Valentino Rossi - Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Αυτοκινήτου (WEC) το 2024

Ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP που θα λάβει μέρος σε πλήρη σεζόν στο WEC
motomag Το επόμενο βήμα του Valentino Rossi στους αγώνες αυτοκινήτου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/11/2023

Ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi ανακοίνωσε πως το 2024 θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του στον κόσμο των αγώνων των τεσσάρων τροχών, με τον Ιταλό να μετακομίζει με την BMW M Team WRT στην κατηγορία LMGT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

Ο 44χρονος πολυπρωταθλητής τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον θεσμό GT World Challenge Europe αρχικά με ένα Audi R8 LMS GT3 Evo της WRT -2022- και στη συνέχεια με ένα BMW M4 GT3 ως εργοστασιακός οδηγός της BMW M Team WRT. O Rossi κατά διαστήματα δεν είχε κρύψει πως ήθελε να μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, κάνοντας γνωστό ταυτόχρονα πως όνειρο του κάποια στιγμή είναι να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Le Mans στην κορυφαία κατηγορία LMP1.

Rossi

Αυτή τελικά η επιθυμία του Ιταλού θα γίνει πράξη καθώς από το 2024 ο Rossi θα αφήσει πίσω του την κατηγορία GT World Challenge Europe, μεταπηδώντας στην κατηγορία LMGT3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC). O Valentino Rossi θα οδηγεί και την επόμενη χρονιά το BMW M4 GT3 της BMW M Team WRT ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι οδηγοί οι οποίοι θα τον πλαισιώσουν.

Valentino Rossi: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο WEC, είναι το επόμενο βήμα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών για μένα, το να συμμετάσχω σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος γιατί θα αγωνιστώ ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο στην Ευρώπη.”

Το επόμενο βήμα του Valentino Rossi στους αγώνες αυτοκινήτου
Ετικέτες

Olympia Rally, 2η Ημέρα: Πρώτος ο Ferdinand Kreidl, δεύτερος ο Σεβαστόπουλος [Photos]

Ο “δικός μας” Κίμων Καράμπελας αντιμετώπισε τεχνικό θέμα, κρατιέται όμως στην πρώτη δεκάδα
sevastopoulos
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/4/2026

Η 2η ημέρα του Olympia Rally 2026 προσέφερε μία από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του αγώνα, με την πλοήγηση να βρίσκεται στο απόλυτο επίκεντρο της ειδικής διαδρομής. Η συνολική απόσταση των 236 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με 438 waypoints απαιτούσε συνεχή συγκέντρωση, ακριβή ανάγνωση του roadbook και αδιάκοπη εστίαση από την αρχή έως το τέλος. Με αμέτρητες διασταυρώσεις και συχνές αλλαγές κατεύθυνσης, δεν υπήρχε περιθώριο για δισταγμό ή λάθος, μετατρέποντας κάθε επιλογή σε κρίσιμη απόφαση.

Η διαδρομή πέρασε από τη Φολόη και την περιοχή του Πηνειού, προσφέροντας γρήγορα κομμάτια σε συνδυασμό με ιδιαίτερα τεχνικές ζώνες πλοήγησης που δοκίμασαν τόσο την πνευματική αντοχή όσο και την πειθαρχία των αναβατών. Η διατήρηση του ρυθμού, παράλληλα με τη διαχείριση της πολυπλοκότητας της διαδρομής, αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς η πυκνότητα των διασταυρώσεων απαιτούσε απόλυτη αφοσίωση και διαρκή εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια της ειδικής.

Olympia

Στο 2ο μέρος της ειδικής διαδρομής υπήρχαν πολλά τεχνικά περάσματα από λάσπες και ποτάμια που δυσκόλεψαν τους αναβάτες, ενώ η διαδρομή έκλεισε και για κάποια ώρα! Η οργάνωση ανταποκρίθηκε με προσωπικό και οχήματα που επενέβησαν και διαμόρφωσαν το πάτημα, ξεπαγίδευσαν τις μοτοσυκλέτες, ώστε να περάσουν όλοι οι αναβάτες.

Πρώτος στον τερματισμό της ειδικής ήταν ο #33 Ferdinand Kreidl με KTM EXC 450, δεύτερος ο “δικός μας” #2 Γιάννης Σεβαστόπουλος με Yamaha WR450F και τρίτος ο #20 Oboňa Vladimír με KOVE 450 Rally, ενώ ο Γιάννης Τρίγκας με DR-Z4s βρίσκεται στην 7η θέση. Ο συνεργάτης του MOTO Κίμων Καράμπελας με Yamaha Tenere 700 αντιμετώπισε θέματα με τον πύργο του και υποχώρησε στην 10η θέση γενικής.

Η σημερινή ημέρα (τρίτη) αποτελεί το πρώτο μέρος της διαδρομής στο ταξίδι προς Καλαμάτα.