Sherco Factory Racing Team - Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

Η γαλλική εταιρεία πραγματοποίησε τις τελευταίες δοκιμές με την 450 SRF, και είναι έτοιμη για τον διάσημο εκτός δρόμου αγώνα αντοχής
motomag Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/12/2023

Το Rally Dakar 2024 βρίσκεται προ των πυλών, και η Sherco Factory Racing Team παρουσίασε τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah, οι οποίοι αποτελούν τους αναβάτες που θα παλέψουν στα σκληροτράχηλα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας με τα χρώματα της.

Ο Ισπανός Lorenzo Santolino θα βρεθεί για έκτη φορά στο Dakar, προσδοκώντας να ξεπεράσει το καλύτερο αποτέλεσμα του, αυτό της έκτης θέσης, με τον Rui Goncalves να κάνει την εμφάνιση του για τέταρτη φορά στο Dakar, με τον Πορτογάλο να θέλει να μπει εντός της δεκάδας καθώς το καλύτερο του αποτέλεσμα είναι αυτό της 19ης θέσης στο Dakar του 2021. Ο τρίτος αναβάτης της Sherco Factory Racing Team θα είναι ο Harith Noah, με τον Ινδό αναβάτη να κάνει και αυτός όπως ο Goncalves την τέταρτη εμφάνιση του στο Rally Dakar, έχοντας τον ίδιο στόχο, να μπει στην τελική δεκάδα. O Jean-Michel Paquient θα είναι ο Team Manager της Sherco Factory Racing Team.

Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

O Lorenzo Santolino μετά την παρουσίαση δήλωσε: "Φέτος, μαζί με την ομάδα, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε σε όλους τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid και να χρησιμοποιήσουμε τον προϋπολογισμό μας για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας. Κάναμε μικρότερους αγώνες και στο τέλος, κάναμε το Ράλλυ Μαρόκο. Νομίζω ότι ήταν θετικό. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Βελτιώσαμε τον χειρισμό και τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας. Έχουμε επίσης βελτιώσει την αξιοπιστία του κινητήρα χωρίς να αναζητούμε περισσότερες επιδόσεις. Εργαστήκαμε επίσης στην ανάρτηση και τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας για να βελτιώσουμε τη συνολική συμπεριφορά της. Ο στόχος εξακολουθεί να είναι να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μπεις στην πρώτη πεντάδα, με περισσότερους αναβάτες να παλεύουν στην κορυφή, αλλά αν έχουμε δύο καλές εβδομάδες, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε."

Ο Rui Goncalves με τη σειρά του ανέφερε: "Ο πρώτος στόχος σε ένα Dakar είναι να τερματίσουμε, αλλά αν μπορέσουμε να παραμείνουμε στην πρώτη 15άδα και να έχουμε μια καθαρή πορεία, νομίζω ότι ίσως μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι ενδιαφέρον στη γενική κατάταξη. Προπονείσαι όλο το χρόνο για το Dakar, οπότε αν τυχόν συμβεί μία μηχανική βλάβη που δεν έχει ξανατύχει και δεν μπορείς να την διορθώσεις τότε είσαι άτυχος, ωστόσο αυτά έχουν οι αγώνες Ράλλυ. Εμείς με τη σειρά μας βελτιώνουμε την μοτοσυκλέτα και είμαστε χαρούμενοι με την πορεία της εξέλιξης. Νομίζω πως το φετινό Dakar με τις νέες προσθήκες θα είναι ενδιαφέρον.”

O τρίτος αναβάτης της ομάδας, Harith Noah δήλωσε: “Όσον αφορά το τελευταίο Dakar, ήταν οδυνηρό. Στο στάδιο 4, υπήρχε ένα μικρό σκαλοπάτι με άμμο και μόλις το χτύπησα, έπεσα. Προσγειώθηκα πρώτα στο κεφάλι μου και μετά στην πλάτη μου. Αν και τραυματίστηκα σοβαρά, δεν υπήρξε ζημιά στα νεύρα. Λίγα εκατοστά αριστερά ή δεξιά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τα πάντα. Φυσικά, ανέλυσα τι πήγε στραβά και πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυμβεί. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά και να προσπαθήσεις να προχωρήσεις μπροστά. Για το 2024, θα είμαι σε θέση να πιέσω σκληρά μόνο αν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Αν και οδηγώ εδώ και καιρό, η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ όταν πρόκειται για αγώνες. Πρέπει να προσαρμόζομαι σε ό,τι έρχεται στο δρόμο μου. Για παράδειγμα, πέρυσι έβρεξε πολύ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Και μόλις κάνεις ένα λάθος, αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Αν και είμαι ανταγωνιστικός αναβάτης και θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, δεν έχω κοιτάξει ποτέ το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του αγώνα.”

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες