Rally Dakar 2022: Πάτησε και δεύτερο αναβάτη ο οδηγός της Toyota!

Δύο στα δύο και πάει για το hat-trick!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/1/2022

Θυμάστε πως την πρώτη ημέρα του φετινού Rally Dakar ο οδηγός της Toyota Gazoo κύριος Giniel de Villiers πέρασε με το Hilux του πάνω από τη μοτοσυκλέτα του Gavard και μάλιστα συνέχισε χωρίς να σταματήσει, με αποτέλεσμα να φάει ποινή (μόλις) πέντε λεπτών. Την Πέμπτη κατάφερε να το ξανακάνει, όμως αυτή τη φορά επέστρεψε να δει τί συνέβη πριν συνεχίσει τον αγώνα του. Βέβαια ούτε τώρα σταμάτησε ουσιαστικά το αυτοκίνητό του και φυσικά δεν κατέβηκε να μιλήσει με τον Μαροκινό αναβάτη Ali Oukerbouch της ΚΤΜ για να σιγουρευτεί πως όλα ήταν καλά. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα του Ali έπαθε μεγάλη ζημιά που ήταν αδύνατον να συνεχίσει τον αγώνα και τελικά εγκατέλειψε.

Τα ατυχήματα μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων δεν είναι σπάνια στο Rally Dakar και γι΄αυτό τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες έχουν “ειδικές ηλεκτρονικές κόρνες” όπου ο οδηγός του αυτοκινήτου πατώντας ένα κουμπί ενεργοποιεί μια προειδοποιητική ένδειξη στο όχημα που βρίσκεται μπροστά του και ετοιμάζεται να προσπεράσει.

Μάλιστα σε αυτή την δεύτερη σύγκρουση ο Ali έκανε στην άκρη την στιγμή που τον πλησίαζε από πίσω το αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει πως ο οδηγός της Toyota χρησιμοποίησε το σύστημα και ο αναβάτης ανταποκρίθηκε, αλλά και πάλι… μπαμ!

UPDATE:
Ο Giniel ζήτησε από τους αγωνοδίκες να εξετάσουν και πάλι την περίπτωση του δεύτερου ατυχήματος. Στην επανεξέταση χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από την μοτοσυκλέτα και διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης έπεσε μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν περάσει το αυτοκίνητο. Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Giniel είχε μία επιλογή μόνο, να αποφύγει τον αναβάτη που είχε πέσει αντίθετα της μοτοσυκλέτας. Έχοντας ως δεδομένο πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δράσει ο οδηγός, αφαίρεσαν την ποινή του και πλέον ο Giniel είναι και πάλι ένας από τους διεκδικητές του φετινού τίτλου!

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες