Rally Dakar 2021: Πτώση για Price! Εγκαταλείπει το Dakar!

Σαν να παρέδωσε η KTM στην Honda!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/1/2021

Από τις χειρότερες εξελίξεις για τον νικητή του 2019 και ένα από τα φαβορί για φέτος!

Ο Price έπεσε και τραυματίστηκε σε αριστερό χέρι και ώμο, μεταφερόμενος στο νοσοκομείο. Εγκαταλείπει τον αγώνα ενώ ήταν μπροστά και στο σκέλος και μαχόταν με τον Cornejo για την επικράτηση στην γενική έχοντας αφήσει τα βαριά όπλα του HRC πίσω του!

Μετά το πρόβλημα του Walkner που έχει μείνει πίσω, με καπέλο δύο ωρών, η KTM στηρίζεται περισσότερο στον Sunderland για την φετινή νίκη και σίγουρα ο Βρεττανός μπορεί να το πετύχει αυτό. Αυτή την στιγμή κάνει αγώνα στρατηγικής και προσπαθεί να μην ανοίγει των αγώνα κάθε μέρα, ώστε να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο.

Ο νικητής του Dakar το 2017 ξέρει τι σημαίνει να χάνεις αυτό το Rally από πτώση και το υψηλό τίμημα του ρίσκου, για αυτό και προχθές έλεγε πως δεν θέλει να βρίσκεται στο προσκήνιο αλλά κοντά στους πρώτους για να επιτεθεί στο τέλος.

Ο Price στο μεταξύ είναι ο άνθρωπος με την καλύτερη διαχείριση του γκαζιού, έχει απίστευτα σταθερό στιλ οδήγησης με εξαιρετικό έλεγχο και φημίζεται για τις σωστές αποφάσεις και το διάβασμα του δρόμου.

Το πρόβλημα, όπως λέγαμε και εχθές, είναι πως το φετινό Dakar έχει γίνει απίστευτα γρήγορο και εξισώνεται όλο και περισσότερο από σημείο ελέγχου σε σημείο ελέγχου, με αγώνα motocross!

Ήταν το πρόβλημα με την Σαουδική Αραβία εξαρχής αυτό, και τον ανοικτό ορίζοντα που προσφέρει στους αναβάτες - και η οργάνωση προσπάθησε φέτος να μετριάσει τον ρυθμό με κάθε λάθος απόφαση που μπορούσε να πάρει για αυτό το σκοπό, όπως με τον περιορισμό των αλλαγών στα ελαστικά.

Ο ανταγωνισμός και το επίπεδο αυτών των αναβατών έχει φτάσει το Rally να είναι ένας πολυήμερος αγώνας motocross που κάνει το λάθος αναπόφευκτο!

Να σημειώσουμε ένα τελευταίο στατιστικό, που στους αγώνες μοτοσυκλέτας έχουν την δική τους σημασία, στις 7 διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος ο Price μονάχα μία ακόμη φορά εγκατέλειψε από τραυματισμό, το 2017 που κέρδισε ο Sunderland. Φέτος βέβαια η Honda και ο Cornejo ακόμη περισσότερο, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια!

Περαστικά στον Price!

 

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες