Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Brixton Crossfire 500X – Ήρθε στην Ελλάδα [Video]

Unboxing για το πρώτο Crossfire 500X πριν την δοκιμή του

Ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα Brixton από την KSR Hellas, την επίσημη πλέον αντιπροσωπεία για όλες τις μάρκες του αυστριακού KSR Group, που εδώ και λίγο καιρό έχει συσταθεί και λειτουργεί από τα νέα της γραφεία.

Το Crossfire 500X είναι το μεγαλύτερο σε κυβισμό μοντέλο της Brixton αυτή την στιγμή και καθώς δεν έχει προηγηθεί παρουσίασή του εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί, το υποδεχόμαστε στην Ελλάδα με το παρακάτω video, ξεκινώντας αμέσως μετά την δοκιμή του για το επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ.

Δείτε το VIDEO:

Το Crossfire 500X διαθέτει έναν δικύλινδρο εν σειρά, υδρόψυκτο κινητήρα με 487 κυβικά και απόδοση 47 ίππων στις 8.500 στροφές με 4,38kg.m/6.750.

Τα φρένα ανήκουν στην J.Juan που αποτελεί πλέον θυγατρική της Brembo μετά την πρόσφατη εξαγορά της και έχει μονό δίσκο εμπρός, 320mm και 240mm πίσω. Την λειτουργία τους αναλαμβάνει η μονάδα 9.1 της BOSCH ενώ οι αναρτήσεις είναι KYB με ρύθμιση συμπίεσης για το ανεστραμμένο πιρούνι και ρύθμιση προφόρτισης και επαναφοράς για το αμορτισέρ.

Η Brixton δηλώνει συνολικό βάρος 190 κιλών με την επαλήθευσή ή όχι να φανεί στην ζυγαριά του περιοδικού κατά την αναλυτική δοκιμή του. Όλα τα φώτα είναι LED, οι μανέτες ρυθμιζόμενες και κάθε λεπτομέρεια φαίνεται προσεγμένη, κατατάσσοντας το Crossfire 500X στις μοτοσυκλέτες με ασιατική καταγωγή και ανεβασμένο επίπεδο.

Η KSR έχει ξεκάθαρα ευρωπαϊκό προσανατολισμό και όραμα για την Brixton με τον σχεδιασμό να γίνεται στην Αυστρία και οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές να ακολουθούνται από την αρχή βάση σχεδιασμού, χωρίς να είναι προϊόν μετέπειτα επεμβάσεων.

Τα πρώτα χιλιόμετρα του Crossfire 500X έχουν ήδη ξεκινήσει, περισσότερα σε επόμενο ΜΟΤΟ!