Πρόγραμμα Isle of Man TT 2019 – Ώρες Ελλάδας

Πότε πραγματοποιούνται οι βασικοί αγώνες στο Νησί!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2019

Ξεκινάνε από αύριο οι βασικοί αγώνες του Isle of Man TT, έπειτα από τις δοκιμές που έγιναν όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Το Νησί αυτές τις ημέρες είναι ένα καζάνι που βράζει, περιμένοντας να ξεκινήσουν οι αγώνες, με τον καιρό να έχει κάνει ό,τι περισσότερο μπορούσε για να συντηρήσει την κατάσταση τεταμένη. Όπως πάντα, το τελευταίο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να μιλήσει για φαβορί και για πιθανότητες, στον πιο απρόβλεπτο αγώνα του κόσμου, και ταυτόχρονα στον πιο επικίνδυνο, όπου η τύχη παίζει ρόλο και έχει μετατρέψει τους πάντες εκεί να πιστεύουν σε προκαταλήψεις. Πρόσθετο στοιχείο για το γεγονός πως δεν θέλουν να ακούγονται ως φαβορί… Έτσι λοιπόν και φέτος, οι δυνατοί αναβάτες φαίνεται ποιοι είναι, όμως τόσο ο καιρός, όσο και η δυσκολία του αγώνα, μετατρέπουν σε λάθος την όποια πρόγνωση…

Πρόγραμμα αγώνων TT Isle of Man 2019

Σάββατο, 1η Ιουνίου, 2019

14:00  TT Superbike Race (6 laps)

17:00  Race 1 Sidecar TT (3 laps)

 

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2019

12:45  Race 1 Supersport TT (4 laps)

16:15  Race Superstock TT (4 laps)

 

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2019

12:45  Carrera2 Supersport TT (4 laps)

14:45  Carrera Zero TT (1 lap)

16:10  Lightweight TT Race (4 laps)

 

Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2019

12:30  Race 2 Sidecar TT (3 laps)

14:45  Senior TT Race (6 laps)

 

Το IOMTT μεταδίδεται ζωντανά από τα παρακάτω κανάλια, και παραθέτουμε όλη την λίστα:

Fox Sports
Australia
Motor Trend TV
USA
Motorvision
Germany, German Speaking Austria and Switzerland
TV 2
Norway
Sky
New Zealand
Fox Sports 3
Latin America (excluding Brazil)
AB Moteurs
France, French-speaking Belgium, Luxembourg, French-speaking Switzerland, Monaco, Andorra and Turkey. Non-exclusive French-speaking Africa, Mauritius and Madagascar.
Motorsport TV
Russia, CIS & Ukraine
Motowizja
Poland
ITV4
UK, Eire, Isle of Man, Channel Islands, British Forces Bases Overseas
Supersport TV
South Africa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Διαδικτυακά, κάθε βράδυ στις 23:00 η Monster Energy θα μεταδίδει όλα τα highlights εκείνης της ημέρας, στα διάφορα κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει, τόσο στο site της, όσο και στο Youtube και τις υπόλοιπες πλατφόρμες

Ετικέτες

X-Trial, Γαλλία: Ο Toni Bou διαλύει τον ανταγωνισμό και συνεχίζει να γράφει ρεκόρ [VIDEO]

Μάχη για την δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος μεταξύ Marcelli και Busto
Bou's 20th cons X-Trial
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/3/2026

Ο Toni Bou συνεχίζει ακάθεκτος και αγέραστος να σπάει ρεκόρ. Ο αναβάτης της Repsol Honda Trial Team κατέκτησε στη Chalon-sur-Saône τον 20ο (!) συνεχόμενο τίτλο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-Trial (Indoor) δύο αγώνες πριν από το τέλος της σεζόν.

Ο Ισπανός πρωταθλητής συνδύασε τον τίτλο με ακόμη μία νίκη, την έβδομη της φετινής χρονιάς, παρότι είχε πτώση στο τελευταίο εμπόδιο. Ο Bou είχε κάνει σαφές από νωρίς ότι ήταν το φαβορί της διοργάνωσης, καθώς σημείωσε το καθαρότερο πέρασμα με τον καλύτερο χρόνο τόσο στο Q1 όσο και στη Superpole καθ' οδόν προς τον τελικό.

Η κρίσιμη στιγμή ήρθε στη δεύτερη ζώνη του τελικού, όπου ο Bou δέχθηκε ποινή δύο βαθμών, αλλά όλοι οι αντίπαλοί του υπέπεσαν σε λάθη που τους κόστισαν τη μέγιστη ποινή των πέντε βαθμών, δίνοντάς του σημαντικό προβάδισμα. Στην επόμενη ζώνη ο ομόσταυλός του στη Honda, Gabriel Marcelli, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στον έναν βαθμό, όμως οι άλλοι δύο φιναλίστ, Jaime Busto (GasGas) και Harry Hemingway (Beta), είχαν ήδη μείνει αρκετά πίσω, παλεύοντας κυρίως για την τρίτη θέση του βάθρου.

Bou's 20th cons X-Trial

Ο Bou ανέβασε ξανά τον ρυθμό στην τέταρτη ζώνη, όντας ο μοναδικός αναβάτης που την ολοκλήρωσε χωρίς ποινή, ενώ η ακύρωση της πέμπτης ζώνης ουσιαστικά του έδωσε τον τίτλο. Στην τελευταία προσπάθεια της βραδιάς, με τη νίκη ήδη εξασφαλισμένη, ο Ισπανός προσπάθησε να προσφέρει θέαμα στο κοινό παίρνοντας μεγαλύτερο ρίσκο, όμως μια πτώση του προκάλεσε μια μικρή εκδορά στο χέρι. Παρά το περιστατικό, ολοκλήρωσε τον αγώνα με διαφορά 4 βαθμών από τον Marcelli, 9 από τον Hemingway και 13 από τον Busto, κλειδώνοντας την νίκη αλλά και τον τίτλο.

Πίσω από τους τέσσερις φιναλίστ τερμάτισε πέμπτος ο George Hemingway (Beta) στη δεύτερη εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ακολούθησαν οι Matteo Grattarola (Beta), ο πρωτοεμφανιζόμενος Pablo Echene (Sherco), που σημείωσε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, και ο Γάλλος Hugo Dufrese (Beta).

Με το πρωτάθλημα να έχει ήδη κριθεί, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη μάχη για τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα στους Gabriel Marcelli και Jaime Busto, με τον αναβάτη της Repsol Honda να διατηρεί προβάδισμα 10 βαθμών.

Bou's 20th cons X-Trial

Ο ίδιος ο Bou δεν έκρυψε τη χαρά του μετά τη νέα ιστορική επιτυχία: “Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος για τη νίκη και για την κατάκτηση του εικοστού τίτλου μου στο X-Trial. Είναι κάτι απίστευτο. Ένιωθα πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο τελευταίο εμπόδιο, με τη νίκη ήδη εξασφαλισμένη, ήθελα να προσφέρω θέαμα και πήρα ένα ρίσκο, αλλά έπεσα. Αυτός ο τίτλος είναι ιδιαίτερος γιατί αγωνίστηκα όλη τη σεζόν με τραυματισμό στους τένοντες του δεξιού μου ώμου και τόσο εγώ όσο και η ομάδα δουλέψαμε πολύ για να περιορίσουμε το πρόβλημα.”

Bou's 20th cons X-Trial

Ο Marcelli συνεχάρη τον teammate του, δηλώνοντας ότι ο Bou “είναι ο καλύτερος”, ενώ ο Harry Hemingway χαρακτήρισε το δεύτερο βάθρο της χρονιάς του ως ένα αποτέλεσμα για το οποίο η ομάδα του μπορεί να αισθάνεται περήφανη.

Bou's 20th cons X-Trial

Το ένατο αγωνιστικό ραντεβού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM X-Trial θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στη Λισαβόνα, ενώ πριν από αυτό, στις 14 Μαρτίου, η Σεβίλλη θα φιλοξενήσει το FIM X-Trial των Εθνών. Ωστόσο, όποια κι αν είναι η εξέλιξη της σεζόν, ο Toni Bou έχει ήδη γράψει ακόμη ένα κεφάλαιο σε μια καριέρα που δύσκολα θα μπορέσει να βρει μέτρο σύγκρισης στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.