Άλεξ Παπαγεωργίου: Ο Έλληνας Πρωταθλητής του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU και ταυτόχρονα του Πανελλήνιου στην SSP600!

Double Crown Παπαγεωργίου!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/10/2022

Την μέγιστη επιτυχία σημείωσε φέτος ο πολυπρωταθλητής και βετεράνος στους αγώνες Άλεξ Παπαγεωργίου, καθώς κατέκτησε ταυτόχρονα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της SSP600!

Το BMU είναι αναμφίβολα το πιο άρτιο πρωτάθλημα σε αυτή την γωνιά της Γης, καθώς έχει πληθώρα συμμετοχών αλλά και πολλούς αγώνες, συνολικά 14! Για κάποιον Έλληνα που θέλει να το ακολουθήσει ολόκληρο και όχι αποσπασματικά κάποιους αγώνες, η προσπάθεια είναι στον μέγιστο βαθμό καθώς κάθε αγώνας είναι και ένα ταξίδι, ιδιαίτερα όταν έχεις έδρα την Αθήνα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.

Ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος στο BMU, με σκληρά προπονημένους αναβάτες αλλά και με συντεχνίες αναβατών που βοηθούν ο ένας τον άλλο. Το ελληνικό στοιχείο δεν εκπροσωπείται σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος ανεξαιρέτως από άλλον οδηγό πέραν του Παπαγεωργίου, ενώ βασικοί του αντίπαλοι ήταν δύο Ρουμάνοι, ένας Τούρκος κι ένας Βούλγαρος.

Ο Παπαγεωργίου επικράτησε όλων αυτών με 212 βαθμούς, έναντι 208 που συγκέντρωσε ο δεύτερος, πράγμα που φανερώνει και τον ιδιαίτερα αυξημένο ανταγωνισμό στους δύο τελευταίους αγώνες όπου οι δυο που ήταν πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, πάλεψαν για την νίκη στον μέγιστο βαθμό. Για το ρεπορτάζ του Σαββάτου με τον 13ο αγώνα του BMU και τον 3ο του ΠΠΤ διαβάζετε εδώ, και για της Κυριακής με τον 14ο BMU και 4ο ΠΠΤ, τελευταίους αγώνες και για τα δύο πρωταθλήματα, διαβάζετε εδώ.

Με την ευκαιρία ένας ακόμη Έλληνας νεαρός αναβάτης, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, έκανε τον ίδιο άθλο με τον Παπαγεωργίου αλλά στην SSP300 καταφέρνοντας να κερδίσει το BMU και θα επεκταθούμε αντίστοιχα σε νεότερο άρθρο. Ήταν επίσης ο μόνος Έλληνας της κατηγορίας του, που πήρε μέρος σε όλους τους αγώνες και όχι μόνο σε εκείνους που συνδιοργανώνονται με το ΠΠΤ και κατάφερε να κερδίσει όλους τους αντιπάλους του ενώ έκανε και ένα σερί πέντε(!) νικών!

Την μοτοσυκλέτα του Άλεξ Παπαγεωργίου, μία Yamaha R6, προετοίμασε, υποστήριξε και είχε την ευθύνη της, η ομάδα της ZenOne Racing, ενώ η εταιρεία Ελαστικά Περιστεράς βοήθησε επίσης στον τομέα των ελαστικών.

Χαρακτηριστική στιγμή από τον τελευταίο διπλό αγώνα στις Σέρρες, όπου ο Άλεξ Παπαγεωργίου οδηγεί τον αγώνα με τους υπόλοιπους να τον κυνηγούν:

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποίησε ο Άλεξ Παπαγεωργίου ήταν από τον Τζορτζόπουλος Moto Fashion, ωστόσο είναι μία καλή ευκαιρία να αναφερθούμε σε όλους τους χορηγούς του Έλληνα πολυπρωταθλητή, καθώς και οι χορηγίες στην εποχή της μεγάλης αγοραστικής συρρίκνωσης, είναι από μόνες τους ένας ακόμη αγώνας που πολλές φορές δεν αναγνωρίζεται όσο πρέπει:

Χορηγοί στην προσπάθεια

Α.Μ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΤΟ

Συστήματα συναγερμού μοτοσυκλετών Pandora-Moto

Peristeras Tyres - Ελαστικα Μοτο

ZenOne Racing

Μοτοσυκλέτα Yamaha R6 Yamaha Racing Hellas

Ελαστικά Dunlop

Εξοπλισμός αναβάτη Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories Κράνος SHOEI. Φόρμα, γάντια IXS, αερόσακος Gmoto, μπότες SIDI

Ακαδημία αγωνιστικής οδήγησης ARP racing academy

Personal trainer Maria Sertsou

Τεχνικοί σπόνσορες

Ζελατίνες Ermax Georgopoulos Power Store

Καπάκια μοτέρ GBRacing Mouratis GP - Mouratis GP - Μουράτης Νικόλαος

Αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo Αλυσίδες/γρανάζια AFAM Λιπαντικά Denicol eXTra products

Αγωνιστικά φίλτρα αέρος MWR Racing Air Filters

Data logging & Dash AiM Sportline

RBS System Melotti Racing

Αμορτισέρ τιμονιού Toby Steering Dampers

Διακόπτες Carraro Engineering

Μανέτες & Συστήματα ψύξης δαγκανών Ducabike - performancetechnology.it

Στο πρωτάθλημα BMU οι Σέρρες έχουν την τιμητική τους, όχι μόνο λόγο εγγύτητας στις υπόλοιπες χώρες, αλλά γιατί είναι και η καλύτερη πίστα των Βαλκανίων.

Συνολικά 7 Έθνη είχαν αναβάτες στο Πρωτάθλημα BMU, η Βουλγαρία που πήρε και τους περισσότερους βαθμούς γιατί είχε και τους περισσότερους αναβάτες, συγκεντρώνοντας 1056 πόντους, με δεύτερη την Ρουμανία με 699.

Πολύ κοντά στην τρίτη θέση, η Τουρκία με 697 βαθμούς και επίσης πολύ κοντά η Ελλάδα με 695, πράγμα που σημαίνει πως οι δύο βασικοί αναβάτες μας, ο Παπαγεωργίου και ο Μαυρόπουλος πήραν τόσους βαθμούς που εύκολα θα μπορούσαν να φτάσουν τους όλους τους Ρουμάνους και στο τέλος η Ελλάδα να ανέβει στην δεύτερη θέση πίσω από την λαοθάλασσα της Βουλγαρίας, μονάχα με την δική τους προσπάθεια.

Στις πιο πίσω θέσεις η Β.Μακεδονία με 527, η Σερβία με 462 και η Βοσνία & Ερζεγοβίνη με 44.

Ακολουθούν τα συνολικά αναλυτικά αποτελέσματα ανά αγώνα του Πρωταθλήματος BMU, για την κατηγορία Supersport, όπου σύμφωνα με τους κανονισμούς 2022 BMU Regulation, οι δύο χειρότερες εμφανίσεις αφαιρούνται.

Ακολουθούν έπειτα ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την φετινή, σαρωτική εμφάνιση του Άλεξ Παπαγεωργίου:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ντίνος Μαυρόπουλος - Διπλός Πρωταθλητής SSP300 2023, σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και BMU

Με νέο, επίσημο ρεκόρ πίστας, στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών
Ντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/10/2023

Ο Ντίνος Μαυρόπουλος πήρε όχι έναν, αλλά δύο τίτλους στην κατηγορία SSP300 για το 2023, τον πρώτο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας που διεξήχθη αποκλειστικά στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, και τον δεύτερο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας. Παράλληλα, “έγραψε” και νέο ρεκόρ πίστας στις Σέρρες, με 1:23.832, έναν εντυπωσιακό χρόνο αν λάβεις υπόψη σου την έλλειψη κυβισμού, και το πόσο χάνει μια SSP300 μοτοσυκλέτα στη μεγάλη ευθεία. Σημειώστε πως ο νεαρός Έλληνας αναβάτης είχε πετύχει τον ίδιο άθλο (διπλός Πρωταθλητής) και πέρυσι!

Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και του Πανελλήνιου έκλεισε για τον Μαυρόπουλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: δυο νίκες , Pole position και ένα Ρεκόρ πίστας! Έτσι έκλεισε το φετινό πρωτάθλημα με πολύ δυνατούς αγώνες και με αποκόμιση μεγάλης και πολύτιμης εμπειρίας.

Ντίνος Μαυρόπουλος

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση των δύο τίτλων, ο Ντίνος Μαυρόπουλος (δεξιά στην άνω φωτό) ευχαρίστησε την ομάδα του, ARP Racing Academy, και όλους όσους πίστεψαν σε εκείνον για άλλη μια αγωνιστική χρονιά.

@arp_academy @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodynamicsgr @motod1rect @alpinestars @nolangroup @pirelli @dnafilters @extraproducts.tasoulis @yamaha_spiliotis1_official @mouratisgp @lyopayofficial @greekmadness_ @nikos9295 @solid.lift @vgrteamgeorgakopoulos

Ετικέτες