Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

Μικρή αναποδιά στους αμμόλοφους αλλά ακάθεκτη συνεχίζει η ομάδα DNA Filters!
Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/1/2024

Λένε πως ο πρώτος στόχος του Dakar είναι να φτάσεις στην ημέρα ξεκούρασης που σηματοδοτεί την μέση του πιο απαιτητικού αγώνα του κόσμου και μετά είναι φυσικά να τερματίσεις.

Αύριο έχουμε ημέρα ξεκούρασης που ταίριαξε υπέροχα με το πιο δύσκολο σκέλος του αγώνα που ήταν διήμερο, αποκλειστικά πάνω σε αμμόλοφους με διανυκτέρευση σε ύφος «όπου γη και πατρίς» καθώς στις 16:00 ήχησε κουδούνι παύσης αγώνα και οι αναβάτες έπρεπε να κατευθυνθούν σε ένα από τα σημεία κάμπινγκ που βρισκόταν πιο κοντά τους και να περάσουν την νύκτα με τα τελείως απαραίτητα. Χωρίς να γνωρίζουν την πρόοδο των ανταγωνιστών και χωρίς να έχουν άλλη επικοινωνία.

Το πρώτο τμήμα του διήμερου αυτού σκέλους ήταν δύσκολο για τον Βασίλη Μπούδρο και ο χάρτης τον έδειχνε λίγο πιο μακριά από το πρώτο σημείο διανυκτέρευσης, ελπίζουμε όμως να το έχει προσεγγίσει, ενώ σήμερα τερμάτισε και το δεύτερο κομμάτι του 6ου σκέλους, συνεχίζοντας δυναμικά ως ο μόνος εκπρόσωπος της χώρας μας.

Παρέα με την «Πνοή», την Husqvarna FR450 Rally της DNA Filters, ο Μπούδρος έφτασε στον τερματισμό του 6ου σκέλους έχοντας χάσει απλώς κάποιες θέσεις μετά από το χειρότερο διήμερο του αγώνα και το πρώτο μισό του αγώνα που μόλις ολοκληρώθηκε.

Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

Στην κατηγορία Original by MOTUL στην οποία συμμετέχει, μία δύσκολη κατηγορία όπου οι αναβάτες δεν έχουν υποστήριξη από μηχανικούς, ο Βασίλης έφτασε στις παρυφές της πεντάδας της, δείχνοντας την ετοιμότητά του. Φυσικά σε έναν τέτοιο αγώνα όπου ήδη έχουν εγκαταλείψει σχεδόν είκοσι αναβάτες, κανείς δεν έχει σταθερή πορεία, ούτε οι πρώτοι που κυνηγούν τον τίτλο.

Στόχος λοιπόν επετεύχθη για τον Βασίλη Μπούδρο και την DNA Filters που έχει την μοτοσυκλέτα και είναι ο βασικός του χορηγός καθώς ολοκλήρωσαν το διήμερο 6ο σκέλος.

Αυτό που είχαμε γράψει εχθές, για ορισμένα waypoints που μάλλον δεν τα πέτυχε ακριβώς ο Βασίλης, φαίνεται πως ισχύει από το πέναλτι μίας ώρας που έλαβε μόλις πριν από λίγα λεπτά. (UPDATE την επόμενη ημέρα το πέναλντι μειώθηκε στη μισή ώρα κατόπιν ένστασής του). Ευτυχώς αυτό δεν άλλαξε ιδιαίτερα την κατάταξή του στην Original by MOTUL κατηγορία που βάση τερματισμού σκέλους ήταν 18ος και μετά την ποινή πήγε 19ος. Τερμάτισε 99ος στο σκέλος και παραμένει στην 90η θέση της γενικής κατηγορίας αυτή την στιγμή. (89ος μετά την αλλαγή ποινής).

Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

Αυτή την ώρα ο Βασίλης αερομεταφέρεται στο Ριάντ, όπως είναι το πρόγραμμα για τους αναβάτες όλων των μοτοσυκλετών και των Quad. Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά συνεχίζουν μέχρι την πρωτεύουσα, αλλά οι μοτοσυκλέτες ήταν προτιμότερο να μην οδηγήσουν σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες στο σκοτάδι μετά από ένα τέτοιο διήμερο σκέλος.

Ελπίζουμε φτάνοντας στο σημερινό σημείο ξεκούρασης και με δεδομένο πως αύριο είναι ημέρα ξεκούρασης, να έχουμε μία πλήρη αναφορά από τον Βασίλη για την χρονική ποινή που έλαβε και για την κατάσταση του ίδιου και της μοτοσυκλέτας στα μισά του αγώνα.

Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

Το πρώτο κομμάτι του άθλου έχει ολοκληρωθεί, τα μισά του Rally Dakar 2024 είναι πλέον παρελθόν για τον Βασίλη Μπούδρο στην δεύτερη συμμετοχή του στον πιο απαιτητικό αγώνα και την πρώτη για την DNA Filters ως βασικό χορηγό με νέα εισαγωγή και φίλτρο αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Ράλυ αυτό!

Rally Dakar 2024 7η μέρα: Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε το πιο δύσκολο σκέλος!

 

 

 

 

 

Rally Dakar 2024 KOVE – Ο Mason Klein εγκαταλείπει από σπασμένο κινητήρα

Ο Michael Dunlop παρασημοφορήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο

Ο 33 φορές νικητής του Isle of Man TT τιμήθηκε για τη συμβολή του στους αγώνες μοτοσυκλέτας
MIchael Dunlop MBE
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/11/2025

Ο θρύλος του Isle of Man TT, Michael Dunlop, τιμήθηκε με παράσημο από τον Βασιλιά Κάρολο, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο του Windsor, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ο Dunlop κατέκτησε το 2024 τον τίτλο του πλέον πολυνίκη στην ιστορία του TT, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 26 νικών που είχε θέσει ο θείος του, Joey Dunlop, πριν τον τραγικό χαμό του. Έκτοτε, έχει επεκτείνει το ρεκόρ του, φτάνοντας τις 33 συνολικά νίκες, με τέσσερις το 2025 στις κατηγορίες Supersport και Supertwin, όπου επικράτησε και στους δύο αγώνες κάθε κατηγορίας.

Το παράσημο MBE (Member of the Order of the British Empire) απονεμήθηκε στον Dunlop την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, ως αναγνώριση των εξαιρετικών του επιτευγμάτων, όχι μόνο στο Isle of Man TT αλλά και στο σύνολο της αγωνιστικής του καριέρας.

Ο ίδιος ο Michael Dunlop δήλωσε βαθιά τιμημένος που έλαβε την συγκεκριμένη διάκριση από τον Βασιλιά λέγοντας πως είναι προνόμιο να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο η δουλειά και οι επιτυχίες του.

Με αυτή τη διάκριση, ο Michael Dunlop εντάσσεται σε ένα ιδιαίτερο γκρουπ θρύλων του TT, καθώς ακολουθεί τα βήματα του John McGuinness, ο οποίος είχε τιμηθεί με MBE το 2022. Ο McGuinness, με 23 νίκες στο TT, αποτελεί μια ακόμη εμβληματική μορφή των αγώνων.

Πέρα από τον εντυπωσιακό αριθμό των νικών του, ο Dunlop ξεχωρίζει και για τη συνέπεια του, καθώς έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα κάθε χρονιά στο TT από το 2016. Η πρώτη του νίκη ήρθε το 2009, στον δεύτερο αγώνατης κατηγορίας Supersport.

Το 2025, ο Dunlop συμμετείχε επίσης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, οδηγώντας μια BMW M1000 RR μαζί με τους Danny Webb και Enzo Boulom, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευελιξία και το πάθος του για τους αγώνες μοτοσυκλέτας.