Valentino Rossi - 6ος στον αγώνα αυτοκινήτου Bathurst 12 Hour

Εντυπωσιακό τετράτροχο ντεμπούτο του "γιατρού" στην αυστραλέζικη πίστα
Valentino Rossi Bathurst 12hr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/2/2023

Η BMW M Team WRT ολοκλήρωσε το 1o event του 2023 Intercontinental GT Challenge, με τον αγώνα Bathurst 12 hour, με τον Valentino Rossi να τερματίζει 6ος στο ντεμπούτο του στην αυστραλέζικη πίστα.

Μετά από 12 ώρες αγώνα σε ηλιόλουστες συνθήκες, τα πληρώματα των 2 αυτοκινήτων της BMW M Team WRT τερμάτισαν στις θέσεις 4 (Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor και Charles Weerts) και 6, (Augusto Farfus, Maxime Martin και Valentino Rossi.

Στην αρχή του αγώνα το #46 BMW M4 GT3 ξεκίνησε από την 6η θέση, ενώ το αυτοκίνητο με τον αριθμό #32 από την 9η. Μετά από αρκετά ατυχήματα άλλων αγωνιζόμενων, τα 2 αυτοκίνητα της BMW βρέθηκαν για λίγο στην πρώτη τριάδα, αλλά αργότερα έχασαν ξανά θέσεις, με το αυτοκίνητο του “γιατρού” να χάνει πολύτιμο χρόνο όταν μπήκε στα pits για να διορθώσουν οι τεχνικοί ένα τεχνικό πρόβλημα με τα… φώτα των φρένων πίσω. Αν δεν ήταν αυτό το τεχνικό θέμα, ο Ιταλός θα είχε τερματίσει πιο μπροστά, αλλά αυτοί είναι οι αγώνες.

Rossi Bathurst

Για τον 2ο αγώνα του 2023 Intercontinental GT Challenge, ο Rossi θα αντικατασταθεί από τον Philipp Eng.

Rossi Bathurst

Valentino Rossi: “Η πρώτη μου εμπειρία στον 12ωρο αγώνα Bathurst ήταν πολύ καλή, πρώτα απ’ όλα γιατί η πίστα είναι φανταστική. Για εμάς τους Ευρωπαίους, είναι ένα θρυλικό μέρος, ενώ μέχρι σήμερα τη γνώριζα μόνο μέσα από το… playstation. Πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος, αλλά η οδήγηση εδώ είναι πολύ διασκεδαστική. Νομίζω πως η ταχύτητα και η επίδοση μου ήταν πολύ καλή. Νιώθω καλά στο αυτοκίνητο, αλλά στον αγώνα, ειδικά στις ζεστές συνθήκες, χρειαζόμαστε ταχύτερο ρυθμό. Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, αλλά γενικά ήταν ένας καλός αγώνας, και μια θετική πρώτη εμπειρία εδώ.

Ετικέτες

ISDE 2025 – Στο Bergamo της Ιταλίας από 24 έως 29 Αυγούστου

Παρούσα θα είναι και η Ελληνική Εθνική Ομάδα
Josep Garcia
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/6/2025

Έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας από τότε που έγινε ο πρώτος αγώνας ISDE - International Six Days of Enduro, ο οποίος είναι και ο μακροβιότερος off-road θεσμός της FIM και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Bergamo της Ιταλίας.

 

Η ιστορία ξεκινάει το 1913 από το Carlisle της Αγγλίας, όταν οι Βρετανοί είχαν την ιδέα για έναν διαγωνισμό για ομάδες που αποτελούνταν από τρεις αναβάτες οι οποίοι έπρεπε να καβαλούν μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες στις χώρες τους!

Μέχρι το 1973 ο αγώνας διεξαγόταν μόνο στην Ευρώπη, όμως από το 1973 και έπειτα έγινε και εκτός Ευρώπης, σε Η.Π.Α, Βραζιλία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Χιλή κ.α.

ISDE

Φέτος η 99η έκδοση του θεσμού θα φιλοξενηθεί στο Bergamo της Ιταλίας. Μέρος θα πάρει και η δική μας εθνική ομάδα που θα αποτελείται από τους Παναγόπουλο Γεώργιο (ΜΟΛΠ), Ντεβετζή Ιωάννη (ΜΟΛΕΤ Τρικάλων), Πισιμάνη Γεώργιο (ΜΣ Μαυροματίου) και Βαρσάμη Δημήτριο (ΣΜΑΛ Λάρισας), περισσότερες πληροφορίες για τις εθνικές ομάδες εδώ.

Να θυμίσουμε πως και ο συντάκτης του MOTO Κίμων Καράμπελας έχει αγωνιστεί στον συγκεκριμένο θεσμό και μάλιστα ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που κατετάγη 13η το 2022 στην Γαλλία, ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα μας στην ιστορία του θεσμού (περισσότερα εδώ).