Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Sena 30K: Στα μισά της... extra long term δοκιμής

Στις πιο σκληρές δοκιμασίες

Έχουν περάσει σχεδόν εννέα μήνες από τότε που πήραμε στα χέρια μας τρία σετ 30K της Sena και από τότε δεν έχουμε σταματήσει να τα χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, ενώ έχουν δοκιμαστεί και σε μερικές από τις πιο ακραίες συνθήκες των test του ΜΟΤΟ.

Ήδη από την αρχή της εμπειρίας μας μαζί τους, μας είχαν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις σε ό,τι έχει να κάνει με την ποιότητα του ήχου, την πιστότητα στην διαχείριση των κλήσεων, αλλά και την αυτονομία της μπαταρίας του. Στο τελευταίο μας review σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα επανέλθουμε με νέα δεδομένα, καθώς φέτος οι ενδοεπικοινωνίες της Sena θα γινόντουσαν κομμάτι του MEGA TEST, όπου θα δοκιμάζαμε και την δυνατότητα που προσφέρουν για meshing (διασύνδεση μεταξύ τους, αλλά και με άλλες ενδοεπικοινωνίες). Επειδή όμως εδώ στο ΜΟΤΟ δεν μας αρέσουν τα δύσκολα, αλλά τα… πολύ δύσκολα, δοκιμάσαμε την 30Κ και σε ένα εξαντλητικό ταξίδι non stop από την Αθήνα στην Βοσνία και πίσω, με ενδιάμεση συμμετοχή και στο KTM Adventure Rally!

Αρχικά λοιπόν να πούμε ότι οι ενδοεπικοινωνίες της Sena όχι απλώς τα έβγαλαν πέρα στην αποστολή τους, αλλά έπαιξαν και βασικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση του MEGA TEST. Η διασύνδεση μεταξύ των μονάδων ήταν άριστη και σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε, ενώ δεν είχαν και κανένα πρόβλημα στην διασύνδεση με μονάδες άλλων εταιρειών, όπως η Interphone Link, αλλά και με το παλαιότερο μοντέλο της Sena την S20.

Η εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία τους ήταν ένα μεγάλο συν σε καταστάσεις που η έλλειψη ηλεκτρικής παροχής μπορεί να διαρκέσει και για δύο μέρες, ενώ η σκόνη και η λάσπη δεν εμπόδισαν στο ελάχιστο την απρόσκοπτη λειτουργία τους.Στο MEGA TEST είχαμε επίσης και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την ποιότητα του μικροφώνου και του ακουστικού σε πραγματικά υψηλές ταχύτητες της τάξης των 290km/h, όπου ακόμη κι εκεί δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα στην επικοινωνία. Μπορεί να οδηγείς πλησιάζοντας την τρίτη εκατοντάδα των χιλιομέτρων και οι συνομιλητής σου στην άλλη άκρη να νομίζεις ότι του μιλά μέσα από ένα ηχομονωμένο στούντιο ηχογραφήσεων…

Στην έταιρη περίπτωση, που η 30Κ της Sena ήταν η μοναδική… παρέα του Φελούκα στο iron butt εγχείρημα να ταξιδέψει αυθημερόν στην Βοσνία και να λάβει μέρος "καπάκι" στο KTM Adventure Rally, επιβεβαιώσαμε την ανθεκτικότητα και την στεγανότητα του συστήματος στο έπακρο. Τρώγοντας καταρρακτώδη βροχή σε ΟΛΗ την διάρκεια του ταξιδιού, σε συνδυασμό με υψηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες, η 30Κ δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο πιστοποιώντας την "bullet proof" κατασκευή της.

Πλέον, προβληματιζόμαστε για το ποιες θα είναι οι επόμενες και πιο σκληρές δοκιμασίες που θα υποβάλλουμε τις Sena 30K, αν και αυτό το… bullet μας βάζει ιδέες στο μυαλό!