Toni Bou - Κέρδισε τον 16ο Παγκόσμιο Τίτλο του στο TrialGP

Τριάντα δύο Παγκόσμιοι Τίτλοι μαζί με εκείνους του X-Trial
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2022

Ο Toni Bou πήρε έναν ακόμα Παγκόσμιο Τίτλο, κερδίζοντας το Πρωτάθλημα TrialGP (Outdoor Trial) του 2022, ενώ θυμίζουμε είχε κερδίσει και το φετινό X-Trial (Indoor Trial), με τη συλλογή της καριέρας του να ανέρχεται πλέον στους 32 συνεχόμενους Παγκόσμιους Τίτλους Trial!

Ο Ισπανός αναβάτης του HRC πήρε το Πρωτάθλημα με μια δεύτερη θέση στην πρώτη ημέρα του αγώνα στο Ponte di Legno της Ιταλίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή στην οποία λόγω πίεσης βρέθηκε ακόμα και στην πέμπτη θέση. Κι όταν έφυγε από τη μέση ο τίτλος, ο Bou ξαναγύρισε στη γνωστή του φόρμα, κερδίζοντας τη δεύτερη ημέρα του ιταλικού GP, έχοντας 191 βαθμούς στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος, έναντι 140 του δεύτερου Jaime Busto της Vertigo και 131 του τρίτου Matteo Grattarola της Beta.

Κάπως έτσι, το 2022 o Bou πήρε 7 νίκες και ήταν 3 φορές δεύτερος στους 10 αγώνες της σεζόν του TrialGP.

Τώρα η επόμενη πρόκληση για τον Bou είναι η συμμετοχή του στο Trial des Nations, όπου θα συμμετάσχει με την ισπανική Εθνική Ομάδα, αυτή την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στη Monza.

Σημειώστε πως αυτή ήταν και η πρώτη χρονιά του Takahisa Fujinami, πρώην ομόσταυλου του Bou, στη θέση του ως manager της ομάδας Trial του HRC, χρονιά που τελείωσε με τον GOAT του αθλήματος και πάλι πρώτο, και με τον νέο ομόσταυλό του, Gabriel Marcelli στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες