Valentino Rossi - Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Αυτοκινήτου (WEC) το 2024

Ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP που θα λάβει μέρος σε πλήρη σεζόν στο WEC
motomag Το επόμενο βήμα του Valentino Rossi στους αγώνες αυτοκινήτου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/11/2023

Ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi ανακοίνωσε πως το 2024 θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του στον κόσμο των αγώνων των τεσσάρων τροχών, με τον Ιταλό να μετακομίζει με την BMW M Team WRT στην κατηγορία LMGT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

Ο 44χρονος πολυπρωταθλητής τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον θεσμό GT World Challenge Europe αρχικά με ένα Audi R8 LMS GT3 Evo της WRT -2022- και στη συνέχεια με ένα BMW M4 GT3 ως εργοστασιακός οδηγός της BMW M Team WRT. O Rossi κατά διαστήματα δεν είχε κρύψει πως ήθελε να μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, κάνοντας γνωστό ταυτόχρονα πως όνειρο του κάποια στιγμή είναι να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Le Mans στην κορυφαία κατηγορία LMP1.

Rossi

Αυτή τελικά η επιθυμία του Ιταλού θα γίνει πράξη καθώς από το 2024 ο Rossi θα αφήσει πίσω του την κατηγορία GT World Challenge Europe, μεταπηδώντας στην κατηγορία LMGT3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC). O Valentino Rossi θα οδηγεί και την επόμενη χρονιά το BMW M4 GT3 της BMW M Team WRT ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι οδηγοί οι οποίοι θα τον πλαισιώσουν.

Valentino Rossi: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο WEC, είναι το επόμενο βήμα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών για μένα, το να συμμετάσχω σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος γιατί θα αγωνιστώ ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο στην Ευρώπη.”

Το επόμενο βήμα του Valentino Rossi στους αγώνες αυτοκινήτου
Ετικέτες

Tandragee 100: Θανατηφόρο ατύχημα για τον James Walsh - Λίγες ώρες νωρίτερα είχε νικήσει στην κατηγορία Junior

Ο 38χρονος Ιρλανδός αναβάτης χτύπησε στον αγώνα Senior και νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο
James Walsh
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/7/2026

Θλιβερή η είδηση του θανάτου του James Walsh, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από το σοβαρό ατύχημα που είχε στον αγώνα Senior Support του Tandragee 100. Ο Ιρλανδός αναβάτης είχε μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο μετά το συμβάν, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Tραγική η εξέλιξη για τον Walsh που λίγες ώρες πριν το ατύχημα είχε πανηγυρίσει τη νίκη στον αγώνα Junior Support, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στο ιστορικό Tandragee 100.

Κατά τη διάρκεια του Senior Support σημειώθηκε το δυστύχημα που οδήγησε στην άμεση αεροδιακομιδή του με ελικόπτερο, σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μέχρι το τέλος.

Η πρώτη απώλεια στο Tandragee 100 μετά από εννέα χρόνια

Ο James Walsh είναι ο πρώτος αναβάτης που χάνει τη ζωή του στο Tandragee 100 μετά το 2017, όταν είχε σκοτωθεί ο Ιταλός Dario Cecconi.

Παράλληλα, πρόκειται για τον δεύτερο θανατηφόρο τραυματισμό σε αγώνες δρόμου μέσα σε μικρό διάστημα, καθώς στα τέλη Μαΐου είχε χάσει τη ζωή του και ο Daniel Ingham, έπειτα από ατύχημα στο Isle of Man TT.

Tandragee 100

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Με επίσημη ανακοίνωσή της, Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας και Αυτοκινήτου του North Armagh επιβεβαίωσε τον θάνατο του Walsh, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια ενός ιδιαίτερα αγαπητού μέλους της κοινότητας των αγώνων δρόμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ολόκληρος ο σύλλογος πενθεί για τον χαμό του αναβάτη, ενώ εκφράζονται θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφό του Claire, στη μητέρα του Geraldine, στην οικογένεια και στους φίλους του.

Παράλληλα, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν δημόσια την ιατρική ομάδα της MCUI UC, το πλήρωμα του αεροδιακομιδής και το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να σώσουν τη ζωή του, ζητώντας παράλληλα να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της οικογένειάς του αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ένας ακόμη δύσκολος χρόνος για τους αγώνες δρόμου

Η είδηση επισκίασε το αγωνιστικό κομμάτι του φετινού Tandragee 100, όπου ο Michael Dunlop συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του, αυξάνοντας το σύνολο των νικών του στους ιρλανδικούς αγώνες δρόμου στις 135.

Ωστόσο, μετά τον θάνατο του Daniel Ingham στο Isle of Man TT και τώρα του James Walsh, το φετινό καλοκαίρι εξελίσσεται σε μία ακόμη δύσκολη περίοδο για τον χώρο των αγώνων δρόμου, υπενθυμίζοντας το βαρύ τίμημα που εξακολουθεί να πλανάται πάνω από έναν από τους πιο και επικίνδυνους κλάδους των αγώνων μοτοσυκλέτας.