Sherco Factory Racing Team - Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

Η γαλλική εταιρεία πραγματοποίησε τις τελευταίες δοκιμές με την 450 SRF, και είναι έτοιμη για τον διάσημο εκτός δρόμου αγώνα αντοχής
motomag Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/12/2023

Το Rally Dakar 2024 βρίσκεται προ των πυλών, και η Sherco Factory Racing Team παρουσίασε τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah, οι οποίοι αποτελούν τους αναβάτες που θα παλέψουν στα σκληροτράχηλα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας με τα χρώματα της.

Ο Ισπανός Lorenzo Santolino θα βρεθεί για έκτη φορά στο Dakar, προσδοκώντας να ξεπεράσει το καλύτερο αποτέλεσμα του, αυτό της έκτης θέσης, με τον Rui Goncalves να κάνει την εμφάνιση του για τέταρτη φορά στο Dakar, με τον Πορτογάλο να θέλει να μπει εντός της δεκάδας καθώς το καλύτερο του αποτέλεσμα είναι αυτό της 19ης θέσης στο Dakar του 2021. Ο τρίτος αναβάτης της Sherco Factory Racing Team θα είναι ο Harith Noah, με τον Ινδό αναβάτη να κάνει και αυτός όπως ο Goncalves την τέταρτη εμφάνιση του στο Rally Dakar, έχοντας τον ίδιο στόχο, να μπει στην τελική δεκάδα. O Jean-Michel Paquient θα είναι ο Team Manager της Sherco Factory Racing Team.

Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

O Lorenzo Santolino μετά την παρουσίαση δήλωσε: "Φέτος, μαζί με την ομάδα, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε σε όλους τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid και να χρησιμοποιήσουμε τον προϋπολογισμό μας για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας. Κάναμε μικρότερους αγώνες και στο τέλος, κάναμε το Ράλλυ Μαρόκο. Νομίζω ότι ήταν θετικό. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Βελτιώσαμε τον χειρισμό και τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας. Έχουμε επίσης βελτιώσει την αξιοπιστία του κινητήρα χωρίς να αναζητούμε περισσότερες επιδόσεις. Εργαστήκαμε επίσης στην ανάρτηση και τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας για να βελτιώσουμε τη συνολική συμπεριφορά της. Ο στόχος εξακολουθεί να είναι να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μπεις στην πρώτη πεντάδα, με περισσότερους αναβάτες να παλεύουν στην κορυφή, αλλά αν έχουμε δύο καλές εβδομάδες, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε."

Ο Rui Goncalves με τη σειρά του ανέφερε: "Ο πρώτος στόχος σε ένα Dakar είναι να τερματίσουμε, αλλά αν μπορέσουμε να παραμείνουμε στην πρώτη 15άδα και να έχουμε μια καθαρή πορεία, νομίζω ότι ίσως μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι ενδιαφέρον στη γενική κατάταξη. Προπονείσαι όλο το χρόνο για το Dakar, οπότε αν τυχόν συμβεί μία μηχανική βλάβη που δεν έχει ξανατύχει και δεν μπορείς να την διορθώσεις τότε είσαι άτυχος, ωστόσο αυτά έχουν οι αγώνες Ράλλυ. Εμείς με τη σειρά μας βελτιώνουμε την μοτοσυκλέτα και είμαστε χαρούμενοι με την πορεία της εξέλιξης. Νομίζω πως το φετινό Dakar με τις νέες προσθήκες θα είναι ενδιαφέρον.”

O τρίτος αναβάτης της ομάδας, Harith Noah δήλωσε: “Όσον αφορά το τελευταίο Dakar, ήταν οδυνηρό. Στο στάδιο 4, υπήρχε ένα μικρό σκαλοπάτι με άμμο και μόλις το χτύπησα, έπεσα. Προσγειώθηκα πρώτα στο κεφάλι μου και μετά στην πλάτη μου. Αν και τραυματίστηκα σοβαρά, δεν υπήρξε ζημιά στα νεύρα. Λίγα εκατοστά αριστερά ή δεξιά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τα πάντα. Φυσικά, ανέλυσα τι πήγε στραβά και πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυμβεί. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά και να προσπαθήσεις να προχωρήσεις μπροστά. Για το 2024, θα είμαι σε θέση να πιέσω σκληρά μόνο αν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Αν και οδηγώ εδώ και καιρό, η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ όταν πρόκειται για αγώνες. Πρέπει να προσαρμόζομαι σε ό,τι έρχεται στο δρόμο μου. Για παράδειγμα, πέρυσι έβρεξε πολύ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Και μόλις κάνεις ένα λάθος, αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Αν και είμαι ανταγωνιστικός αναβάτης και θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, δεν έχω κοιτάξει ποτέ το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του αγώνα.”

Ετικέτες

Ανανέωση συνεργασίας FIM με τη διοργανώτρια του X-Trial έως το 2029

Σε σταθερή τροχιά εξέλιξης συνεχίζει η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial
X-Trial
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/3/2026

Η FIM ανακοίνωσέ την ανανέωση της συνεργασίας της με την διοργανώτρια εταιρεία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial (indoor), Esdeux που συνεχίζει την παγκόσμια επέκταση του αθλήματος επενδύοντας στη νέα γενιά αναβατών.

Η FIM ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με την Esdeux (S2), που θα συνεχίσει την προώθηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial της FIM για τα επόμενα τρία χρόνια, έως και το 2029, με δυνατότητα επέκτασης για δύο ακόμη σεζόν.

Η γαλλική εταιρεία, υπό την καθοδήγηση του Bernard Estripeau που με την πολυετή του εμπειρία βρίσκεται στα ηνία του θεσμού από το 2021, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και την παγκόσμια προβολή του indoor trial.

X-Trial

Σε ανοδική πορεία

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το X-Trial έχει διευρύνει σημαντικά την απήχησή του, με αγώνες να φιλοξενούνται σε νέες χώρες και ηπείρους. Το αγωνιστικό format έχει εξελιχθεί, δίνοντας μεγαλύτερη ένταση και θεαματικότητα, ενώ το ημερολόγιο του θεσμού επεκτάθηκε, φτάνοντας τους έντεκα γύρους (συμπεριλαμβάνοντας τον ακυρωμένο γύρο της Λισαβώνας και το X-Trial des Nations) τη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ένταξη νέων, ανερχόμενων αναβατών δίπλα στα καθιερωμένα ονόματα, διασφαλίζοντας τη συνέχεια και το μέλλον του θεσμού, ενώ η στρατηγική παρουσία στα social media έχει επίσης συμβάλει στην αύξηση του παγκόσμιου κοινού του X-Trial.

Η εμπειρία του Estripeau

Ο Bernard Estripeau δεν είναι νέος στο χώρο. Από τον πρώτο αγώνα Indoor Trial που διοργάνωσε στην Τουλούζη πριν από σχεδόν 43 χρόνια, έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία, με περισσότερες από 400 διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η πορεία αυτή αντικατοπτρίζεται και στη σημερινή εικόνα του X-Trial, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο θεαματικές, αλλά και φιλικές προς το κοινό, κατηγορίες του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

X-Trial

Ο ίδιος ο Bernard Estripeau δήλωσε, "θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τη FIM για την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να μου δείχνει με αυτή την ανανέωση. Τα τελευταία πέντε χρόνια καταφέραμε να εισάγουμε ένα πιο δυναμικό αγωνιστικό format, να εντάξουμε νέους αναβάτες και να φέρουμε το X-Trial σε νέες χώρες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας θέαμα υψηλού επιπέδου και κάνοντας το άθλημα ακόμη πιο ελκυστικό παγκοσμίως."

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, πρόσθεσε πως, "τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την Esdeux να αναπτύσσει σταθερά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι, με τον Bernard Estripeau στο τιμόνι, το άθλημα θα συνεχίσει να εξελίσσεται."

Το μέλλον του X-Trial

Με την ανανέωση αυτή της συμφωνίας, το FIM X-Trial World Championship εξασφαλίζει σταθερότητα και συνέχεια σε μια περίοδο ανάπτυξης, ενισχύοντας τη διεθνή του παρουσία και επενδύοντας τόσο στο θέαμα όσο και στους αναβάτες της επόμενης γενιάς.

Το X-Trial μοιάζει να έχει βρει τη σωστή συνταγή, με τεχνική πρόκληση, εντυπωσιακές διαδρομές και ένα format που κρατά το ενδιαφέρον των θεατών, με το μοναδικό στοιχείο που δείχνει να λείπει, να είναι η ανταγωνιστικότητα!

Bernard Estripeau