Valentino Rossi - 6ος στον αγώνα αυτοκινήτου Bathurst 12 Hour

Εντυπωσιακό τετράτροχο ντεμπούτο του "γιατρού" στην αυστραλέζικη πίστα
Valentino Rossi Bathurst 12hr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/2/2023

Η BMW M Team WRT ολοκλήρωσε το 1o event του 2023 Intercontinental GT Challenge, με τον αγώνα Bathurst 12 hour, με τον Valentino Rossi να τερματίζει 6ος στο ντεμπούτο του στην αυστραλέζικη πίστα.

Μετά από 12 ώρες αγώνα σε ηλιόλουστες συνθήκες, τα πληρώματα των 2 αυτοκινήτων της BMW M Team WRT τερμάτισαν στις θέσεις 4 (Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor και Charles Weerts) και 6, (Augusto Farfus, Maxime Martin και Valentino Rossi.

Στην αρχή του αγώνα το #46 BMW M4 GT3 ξεκίνησε από την 6η θέση, ενώ το αυτοκίνητο με τον αριθμό #32 από την 9η. Μετά από αρκετά ατυχήματα άλλων αγωνιζόμενων, τα 2 αυτοκίνητα της BMW βρέθηκαν για λίγο στην πρώτη τριάδα, αλλά αργότερα έχασαν ξανά θέσεις, με το αυτοκίνητο του “γιατρού” να χάνει πολύτιμο χρόνο όταν μπήκε στα pits για να διορθώσουν οι τεχνικοί ένα τεχνικό πρόβλημα με τα… φώτα των φρένων πίσω. Αν δεν ήταν αυτό το τεχνικό θέμα, ο Ιταλός θα είχε τερματίσει πιο μπροστά, αλλά αυτοί είναι οι αγώνες.

Rossi Bathurst

Για τον 2ο αγώνα του 2023 Intercontinental GT Challenge, ο Rossi θα αντικατασταθεί από τον Philipp Eng.

Rossi Bathurst

Valentino Rossi: “Η πρώτη μου εμπειρία στον 12ωρο αγώνα Bathurst ήταν πολύ καλή, πρώτα απ’ όλα γιατί η πίστα είναι φανταστική. Για εμάς τους Ευρωπαίους, είναι ένα θρυλικό μέρος, ενώ μέχρι σήμερα τη γνώριζα μόνο μέσα από το… playstation. Πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος, αλλά η οδήγηση εδώ είναι πολύ διασκεδαστική. Νομίζω πως η ταχύτητα και η επίδοση μου ήταν πολύ καλή. Νιώθω καλά στο αυτοκίνητο, αλλά στον αγώνα, ειδικά στις ζεστές συνθήκες, χρειαζόμαστε ταχύτερο ρυθμό. Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, αλλά γενικά ήταν ένας καλός αγώνας, και μια θετική πρώτη εμπειρία εδώ.

Ετικέτες

Hellas Rally 2026: Μεγάλη νίκη Cerutti με Aprilia - Ο Κίμωνας Καράμπελας πρώτος από τους Έλληνες στην γενική κατάταξη!

Ιδιαίτερα απαιτητικό το φετινό Rally
Hellas Rally 2026: Μεγάλη νίκη Cerutti με Aprilia - Ο Κίμωνας Καράμπελας πρώτος από τους Έλληνες στην γενική κατάταξη!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/6/2026

Τόσο από πλευράς οδήγησης, όσο και από ανάγκες πλοήγησης, το φετινό Hellas Rally ανέβασε βαθμό δυσκολίας και μέτρησε αρκετές εγκαταλείψεις, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα του, ως ένα από τα κορυφαία Rally σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Ανεβασμένο ήταν και το επίπεδο του Cerutti αλλά και γενικά της ομάδας Aprilia, όπου δεύτερος τώρα είχε έρθει ο Marini, επίσης σε κορυφαίο επίπεδο οδηγικά, κάτι που φαίνεται από την τελική κατάταξη, έχοντας καταφέρει μοτοσυκλέτες της κατηγορίας M5 να κυριαρχήσουν.

Για μία ακόμη φορά, αυξημένη ήταν η παρουσία Ελλήνων αναβατών σε σύγκριση με παλαιότερες διοργανώσεις, έχοντας 14 συμμετοχές σε σύνολο 204 αγωνιζόμενων.

To φετινό Hellas Rally ολοκληρώθηκε μετά από μια εβδομάδα απαιτητικής οδήγησης στην Εύβοια και τη Θεσσαλία. Για τους Έλληνες που έλαβαν μέρος ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να πάρουν την εμπειρία ενός διεθνούς αγώνα και να ζήσουν την διαδικασία διεξαγωγής και την διοργάνωση που έχουν όλα τα μεγάλα Rally χωρίς να ξενιτευτούν κάνοντας πρόσθετα έξοδα.

Στην κατάταξη των Ελλήνων αναβατών καλύτερος όλων αναδείχθηκε ο Enduro συντάκτης του MOTO, ο Κίμων Καράμπελας (#26) με Yamaha Tenere 700.

Ο Κίμωνας τερμάτισε στην 7η θέση της Γενικής Κατάταξης όντας πρώτος μεταξύ των Ελλήνων, ενώ στην κατηγορία Μ5 που συμμετείχε πήρε την τρίτη θέση πίσω από τις Aprilia των Ιταλών εργοστασιακών αναβατών, Jacopo Cerutti και Thomas Marini, που πήραν τις δύο πρώτες θέσεις. Οι δύο αναβάτες της Aprilia συνεχάρησαν μάλιστα τον Κίμωνα και ανανέωσαν το ραντεβού σε κάποια άλλη διεθνή διοργάνωση. Με την 7η θέση γενικής ο Κίμωνας ανακάμπτει και στην κατάταξη των Ελλήνων αναβατών μετά τον περσινό αγώνα όπου μετά από όλα όσα είχαν συμβεί, είχε χάσει την θέση αυτή, αλλά κράτησε και τότε το πολύ σημαντικό βάθρο της κατηγορίας των Adventure μοτοσυκλετών που τρέχουν στα Rally.

Ας δούμε αναλυτικά τι έκαναν όλοι οι Έλληνες του Hellas Rally 2026.

Κίμων Καράμπελας #26 - Yamaha Tenere 700

Γενική κατάταξη: 7ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5 (650-1300cc δικύλινδρα): 3ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 3ος

Γιάννης Σεβαστόπουλος #80 – Yamaha WR450F

Γενική κατάταξη: 8ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ2 (400-475cc): 5ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ2: 5ος

Παναγιώτης Κουζής #38 – CFMOTO 800MT-X

Γενική κατάταξη: 10ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 4ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 4ος

Γιάννης Τρίγκας #22 – Suzuki DR-Z4S

Γενική κατάταξη: 11ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ1 (125-390cc): 3ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ1: 2ος

Ιωσήφ Μπουτσαξής #91 – KTM 890 Adventure

Γενική κατάταξη: 25ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 6ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 5ος

Γιώργος Κοινωνάς #23, CFMOTO 450ΜΤ

Γενική κατάταξη: 29ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ2: 14ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ2: 11ος

Δημήτρης Αθανασουλόπουλος #323, KTM EXC 500

Γενική κατάταξη: 35ος

Κατάταξη κατηγορίας Veteran: 1ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ3 (480-600cc μονοκύλινδρα): 4ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ3: 2ος

Στέφανος Θεοχάρης #312, Beta RR 480

Γενική κατάταξη: 57ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ3: 10ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ3: 3ος

Πέτρος Πισσαρίδης #93, Voge DS800X Rally

Γενική κατάταξη: 69ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 15ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 7ος

Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης #24, Suzuki V-Strom 800 DE

Γενική κατάταξη: 78ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 16ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 8ος

Γιώργος Τσίτος #340, Beta RR 480

Γενική κατάταξη: 99ος

Κατάταξη κατηγορίας Veteran: 9ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ3: 15ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ3: 4ος

 

Εκτός των παραπάνω, στον αγώνα έδωσαν το παρών μερικοί ακόμη Έλληνες αναβάτες που δυστυχώς δεν έφτασαν ως τον τερματισμό.

Ηλίας Τσανικλίδης #107, Voge 300 Rally (Μ1) - Εγκατέλειψε την 6η και προτελευταία μέρα του αγώνα

Στέλιος Δεσύπρης #113, Husqvarna FE350 (Μ1) – Εγκατέλειψε την 4η μέρα

Χρήστος Πελούσης #74, Beta RR 480 (M3) – Εγκατέλειψε την 4η μέρα.

 

Ετικέτες