Απονομές πρωταθλημάτων 2016

Η ΑΜΟΤΟΕ απένειμε τα έπαθλα στους αγωνιζόμενους!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/2/2017

Στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για την απονομή των πρωταθλημάτων, κατάφερε να γεμίσει την αίθουσα και να θρέψει ένα αίσθημα αισιοδοξίας για την υποστήριξη του κοινού στους αγώνες μοτοσυκλέτας την σεζόν που τώρα ξεκινά. Σε αυτό βοήθησε ότι η τελετή απονομής ήταν κοινή για όλα τα πρωταθλήματα με τα κύπελλα, τα έπαθλα και τις τιμητικές πλακέτες να ξεπερνούν τις 320 σε αριθμό, και παράλληλα ήταν και μία ευκαιρία για τους αγωνιζόμενους να συγκεντρωθούν στο ίδιο σημείο, αλλά και για τους χορηγούς να απολαύσουν την εικόνα ενός γεμάτου χώρου. Χωρίς αυτούς άλλωστε τα ελληνικά πρωταθλήματα δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν καθώς δεν υπάρχει κρατική βοήθεια, αλλά ούτε και σχεδιασμός για την ανάδειξη και την πρόκληση του ενδιαφέροντος, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ήταν λοιπόν απολύτως λογικό, που η τελετή ξεκίνησε –αν και με μία μικρή καθυστέρηση- βραβεύοντας τους χορηγούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παρόν για να παραλάβουν την τιμητική πλακέτα:

Ducati

Dunlop

Extra Products

Ι.Τζωρτζόπουλος

Wheel City

Wolf Racing

Μοτοδυναμική - Yamaha

Mouratis GP

Michelin

Brake Shop

KTM South East Europe

 

Αμέσως μετά ακολούθησε μία σειρά από τις πιο σημαντικές απονομές που αφορούσε τους νέους αναβάτες κι εκείνους που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να αγωνιστούν στο εξωτερικό. Ήταν από τις πιο αισιόδοξες στιγμές, καθώς δείχνει ότι στο μέλλον θα υπάρχουν νέοι που θα μπορούν να ανεβάσουν τον πήχη των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, αλλά και να την εκπροσωπήσουν. Μάριος Φουρθιώτης, Βασίλης Παντελεάκης, Γιάννης Περιστεράς, Νίκος και Δημήτρης Καρακώστας, καθώς και η εθνική ομάδα στο SIX Days Enduro με Βασίλη Σιαφαρίκα και Πάνο Κακολύρη.

 

Εμείς βέβαια να θυμίσουμε ότι το 2016 -για άλλη μία φορά- Έλληνες αναβάτες κατάφεραν να αγωνιστούν στο Junior Cup της ADAC και συγκεκριμένα στο Hockenheim στην Γερμανία, ο Βασίλης Κορωνάκης (ετών 18) και ο Κυριάκος Λιούτας (ετών 17) αγωνιζόμενοι και στην Ελλάδα…

 

Ακολούθησαν οι αγώνες trial που στην κατηγορία Α βραβεύτηκε ο Λευτέρης Πίππος, συγχαίροντας θερμά τον Λευτέρη Καρέτσο στην δεύτερη θέση, με τους Καμπάρδη Παναγιώτη, Τσίκη Ισίδωρο, Λιάπη Αλέξανδρο και Μαρουλάκη Λευτέρη να συμπληρώνουν την εξάδα.

Στην κατηγορία Β το πρώτο έπαθλο σήκωσε ο Γ. - Α.  Παγώνης με του Ζουγανέλη Δ. – Τρικαλίτη Γ. – Διαμαντίδη Γ. – Μιάρη Νίκο και Κούγια Ευθύμιο να ακολουθούν.

Στην κατηγορία Junior πρώτος ήταν ο Αναστασιάδης Αναστάσιος και Θεοχαρόπουλο Δημήτρη, Μαρουλάκη Ορέστη να συμπληρώνουν το βάθρο.

 

Στην απονομή του πρωταθλήματος ταχύτητας την παράσταση έκλεψε ο πρωταθλητής Σάκης Συνιώρης, με την άνεση και την διαχυτικότητα που τον διακρίνει, ενώ συγχάρηκε θερμά τους  Παρασκευόπουλο Χάρη, Λευτέρη Πίππο, Μαρκεσίνη Γιώργο, Ευθυμίου Βασίλη και Τσαλίκη Φώτη που με την σειρά αυτή συμπλήρωσαν την εξάδα για την Formula Extreme.

Στην Supersport κατηγορία τον πρωταθλητή Μιχάλη Κουτσουμπό, πλαισίωσαν οι Παπαγεωργίου Α. – Μίχας Θεοφ. – Τριντής Σ. – Τζωρτζόπουλος Γ. και Καρακώστας Δ.

Στην κατηγορία Racing με πρωταθλητή των Ντότσικα Λέανδρο, την εξάδα συμπλήρωσαν: Σιφναίος Μ. – Ρούσης Β. – Κίτσος Γ. – Τσώκος Λ. και Λεφέβρ Α.

Στην κατηγορία Νέων με πρωταθλητή τον Κορωνάκη Β. την εξάδα συμπλήρωσαν Νότις Παπαπαύλου, Κυριάκος Λιούτας, Δάνος Μπαξίσογλου, Ιωάννης Χάλαρης και Αλή Οσμάν Σαμπρή

Στην Open με Κωνσταντίνο Φωτιάδη που σχολίασε τα διάφορα προβλήματα που πέρασε, χωρίς να τα κατονομάσει όμως ώστε να μην καταχραστεί περισσότερο χρόνο, την εξάδα συμπλήρωσαν οι: Τάσος Σκυριάνογλου, Γαβριήλ Μηλιατζόγλου, Γιώργο Λιούντρη, Σταύρο Κρεμάλα και Θανάσης Ζάχος.

 

Για τους αγώνες Enduro η Ε1 είχε πρωταθλητή των Αλέξη Ζώρα και ακολουθούσαν: Ντουζένης Μ. – Κακολύρης Π. – Μανωλίδης Γ. – Σεβαστόπουλο Γ. και Κοινωνάς Γ. ενώ στην Ε2 πρωταθλητής ο Βαγγελάκος Δ. και ακολουθούσαν: Τρίγκας Γ. – Κοπανος Μ. – Ζβιντερίκο Απ. – Τιτιρέκη Λ. και Κακιούση Β.

Στην κατηγορία Ε3 το κύπελο παρέλαβε ο Βασίλης Σιαφαρίκας με τους Καράμπελα Κ. – Παπαθοδώρου Χ. – Δήμου Αντ. – Τρίγκα Θ. και Πανέτη Λ. να ακολουθούν

Στην κατηγορία ES παρέλαβε το κύπελο ο Ζουρνατζής Νίκος και ακολουθούσαν: Δημόπουλος Χ. – Παπαδημιτρίου Ε. – Πασχαλίδης Μ. – Κούρογλου Τριαντ. και Βράκα Β.

Στην μικρή κατηγορία των γυναικών πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ελένη – Δανάη Μαυράκη που ήταν και παρόν για να παραλάβει το έπαθλο, ενώ απούσα ήταν η δεύτερη, Ελένη Αγελαδοπούλου.

 

Στο πολυπληθές πρωτάθλημα του Motocross και στην κατηγορία MX1 βραβεύτηκε ο πάντα εύστοχος σε παρατηρήσεις, Παναγιώτης Κουζής, που ζήτησε από την ΑΜΟΤΟΕ να στηρίξει πιο δυνατά το Motocross και να μην επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα ταχύτητας που έχει μικρότερη προσέλευση κόσμου και λιγότερες συμμετοχές, προσθέτοντας ότι το motocross αποτελεί φυτώριο αναβατών που τρέφουν όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Τον Κουζή ακολουθούσαν οι Κοντολέτας Δ. – Ηλιόπουλο Γ. – Λυρίου Ν. – Κόττης Κ. και Τσαρνάς Αν.

Στην MX2 με πρωταθλητή των Κρητικό Μανόλη, η εξάδα συμπληρωνόταν με Τουρατζίδη Γ. – Παπίλα Π. – Γεωργαντά Α. – Τουρατζίδη Δ.  και Ζούνη Φρ.

 

Στα δίχρονα της MX2, την MX2T πρωταθλητής ήταν ο Τουρατζίδης Δημήτρης και ακολουθούσαν Κόλλιας Φ. – Σκόρδας Στ. – Γάκης Κων. – Χατζηκωνσταντίνου Α. και Αλετρά Π.

Στις μικρότερες κατηγορίες ΜΧ65 και ΜΧ85 πρωταθλητές ήταν ο Κανάκης Μάριος και ο Ανδρέου Ανδρέας αντίστοιχα. Η εξάδα της ΜΧ65 συνέχιζε με: Σαραντίνη Μιχαήλ – Κανελλόπουλο Νικόλαο – Μανδανη Δέσποινα – Κοσιαβέλο Νικόλαο και Σταύρο Βαγγελάκη. Ενώ στξμ ΜΧ85 η εξάδα συνέχιζε με: Αντώνη Σαγμάλη – Καριώτη Γεωργίο – Ευαγγελόπουλο Κωνσταντίνο – Μαρκέλλα Κωστάκη και Σταύρο Μαυράκη.

Στην OPEN τον πρωταθλητή Χρήστο Τομάρα, ακολούθησαν οι: Κονδυλόπουλος Δ. – Μπαμπάς Β. – Καδογλου Π. – Δημολιανης Σταμ. και Τεχλικίδης Στυλ.

Στην Quad το κύπελο σήκωσε ο Ντούζος Κωνσταντίνος με την δυνατή κερκίδα, και τον ακολούθησαν οι: Κατσινέλης Αλεξ. – Τριαναφύλλου Αποστ. – Χριστόπουλος Ζαχ. – Μήτσης Ν. – Τριανταφύλλου Αριστ.

 

 

BMU Awards 2022: Βράβευση Παπαγεωργίου και Μαυρόπουλου στο Βουκουρέστι

Δύο διπλοί πρωταθλητές
BMU Awards 2022
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/12/2022

Στο Βουκουρέστι έγινε η απονομή των Πρωταθλητών του BMU 2022 όπου βρέθηκαν και βραβεύτηκαν οι δύο Έλληνες Πρωταθλητές Βαλκανίων και ταυτόχρονα Πρωταθλητές Ελλάδος Άλεξ Παπαγεωργίου και Κωσταντίνος Μαυρόπουλος.

Μετά από 14 συνολικά αγώνες εκ των οποίων οι τέσσερεις από αυτούς που έγιναν στην πίστα των Σερρών μετρούσαν και για το ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, ο πολυπρωταθλητής Άλεξ Παπαγεωργίου κατέκτησε άλλο ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία Supersport και τον αντίστοιχο τίτλο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Παρά τα 47 του χρόνια, ο Άλεξ Παπαγεωργίου συνεχίζει να διακρίνεται σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες και αυτή τη φορά είχε ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα με πολλούς αγώνες και πολλά ταξίδια.

Άλεξ Παπαγεωργίου
Άλεξ Παπαγεωργίου Πρωταθλητής BMU 2022

Αντίστοιχη προσπάθεια και επιτυχία σημείωσε και ο Κωνσταντίνος στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Supersport 300, κατακτώντας και αυτός τους δύο τίτλους για το 2022.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος Πρωταθλητής SS300 2022