Suzuka 8 Hours 2023 – Η Honda νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 29η φορά στην ιστορία της

Όχι απλά κέρδισε αλλά έκανε το 1-2-3-4 στην γενική κατάταξη
Suzuka 8H 2023
Από το

motomag

7/8/2023

Μπορεί στο MotoGP και στα WSBK η Honda να τα βρίσκει φέτος σκούρα ωστόσο στους αγώνες αντοχής και συγκεκριμένα στις οκτώ ώρες της Suzuka, η Ιαπωνική εταιρεία θριάμβευσε καθώς όχι μόνο κέρδισε τον αγώνα αλλά “κλείδωσε” και τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης.

Ο φετινός οκτάωρος αγώνας αντοχής στην Suzuka, είχε επί της ουσίας έναν πρωταγωνιστή και αυτός ακούει στο όνομα Honda, με την ιαπωνική εταιρεία να θριαμβεύει για 29η φορά στον εν λόγω αγώνα καθώς με την εργοστασιακή Fireblade CBR1000RR-R με αριθμό #33 και αναβάτες τους Takumi Takahashi, Tetsuta Nagashima και Xavi Vierge κατάφερε να αναδειχτεί νικήτρια. Από την πρώτη ώρα του αγώνα είχε γίνει σαφές πως η ομάδα με τον αριθμό #33 είχε το πάνω χέρι όσον αφορά τον ρυθμό καθώς άνοιγε συνεχώς τη διαφορά από τους υπόλοιπους διώκτες της. Το μόνο συνταρακτικό που είχε συμβεί μέχρι τον ενδέκατο γύρο ήταν πως ο Takahashi είχε χρειαστεί να ανακτήσει την πρωτοπορία για την ομάδα του (#33) λόγω της κακής του εκκίνησης. Το έργο της ομάδας του HRC έγινε λίγο αργότερα ακόμη πιο εύκολο καθώς η ομάδα της YART Yamaha #7 η οποία ήταν η μόνη που απειλούσε τους πρωτοπόρους αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Ο Karel Hanika κατάφερε να φέρει την μοτοσυκλέτα στα pits ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές, η YART Yamaha είχε πέσει 13 γύρους πίσω από την ομάδα του HRC.

Suzuka 8H

Φτάνοντας στα μέσα του αγώνα το προβάδισμα των Takumi Takahashi, Tetsuta Nagashima και Xavi Vierge της ομάδας Team HRC with Japan Post #33, ήταν περισσότερο από έναν γύρο με την ομάδα της Yoshimura Suzuki να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Έχοντας φτάσει στην αρχή της έκτης ώρας του αγώνα το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνιση του στην πίστα καθώς ο Mitsunori Okamuru της ομάδας BMW Team Nagano είχε μια άσχημη έξοδο στην στροφή Spoon. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης στην πίστα της Suzuka είχαμε φτάσει στην έβδομη ώρα του αγώνα. Η ελαφριά βροχή που έπεφτε ήταν ένας παράγοντας που μπορούσε να μπερδέψει τα πράγματα όσον αφορά την νίκη αλλά αντιθέτως τα έκανε πιο ξεκάθαρα. Ο αναβάτης της Yoshimura Suzuki Gregg Black ο οποίος βρισκόταν στη σέλα της Suzuki GSX-R 1000 στη δεύτερη θέση έπεσε στην πρώτη στροφή της πίστας. Μπορεί οι κριτές να κατάφεραν να βοηθήσουν τον Black ώστε να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του από τα χαλίκια ωστόσο μέχρι να γυρίσει στα pits και να επισκευαστεί η Suzuki GSX-R 1000 χάθηκε τόσο η δεύτερη θέση όσο και ένας τερματισμός εντός δεκάδας. Μετά από το εν λόγω συμβάν σε πλεονεκτική θέση βρέθηκε η ομάδα του HRC, καθώς το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι αναβάτες της ήταν να φέρουν την μοτοσυκλέτα στον τερματισμό. Αυτό τελικά συνέβη με την Honda να πανηγυρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 29η φορά στην ιστορία της μια νίκη στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka και τους Takumi Takahashi, Tetsuta Nagashima και Xavi Vierge να ανεβαίνουν με τη σειρά τους στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Suzuka 8H

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε η ομάδα Toho Racing της Honda #104 με αναβάτες τους Ryuichi Kiyonari, Takuma Kunimine και Ikuhiro Enokido. Η πολύπειρη σύνθεση της ομάδας παρά την ταχύτητα που είχε ολοκλήρωσε τον αγώνα με την CBR1000RR-R, έναν γύρο πίσω από τους πρωτοπόρους. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ακόμη μία ομάδα της Honda αυτή της SDG Honda Racing #73, με αναβάτες τους Naomichi Uramoto, Teppei Nagoe και Haruki Noguchi. Το 1-2-3-4 κλείδωσε ακόμη μία ομάδα της Honda, αυτή της FCC TSR, με αναβάτες τους Mike di Meglio, Alan Techer, Tarran Mackenzie. Η περυσινή πρωταθλήτρια στο FIM EWC FCC TSR, ενώ ήταν εκτός δεκάδας στην πρώτη ώρα του αγώνα λόγω πτώσης του Mike di Meglio, με την τέταρτη θέση που πέτυχε κατάφερε ταυτόχρονα να κόψει πολύτιμους βαθμούς όσον αφορά το κυνήγι του τίτλου καθώς με το άσχημο αποτέλεσμα της ομάδας YART Yamaha η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στον έναν μόλις βαθμό με έναν αγώνα να απομένει για το φινάλε. Η κορυφαία ομάδα εκτός Honda ήταν αυτή της Ube Racing Team Suzuki, με τους Dan Linfoot και Takuya Tsuda να τερματίζουν στην πέμπτη θέση.

Suzuka 8H

 

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες