Υποστηρίζουμε τους Έλληνες στο Red Bull MotoGP Rookies Cup

Ψηφίζουμε για το "Golden Bip"
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/8/2021

H διαδικασία της τελικής επιλογής για το Red Bull MotoGP Rookies Cup βρίσκεται προ των πυλών και το σημαντικότερο νέο είναι πως σε αυτή την διαδικασία συμμετέχουν πέντε νεαροί Έλληνες αναβάτες! Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Παντέλογλου, Βασίλη Παντελεάκη, Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη, Χρήστο Παπανικολάου και Γιάννη Περιστερά. Και οι πέντε αυτοί ταλαντούχοι αναβάτες θα διεκδικήσουν μια θέση στο τελευταίο σκαλοπάτι που οδηγεί στα παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ παίρνουν μέρος και στην διαδικασία της "Χρυσής Φανέλας".

Αυτός είναι ένα θεσμός, ή μία ψηφοφορία για να το πούμε πιο σωστά, η οποία θα γίνει φέτος ψηφιακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, με τον αναβάτη που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους να φορέσει τιμητικά στον αγώνα την "Χρυσή Φανέλα" (Golden Bip).

Όποιος θέλει να ψηφίσει, κάνει copy το όνομα του αγαπημένου του αναβάτη όπως ακριβώς αναγράφεται στην λίστα του post στην επίσημη σελίδα του θεσμού, και το κάνει επικόλληση ως σχόλιο από κάτω.

Η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει και θα τελειώσει στις 31 Αυγούστου στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Ας στηρίξουμε λοιπόν όλοι τους Έλληνες αναβάτες για να έχουμε ελπίδες να δούμε κάποια στιγμή έναν συμπατριώτη μας στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων.

 

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

Δεύτερη η BMW που έχει μία πολύ δυνατή ομάδα και στοχεύει στον τίτλο
Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2024

Η Yoshimura SERT Motul πήρε μία μεγάλη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του FIM Endurance World Championship, του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής και ταυτόχρονα στον ιστορικό αγώνα του Le Mans που τώρα πραγματοποίηση την 47η διοργάνωσή του.

Στην κατηγορία Superstock η Honda με την ομάδα National Motos Honda πήρε την νίκη και ταυτόχρονα η Honda είχε και την δεύτερη θέση της κατηγορίας.

Η Yamalube YART Yamaha EWC Official που πήρε τον περσινό τίτλο και είναι φαβορί και για τον φετινό, είχε μία πτώση τις τελευταίες ώρες του αγώνα χάνοντας την ευκαιρία για την πρόκριση από την αρχή του πρωταθλήματος, όπως ήταν τα προγνωστικά.

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

Πτώση είχε στην αρχή του αγώνα και η ομάδα της Suzuki κάνοντας δυνατή προσπάθεια σε όλη την διάρκεια της νύκτας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε προνομιακή θέση και έτοιμη να εκμεταλλευτεί την πτώση της ομάδας της Yamaha και να περάσει στην κορυφή.

Να σημειώσουμε πως στην ομάδα της Suzuki αγωνίζεται ο Άγγλος Dan Linfoot, γνώριμος αναβάτης στο MOTO, έχοντας οδηγήσει μαζί του αρκετές φορές, ο Etienne Masson και ο Cregg Black ο οποίος και δήλωσε: «Πήραμε την εκδίκησή μας για πέρσι, η ομάδα έχει δουλέψει πολύ όλο το χειμώνα και καταφέραμε μία μεγάλη νίκη, είναι φανταστικό να είμαστε ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου»!

Το κλίμα στο Le Mans είναι φανταστικό και συνθέτει μία μοναδική εμπειρία για όποιον βλέπει τον αγώνα από κοντά, ιδιαίτερα αν είναι από τα Βαλκάνια όπου η απόσταση των διοργανώσεων αλλά και των φιλάθλων, κάνει τις διαφορές χαοτικές.

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

Όπως είπαμε και νωρίτερα στον αγώνα συμμετείχε και ο Martin Choy, γνωστός όλων μας από το BMU και από τις επιδόσεις του στην πίστα των Σερρών όπου είχε πολλές φορές το ρεκόρ πίστας. Η προσπάθειά του σταμάτησε στα μισά του αγώνα όταν ο Αυστριακός αναπληρωματικός αναβάτης Max Melzer, κατέστρεψε την μοτοσυκλέτα της Σλαβακικης ομάδας Maco Racing του Martin Kuzma, με τον νεαρό Αυστριακό να μην τραυματίζεται ευτυχώς. Ο Σλοβάκος Kuzma κάλεσε τον 40χρονο Choy να συμμετέχει φέτος στο EWC. Οι δύο τους συνδέονται με δεσμούς φιλίας και δέλεαρ για τον Choy αποτελούσε τόσο η συμμετοχή του συνονόματου Κροάτη Vugrinec όσο και του  Ιάπωνα Takeshi Ishizuka. Ο Αυστριακός αναβάτης ήταν αναπληρωματικός με στόχο όλων μια καλή επίδοση στο παγκόσμιο. Δυστυχώς η πολυσύνθετη αυτή ομάδα δεν ολοκλήρωσε τον 24ωρο αγώνα αντοχής. Οι παρακάτω φωτογραφίες του ΜΟΤΟ δείχνουν την κατάσταση της μοτοσυκλέτας του Choy αμέσως μετά την επιστροφή της στο box.

Μεγάλη νίκη της Suzuki στον 24ωρο αγώνα Le Mans! Καθοριστική η πτώση της Yamaha

 

Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες του ΜΟΤΟ από τον 24ωρο αγώνα:

 

Ετικέτες