Gino Rea - Επιστρέφει στο EWC με την Wójcik Racing Team το 2024

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην πίστα της Suzuka το 2022, ξανά με μοτοσυκλέτα της Honda
motomagGino Rea – Επιστρέφει στο EWC με την Wójcik Racing Team το 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

22/12/2023

Μετά τον πολύ άσχημο τραυματισμό του στον 8ωρο αγώνα της Suzuka το 2022, ο Gino Rea κάνει την μεγάλη επιστροφή στους αγώνες αντοχής του EWC, όντας ο ένας από τους τέσσερις αναβάτες της Wójcik Racing Team για την κατηγορία Superstock του FIM Endurance World Championship για την σεζόν του 2024, με μία μοτοσυκλέτα που γνωρίζει καλά.

Οι νέοι κανόνες του Πρωταθλήματος που επιτρέπουν σε τέσσερις αναβάτες να τρέξουν με την ίδια ομάδα στη Superstock κατηγορία για τους δύο γύρους των 24 ωρών, έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα Wójcik να εντάξει στους κόλπους της τον Rea. Έτσι ο 34χρονος Βρετανός, ο οποίος έδωσε μία μεγάλη μάχη μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών στη Suzuka τον Αύγουστο του 2022, θα αγωνιστεί πλάι στους Kevin Manfredi, Sheridan Morais και Danny Webb, καβάλα στην ολοκαίνουργια για το 2024 μοτοσυκλέτα της Wójcik, μία Honda με ελαστικά της Dunlop. Γνώριμη η μοτοσυκλέτα αν σκεφτούμε ότι πριν τον τραυματισμό του ο Rea ήταν μέλος της ομάδας FCC TSR Honda France, και πάλι με Fireblade -διαφορετικών προδιαγραφών.

Ο Βρετανός ήταν μέλος της ομάδας όταν αυτή βρέθηκε για πρώτη φορά στο βάθρο του EWC, στον διάσημο αγώνα του Bol d’Or το 2019. Ακόμη, στο παρελθόν έχει υπάρξει ξανά ομόσταυλος του Morais, ενώ γνωρίζει όλες τις πίστες που απαρτίζουν το πρόγραμμα του EWC για το 2024. Από την άλλη και η Wójcik Racing Team δεν είναι τυχαία, καθώς ισοβάθμισε με την τρίτη γενικής 3ART Best of Bike στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Endurance 2023.

Η απόφαση του Gino Rea να επιστρέψει στους αγώνες μετά από ό,τι πέρασε δείχνει το πάθος και τη δύναμη χαρακτήρα του. Παρά το γεγονός ότι κινδύνευσε να χάσει την ζωή του και πέρασε μία ιδιαίτερα μακρά περίοδο ανάρρωσης, η οποία του στέρησε την συμμετοχή του το 2023, επανέρχεται τώρα δυναμικά, έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες