Valentino Rossi - 6ος στον αγώνα αυτοκινήτου Bathurst 12 Hour

Εντυπωσιακό τετράτροχο ντεμπούτο του "γιατρού" στην αυστραλέζικη πίστα
Valentino Rossi Bathurst 12hr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/2/2023

Η BMW M Team WRT ολοκλήρωσε το 1o event του 2023 Intercontinental GT Challenge, με τον αγώνα Bathurst 12 hour, με τον Valentino Rossi να τερματίζει 6ος στο ντεμπούτο του στην αυστραλέζικη πίστα.

Μετά από 12 ώρες αγώνα σε ηλιόλουστες συνθήκες, τα πληρώματα των 2 αυτοκινήτων της BMW M Team WRT τερμάτισαν στις θέσεις 4 (Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor και Charles Weerts) και 6, (Augusto Farfus, Maxime Martin και Valentino Rossi.

Στην αρχή του αγώνα το #46 BMW M4 GT3 ξεκίνησε από την 6η θέση, ενώ το αυτοκίνητο με τον αριθμό #32 από την 9η. Μετά από αρκετά ατυχήματα άλλων αγωνιζόμενων, τα 2 αυτοκίνητα της BMW βρέθηκαν για λίγο στην πρώτη τριάδα, αλλά αργότερα έχασαν ξανά θέσεις, με το αυτοκίνητο του “γιατρού” να χάνει πολύτιμο χρόνο όταν μπήκε στα pits για να διορθώσουν οι τεχνικοί ένα τεχνικό πρόβλημα με τα… φώτα των φρένων πίσω. Αν δεν ήταν αυτό το τεχνικό θέμα, ο Ιταλός θα είχε τερματίσει πιο μπροστά, αλλά αυτοί είναι οι αγώνες.

Rossi Bathurst

Για τον 2ο αγώνα του 2023 Intercontinental GT Challenge, ο Rossi θα αντικατασταθεί από τον Philipp Eng.

Rossi Bathurst

Valentino Rossi: “Η πρώτη μου εμπειρία στον 12ωρο αγώνα Bathurst ήταν πολύ καλή, πρώτα απ’ όλα γιατί η πίστα είναι φανταστική. Για εμάς τους Ευρωπαίους, είναι ένα θρυλικό μέρος, ενώ μέχρι σήμερα τη γνώριζα μόνο μέσα από το… playstation. Πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος, αλλά η οδήγηση εδώ είναι πολύ διασκεδαστική. Νομίζω πως η ταχύτητα και η επίδοση μου ήταν πολύ καλή. Νιώθω καλά στο αυτοκίνητο, αλλά στον αγώνα, ειδικά στις ζεστές συνθήκες, χρειαζόμαστε ταχύτερο ρυθμό. Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, αλλά γενικά ήταν ένας καλός αγώνας, και μια θετική πρώτη εμπειρία εδώ.

Ετικέτες

Ο Andrea Iannone στο Harley-Davidson Bagger World Cup

Ο Ιταλός αναβάτης ετοιμάζει βαλίτσες για τον νεοσύστατο υποστηρικτικό θεσμό του MotoGP
andrea iannone
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/2/2026

Το μεσοδιάστημα από τη λήξη του περσινού πρωταθλήματος WSBK ως την έναρξη του φετινού δεν πήγε καθόλου καλά για τον Andrea Iannone. Ο Ιταλός δεν τα βρήκε με την Team Go Eleven που συνεργαζόταν για δύο σεζόν και προσπάθησε δίχως επιτυχία να βρει μια εργοστασιακή σέλα.

Στη συνέχεια αναζήτησε χρηματοδότηση για να στήσει τη δική του Cainam Racing Team, ωστόσο ούτε αυτή η προσπάθεια καρποφόρησε, παρότι αρχικά είχε ενταχθεί στη λίστα συμμετοχών του WSBK.

Κάπως έτσι ο Iannone βρέθηκε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί καθόλου το 2026, με τον Nicolo Bulega μάλιστα να τον προτείνει ως αναβάτη δοκιμών της Ducati, ωστόσο στο μεταξύ βρέθηκε μια διέξοδος για να μην μείνει άπραγος φέτος.

Ο Iannone φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ομάδα Cecchini Racing του συμπατριώτη του, Fabrizio Cecchini, η οποία θα αγωνιστεί φέτος στην παρθενική σεζόν του Harley-Davidson Bagger World Cup, που θα τρέξει παράλληλα με το MotoGP με βαρέως τροποποιημένες βαλιτσάτες (bagger) Road Glide, στα πρότυπα του αμερικανικού King of the Baggers.

Παράλληλα, ο Iannone εξακολουθεί να τυγχάνει εκτίμησης από τους ανθρώπους της Ducati, καθώς το στέλεχος της ομάδας WSBK της ιταλικής εταιρείας, Marco Zambenedetti, δήλωσε πως μετά χαράς θα του έδιναν μια θέση αναβάτη δοκιμών ή και wildcard συμμετοχή σε αγώνα superbikes με την Panigale V4 R που γνωρίζει καλά από τα δύο τελευταία χρόνια.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε φέτος τον Iannone και στα δύο πρωταθλήματα, βαλιτσάτο στο MotoGP και έκτακτη συμμετοχή στο WSBK.