Valentino Rossi - 6ος στον αγώνα αυτοκινήτου Bathurst 12 Hour

Εντυπωσιακό τετράτροχο ντεμπούτο του "γιατρού" στην αυστραλέζικη πίστα
Valentino Rossi Bathurst 12hr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/2/2023

Η BMW M Team WRT ολοκλήρωσε το 1o event του 2023 Intercontinental GT Challenge, με τον αγώνα Bathurst 12 hour, με τον Valentino Rossi να τερματίζει 6ος στο ντεμπούτο του στην αυστραλέζικη πίστα.

Μετά από 12 ώρες αγώνα σε ηλιόλουστες συνθήκες, τα πληρώματα των 2 αυτοκινήτων της BMW M Team WRT τερμάτισαν στις θέσεις 4 (Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor και Charles Weerts) και 6, (Augusto Farfus, Maxime Martin και Valentino Rossi.

Στην αρχή του αγώνα το #46 BMW M4 GT3 ξεκίνησε από την 6η θέση, ενώ το αυτοκίνητο με τον αριθμό #32 από την 9η. Μετά από αρκετά ατυχήματα άλλων αγωνιζόμενων, τα 2 αυτοκίνητα της BMW βρέθηκαν για λίγο στην πρώτη τριάδα, αλλά αργότερα έχασαν ξανά θέσεις, με το αυτοκίνητο του “γιατρού” να χάνει πολύτιμο χρόνο όταν μπήκε στα pits για να διορθώσουν οι τεχνικοί ένα τεχνικό πρόβλημα με τα… φώτα των φρένων πίσω. Αν δεν ήταν αυτό το τεχνικό θέμα, ο Ιταλός θα είχε τερματίσει πιο μπροστά, αλλά αυτοί είναι οι αγώνες.

Rossi Bathurst

Για τον 2ο αγώνα του 2023 Intercontinental GT Challenge, ο Rossi θα αντικατασταθεί από τον Philipp Eng.

Rossi Bathurst

Valentino Rossi: “Η πρώτη μου εμπειρία στον 12ωρο αγώνα Bathurst ήταν πολύ καλή, πρώτα απ’ όλα γιατί η πίστα είναι φανταστική. Για εμάς τους Ευρωπαίους, είναι ένα θρυλικό μέρος, ενώ μέχρι σήμερα τη γνώριζα μόνο μέσα από το… playstation. Πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος, αλλά η οδήγηση εδώ είναι πολύ διασκεδαστική. Νομίζω πως η ταχύτητα και η επίδοση μου ήταν πολύ καλή. Νιώθω καλά στο αυτοκίνητο, αλλά στον αγώνα, ειδικά στις ζεστές συνθήκες, χρειαζόμαστε ταχύτερο ρυθμό. Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, αλλά γενικά ήταν ένας καλός αγώνας, και μια θετική πρώτη εμπειρία εδώ.

Ετικέτες

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες