Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Rally Dakar 2021: Πτώση για Price! Εγκαταλείπει το Dakar!

Σαν να παρέδωσε η KTM στην Honda!

Από τις χειρότερες εξελίξεις για τον νικητή του 2019 και ένα από τα φαβορί για φέτος!

Ο Price έπεσε και τραυματίστηκε σε αριστερό χέρι και ώμο, μεταφερόμενος στο νοσοκομείο. Εγκαταλείπει τον αγώνα ενώ ήταν μπροστά και στο σκέλος και μαχόταν με τον Cornejo για την επικράτηση στην γενική έχοντας αφήσει τα βαριά όπλα του HRC πίσω του!

Μετά το πρόβλημα του Walkner που έχει μείνει πίσω, με καπέλο δύο ωρών, η KTM στηρίζεται περισσότερο στον Sunderland για την φετινή νίκη και σίγουρα ο Βρεττανός μπορεί να το πετύχει αυτό. Αυτή την στιγμή κάνει αγώνα στρατηγικής και προσπαθεί να μην ανοίγει των αγώνα κάθε μέρα, ώστε να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο.

Ο νικητής του Dakar το 2017 ξέρει τι σημαίνει να χάνεις αυτό το Rally από πτώση και το υψηλό τίμημα του ρίσκου, για αυτό και προχθές έλεγε πως δεν θέλει να βρίσκεται στο προσκήνιο αλλά κοντά στους πρώτους για να επιτεθεί στο τέλος.

Ο Price στο μεταξύ είναι ο άνθρωπος με την καλύτερη διαχείριση του γκαζιού, έχει απίστευτα σταθερό στιλ οδήγησης με εξαιρετικό έλεγχο και φημίζεται για τις σωστές αποφάσεις και το διάβασμα του δρόμου.

Το πρόβλημα, όπως λέγαμε και εχθές, είναι πως το φετινό Dakar έχει γίνει απίστευτα γρήγορο και εξισώνεται όλο και περισσότερο από σημείο ελέγχου σε σημείο ελέγχου, με αγώνα motocross!

Ήταν το πρόβλημα με την Σαουδική Αραβία εξαρχής αυτό, και τον ανοικτό ορίζοντα που προσφέρει στους αναβάτες - και η οργάνωση προσπάθησε φέτος να μετριάσει τον ρυθμό με κάθε λάθος απόφαση που μπορούσε να πάρει για αυτό το σκοπό, όπως με τον περιορισμό των αλλαγών στα ελαστικά.

Ο ανταγωνισμός και το επίπεδο αυτών των αναβατών έχει φτάσει το Rally να είναι ένας πολυήμερος αγώνας motocross που κάνει το λάθος αναπόφευκτο!

Να σημειώσουμε ένα τελευταίο στατιστικό, που στους αγώνες μοτοσυκλέτας έχουν την δική τους σημασία, στις 7 διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος ο Price μονάχα μία ακόμη φορά εγκατέλειψε από τραυματισμό, το 2017 που κέρδισε ο Sunderland. Φέτος βέβαια η Honda και ο Cornejo ακόμη περισσότερο, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια!

Περαστικά στον Price!

 

Tags: