Valentino Rossi - Μια ανάσα από το βάθρο στον 24ωρο αγώνα του Spa

Μια ποινή 30 δευτερολέπτων του στέρησε το πολυπόθητο βάθρο
Valentino Rossi
Από το

motomag

3/7/2023

Στον 24ωρο αγώνα του Spa που διεξήχθη την Κυριακή 2 Ιουλίου, ο Valentino Rossi, μαζί με τους teammates του στην BMW M Team, Maxime Martin και Augusto Farfus τερμάτισαν στην έκτη θέση αν και ξεκινούσαν από την 21η θέση του grid. Ταυτόχρονα η BMW με τη νίκη που πέτυχε η ROWE Racing, έφτασε τις 25 νίκες στο Spa, με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία της διοργάνωσης.

Valentino Rossi

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ για την νίκη που πέτυχε ο Valentino Rossi στην υποστηρικτική κατηγορία “Road to Le Mans” η οποία διεξαγόταν στα πλαίσια του κυρίως αγώνα των 24ωρων του Le Mans. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο “γιατρός” βρέθηκε εκ νέου πίσω από το τιμόνι της BMW M4 GT3 στον 24ωρο αγώνα του Spa. Τα πράγματα δεν κύλησαν καθόλου καλά για την ομάδα του Rossi -Team WRT- στις κατατακτήριες δοκιμές καθώς λόγω έντονης βροχόπτωσης δεν κατάφερε να μπει στην τελική 20αδα για την superpole. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει τον κυρίως αγώνα της Κυριακής από την 21η θέση του grid. Στα πρώτα στάδια του αγώνα ο Valentino Rossi κατάφερε να ανακτήσει αρκετές θέσεις ενώ κάποια στιγμή η Team WRT με οδηγό τον Augusto Farfus είχε καταφέρει να ανέβει στην πρώτη θέση. Το βάθρο όπως όλα έδειχναν θα ήταν εφικτό ωστόσο μία ποινή 30 δευτερολέπτων η οποία επιβλήθηκε στον Valentino Rossi για παραβίαση ορίων της πίστας είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα δευτερόλεπτα και κάθε ελπίδα για το βάθρο. Παρολαυτά η ομάδα του Ιταλού πολυπρωταθλητή κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην έκτη θέση. Αν αναλογιστούμε πως ξεκινούσε από την 21η θέση τότε αυτός ο τερματισμός αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Για την ιστορία τον αγώνα στο Spa κέρδισε η ομάδα ROWE Racing με μια BMW M4 GT3 με οδηγούς τους Philipp Eng, Marco Wittmann και Nick Yelloly.

Valentino Rossi

Ο Rossi δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος. Ήταν ένας θετικός αγώνας για μένα. Ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα στις 24 ώρες του Spa. Μετά την 17η θέση πέρυσι, η έκτη θέση ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός αυτή τη φορά, αλλά φυσικά θέλουμε περισσότερα και θα κάνουμε άλλη μια προσπάθεια του χρόνου. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα και τους συναδέλφους μου οδηγούς για τη μεγάλη τους προσπάθεια!"

Valentino RossiValentino Rossi

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες