Valentino Rossi - Επίσημος εργοστασιακός οδηγός της BMW M Motorsport!

Στη διοργάνωση Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS και στον αγώνα αντοχής Bathurst 12 Hour
Valentino Rossi BMW M Motorsport
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/12/2022

Η επίσημη ομάδα των αγωνιζομένων της BMW M Motorsport 2023 για αγώνες αυτοκινήτου θα περιλαμβάνει και τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP Valentino Rossi, που θα αγωνιστεί με μια BMW M4 GT3 αρχικά στη διοργάνωση “Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS” και στον αγώνα αντοχής της Αυστραλίας “Bathurst 12 Hour”-, ενώ ενδέχεται να συμμετέχει και σε περαιτέρω αγωνιστικές συναντήσεις.

Ο Rossi είναι το 21ο μέλος της αγωνιστικής τετράτροχης οικογένειας της BMW M, με τον θρυλικό Ιταλό αναβάτη να αγωνίζεται αρχικά για τη διοργάνωση GT World Challenge Europe που αφορά αγώνες αυτοκινήτων GT3 προδιαγραφών στην Ευρώπη αλλά και για τον 12ωρο αγώνα αντοχής του Bathurst, ενώ θα είναι διαθέσιμος και για περισσότερους αγώνες, αλλά και δοκιμαστικές εμφανίσεις με αγωνιστικά αυτοκίνητα της βαυαρικής εταιρείας. Τέλος θα είναι και πρεσβευτής της BMW M Motorsport.

“Ο Valentino Rossi δεν χρειάζεται εισαγωγικό κείμενο. Ένας από τους πιο επιτυχημένους αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας όλων των εποχών, έχει γράψει ιστορία. Χάρη στις επιτυχίες του στην πίστα, αλλά και χάρη στην προσωπικότητα του, είναι ένας ζωντανός θρύλος”, λέει ο Andreas Roos, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος BMW M. “Αλλά ο Valentino απέδειξε πως είναι επίσης ένας άριστος αγωνιζόμενος και σε τέσσερις τροχούς. Απέδειξε πως οι αγώνες αυτοκινήτου έχουν γίνει το δεύτερο αγωνιστικό του σπίτι, και φέρνει όλο του το πάθος, τις ικανότητες και την αφοσίωση του στο νέο αυτό κεφάλαιο της καριέρας του. Είναι φανταστικό που ο Valentino γίνεται μέλος της οικογένειας BMW M Motorsport ως εργοστασιακός οδηγός το 2023. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί -καλώς ήρθες στην ομάδα Vale!”

Valentino Rossi BMW M Motorsport

“Είμαι πολύ περήφανος που έγινα επίσημος αγωνιζόμενος της BMW M, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία”, λέει o Rossi. “Πέρυσι ξεκίνησα να αγωνίζομαι σοβαρά με αυτοκίνητα και τελείωσα την πρώτη μου σεζόν με την Team WRT (οδηγώντας ένα Audi R8 LMS GT3), με τους οποίους τα πήγα πολύ καλάσ. κατετάγη 21ος ανάμεσα σε 64 οδηγούς) και είμαι πολύ χαρούμενος που η WRT επέλεξε την BMW M Motorsport ως νέο συνεργάτη. Είχα ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσω την BMW M4 GT3 δυο φορές, και η αίσθηση από το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλή. Πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν. Επιπλέον, η BMW M Motorsport μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ με δυο πολύ δυνατούς οδηγούς την επόμενη χρονιά, τους Maxime Martin και Augusto Farfus. Έχω ακόμα πολλά να μάθω και να βελτιωθώ, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω και θα είμαι αρκετά γρήγορος στις αγωνιστικές συναντήσεις μου.”

Έτσι, μετά τα 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μοτοσυκλέτας, μετά την VR46 Rider Academy και τη σειρά ρούχων και αξεσουάρ VR46, και μετά την ίδρυση της VR46 Racing Team, ο “γιατρός” συνεχίζει την αγωνιστική του εμπλοκή, στους 4 τροχούς, μια αγάπη που είχε από παλιά.

Θυμίζουμε πως ο Rossi είχε δοκιμάσει αρκετά αγωνιστικά αυτοκίνητα στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου και δυο μονοθέσιων Formula 1 της Ferrari και της Mercedes. Ο Ιταλός έχει συμμετοχές στο Monza Rally, και δυο αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally το 2006 και το 2009. Το 2019 συμμετείχε σε αγώνα αντοχής στο Abu Dhabi, ενώ αγωνίστηκε στο GT World Challenge Europe του 2022 με την Team WRT

Ετικέτες

Ian Hutchinson - Ανακλήθηκε η αγωνιστική άδεια του για 12 μήνες

Λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη την ώρα που ποδηλατούσε
Ian Hutchinson
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/3/2023

Μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Ian Hutchinson, ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης σκηνής Road Racing, δεν θα λάβει μέρος στο TT του 2023, καθώς η αρχή του σπορ ACU προχώρησε σε ανάκληση της αγωνιστικής του άδειας.

Η ανάκληση που έχει ισχύ 12 μηνών, έγινε για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην κινδυνεύσει ο Hutchinson από επιπλοκές λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου του. Έτσι, ο 16 φορές νικητής του ΤΤ δεν θα αγωνιστεί καθόλου μέσα στο 2023, με την ομάδα του (TAS Racing) να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η υγεία του Ian έχει κορυφαία σημασία για όλους εμάς, και παρόλο που η ανάρρωση του είναι αξιοθαύμαστη, με τους γιατρούς να του έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για να οδηγεί το αυτοκίνητο του, σεβόμαστε τους κανονισμούς. Προφανώς ο Ian είναι εξαιρετικά απογοητευμένος, έχοντας κάνει σκληρή προετοιμασία τον χειμώνα για να είναι έτοιμος για το ΤΤ.”

Ετικέτες