Valentino Rossi - Επίσημος εργοστασιακός οδηγός της BMW M Motorsport!

Στη διοργάνωση Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS και στον αγώνα αντοχής Bathurst 12 Hour
Valentino Rossi BMW M Motorsport
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/12/2022

Η επίσημη ομάδα των αγωνιζομένων της BMW M Motorsport 2023 για αγώνες αυτοκινήτου θα περιλαμβάνει και τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP Valentino Rossi, που θα αγωνιστεί με μια BMW M4 GT3 αρχικά στη διοργάνωση “Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS” και στον αγώνα αντοχής της Αυστραλίας “Bathurst 12 Hour”-, ενώ ενδέχεται να συμμετέχει και σε περαιτέρω αγωνιστικές συναντήσεις.

Ο Rossi είναι το 21ο μέλος της αγωνιστικής τετράτροχης οικογένειας της BMW M, με τον θρυλικό Ιταλό αναβάτη να αγωνίζεται αρχικά για τη διοργάνωση GT World Challenge Europe που αφορά αγώνες αυτοκινήτων GT3 προδιαγραφών στην Ευρώπη αλλά και για τον 12ωρο αγώνα αντοχής του Bathurst, ενώ θα είναι διαθέσιμος και για περισσότερους αγώνες, αλλά και δοκιμαστικές εμφανίσεις με αγωνιστικά αυτοκίνητα της βαυαρικής εταιρείας. Τέλος θα είναι και πρεσβευτής της BMW M Motorsport.

“Ο Valentino Rossi δεν χρειάζεται εισαγωγικό κείμενο. Ένας από τους πιο επιτυχημένους αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας όλων των εποχών, έχει γράψει ιστορία. Χάρη στις επιτυχίες του στην πίστα, αλλά και χάρη στην προσωπικότητα του, είναι ένας ζωντανός θρύλος”, λέει ο Andreas Roos, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος BMW M. “Αλλά ο Valentino απέδειξε πως είναι επίσης ένας άριστος αγωνιζόμενος και σε τέσσερις τροχούς. Απέδειξε πως οι αγώνες αυτοκινήτου έχουν γίνει το δεύτερο αγωνιστικό του σπίτι, και φέρνει όλο του το πάθος, τις ικανότητες και την αφοσίωση του στο νέο αυτό κεφάλαιο της καριέρας του. Είναι φανταστικό που ο Valentino γίνεται μέλος της οικογένειας BMW M Motorsport ως εργοστασιακός οδηγός το 2023. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί -καλώς ήρθες στην ομάδα Vale!”

Valentino Rossi BMW M Motorsport

“Είμαι πολύ περήφανος που έγινα επίσημος αγωνιζόμενος της BMW M, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία”, λέει o Rossi. “Πέρυσι ξεκίνησα να αγωνίζομαι σοβαρά με αυτοκίνητα και τελείωσα την πρώτη μου σεζόν με την Team WRT (οδηγώντας ένα Audi R8 LMS GT3), με τους οποίους τα πήγα πολύ καλάσ. κατετάγη 21ος ανάμεσα σε 64 οδηγούς) και είμαι πολύ χαρούμενος που η WRT επέλεξε την BMW M Motorsport ως νέο συνεργάτη. Είχα ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσω την BMW M4 GT3 δυο φορές, και η αίσθηση από το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλή. Πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν. Επιπλέον, η BMW M Motorsport μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ με δυο πολύ δυνατούς οδηγούς την επόμενη χρονιά, τους Maxime Martin και Augusto Farfus. Έχω ακόμα πολλά να μάθω και να βελτιωθώ, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω και θα είμαι αρκετά γρήγορος στις αγωνιστικές συναντήσεις μου.”

Έτσι, μετά τα 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μοτοσυκλέτας, μετά την VR46 Rider Academy και τη σειρά ρούχων και αξεσουάρ VR46, και μετά την ίδρυση της VR46 Racing Team, ο “γιατρός” συνεχίζει την αγωνιστική του εμπλοκή, στους 4 τροχούς, μια αγάπη που είχε από παλιά.

Θυμίζουμε πως ο Rossi είχε δοκιμάσει αρκετά αγωνιστικά αυτοκίνητα στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου και δυο μονοθέσιων Formula 1 της Ferrari και της Mercedes. Ο Ιταλός έχει συμμετοχές στο Monza Rally, και δυο αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally το 2006 και το 2009. Το 2019 συμμετείχε σε αγώνα αντοχής στο Abu Dhabi, ενώ αγωνίστηκε στο GT World Challenge Europe του 2022 με την Team WRT

Ετικέτες

Μοτοσυκλέτες στις φλόγες μετά από κινηματογραφικό "ατύχημα" στο Isle of Man [VIDEO]

Για τις ανάγκες σκηνής της ταινίας Isle of Man TT
Isle of Man
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/8/2026

Τα γυρίσματα της μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής της Amazon με θέμα το Isle of Man TT συνεχίζονται στην Νήσο Man, με ένα ιδιαίτερα θεαματικό stunt να πραγματοποιείται στην ορεινή διαδρομή.

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν χθες, Τρίτη 11/8, στο Isle of Man όπου το συνεργείο της επερχόμενης ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας ολοκλήρωσε τις λήψεις μιας σκηνής ατυχήματος.

Στα πλάνα που καταγράφτηκαν, μοτοσυκλέτες εμπλέκονται σε ένα ιδιαίτερα θεαματικό stunt, με κάποιες από αυτές να τυλίγονται στις φλόγες.

Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ο Conor Cummins είχε ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια του TT του 2010, το οποίο του είχε προκαλέσει πολλαπλούς τραυματισμούς.

Η συγκεκριμένη σκηνή αποτελεί μέρος της δεύτερης φάσης των γυρισμάτων της παραγωγής, η οποία επέστρεψε στο Isle of Man αυτή την εβδομάδα μετά από γυρίσματα στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γυρίσματα της Κυριακής στο TT Grandstand στο Douglas χρησιμοποιήθηκαν κασκαντέρ και όχι οι βασικοί πρωταγωνιστές, Channing Tatum και Eve Hewson. Οι δύο ηθοποιοί είχαν συμμετάσχει στα γυρίσματα γύρω από το Grandstand και τη Glencrutchery Road κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του TT νωρίτερα φέτος.

Για τις ανάγκες της παραγωγής γίνονται προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε τμήματα της ορεινής διαδρομής από τις 8 έως τις 15 Αυγούστου. Δεν κλείνει ταυτόχρονα ολόκληρη η διαδρομή των 37,73 μιλίων, αλλά εφαρμόζονται περιορισμοί διαδοχικά σε συγκεκριμένα τμήματα ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια τα γυρίσματα.

Η ταινία, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Ciarán Hinds, May Calamawy και Ruaridh Mollica, ξεκίνησε τα γυρίσματα στο Isle of Man τον Μάιο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του TT. Για ορισμένες σκηνές χρησιμοποιήθηκαν επίσης κάτοικοι του νησιού ως κομπάρσοι, με στόχο να αναπαρασταθεί η ατμόσφαιρα του χώρου των νικητών του TT.

Μετά το πρώτο σκέλος των γυρισμάτων στο Isle of Man, η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Ιρλανδία, μεταξύ άλλων και στην County Sligo τον Ιούλιο, πριν επιστρέψει στο Νησί για τη νέα φάση.

Στο Isle of Man κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του TT βρέθηκε επίσης ο Brad Pitt, του οποίου η εταιρεία Plan B Entertainment συμμετέχει στην παραγωγή.

Η ταινία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας με την Amazon MGM Studios, η οποία περιλαμβάνει και συνοδευτική σειρά ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του Isle of Man TT του 2024.

Για την ώρα, οι θεαματικές σκηνές που γυρίζονται στο βουνό δείχνουν ότι η παραγωγή επιχειρεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, όχι μόνο την ταχύτητα του TT, αλλά και το ιδιαίτερο περιβάλλον ενός από τους πιο απαιτητικούς και επικίνδυνους αγώνες στον κόσμο.