Sherco Factory Racing Team - Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

Η γαλλική εταιρεία πραγματοποίησε τις τελευταίες δοκιμές με την 450 SRF, και είναι έτοιμη για τον διάσημο εκτός δρόμου αγώνα αντοχής
motomag Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/12/2023

Το Rally Dakar 2024 βρίσκεται προ των πυλών, και η Sherco Factory Racing Team παρουσίασε τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah, οι οποίοι αποτελούν τους αναβάτες που θα παλέψουν στα σκληροτράχηλα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας με τα χρώματα της.

Ο Ισπανός Lorenzo Santolino θα βρεθεί για έκτη φορά στο Dakar, προσδοκώντας να ξεπεράσει το καλύτερο αποτέλεσμα του, αυτό της έκτης θέσης, με τον Rui Goncalves να κάνει την εμφάνιση του για τέταρτη φορά στο Dakar, με τον Πορτογάλο να θέλει να μπει εντός της δεκάδας καθώς το καλύτερο του αποτέλεσμα είναι αυτό της 19ης θέσης στο Dakar του 2021. Ο τρίτος αναβάτης της Sherco Factory Racing Team θα είναι ο Harith Noah, με τον Ινδό αναβάτη να κάνει και αυτός όπως ο Goncalves την τέταρτη εμφάνιση του στο Rally Dakar, έχοντας τον ίδιο στόχο, να μπει στην τελική δεκάδα. O Jean-Michel Paquient θα είναι ο Team Manager της Sherco Factory Racing Team.

Sherco Factory Racing Team – Με τους Lorenzo Santolino, Rui Gonçalves και Harith Noah στο Dakar [VIDEO]

O Lorenzo Santolino μετά την παρουσίαση δήλωσε: "Φέτος, μαζί με την ομάδα, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε σε όλους τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid και να χρησιμοποιήσουμε τον προϋπολογισμό μας για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας. Κάναμε μικρότερους αγώνες και στο τέλος, κάναμε το Ράλλυ Μαρόκο. Νομίζω ότι ήταν θετικό. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Βελτιώσαμε τον χειρισμό και τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας. Έχουμε επίσης βελτιώσει την αξιοπιστία του κινητήρα χωρίς να αναζητούμε περισσότερες επιδόσεις. Εργαστήκαμε επίσης στην ανάρτηση και τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας για να βελτιώσουμε τη συνολική συμπεριφορά της. Ο στόχος εξακολουθεί να είναι να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μπεις στην πρώτη πεντάδα, με περισσότερους αναβάτες να παλεύουν στην κορυφή, αλλά αν έχουμε δύο καλές εβδομάδες, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε."

Ο Rui Goncalves με τη σειρά του ανέφερε: "Ο πρώτος στόχος σε ένα Dakar είναι να τερματίσουμε, αλλά αν μπορέσουμε να παραμείνουμε στην πρώτη 15άδα και να έχουμε μια καθαρή πορεία, νομίζω ότι ίσως μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι ενδιαφέρον στη γενική κατάταξη. Προπονείσαι όλο το χρόνο για το Dakar, οπότε αν τυχόν συμβεί μία μηχανική βλάβη που δεν έχει ξανατύχει και δεν μπορείς να την διορθώσεις τότε είσαι άτυχος, ωστόσο αυτά έχουν οι αγώνες Ράλλυ. Εμείς με τη σειρά μας βελτιώνουμε την μοτοσυκλέτα και είμαστε χαρούμενοι με την πορεία της εξέλιξης. Νομίζω πως το φετινό Dakar με τις νέες προσθήκες θα είναι ενδιαφέρον.”

O τρίτος αναβάτης της ομάδας, Harith Noah δήλωσε: “Όσον αφορά το τελευταίο Dakar, ήταν οδυνηρό. Στο στάδιο 4, υπήρχε ένα μικρό σκαλοπάτι με άμμο και μόλις το χτύπησα, έπεσα. Προσγειώθηκα πρώτα στο κεφάλι μου και μετά στην πλάτη μου. Αν και τραυματίστηκα σοβαρά, δεν υπήρξε ζημιά στα νεύρα. Λίγα εκατοστά αριστερά ή δεξιά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τα πάντα. Φυσικά, ανέλυσα τι πήγε στραβά και πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυμβεί. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά και να προσπαθήσεις να προχωρήσεις μπροστά. Για το 2024, θα είμαι σε θέση να πιέσω σκληρά μόνο αν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Αν και οδηγώ εδώ και καιρό, η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ όταν πρόκειται για αγώνες. Πρέπει να προσαρμόζομαι σε ό,τι έρχεται στο δρόμο μου. Για παράδειγμα, πέρυσι έβρεξε πολύ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Και μόλις κάνεις ένα λάθος, αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Αν και είμαι ανταγωνιστικός αναβάτης και θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, δεν έχω κοιτάξει ποτέ το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του αγώνα.”

Ετικέτες

BSB 2026: Με παρελάσεις και track days η νέα σεζόν του βρετανικού πρωταθλήματος

Νέος χορηγός υπόσχεται να φέρει τους φίλους της διοργάνωσης μέσα στις πίστες - Με τις δικές τους μοτοσυκλέτες
BSB Carol Nash Partnership
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/1/2026

Η ασφαλιστική εταιρεία Carole Nash γίνεται επίσημος συνεργάτης του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike και ανοίγει τον δρόμο για εμπειρίες εντός πίστας σε τέσσερις γύρους του BSB.

Νέοι γύροι παρέλασης και track days σε συγκεκριμένες πίστες του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike (BSB), πρόκειται να προστεθούν στο πρόγραμμα του θεσμού, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του για τη σεζόν 2026.

Η ασφαλιστική εταιρεία Bennetts ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο Ιανουάριο ότι αποχωρεί από τη θέση του βασικού χορηγού τίτλου του BSB, ενόψει της σεζόν 2026. Λίγο αργότερα, το πρωτάθλημα γνωστοποίησε τη συνεργασία του με την ασφαλιστική εταιρεία Carole Nash, η οποία θα αποτελεί τον επίσημο ασφαλιστικό συνεργάτη της σειράς από το 2026.

Παρότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Carole Nash αναλαμβάνει ρόλο χορηγού τίτλου, η νέα συμφωνία θα φέρει στο κοινό μια σειρά από δραστηριότητες εντός πίστας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα νέα “Carole Nash - BSB Track Days”, τα οποία θα διεξαχθούν μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου σε τέσσερις πίστες του πρωταθλήματος, Oulton Park, Donington Park, Brands Hatch και Cadwell Park.

Παράλληλα, η συνεργασία προβλέπει γύρους παρέλασης για τους φίλους του BSB που θα φτάνουν στις πίστες με μοτοσυκλέτα σε επιλεγμένους γύρους, καθώς και εμπειρίες όπως βόλτες ως συνεπιβάτες, γύρους με το safety car, VIP περιηγήσεις και πακέτα φιλοξενίας.

BSB Carol Nash Partnership

Ο Stuart Higgs, Διευθυντής της σειράς British Superbike, δήλωσε σχετικά: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καλωσορίζω την Carole Nash ως τον αποκλειστικό επίσημο ασφαλιστικό συνεργάτη του Πρωταθλήματος  British Superbike, καθώς φέτος γιορτάζουμε τη σημαντική 30ή επέτειο του θεσμού.", ενώ πρόσθεσε ότι ανυπομονεί για στενή συνεργασία με την Carole Nash, για την υλοποίηση αυτής της νέας συμφωνίας ώστε οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν "μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες που έχει να προσφέρει το BSB καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 2026."