Sherco Factory Racing Team - Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

Η γαλλική εταιρεία πραγματοποίησε τις τελευταίες δοκιμές με την 450 SRF, και είναι έτοιμη για τον διάσημο εκτός δρόμου αγώνα αντοχής
motomag Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/12/2023

Το Rally Dakar 2024 βρίσκεται προ των πυλών, και η Sherco Factory Racing Team παρουσίασε τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah, οι οποίοι αποτελούν τους αναβάτες που θα παλέψουν στα σκληροτράχηλα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας με τα χρώματα της.

Ο Ισπανός Lorenzo Santolino θα βρεθεί για έκτη φορά στο Dakar, προσδοκώντας να ξεπεράσει το καλύτερο αποτέλεσμα του, αυτό της έκτης θέσης, με τον Rui Goncalves να κάνει την εμφάνιση του για τέταρτη φορά στο Dakar, με τον Πορτογάλο να θέλει να μπει εντός της δεκάδας καθώς το καλύτερο του αποτέλεσμα είναι αυτό της 19ης θέσης στο Dakar του 2021. Ο τρίτος αναβάτης της Sherco Factory Racing Team θα είναι ο Harith Noah, με τον Ινδό αναβάτη να κάνει και αυτός όπως ο Goncalves την τέταρτη εμφάνιση του στο Rally Dakar, έχοντας τον ίδιο στόχο, να μπει στην τελική δεκάδα. O Jean-Michel Paquient θα είναι ο Team Manager της Sherco Factory Racing Team.

Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

O Lorenzo Santolino μετά την παρουσίαση δήλωσε: "Φέτος, μαζί με την ομάδα, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε σε όλους τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid και να χρησιμοποιήσουμε τον προϋπολογισμό μας για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας. Κάναμε μικρότερους αγώνες και στο τέλος, κάναμε το Ράλλυ Μαρόκο. Νομίζω ότι ήταν θετικό. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Βελτιώσαμε τον χειρισμό και τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας. Έχουμε επίσης βελτιώσει την αξιοπιστία του κινητήρα χωρίς να αναζητούμε περισσότερες επιδόσεις. Εργαστήκαμε επίσης στην ανάρτηση και τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας για να βελτιώσουμε τη συνολική συμπεριφορά της. Ο στόχος εξακολουθεί να είναι να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μπεις στην πρώτη πεντάδα, με περισσότερους αναβάτες να παλεύουν στην κορυφή, αλλά αν έχουμε δύο καλές εβδομάδες, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε."

Ο Rui Goncalves με τη σειρά του ανέφερε: "Ο πρώτος στόχος σε ένα Dakar είναι να τερματίσουμε, αλλά αν μπορέσουμε να παραμείνουμε στην πρώτη 15άδα και να έχουμε μια καθαρή πορεία, νομίζω ότι ίσως μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι ενδιαφέρον στη γενική κατάταξη. Προπονείσαι όλο το χρόνο για το Dakar, οπότε αν τυχόν συμβεί μία μηχανική βλάβη που δεν έχει ξανατύχει και δεν μπορείς να την διορθώσεις τότε είσαι άτυχος, ωστόσο αυτά έχουν οι αγώνες Ράλλυ. Εμείς με τη σειρά μας βελτιώνουμε την μοτοσυκλέτα και είμαστε χαρούμενοι με την πορεία της εξέλιξης. Νομίζω πως το φετινό Dakar με τις νέες προσθήκες θα είναι ενδιαφέρον.”

O τρίτος αναβάτης της ομάδας, Harith Noah δήλωσε: “Όσον αφορά το τελευταίο Dakar, ήταν οδυνηρό. Στο στάδιο 4, υπήρχε ένα μικρό σκαλοπάτι με άμμο και μόλις το χτύπησα, έπεσα. Προσγειώθηκα πρώτα στο κεφάλι μου και μετά στην πλάτη μου. Αν και τραυματίστηκα σοβαρά, δεν υπήρξε ζημιά στα νεύρα. Λίγα εκατοστά αριστερά ή δεξιά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τα πάντα. Φυσικά, ανέλυσα τι πήγε στραβά και πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυμβεί. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά και να προσπαθήσεις να προχωρήσεις μπροστά. Για το 2024, θα είμαι σε θέση να πιέσω σκληρά μόνο αν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Αν και οδηγώ εδώ και καιρό, η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ όταν πρόκειται για αγώνες. Πρέπει να προσαρμόζομαι σε ό,τι έρχεται στο δρόμο μου. Για παράδειγμα, πέρυσι έβρεξε πολύ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Και μόλις κάνεις ένα λάθος, αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Αν και είμαι ανταγωνιστικός αναβάτης και θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, δεν έχω κοιτάξει ποτέ το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του αγώνα.”

Ετικέτες

Isle of Man TT, Qualifying 2-3: Dean Harrison ταχύτερος σε Superbike και Superstock, Dunlop σε Supersport και Sportbike

Ο Dean Harrison συνεχίζει να καθορίζει τον ρυθμό στους προκριματικούς
Harrison
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/5/2026

Συνεχίστηκαν χτες τα προκριματικά του Isle of Man TT 2026, όπου ο Dean Harrison ήταν ο ταχύτερος αναβάτης και στις δύο προκριματικές περιόδους της κατηγορίας Superbike.

Ο αναβάτης της Honda συνεχίζει να είναι ταχύτατος και σημείωσε γύρο με μέση ωριαία ταχύτητα 215,19 χλμ/ώρα στην τρίτη προκριματική περίοδο της φετινής διοργάνωσης, ενώ παραμένει ο ταχύτερος στην κατηγορία Superbike με τα 215,53 χλμ/ώρα που πέτυχε προχτές. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Peter Hickman με 211,35 χλμ/ώρα και στην τρίτη θέση ο 54χρονος John McGuiness με 210,60 χλμ/ώρα, ενώ ο Michael Dunlop ήταν πίσω του με 209,76 χλμ/ώρα.

“Ξέρω ότι αν χαλαρώσω λίγο, θα είμαι πιο γρήγορος. Αύριο θα ξεκουραστώ και θα συνεχίσω να βελτιώνομαι την Παρασκευή,” δήλωσε ο Harrison.

Στην κατηγορία Superstock, ο Harrison είναι και εδώ ο ταχύτερος με 215,43 χλμ/ώρα, με δεύτερο τον Michael Dunlop με 212,35 χλμ/ώρα και τρίτο τον Nathan Harrison (στο βίντεο που ακολουθεί) με 209,71 χλμ/ώρα.

Ο Dunlop συνέχισε να κυριαρχεί στην κατηγορία Supersport με τη Ducati V2 της Scars/MD Racing, με 206,5 χλμ/ώρα. Ο 33 φορές νικητής αγώνων TT ήταν πρώτος και στις δύο περιόδους, με τους Hickman και Dean Harrison να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Ο Dunlop ήταν ο ταχύτερος και στην κατηγορία Sportbike, με τους Mike Browne και Paul Jordan να ακολουθούν, ενώ στην κατηγορία Sidecars οι αδελφοί Crowe ήταν και πάλι ταχύτεροι από τους υπόλοιπους στον πρώτο γύρο, με ταχύτητα 190,64 χλμ/ώρα με τους με τους Ben Birchall/Mark Wilkes και Lee Crawford/Scott Hardie να ακολουθούν αντίστοιχα. Στα απογευματινά προκριματικά ωστόσο έπεσε κόκκινη σημαία, αφού οι Ryan και Callum Crowe βγήκαν εκτός πίστας στο Crosby. Αναβάτης και συνεπιβάτης μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Noble’s Hospital και έχει αναφερθεί πως έχουν τις αισθήσεις του. Ένα ξεχωριστό περιστατικό συνέβη επίσης νωρίτερα, για το οποίο αναμένεται ενημέρωση από τη διοργάνωση.