Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Σάρωσαν Καρακώστας, Παπανικολάου, Περιστεράς στον 3ο & 4ο αγώνα του BMU! 13 ελληνικές συμμετοχές-λίστα

Μπόλικες συμμετοχές και δυναμικοί αγώνες

Την αγωνιστική δράση στο ευρωπαϊκό BMU αναζητούν πολλοί Έλληνες αγωνιζόμενοι, καθώς φέτος είναι άλλη μία χρονιά λιτότητας για το ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας και το BMU πολλαπλασιάζει τους διαθέσιμους αγώνες. Παράλληλα οι πολλές συμμετοχές αυτού του πρωταθλήμτος δίνουν την ευκαιρία για μία καλή αγωνιστική προετοιμασία και πολύτιμη εμπειρία. Το BMU διοργανώνεται από τις αγωνιστικές μοτοσυκλετιστικές ομοσπονδίες AMOTOE – AMSS(Σερβία) – FRM(Ρουμανία) στις Σέρρες στην μνήμη του κ. Mirko Butulija μέλος των FIA και FIM και πρώην πρόεδρος της Σερβικής μοτοσυκλετιστικής ομοσπονδίας, που έφυγε από την ζωή στις 22 Φεβρουαρίου.

Πλούσιο σε συμμετοχές και άρτιο οργανωτικά, το BMU εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο παρόλο που στηρίζεται σε χώρες που οι οικονομίες τους δεν έχουν την απαιτούμενη σταθερότητα για ένα τόσο ακριβό άθλημα. Κι εξελίσσεται γιατί οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο… Άρτιο οργανωτικά όπως κάθε φορά, αν κι ο άστατος καιρός στις Σέρρες έφερε αντίστοιχη αναστάτωση στην οργάνωση το Σάββατο, στους συνδυαζόμενους αγώνες των SSP125 και SSP300 καθώς άργησε να βγει η κόκκινη σημαία με την βροχή και σημειώθηκαν πολλές πτώσεις, ευτυχώς δίχως πρόβλημα για τους νεαρούς αναβάτες. Οι Έλληνες εδώ είχαν το πάνω χέρι όλο το Σαββατοκύριακο με τον Χρήστο Παπανικολάου να παίρνει τις νίκες και τον Γιάννη Περιστερά σταθερά πίσω του παρόλο της πρώιμης επαφής του με την μοτοσυκλέτα αυτή. Ο Παπανικολάου είναι μέχρι στιγμής άπιαστος στο BMU και είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πως έρχεται ανταγωνισμός από έναν ακόμη εξαιρετικό νέο Έλληνα αναβάτη. Το μέλλον στους αγώνες ευτυχώς υπάρχει, χτίζεται χρόνο με το χρόνο… Παπανικολάου και Περιστεράς ήταν απίστευτοι στις Σέρρες στην πρώτη και δεύτερη θέση και χάρισαν μεγάλη ελπίδα για το τι θα βλέπουμε για πολλά χρόνια από εδώ και πέρα!

Ο Καρακώστας από την άλλη είναι και το παρόν αλλά και το μέλλον ταυτόχρονα. Ο νεαρός Δημήτρης δεν έχει αντίπαλο στα supersport και παρόλο που χρειάστηκε να παλέψει και λίγο, και δεν ήταν τελείως περίπατος το Σαββατοκύριακο αυτό –όπως πολλές φορές έχει κάνει- σάρωσε το βάθρο. Ο Καρακώστας αποτελεί την νέμεση του Milen Georgiev –κυρίως- αλλά και του Plamen Petrov σε κάθε γύρο του BMU, είναι ο Έλληνας που δεν μπορούν να νικήσουν, ακόμη κι όταν βρεθούν μπροστά του. Στο τέλος ο Καρακώστας θα περάσει εμπρός κερδίζοντας την μάχη…

Ο Άλεξ Παπαγεωργίου ήταν άτυχος το Σάββατο παρά την καλή του αρχή κάνοντας προσπεράσεις, ενώ και σήμερα είχε μία καλή παρουσία και κυρίως έκανε αυτό το οποίο είχε σκοπό, να προετοιμαστεί κατάλληλα και να έχει μία δυνατή αγωνιστική εμπειρία λίγο πριν την έναρξη του ΠΠΤ 2019.

Ο Δημήτρης Βάμβας ήταν επίσης ένας από τους Έλληνες που ξεχώρισε με τον καλύτερο τρόπο, πήρε την νίκη στην F1000 και μάλιστα με τρόπο εξαιρετικά δυναμικό, κάνοντας μία εξαιρετική εκκίνηση και μένοντας στην κορυφή!

Στα Superbike ο Λευτέρης Πίππος που κυνηγά όλο το πρωτάθλημα και κάνει έναν αγώνα, εντός αλλά και εκτός πίστας, ήρθε πέμπτος το Σάββατο αλλά μία άτυχη στιγμή την Κυριακή του στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί ξανά εμπρός. Είναι η δεύτερη ατυχία για τον πρωταθλητή, που μαχητικά επιδιώκει να το κυνηγήσει πλήρως.

Στον Σέφανο Δέσκα αξίζουν επίσης θερμά συγχαρητήρια που μαζί με τον Ανδρέα Ψυχογιό έκαναν μία δυναμική εκκίνηση και πρώτους γύρους, με τον Δέσκα όμως να εδραιώνεται νωρίς αλλά και σίγουρα από την μέση του αγώνα κι έπειτα, κερδίζοντας την F600!

Οι Έλληνες αγωνιζόμενοι είχαν μία εξαιρετική παρουσία σε ένα πρωτάθλημα που οι εταιρίες, οι μόνες που πρακτικά αποφασίζουν για το αν θα υπάρχουν περισσότεροι  Έλληνες στο BMU ή όχι, δεν μπορούν να στηρίξουν τα έξοδα. Ήδη το πανελλήνιο πρωτάθλημα τους έρχεται βαρύ, πόσο μάλλον το BMU.

Αξίζει, και πρέπει να σημειωθεί, πως η ΑΜΟΤΟΕ συνεισφέρει όσο μπορεί τους Έλληνες αναβάτες. Μακάρι να γινόταν καθολικά και πλήρως. Σε κάθε περίπτωση για ένα άθλημα που κοστίζει ακριβά, το επίπεδο των Ελλήνων αγωνιζομένων είναι ικανοποιητικό και τους αξίζουν συγχαρητήρια καθώς ό,τι γίνεται είναι αποτέλεσμα υπερπροσπάθειας και μόνο…

Οι Έλληνες του 3ου και 4ου αγώνα του BMU με αλφαβητική σειρά:

Αβραμόπουλος Αντώνης
 
Αργυρόπουλος Αλέξανδρος
 
Βάμβας Δημήτρης                          
Νίκη F100 4ος
Δαρέμας Νικόλαος
 
Δέσκας Στέφανος                                          
Νίκη F600 4ος
Καρακώστας Δημήτρης                 
Νίκη SSP 3ος & 4ος
Παπαγεωργίου Αλεξ
 
Παπανικολάου Χρήστος               
Νίκη SSP300 3ος & 4ος
Περιστεράς Ιωάννης
 
Πίππος Λευτέρης
 
Τσαβδάρης Κωνσταντίνος
 
Ψυχογιός Ανδρέας
 
Ψυχογιός Χαράλαμπος