Behind the Dream - Ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata, μας αποκαλύπτεται - [VIDEO]

Από την Formula 1 στα MotoGP και τον αγωνιστικό κόσμο των δύο τροχών
Behind the dream - Tetsuhiro Kuwata, HRC
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/1/2024

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς “Behind the Dream” στο κανάλι του HRC στο YouTube, ο Διευθυντής του HRC Tetsuhiro Kuwata, μας δίνει μία ματιά στο τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του εργοστασίου, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η φιλοσοφία και ο χαρακτήρας του, τα οποία τον έχουν φέρει σε αυτή τη θέση.

Η σειρά “Behind the Dream” αποτελεί μία εκ των έσω ανάδειξη της φιλοσοφίας του Big H γύρω από τους αγώνες, αλλά και εκείνης των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα του HRC μέσα από τις συνεντεύξεις σημαντικών μορφών που επηρεάζουν τα τεκταινόμενα του αγωνιστικού τμήματος. Η σειρά ξεκίνησε το 2022 με αφορμή τα 40 χρόνια ύπαρξης του HRC, με το πρώτο επεισόδιο να είναι αφιερωμένο -σε ποιόν άλλο- στον Marc Marquez. Στα τέλη του 2023 ήρθε το 5ο -και πιο πρόσφατο επεισόδιο- του δεύτερου κύκλου της σειράς, με πρωταγωνιστή τον κύριο Kuwata, το πρόσωπο που επιβλέπει τις προσπάθειες της Honda σε WSBK, MXGP, Trial και Dakar. Επομένως, μιλάμε για έναν νευραλγικό ρόλο επιφορτισμένο με πολλές ευθύνες αλλά και αρκετά… διευρυμένο εργασιακό ωράριο που ξεπερνάει πολλές φορές ακόμα και την διπλοβάρδια, δίνοντάς μας ταυτόχρονα και μία αίσθηση για το εργασιακό δίκαιο, αλλά και την φιλοσοφία που επικρατεί στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο Kuwata μπήκε για πρώτη φορά στους κόλπους της Honda Motor το 2000, εργαζόμενος στο κέντρο R&D για το F1 μονοθέσιο των Ιαπώνων. Μέχρι και το 2009 ασχολούνταν κυρίως με το κομμάτι τωβ αγώνων αυτοκινήτου, ενώ το 2010 βρέθηκε στα MotoGP στην θέση του Υπεύθυνου Μηχανικού Εξέλιξης. Το 2016 θα γίνει Διευθυντής του HRC – Γενικός Διευθυντής του Αγωνιστικού τμήματος και υπεύθυνος για όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες του HRC στο εξωτερικό, από τα MotoGP μέχρι και το πιο απαιτητικό rally του κόσμου, το Rally Dakar.

Behind the Dream – Ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata, μας αποκαλύπτεται

Όπως καταλαβαίνετε το πρόγραμμά του είναι αρκετά φορτωμένο, με το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας -αλλά και της νύχτας-, να το απορροφά το εργασιακό κομμάτι. Όπως ο ίδιος παραδέχεται βαδίζει στα βήματα του πατέρα του, αν και όταν ήταν νεότερος απεχθανόταν αυτόν τον τρόπο ζωής. Ο ίδιος δηλώνει ότι υπάρχουν κίνητρα γι’ αυτό που κάνει, όμως εδώ αναδεικνύεται και ένα κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας γύρω από την εργασία. Το MOTO έχει ταξιδέψει μέχρι την Ιαπωνία, βλέποντας από κοντά μία ολοκληρωτικά διαφορετική νοοτροπία, που περιλαμβάνει και την εργασία. Εκεί, οι περισσότεροι Ιάπωνες ζουν για να εργάζονται και όχι το αντίστροφο, αφιερώνοντας άπειρες ώρες στην δουλειά τους. Δεν υπάρχει αυτό που βλέπουμε στον δυτικό κυρίως κόσμο και αρκετά στην χώρα μας -ειδικά παλαιότερα-, ότι δηλαδή οι άνθρωποι εργάζονται με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Το λέει και ο μηχανικός του HRC, ότι εκεί εργάζονται με το βλέμμα στραμμένο όχι στους ανθρώπους, αλλά στη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας. Το βλέπουν λοιπόν πιο συνολικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ανάγκες και τα όνειρα των ανθρώπων που αποτελούν τον πληθυσμό της Ιαπωνίας μένουν στο περιθώριο. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο αρχιμηχανικός του HRC: “Πάντοτε προσπαθούμε να βελτιώνουμε τη ζωή κάθε ανθρώπου και να προσφέρουμε στους πελάτες μας κάτι διασκεδαστικό και ευχάριστο. Κάποιοι μπορεί να βρίσκουν αυτό που ζητάνε σε μία σπορ μοτοσυκλέτα, ενώ άλλοι δεν μπορούν να περπατήσουν ούτε 10 μέτρα και χρειάζεσαι κάτι και γι’ αυτούς επίσης. Από την μεριά μας οφείλουμε να συνεχίσουμε την προώθηση του μηνύματος της Honda ότι τα όνειρα γίνονται αληθινά.”

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, βλέπουμε την πρώτη μοτοσυκλέτα και τον πρώτο κινητήρα πάνω στα οποία εργάστηκε ο Kuwata, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχει περάσει τη μισή του ζωή στο Μουσείο της Honda. Όπως λέει ο γεννημένος το 1969 στο Kyoto της Ιαπωνίας μηχανικός του HRC, σιχαίνεται το αίσθημα της ήττας -όχι κάτι ασυνήθιστο για Ιάπωνα. Χαρακτηριστικό της έντασης και του άγχους που βιώνει σε κάθε αγώνα είναι ότι πολλές φορές μετά το τέλος του αισθάνεται πόνο στους μύες του σβέρκου του, που οφείλεται στο πόσο έντονα ζει εκείνη την στιγμή. Αυτό που του αρέσει στην Honda είναι ότι πάντα προσπαθεί να φτιάξει κάτι κοιτάζοντας το μέλλον. Ταυτόχρονα, όμως, όπως δηλώνει: "οφείλουμε να σεβόμαστε το παρελθόν και να γνωρίζουμε γι’ αυτό, καθώς θα μπορούσε να κρύβει την λύση σε μία δυσκολία του παρόντος".

Δείτε παρακάτω το βίντεο διάρκειας 10 λεπτών και 43 δευτερολέπτων, το οποίο έχει και αγγλικούς υπότιτλους:

SK Motorium

Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου!

Η αυλαία του BMU 2024 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο
motomagΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/4/2024

Η έναρξη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2024 στις Σέρρες, είδε τον δις Πρωταθλητή Βαλκανίων Κωσταντίνο Μαυρόπουλο να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία SSP300, ενώ ο Έλληνας Πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία και στους δύο αγώνες, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του σεζόν.

Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ο οποίος φέτος αγωνίζεται και στο ιταλικό Πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, κατάφερε να δώσει το παρόν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου στις 12-14 Απριλίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος του BMU 2024. Εκεί συμμετείχε με μία Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300, όπου με το εντυπωσιακό οδηγικό του στυλ κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ γύρου της κατηγορίας, το οποίο είχε κάνει ο ίδιος τη σεζόν του 2023.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Αν και τα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12/4, ένα απρόοπτο συμβάν με λάδια που είχαν χυθεί στην πίστα ανάγκασε σε μεταφορά τους για το Σάββατο 13/4. Εκεί ο Dinos31, κατά κόσμον Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, σημείωσε χρόνο 1:23.699, 0,133 δέκατα πιο κάτω από το 1:23.832 στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πέρυσι, βάζοντας το όνομά του για δεύτερη φορά στην λίστα των ταχύτερων γύρων στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο εντυπωσιακός του χρόνος, για τα δεδομένα της κατηγορίας κυβισμού στην οποία αγωνίζεται, τον έφερε με άνεση στην pole position για τον πρώτο αγώνα που ακολούθησε το Σάββατο. Εκεί, μετά από μία δυνατή μάχη με τον Mert Konuk, ο οποίος έλαβε μάλιστα και προειδοποίηση για επικίνδυνη οδήγηση, ο Ντίνος κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία. Τρίτος ήρθε ο Voinea Mihai Alexandru. Ίδιο το σκηνικό και στον δεύτερο αγώνα, την Κυριακή, με τον Konuk να μένει πίσω από τον Μαυρόπουλο, ο οποίος κατάφερε να κάνει το απόλυτο 2 στα 2.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο ίδιος ο Ντίνος δεν παρέλειψε μετά την επιτυχία του αυτή να ευχαριστήσει τόσο την ομάδα του @arpacademy, αλλά και τους χορηγούς του @dimosthenismavropoulos, @motodynamicsgr, @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas, @sambacoffeeroasters, @motoholicsgr, @motodiktio, @motod1rect, @yamaha_spiliotis1_official, @pirelli, @intramoto, @motoaccessgr, @extraproducts.tasoulis, @rider.graphics, @mouratisgp, @almoraplus και @chocomaxcroissant.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρουΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου