Sherco Factory Racing Team - Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

Η γαλλική εταιρεία πραγματοποίησε τις τελευταίες δοκιμές με την 450 SRF, και είναι έτοιμη για τον διάσημο εκτός δρόμου αγώνα αντοχής
motomag Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/12/2023

Το Rally Dakar 2024 βρίσκεται προ των πυλών, και η Sherco Factory Racing Team παρουσίασε τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah, οι οποίοι αποτελούν τους αναβάτες που θα παλέψουν στα σκληροτράχηλα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας με τα χρώματα της.

Ο Ισπανός Lorenzo Santolino θα βρεθεί για έκτη φορά στο Dakar, προσδοκώντας να ξεπεράσει το καλύτερο αποτέλεσμα του, αυτό της έκτης θέσης, με τον Rui Goncalves να κάνει την εμφάνιση του για τέταρτη φορά στο Dakar, με τον Πορτογάλο να θέλει να μπει εντός της δεκάδας καθώς το καλύτερο του αποτέλεσμα είναι αυτό της 19ης θέσης στο Dakar του 2021. Ο τρίτος αναβάτης της Sherco Factory Racing Team θα είναι ο Harith Noah, με τον Ινδό αναβάτη να κάνει και αυτός όπως ο Goncalves την τέταρτη εμφάνιση του στο Rally Dakar, έχοντας τον ίδιο στόχο, να μπει στην τελική δεκάδα. O Jean-Michel Paquient θα είναι ο Team Manager της Sherco Factory Racing Team.

Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

O Lorenzo Santolino μετά την παρουσίαση δήλωσε: "Φέτος, μαζί με την ομάδα, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε σε όλους τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid και να χρησιμοποιήσουμε τον προϋπολογισμό μας για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας. Κάναμε μικρότερους αγώνες και στο τέλος, κάναμε το Ράλλυ Μαρόκο. Νομίζω ότι ήταν θετικό. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Βελτιώσαμε τον χειρισμό και τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας. Έχουμε επίσης βελτιώσει την αξιοπιστία του κινητήρα χωρίς να αναζητούμε περισσότερες επιδόσεις. Εργαστήκαμε επίσης στην ανάρτηση και τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας για να βελτιώσουμε τη συνολική συμπεριφορά της. Ο στόχος εξακολουθεί να είναι να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μπεις στην πρώτη πεντάδα, με περισσότερους αναβάτες να παλεύουν στην κορυφή, αλλά αν έχουμε δύο καλές εβδομάδες, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε."

Ο Rui Goncalves με τη σειρά του ανέφερε: "Ο πρώτος στόχος σε ένα Dakar είναι να τερματίσουμε, αλλά αν μπορέσουμε να παραμείνουμε στην πρώτη 15άδα και να έχουμε μια καθαρή πορεία, νομίζω ότι ίσως μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι ενδιαφέρον στη γενική κατάταξη. Προπονείσαι όλο το χρόνο για το Dakar, οπότε αν τυχόν συμβεί μία μηχανική βλάβη που δεν έχει ξανατύχει και δεν μπορείς να την διορθώσεις τότε είσαι άτυχος, ωστόσο αυτά έχουν οι αγώνες Ράλλυ. Εμείς με τη σειρά μας βελτιώνουμε την μοτοσυκλέτα και είμαστε χαρούμενοι με την πορεία της εξέλιξης. Νομίζω πως το φετινό Dakar με τις νέες προσθήκες θα είναι ενδιαφέρον.”

O τρίτος αναβάτης της ομάδας, Harith Noah δήλωσε: “Όσον αφορά το τελευταίο Dakar, ήταν οδυνηρό. Στο στάδιο 4, υπήρχε ένα μικρό σκαλοπάτι με άμμο και μόλις το χτύπησα, έπεσα. Προσγειώθηκα πρώτα στο κεφάλι μου και μετά στην πλάτη μου. Αν και τραυματίστηκα σοβαρά, δεν υπήρξε ζημιά στα νεύρα. Λίγα εκατοστά αριστερά ή δεξιά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τα πάντα. Φυσικά, ανέλυσα τι πήγε στραβά και πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυμβεί. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά και να προσπαθήσεις να προχωρήσεις μπροστά. Για το 2024, θα είμαι σε θέση να πιέσω σκληρά μόνο αν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Αν και οδηγώ εδώ και καιρό, η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ όταν πρόκειται για αγώνες. Πρέπει να προσαρμόζομαι σε ό,τι έρχεται στο δρόμο μου. Για παράδειγμα, πέρυσι έβρεξε πολύ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Και μόλις κάνεις ένα λάθος, αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Αν και είμαι ανταγωνιστικός αναβάτης και θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, δεν έχω κοιτάξει ποτέ το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του αγώνα.”

Ετικέτες

Hard Enduro, Ιταλία: Καλπάζει για τον τίτλο ο Manuel Lettenbichler

Ο Γερμανός οδεύει προς το 5ο του σερί Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
lettenbichler
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/9/2026

Ο Manuel Lettenbichler κέρδισε το Abestone Hard Enduro με διαφορά άνω των έξι λεπτών, εξασφαλίζοντας το μέγιστο αριθμό βαθμών στον 5ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM 2026, που διεξήχθη στο Abetone της Ιταλίας.

Μόνο πέντε αναβάτες της κατηγορίας Gold ολοκλήρωσαν και τους έξι γύρους, ενώ ο Lettenbichler δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην πρώτη θέση. Ο αναβάτης της Red Bull KTM τερμάτισε περισσότερο από ένα λεπτό ταχύτερα από ό,τι κατάφερε οποιοσδήποτε άλλος στον καλύτερό του γύρο στο Abestone.

Ο Mitch Brightmore ήταν ο μόνος αναβάτης που παρέμεινε σχετικά κοντά και κατέλαβε τη δεύτερη θέση για την X-Grip GASGAS. Ο πραγματικός αγώνας βέβαια διεξαγόταν πίσω τους. Ο Teodor Kabakchiev, ο James Moore και ο Mario Román πάλευαν για την τρίτη θέση. Τελικά ο Kabakchiev με Sherco ήταν εκείνος που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Την τέταρτη θέση πήρε ο Moore, που ήταν η πιο εντυπωσιακή επίδοση από την ομάδα των Gold Junior, ενώ ο Román ολοκλήρωσε την ομάδα των αναβατών που τερμάτισαν τους έξι γύρους στην πέμπτη θέση για την MR74 Racing. Το αποτέλεσμα του Moore είχε μεγάλη βαρύτητα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro Junior της FIM. Ο Νοτιοαφρικανός πήρε το μέγιστο αριθμό βαθμών στην κατηγορία Junior στο Abestone και έφτασε τους 147, πλησιάζοντας στους επτά βαθμούς τον Ashton Brightmore, ο οποίος προηγείται με 154.

Ο Lettenbichler φεύγει από την Ιταλία με 150 βαθμούς, 24 μπροστά από τον Mitch Brightmore που έχει 126. Ο Kabakchiev βρίσκεται τρίτος με 94, μόλις τρεις μπροστά από τον Ashton Brightmore, ενώ οι Bolt, Román, Moore και Karlsson παλεύουν για τις θέσεις του top-5. Με τρεις γύρους και 99 βαθμούς ακόμα να διακυβεύονται πάντως, ο τίτλος απέχει πολύ από το να έχει κριθεί.

Ο 6ος γύρος θα διεξαχθεί στη Στέγη της Αφρικής (Roof of Africa) στο Λεσότο, στις 24-26 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν τον Οκτώβριο ο αγώνας Sea to Sky στην Τουρκία και ο τελικός του 24MX Hixpania στην Ισπανία. Παρακάτω μπορείτε τους δέκα πρώτους αναβάτες στη γενική κατάταξη (overall).

Θέση

Αναβάτης

Βαθμοί

1

Manuel Lettenbichler

150

2

Mitch Brightmore

126

3

Teodor Kabakchiev

94

4

Ashton Brightmore

90

5

Mario Roman

76

6

Billy Bolt

76

7

James Moore

69

8

Eddie Karlsson

62

9

Lorenzo Gandola

49

10

Matthew Green

38