Valentino Rossi - Επίσημος εργοστασιακός οδηγός της BMW M Motorsport!

Στη διοργάνωση Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS και στον αγώνα αντοχής Bathurst 12 Hour
Valentino Rossi BMW M Motorsport
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/12/2022

Η επίσημη ομάδα των αγωνιζομένων της BMW M Motorsport 2023 για αγώνες αυτοκινήτου θα περιλαμβάνει και τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP Valentino Rossi, που θα αγωνιστεί με μια BMW M4 GT3 αρχικά στη διοργάνωση “Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS” και στον αγώνα αντοχής της Αυστραλίας “Bathurst 12 Hour”-, ενώ ενδέχεται να συμμετέχει και σε περαιτέρω αγωνιστικές συναντήσεις.

Ο Rossi είναι το 21ο μέλος της αγωνιστικής τετράτροχης οικογένειας της BMW M, με τον θρυλικό Ιταλό αναβάτη να αγωνίζεται αρχικά για τη διοργάνωση GT World Challenge Europe που αφορά αγώνες αυτοκινήτων GT3 προδιαγραφών στην Ευρώπη αλλά και για τον 12ωρο αγώνα αντοχής του Bathurst, ενώ θα είναι διαθέσιμος και για περισσότερους αγώνες, αλλά και δοκιμαστικές εμφανίσεις με αγωνιστικά αυτοκίνητα της βαυαρικής εταιρείας. Τέλος θα είναι και πρεσβευτής της BMW M Motorsport.

“Ο Valentino Rossi δεν χρειάζεται εισαγωγικό κείμενο. Ένας από τους πιο επιτυχημένους αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας όλων των εποχών, έχει γράψει ιστορία. Χάρη στις επιτυχίες του στην πίστα, αλλά και χάρη στην προσωπικότητα του, είναι ένας ζωντανός θρύλος”, λέει ο Andreas Roos, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος BMW M. “Αλλά ο Valentino απέδειξε πως είναι επίσης ένας άριστος αγωνιζόμενος και σε τέσσερις τροχούς. Απέδειξε πως οι αγώνες αυτοκινήτου έχουν γίνει το δεύτερο αγωνιστικό του σπίτι, και φέρνει όλο του το πάθος, τις ικανότητες και την αφοσίωση του στο νέο αυτό κεφάλαιο της καριέρας του. Είναι φανταστικό που ο Valentino γίνεται μέλος της οικογένειας BMW M Motorsport ως εργοστασιακός οδηγός το 2023. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί -καλώς ήρθες στην ομάδα Vale!”

Valentino Rossi BMW M Motorsport

“Είμαι πολύ περήφανος που έγινα επίσημος αγωνιζόμενος της BMW M, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία”, λέει o Rossi. “Πέρυσι ξεκίνησα να αγωνίζομαι σοβαρά με αυτοκίνητα και τελείωσα την πρώτη μου σεζόν με την Team WRT (οδηγώντας ένα Audi R8 LMS GT3), με τους οποίους τα πήγα πολύ καλάσ. κατετάγη 21ος ανάμεσα σε 64 οδηγούς) και είμαι πολύ χαρούμενος που η WRT επέλεξε την BMW M Motorsport ως νέο συνεργάτη. Είχα ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσω την BMW M4 GT3 δυο φορές, και η αίσθηση από το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλή. Πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν. Επιπλέον, η BMW M Motorsport μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ με δυο πολύ δυνατούς οδηγούς την επόμενη χρονιά, τους Maxime Martin και Augusto Farfus. Έχω ακόμα πολλά να μάθω και να βελτιωθώ, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω και θα είμαι αρκετά γρήγορος στις αγωνιστικές συναντήσεις μου.”

Έτσι, μετά τα 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μοτοσυκλέτας, μετά την VR46 Rider Academy και τη σειρά ρούχων και αξεσουάρ VR46, και μετά την ίδρυση της VR46 Racing Team, ο “γιατρός” συνεχίζει την αγωνιστική του εμπλοκή, στους 4 τροχούς, μια αγάπη που είχε από παλιά.

Θυμίζουμε πως ο Rossi είχε δοκιμάσει αρκετά αγωνιστικά αυτοκίνητα στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου και δυο μονοθέσιων Formula 1 της Ferrari και της Mercedes. Ο Ιταλός έχει συμμετοχές στο Monza Rally, και δυο αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally το 2006 και το 2009. Το 2019 συμμετείχε σε αγώνα αντοχής στο Abu Dhabi, ενώ αγωνίστηκε στο GT World Challenge Europe του 2022 με την Team WRT

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες