοχές μαζί με δύο ιδιωτικές -μία εκ των οποίων το ανερχόμενο αστέρι των rally Mason Klein-, η KOVE ξεκίνησε τον αγώνα έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις.

KOVE Rally Dakar 2024

Το φετινό Rally Dakar χαρακτηρίστηκε, όχι άδικα, από πολλούς, ως το πιο εξαντλητικό και ανελέητο rally των τελευταίων ετών. Για πρώτη φορά φέτος άλλωστε συμπεριλήφθηκε και μια "υπερειδική" διάρκειας 48 ωρών, κατά την οποία οι αναβάτες και οι μοτοσυκλέτες ήταν εντελώς μόνοι τους, χωρίς καμία υποστήριξη και με διανυκτέρευση στην έρημο. Οι αναβάτες της KOVE χρειάστηκε να ξεπεράσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες δυσκολίες, αλλά χάρη στο παροιμιώδες ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν, στην αφοσίωσή τους στον τελικό στόχο, στην αστείρευτη προσπάθεια που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κάθε συμμετέχοντα και θεατή του αγώνα, κατάφεραν να αντλήσουν γνώση, εμπειρία και τεχνογνωσία, ως εφόδια για την πορεία που έχει χαράξει το εργοστάσιο με ένα τετραετές πλάνο μέχρι την απόλυτη επιτυχία: τη νίκη!

KOVE Rally Dakar 2024

Δυστυχώς, οι Mason Klein και Xavier Flick δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα, αλλά οι υπόλοιποι αναβάτες έφτασαν στον τερματισμό της 12ης ειδικής που σηματοδότησε και το τέλος του εμβληματικού Rally Dakar. O πρόεδρος και ιδρυτής της KOVE, Xue Zhang, έζησε όλο τον αγώνα από την "πρώτη γραμμή" δίνοντας λύσεις και αντιμετωπίζοντας ο ίδιος πολλές φορές τα θέματα που προκύπταν, αντικατοπτρίζοντας ουσιαστικά ολόκληρη τη φιλοσοφία της εταιρείας. Η ομαδικότητα και η ικανότητα να αντλείς κάθε τι θετικό ακόμη και μέσα από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες, σε συνδυασμό με την εξέλιξη μέσα από τους αγώνες, είναι η εγγυημένη συνταγή για να φτάσεις στους στόχους σου. Κάθε εμπόδιο μαθαίνεις να το εκμεταλλεύεσαι υπέρ σου και να κερδίζεις κάτι από αυτό. Κι αν μη τι άλλο, η KOVE για μία ακόμη φορά στο φετινό Dakar, απέδειξε ότι είναι κάτι που ξέρει να το κάνει καλά…"

Ετικέτες

KOVE - Στο Isle of Man TT του 2026, με τον James Hillier!

Λίγο μπερδεμένη η κατάσταση με τη μοτοσυκλέτα και την κατηγορία συμμετοχής
Η KOVE στο Isle of Man TT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/2/2025

Σε ένα σύντομο δελτίο τύπου της η KOVE ανακοινώνει πως θα λάβει μέρος στο Isle of Man TT του 2026, με τον πολύπειρο James Hillier στο τιμόνι, όμως για την ώρα δεν διευκρινίζεται με ποια μοτοσυκλέτα θα αγωνιστεί στο ΤΤ ο Βρετανός και σε ποια κατηγορία.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως ο “γάμος” James Hillier - KOVE προήλθε από τους Off-Road αγώνες, αφού ο Hillier αγωνίστηκε με την 450 Rally της κινέζικης εταιρείας τόσο στο International Six Days Enduro 2024 όσο και στο Dakar 2025 που τερμάτισε με σπασμένη μύτη. Το 2023 ο Hillier είχε γίνει ο πρώτος αγωνιζόμενος του ΤΤ που τερματίζει στο Rally Dakar, όταν έφτασε στο τέλος του αγώνα παρά τον σπασμένο του από πτώση ώμο, στην κατηγορία Original by Motul.

Βέβαια ο Hillier είναι πρώτα απ’ όλα γνωστός για τις επιδόσεις του σε αγώνες μοτοσυκλέτας τόσο σε ασφάλτινες πίστες όσο και σε αγώνες Road-Racing, έχοντας 14 βάθρα στο Isle of Man TT και 9 στο North West 200 ενώ ήταν στην δεκάδα και στο Macau GP, ενώ επιπλέον έχει τερματισμούς στην δεκάδα στα Supersport και Superstock του Πρωταθλήματος BSB. Ο τίτλος της σελίδας του στο διαδίκτυο είναι “James Hillier - professional motorcycle rider for hire”, και στο βιογραφικό του φαίνεται πως έχει πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ, και της επικοινωνίας, στοιχεία που σίγουρα του δίνουν πρόσθετους πόντους σε κάθε εταιρεία που θα θελήσει να τον προσλάβει ως εργοστασιακό αναβάτη.

Στο δελτίο τύπου της KOVE που για την ώρα δημοσιεύεται μόνο στα social media της εταιρείας, διαβάζουμε μεταξύ άλλων: “Πιστεύουμε πως τα δεδομένα που αποκτήσαμε από τους αγώνες θα ανεβάσουν το 450RR σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε έναν αναβάτη που να μπορέσει να δείξει τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Πρωταθλητή του Isle of Man James Hillier, για να δημιουργήσουμε τον δικό μας θρύλο σε αυτή την θρυλική πίστα.”

Αφού προσπεράσουμε τον όρο “Πρωταθλητής του Isle of Man” το θέμα με το παραπάνω δελτίο είναι το ότι η τετρακύλινδρη 450RR δεν μπορεί να αγωνιστεί στη μικρή κατηγορία του ΤΤ που αφορά αποκλειστικά δικύλινδρες μοτοσυκλέτες έως 700 κ.εκ., ενώ στα Supersport αγωνίζονται δικύλινδρα, τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα 600-765 κ.εκ.

Οπότε; Είτε η KOVE γνωρίζει πως το 2026 θα υπάρχει μια νέα κατηγορία στο TT που θα μπορούσαν να αγωνιστούν τετρακύλινδρα και δικύλινδρα 450 -Kawasaki ZX-4RR, Kove 450RR, CFMOTO 450SR, KOVE SRK 450RR, κ.α.- είτε θα πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί των Supertwin.

“Το 2026 θα αγωνιστούμε με το 450RR τέρμα γκάζι στο Isle of Man TT.” Λίγη υπομονή, και θα δούμε τι ακριβώς εννοούν και πώς σκοπεύουν να το κάνουν αυτό.

Ετικέτες