Supermoto of Nations 2023 - Θρίαμβος της Γαλλίας τόσο στη Senior όσο και στη Junior κατηγορία

Μετά το MXON η Εθνική ομάδα της Γαλλίας κατέκτησε και το S1ON - Στην 14η θέση η Ελληνική Εθνική Ομάδα
motomag Supermoto of Nations 2023 – Θρίαμβος της Γαλλίας τόσο στη Senior όσο και στη Junior κατηγορία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/10/2023

Στις 15 Οκτωβρίου στην πίστα Castello di Branduzzo της Ιταλίας, έλαβε χώρα το φετινό Supermoto of Nations, με τους καλύτερους αναβάτες του αθλήματος να παλεύουν για τις Εθνικές τους Ομάδες, με τη Γαλλία να κατακτά τον φετινό τίτλο μπροστά από την Ιταλία και την Ισπανία και στις δύο κατηγορίες αυτή της Senior και της Junior.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στον πρώτο αγώνα ο Γάλλος Steve Bonnal (TC4R1 Racing Team), ξεπερνώντας τον Αυστριακό Rudolf Bauer (KTM) πήρε μια εύκολη νίκη για την Γαλλία με τον Ιταλό Luca D'Addato (TM Racing), να τερματίζει δεύτερος και τον Τσέχο Milan Sitniansky (Honda), να συμπληρώνει το βάθρο. Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο δεύτερος αναβάτης της Γαλλίας Nicolas Cousin (Honda), ο οποίος από την τελευταία θέση κατάφερε να τερματίσει τέταρτος.

Στον δεύτερο αγώνα ο τρίτος αναβάτης της Γαλλικής Ομάδας Sylvain Bidart (Honda), ο οποίος ξεκινούσε από την pole position δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη καθώς ο Αυστριακός Lukas Hollbacher (MTR Ktm Racing), βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα χαρίζοντας λίγο αργότερα τη νίκη στην Αυστριακή Εθνική Ομάδα. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ιταλός Elia Sammartin (L30 Racing Tm Factory), με τον Bidart να συμπληρώνει το βάθρο δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στην Γαλλία. Τέταρτος ήταν ο Ισπανός Julen Avila (Honda), με τον Nicolas Cousin (Honda), να προσθέτει πόντους και αυτός με τη σειρά του στο βαθμολογικό σακούλι της Γαλλίας.

supermoto

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του Supermoto of Nations 2023, ο Steve Bonnal (TC4R1 Racing Team), ξεκινούσε από την pole position και ένα καλό πλασάρισμα θα χάριζε τον τίτλο στην Γαλλία. Ο Bonnal ξεκίνησε δυναμικά αλλά δεν είχε σκοπό να ρισκάρει και ως εκ τούτου “άφησε” τον Αυστριακό Lukas Hollbacher (MTR Ktm Racing), να κερδίσει τον αγώνα για να φέρει ο ίδιος σπίτι το τρόπαιο στην Γαλλία. Αυτό εν τέλει συνέβη λίγο αργότερα με την Εθνική Ομάδα της Γαλλίας να κατακτά το φετινό Supermoto of Nations στις κατηγορίες Senior και Junior. Μεγάλη μάχη δόθηκε για τη δεύτερη θέση μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας. Τελική νικήτρια ήταν η Εθνική Ομάδα της Ιταλίας καθώς είδε στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της ημέρας τους αναβάτες της Luca D'Addato και Elia Sammartin να φέρνουν τους βαθμούς που χρειαζόταν ώστε να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ισπανίας. Όσον αφορά την Εθνική Ομάδα της Ισπανίας, μπορεί να μην κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση ωστόσο συμπλήρωσε το βάθρο στο Supermoto of Nations 2023. 

Η ελληνική ομάδα

Ανάμεσα στις Εθνικές Ομάδες ήταν και η δική μας Ελληνική Εθνική Ομάδα (φωτό άνω) με τους Σπύρο Κεφαλλωνίτη, Ανδρέα Κυρίτση και Λεωνίδα Βελισσαρίδη να μην μπορούν να ανταγωνιστούν τους κορυφαίους συνδυασμούς, κατακτώντας τελικά την 14η θέση ανάμεσα σε 15 ομάδες, με 15η την ομάδα της Λιθουανίας.

Η τελική βαθμολογία όσον αφορά στις Ομάδες των Εθνών ήταν η εξής: 1. Γαλλία, 2. Ιταλία, 3. Ισπανία, 4. Γερμανία, 5. Αυστρία, 6. Τσεχία, 7. Βέλγιο, 8. Ελβετία, 9. Εσθονία, 10. Η.Π.Α., 11. Σουηδία, 12. Αυστραλία, 13. Πορτογαλία, 14. Ελλάδα, 15. Λιθουανία

https://www.motomag.gr/news/ypoloipa-protathlimata/supermoto-nations-2023-i-elliniki-ethniki-omada
Ετικέτες

Isle of Man TT: Κινδυνεύει με παράλυση η Maria Costello, άνοιξε λογαριασμό για χρηματική στήριξη από το κοινό

Τραυματίστηκε 26 Μαΐου στις δοκιμές των Sidecars τη χρονιά που γιόρταζε 30 χρόνια συμμετοχών στο ΤΤ
maria-costello
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/6/2026

Η 52χρονη Maria Costello, τιμημένη με τον τίτλο ΜΒΕ (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) στην Αγγλία, είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στις δοκιμές της κατηγορίας Sidecar στις 26 Μαΐου, συνεπεία του οποίου τόσο η ίδια όσο και ο συνεπιβάτης της, Shaun Parker, τραυματίστηκαν αρκετά σοβαρά.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία νέα που μας έρχονται από το Isle of Man, η Costello είναι αυτή που χτύπησε βαρύτερα από τους δύο. Η Αγγλίδα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Noble’s Hospital στο Νησί και οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση χωρίς κίνδυνο για τη ζωή της.

maria costello

Χτες ωστόσο, Δευτέρα 1 Ιουνίου, έγινε γνωστό πως η Costello μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην εξειδικευμένη κλινική Walton Centre στο Λίβερπουλ για να συνεχίσει τη θεραπεία της καθώς έχει σοβαρά χτυπήματα στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ αρκετών άλλων.

Η διάγνωση είναι τρομακτική και συνοδεύεται από μια πολύ δυσάρεστη είδηση, πως η αναβάτρια έχει παραλύσει από το ύψος των σπονδύλων Τ5/Τ6 και κάτω. Η Costello έχει σπάσει αυτούς τους δύο σπονδύλους, ενώ έχει κάμποσα ακόμη κατάγματα σε στέρνο, χέρι, πολλά πλευρά, μύτη και ζυγωματικό, ενώ ακόμη έχει υποστεί τραύμα στο συκώτι και αρκετές ακόμη εξωτερικές αμυχές στο πρόσωπο.

maria costello

Το άμεσο πλάνο προβλέπει μια πολύ σημαντική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη με την ελπίδα να αποκτήσει ξανά κινητικότητα στα πόδια της και για τον λόγο αυτόν έχει ανοίξει μια ιστοσελίδα κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding) ζητώντας τη συνδρομή του κοινού για να αντιμετωπίσει τα τεράστια έξοδα που προβλέπονται για την αποκατάστασή της.

Η Costello επρόκειτο να αγωνιστεί σε δύο κατηγορίες στο Isle of Man Tourist Trophy, καθώς εκτός από τα Sidecars θα έτρεχε και στη Sportbike με Aprilia RS660 Factory και χορηγό την εταιρεία δημοπρασιών Iconic Auctioneers.