Πώς η KOVE αναδεικνύεται μέσα από το Rally Dakar 2024

Έμπνευση, Αφοσίωση και Ομαδικότητα, προωθεί ως αξίες της η κινέζικη εταιρεία με τρεις μοτοσυκλέτες στον τερματισμό
KOVE Rally Dakar 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2024

Το Rally Dakar, ο πιο δύσκολος Off-road αγώνας αντοχής στον κόσμο, στίβος ανάδειξης ικανοτήτων πλοήγησης και οδήγησης, είναι παράλληλα και το μεγαλύτερο πεδίο εξέλιξης για τις εταιρείες, τις μοτοσυκλέτες και τα εξαρτήματά τους. Το 2023 η κινέζικη KOVE κατάφερε να αποσπάσει ένα σημαντικό κομμάτι από τη δημοσιότητα του αγώνα, καταφέρνοντας στο ντεμπούτο της στο ράλι με μια ολοκαίνουργια τότε μοτοσυκλέτα να δει τον τερματισμό με όλους τους αναβάτες της.

Το 2024 ήταν σαφώς πιο απαιτητικό, με την KOVE να γίνεται όμως επίκεντρο συζητήσεων όταν έφτασε να τερματίζει εντός πεντάδας στα πρώτα σκέλη, εξελίσσοντας παράλληλα ένα νέο μοντέλο, πριν αρχίσουν οι εγκαταλείψεις με τρεις μοτοσυκλέτες της όμως να φτάνουν στον τερματισμό.

Η KOVE ξεχώρισε πολύ γρήγορα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος και πριν ακόμη ξεκινήσει τις πωλήσεις, όταν ανακοίνωσε μοτοσυκλέτες με μικρό βάρος, αξιόλογες επιδόσεις και προσιτή τιμή. Η ανάγκη του κόσμου να αποδειχτεί γρήγορα τι ισχύει στην πραγματικότητα έστρεψε την προσοχή στις επιδόσεις της εταιρείας στους αγώνες καθώς η KOVE ξεχωρίζει και σε αυτό, προωθώντας την εξέλιξη μέσα από την αγωνιστική εμπλοκή εκδηλώσεις παγκοσμίου απέναντι σε μεγαθήρια. Όπως το Rally Dakar, το ESBK, και το WSBK (WorldSSP300, όπου πήρε και τους πρώτους της βαθμούς το 23). Σημειώστε πως η KOVE συμμετείχε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023 για πρώτη φορά σε αγώνα ράλι και στην Ευρώπη, στο ιταλικό HAT Sanremo-Sestriere, με τον δημοσιογράφο και αγωνιζόμενο Klaus Nennewitz, τον εισαγωγέα της εταιρείας στην Ιταλία και ιδιοκτήτη της Pelpi Int., Cesare Galli και μάλιστα τον ίδιο τον Πρόεδρο της Kove, Xue Zhang!

KOVE Rally Dakar 2024

Όπως είχε δηλώσει ο CEO της εταιρείας Zhang Xue πριν το Rally Dakar 2023, παραθέτοντας το εξαιρετικά φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα στόχων της KOVE: “την πρώτη χρονιά στόχο έχουμε να τερματίσουμε και να μάθουμε από την εμπειρία μας (σσ. το κατάφεραν και με το παραπάνω), τη δεύτερη χρονιά να έχουμε τουλάχιστον έναν αναβάτη στο TOP-20 της τελικής κατάταξης, την τρίτη χρονιά να μπούμε στο TOP-10, την τέταρτη χρονιά βάθρο, και την πέμπτη να κερδίσουμε τον αγώνα!” Το χρονοδιάγραμμα ήταν φιλόδοξο, και το 2024 υπήρξε το πρώτο "στραβοπάτημα" καθώς η είσοδος στην πρώτη εικοσάδα δεν επετεύχθη.

Παρόλα αυτά, παρόμοια στραβοπατήματα έχουν όλα τα εργοστάσια κατά καιρούς, και εκείνοι που ξεχωρίζουν είναι όσοι καταφέρνουν να πέσουν 9 και να σηκωθούν 10 φορές, συνεχίζοντας τις προσπάθειες προσηλωμένοι χωρίς παρέκκλιση πάντα στον στόχο. Αναμένουμε να δούμε την προσπάθεια της KOVE στο Dakar 2025, όταν η 450 Rally EX θα έχει γράψει ακόμη περισσότερα πολύτιμα χιλιόμετρα εξέλιξης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της KOVE για τον απολογισμό του Rally Dakar 2024:

KOVE Rally Dakar 2024

"Το Rally Dakar ολοκληρώθηκε και η KOVE κατάφερε για άλλη μια φορά να συγκεντρώσει πάνω της την προσοχή ολόκληρου του μοτοσυκλετιστικού κόσμου, αφού απέδειξε ότι και φέτος έγινε συνώνυμο των αξιών που πρεσβεύουν οι αγώνες rally: Αποφασιστικότητα, Αφοσίωση, Αντοχή, Επιμονή και Εξέλιξη.

KOVE Rally Dakar 2024

Μετά το περσινό επίτευγμα, όπου η KOVE έγραψε Ιστορία όντας η πρώτη αμιγώς κινέζικη ομάδα που ολοκλήρωσε τον αγώνα με όλες τις εργοστασιακές της συμμετοχές να τερματίζουν, και μάλιστα σε καλές θέσεις στην τελική κατάταξη, ο φετινός στόχος έβαλε ακόμη υψηλότερα τον πήχη. Έχοντας στο οπλοστάσιό της μία καινούργια έκδοση για το Dakar, την 450 Rally EX, και τρεις εργοστασιακές συμμετοχές μαζί με δύο ιδιωτικές -μία εκ των οποίων το ανερχόμενο αστέρι των rally Mason Klein-, η KOVE ξεκίνησε τον αγώνα έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις.

KOVE Rally Dakar 2024

Το φετινό Rally Dakar χαρακτηρίστηκε, όχι άδικα, από πολλούς, ως το πιο εξαντλητικό και ανελέητο rally των τελευταίων ετών. Για πρώτη φορά φέτος άλλωστε συμπεριλήφθηκε και μια "υπερειδική" διάρκειας 48 ωρών, κατά την οποία οι αναβάτες και οι μοτοσυκλέτες ήταν εντελώς μόνοι τους, χωρίς καμία υποστήριξη και με διανυκτέρευση στην έρημο. Οι αναβάτες της KOVE χρειάστηκε να ξεπεράσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες δυσκολίες, αλλά χάρη στο παροιμιώδες ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν, στην αφοσίωσή τους στον τελικό στόχο, στην αστείρευτη προσπάθεια που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κάθε συμμετέχοντα και θεατή του αγώνα, κατάφεραν να αντλήσουν γνώση, εμπειρία και τεχνογνωσία, ως εφόδια για την πορεία που έχει χαράξει το εργοστάσιο με ένα τετραετές πλάνο μέχρι την απόλυτη επιτυχία: τη νίκη!

KOVE Rally Dakar 2024

Δυστυχώς, οι Mason Klein και Xavier Flick δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα, αλλά οι υπόλοιποι αναβάτες έφτασαν στον τερματισμό της 12ης ειδικής που σηματοδότησε και το τέλος του εμβληματικού Rally Dakar. O πρόεδρος και ιδρυτής της KOVE, Xue Zhang, έζησε όλο τον αγώνα από την "πρώτη γραμμή" δίνοντας λύσεις και αντιμετωπίζοντας ο ίδιος πολλές φορές τα θέματα που προκύπταν, αντικατοπτρίζοντας ουσιαστικά ολόκληρη τη φιλοσοφία της εταιρείας. Η ομαδικότητα και η ικανότητα να αντλείς κάθε τι θετικό ακόμη και μέσα από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες, σε συνδυασμό με την εξέλιξη μέσα από τους αγώνες, είναι η εγγυημένη συνταγή για να φτάσεις στους στόχους σου. Κάθε εμπόδιο μαθαίνεις να το εκμεταλλεύεσαι υπέρ σου και να κερδίζεις κάτι από αυτό. Κι αν μη τι άλλο, η KOVE για μία ακόμη φορά στο φετινό Dakar, απέδειξε ότι είναι κάτι που ξέρει να το κάνει καλά…"

Ετικέτες

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Πετάει εκτάκτως για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στο Misano!

Στην κατηγορία STK600, με την ομάδα FIFTY MOTORSPORT
Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/4/2024

Αφού ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας Supersport 600 στις Σέρρες, για τον 1ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU, ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από την Κω, μεταβαίνει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano, όπου θα συμμετάσχει εκτάκτως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP με την ομάδα FIFTY MOTOSPORT.

Το σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου στον 1ο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος BMU στην πίστα των Σερρών ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης έλαβε μέρος στην κατηγορία SUPERSPORT 600 με μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου στις Σέρρες, ο Φουρθιώτης κατάφερε να πάρει την 1η θέση για την σχάρα της εκκίνησης καταφέρνοντας να κάνει ατομικό ρεκόρ πίστας γράφοντας χρόνο 1.20.248 μισό δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ του. 

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση μετά από πολλές ατυχίες καθώς μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή έχασε τα φρένα και βρέθηκε εκτός πίστας και από την πρώτη θέση βρέθηκε στην 9η θέση αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Έτσι, μέσα στους επόμενους 2 γύρους κατάφερε με αρκετές μάχες και προσπεράσεις να βρεθεί μέχρι την 5η θέση όμως δυστυχώς μετά τον δεύτερο γύρο τού έφυγε από την αγωνιστική στολή του η ξύστρα με αποτέλεσμα το γόνατό του να ξύνει την άσφαλτο χωρίς προστασία, και να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει γρήγορους γύρους, κάτι που του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την 4η θέση καθώς δεν ισχύουν τα χρονομετρημένα του Σαββάτου στον δεύτερο αγώνα αλλά τα αποτελέσματα από τους χρόνους του πρώτου αγώνα του Σαββάτου σε βάζουν στην αντίστοιχη θέση της εκκίνησης του δεύτερου αγώνα. Από την τέταρτη θέση κατάφερε να βρεθεί γρήγορα στην τρίτη θέση και να δίνει μάχες για τη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους, ώσπου κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον πρώτο. Βάζοντας το κεφάλι κάτω και οδηγώντας γρήγορα έδωσε αρκετές μάχες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά δυστυχώς στους τελευταίους γύρους υπήρχαν αρκετές πτώσεις στην Κ5 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίτρινη σημαία για αρκετούς γύρους και να μην μπορεί να περάσει καθώς απαγορεύεται με καθεστώς κίτρινης σημαίας να κάνεις προσπέραση. Η ατυχία ολοκληρώθηκε όταν βγήκε κόκκινη σημαία 2 γύρους πριν το τέλος καθώς είχαν χυθεί λάδια στην πίστα και τελείωσε πρόωρα ο αγώνας, με τον Σπύρο Μάριο να κατακτά τη 2η θέση και να ανεβαίνει στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. 

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ δήλωσε: "είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ατομικό ρεκόρ πίστας καθώς και για το βάθρο του 2ου αγώνα της Κυριακής. Φέτος συμμετέχω στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και για έμενα θα είναι η πρώτη φορά που θα δω από κοντά της περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος στις υπόλοιπες χώρες καθώς οι συναθλητές μου γνωρίζουν καλά της πίστες διότι συμμετέχουν για δεύτερη και τρίτη χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό και θα προσπαθήσω σε κάθε αγώνα για το καλύτερο, κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στην κατηγορία STK600 στην Ιταλία στην πίστα του Misano καθώς η ομάδα FIFTY MOTORSPORT που είδε τους χρόνους και τα αποτελέσματα μου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με κάλεσε να συμμετέχω εκτάκτως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί τους ώστε να στελεχώσω την ομάδα με την παρουσία μου."

Ετικέτες