X-Trial 2020: Οριακή νίκη για τον Tony Bou!

Ένας αγώνας γεμάτος θέαμα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

20/1/2020

Ο τρίτος αγώνας του X-Trial στη Βουδαπέστη ήταν άκρως θεαματικός και γεμάτος εκπλήξεις, αφού η ανάδειξη των τριών πρώτων έγινε με βάση τα αποτελέσματα της γενικής βαθμολογίας του δεύτερου γύρου και όχι του Grand Final. Ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος και ο Tony Bou λίγο έλειψε απ’ το να εκθρονιστεί απ’ την πρώτη θέση όπου έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε. Στο Grand Final που αποτελούνταν από έξι sections, ο Bou και ο βασικός του αντίπαλος, Adam Raga ήταν ισόπαλοι με 15 βαθμούς και απέτυχαν και οι δύο στη ρεβάνς. Στο δεύτερο γύρο, ο αναβάτης της Honda είχε κυριαρχήσει με τη σχεδόν αλάνθαστη οδήγησή του, έχοντας τρεις λιγότερους βαθμούς ποινής απ’ τον Adam Raga και έτσι κατάφερε να κερδίσει την 65η του νίκη στα X-Trial!

Παρά την μικρή εμπειρία που έχει ο 20χρονος Gabriel Marcelli –έκανε το ντεμπούτο του στα X-Trials στον τελευταίο αγώνα του 2018- κατάφερε να ανεβεί για πρώτη φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρου, βάσει των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου. Ο αγώνας ήταν γεμάτος εκπλήξεις με τους Miquel Gelabert και Benoit Bincaz να έρχονται αντιμέτωποι με τον σκληρό ανταγωνισμό και τελικά να μην καταφέρνουν να επικρατήσουν. Ο Jorge Casale παρότι στον πρώτο γύρο κατάφερε να τους κερδίσει με διαφορά τριών βαθμών, απέτυχε να περάσει στα πέντε sections του δεύτερου γύρου, ενώ ο Jaime Busto δεν κατάφερε να περάσει κανένα από αυτά. Με αυτό τον τρόπο, ο Marcelli ήρθε τρίτος αφήνοντας πίσω του τον Jeroni Fajardo και τον Jorge Casale να κλείνει την πεντάδα.

 “Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος και η νίκη ήρθε οριακά”, είπε ο Bou, όπου στους δύο πρώτους γύρους ένιωθε πως τα πήγαινε πολύ καλά. “Το Grand Final ήταν μια τελείως διαφορετική ιστορία, καθώς έκανα αρκετά λάθη που θα μπορούσα να αποφύγω και τα πράγματα δυσκόλεψαν. Ο Adam οδήγησε εξαιρετικά και του αξίζουν συγχαρητήρια.” Ανέφερε επίσης, πως είναι πολύ ωραίο συναίσθημα που πήρε τη νίκη ενώ ήξερε πως περιθώριο να οδηγήσει πολύ καλύτερα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή η οδήγησή μου ήταν εξαιρετική και μπόρεσα να ανταγωνιστώ τον Bou μέχρι και την τελευταία στιγμή. Τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα για μένα λόγω της φυσικής μου κατάστασης και στο τέλος έχασα ένα σημείο στο έκτο section με αποτέλεσμα να έρθουμε ισοπαλία.” Παρότι ήρθε δεύτερος, ο Raga αναχώρησε απ’ τον αγώνα στη Βουδαπέστη, λέγοντας πως είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του και πως ο αγώνας ήταν πάρα πολύ απαιτητικός.

Ο 20χρονος Marcelli ήταν πάρα πολύ ενθουσιασμένος λέγοντας: “Το πρώτο μου βάθρο είναι ό,τι μπορούσα να ονειρευτώ! Ήταν ένας πάρα πολύ απαιτητικός αγώνας και πρέπει να είμαι ευχαριστημένος που κατάφερα να κερδίσω τη θέση μου ανάμεσα στους καλύτερους αναβάτες του κόσμου.”

Βασίλης Παντελεάκης: Αγωνίζεται το Σαββατοκύριακο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto Junior

Στον θεσμό που αποτελεί έναν από τους προθάλαμους για το MotoGP
panteleakis
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/5/2026

Ο 18χρονος αναβάτης ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto Junior και συγκεκριμένα στην κατηγορία Stock European Championship.

Ο θεσμός Stock European Championship αποτελείται από συνολικά επτά γύρους που διεξάγονται σε πίστες της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας και Ιταλίας και η έναρξη είναι προγραμματισμένη την Κυριακή 24 Μαΐου στην πίστα της Καταλονίας.

Ο Βασίλης Παντελεάκης που θα τρέχει με Honda CBR600RR ήταν από τις πρώτες συμμετοχές που έγιναν δεκτές στο FIM Moto Junior και εμείς σας είχαμε ενημερώσει από τον Φεβρουάριο για την εξέλιξη αυτή.

Στην κατηγορία του συμμετέχουν ακόμη 35 αναβάτες από διάφορα μέρη του κόσμου, με τους περισσότερους αναβάτες – 12 στο σύνολο – να κατάγονται από την Ισπανία, όπως είναι αναμενόμενο.

Ο θεσμός αποτελεί έναν από τους προθαλάμους για το MotoGP και όπως είναι λογικό είναι και μία μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξει το ταλέντο του ο Έλληνας αναβάτης στο υψηλό αυτό επίπεδο.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Βασίλη Παντελεάκη και θα σας ενημερώνουμε για την πορεία του στο πρωτάθλημα.