Πρόγραμμα Isle of Man TT 2019 – Ώρες Ελλάδας

Πότε πραγματοποιούνται οι βασικοί αγώνες στο Νησί!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2019

Ξεκινάνε από αύριο οι βασικοί αγώνες του Isle of Man TT, έπειτα από τις δοκιμές που έγιναν όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Το Νησί αυτές τις ημέρες είναι ένα καζάνι που βράζει, περιμένοντας να ξεκινήσουν οι αγώνες, με τον καιρό να έχει κάνει ό,τι περισσότερο μπορούσε για να συντηρήσει την κατάσταση τεταμένη. Όπως πάντα, το τελευταίο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να μιλήσει για φαβορί και για πιθανότητες, στον πιο απρόβλεπτο αγώνα του κόσμου, και ταυτόχρονα στον πιο επικίνδυνο, όπου η τύχη παίζει ρόλο και έχει μετατρέψει τους πάντες εκεί να πιστεύουν σε προκαταλήψεις. Πρόσθετο στοιχείο για το γεγονός πως δεν θέλουν να ακούγονται ως φαβορί… Έτσι λοιπόν και φέτος, οι δυνατοί αναβάτες φαίνεται ποιοι είναι, όμως τόσο ο καιρός, όσο και η δυσκολία του αγώνα, μετατρέπουν σε λάθος την όποια πρόγνωση…

Πρόγραμμα αγώνων TT Isle of Man 2019

Σάββατο, 1η Ιουνίου, 2019

14:00  TT Superbike Race (6 laps)

17:00  Race 1 Sidecar TT (3 laps)

 

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2019

12:45  Race 1 Supersport TT (4 laps)

16:15  Race Superstock TT (4 laps)

 

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2019

12:45  Carrera2 Supersport TT (4 laps)

14:45  Carrera Zero TT (1 lap)

16:10  Lightweight TT Race (4 laps)

 

Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2019

12:30  Race 2 Sidecar TT (3 laps)

14:45  Senior TT Race (6 laps)

 

Το IOMTT μεταδίδεται ζωντανά από τα παρακάτω κανάλια, και παραθέτουμε όλη την λίστα:

Fox Sports
Australia
Motor Trend TV
USA
Motorvision
Germany, German Speaking Austria and Switzerland
TV 2
Norway
Sky
New Zealand
Fox Sports 3
Latin America (excluding Brazil)
AB Moteurs
France, French-speaking Belgium, Luxembourg, French-speaking Switzerland, Monaco, Andorra and Turkey. Non-exclusive French-speaking Africa, Mauritius and Madagascar.
Motorsport TV
Russia, CIS & Ukraine
Motowizja
Poland
ITV4
UK, Eire, Isle of Man, Channel Islands, British Forces Bases Overseas
Supersport TV
South Africa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Διαδικτυακά, κάθε βράδυ στις 23:00 η Monster Energy θα μεταδίδει όλα τα highlights εκείνης της ημέρας, στα διάφορα κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει, τόσο στο site της, όσο και στο Youtube και τις υπόλοιπες πλατφόρμες

Ετικέτες

Aprilia Racing - Επίσημη επιστροφή στους αγώνες Rally, με το Tuareg 660!

Με υπεύθυνο project τον γνωστό αγωνιζόμενο Jacopo Cerutti, και δίπλα του τον Francesco Montanari
Aprilia επιστροφή στους χωμάτινους αγώνες Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Η Aprilia ετοιμάζεται να επιστρέψει στα Rally Raids το 2024, σε ένα φιλόδοξο project του αγωνιστικού τμήματος του Noale, με όπλο το Tuareg 660, αιχμή του δόρατος τον αγωνιζόμενο Jacopo Cerutti που θα αναλάβει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας αλλά και τη γενική επίβλεψη του project πέρα από την οδήγηση στους αγώνες, και sidekick του τον Francesco Montanari.

Προηγούμενη συμμετοχή της ιταλικής εταιρείας σε χωμάτινους αγώνες Rally ήταν στο Dakar, στην περίοδο 2010-2012, με τροποποιημένα RXV 4.5 και αναβάτες τους Paolo Ceci, Gerard Farres, Francisco “Chaleco” Lopez και Alex Zanotti. Εκεί, ο Lopez είχε καταφέρει μάλιστα να τερματίσει 3ος στην τελική κατάταξη του 2010, ενώ την ίδια χρονιά οι Ceci και Zanotti είχαν κάνει το 1-2 στην κατηγορία SP 450. Ο “Chaleco” ήταν 4ος το 2011, ενώ δεν τερμάτισε το 2012.

Τώρα 10+ χρόνια μετά, το Noale επιστρέφει στα Rally, με το νέο Tuareg 660. Φυσικά, λόγω κανονισμών δεν θα συμμετάσχουν στο Dakar, αλλά σε άλλα Rally Raid που επιτρέπουν τη συμμετοχή μοτοσυκλετών άνω των 450 κ.εκ. -κάτι που έχει κάνει και η Yamaha με το Tenere και τους Alessandro Botturi και Pol Tarres, στο Africa Eco Race και αλλού.

Aprilia return to rally racing

Υπεύθυνος για το Aprilia Tuareg project θα είναι ο Jacopo Cerutti που έχει στο ενεργητικό του 5 τίτλους στο ιταλικό Enduro, 3 τίτλους στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally, και 4 συμμετοχές στο Rally Dakar, με καλύτερο τερματισμό μια 12η θέση το 2016.

Δίπλα του θα αγωνιστεί ο Francesco Montanari, αγωνιζόμενος enduro και αναβάτης αρχικά του V85TT, και κατόπιν του Aprilia Tuareg 660, που αγωνίζεται με την υποστήριξη της GCorse των αδερφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi, στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally.

Η αγωνιστική έκδοση του Tuareg 660 θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Gcorse, που έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη από το 2022, με τη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα να συμμετέχει στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally. Οι αγώνες και η βελτίωση θα συνεχιστούν και το 2023, με τελικό στόχο το βάθρο σε επιλεγμένους διεθνείς αγώνες Rally το 2024.

Ήδη στο ιταλικό Πρωτάθλημα Rally για το 2023 έχει προστεθεί μια νέα entry level κατηγορία υπό την ονομασία GPX, που σκοπό έχει να φέρει νέο αίμα στους χωμάτινους αγώνες πλοήγησης.

Κι έτσι, η προώθηση των νέων δικύλινδρων μοτοσυκλετών από τους κατασκευαστές συνεχίζεται μέσα από τους αγώνες Rally, και αναρωτιόμαστε αν θα υποκύψει κάποια στιγμή και το Dakar, ή αν Yamaha & Aprilia (και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές που έχουν στην αγορά δικύλινδρα On-Off μοντέλα) θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν τις off-road δυνατότητες των διπλής χρήσης μοτοσυκλετών τους σε Africa Eco Race, Hellas Rally, κλπ.

Ετικέτες