Πανελλήνιο & Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023, Σέρρες: Νίκες και ρεκόρ οι Έλληνες αναβάτες

Ο 1ος και 2ος αγώνας για το ΠΠΤ, ο 3ος και ο 4ος για το ΒΠΤ
ΠΠΤ 2023, Σέρρες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/6/2023

Στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 10-11 Ιουνίου φιλοξενήθηκε ο 1ος και 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ενώ παράλληλα έλαβε χώρα ο 3ος και 4ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (Balkan Road Racing Championship), με τους Έλληνες οδηγούς να διαπρέπουν σε όλες τις κατηγορίες.

Στην πίστα των Σερρών στις 10-11 Ιουνίου βρέθηκαν αναβάτες από διάφορες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Ελλάδα κ.α.) ώστε να αγωνιστούν τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Θέαμα και ρεκόρ πρόσφεραν όλοι οι αγωνιζόμενοι στις εκάστοτε κατηγορίες στους αρκετούς θεατές που αποφάσισαν να βρεθούν στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών και τις δύο ημέρες του αγώνα.

Οι αγώνες του Σαββάτου

SSP300 Σάββατο

Οι Έλληνες συμμετέχοντες στην κατηγορία SSP300 “ρίχτηκαν” πρώτοι στη μάχη του Σαββάτου. Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (Yamaha YZF-R3), ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τον Mert Konuk (Yamaha YZF-R3), για τον τρίτο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας -οι κατηγορίες των δυο Πρωταθλημάτων τρέχουν μαζί. Στη δεύτερη και τρίτη θέση για το ΠΠΤ, βρέθηκαν ο Απόστολος Καμζέλης (Yamaha YZF-R3) και η Δήμητρα Λαδά (Yamaha YZF-R3). Ταυτόχρονα ο Καμζέλης ήταν τρίτος στο ΒΠΤ. Ο Γιάννης Περιστεράς ο οποίος ξεκινούσε από την πρώτη θέση είχε μία πτώση στον δεύτερο γύρο -χωρίς τραυματισμό- κι ενώ προσπάθησε να συνεχίσει τον αγώνα, η μοτοσυκλέτα του αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Παντελεάκης, Παπαγεωργίου

Επόμενη κατηγορία που βρέθηκε στην πίστα των Σερρών ήταν αυτή της Supersport. Ο Βασίλης Παντελεάκης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος καθώς στην πρώτη του εμφάνιση στην εν λόγω κατηγορία με τη Honda CBR 600RR, κέρδισε τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου και τον τρίτο αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας για την κατηγορία Supersport με χρόνο 1:19.555! Πίσω του στη δεύτερη θέση τόσο για το Ελληνικό όσο και για το Βαλκανικό πρωτάθλημα ολοκλήρωσε τον αγώνα του Σαββάτου ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha R6). Το βάθρο της κατηγορίας Supersport στο ΠΠΤ, συμπλήρωσε ο Σπύρος Φουρθιώτης (Honda CBR 600RR), με τον Furkan Eryilmaz (Yamaha R6), να τερματίζει στην τρίτη θέση του ΒΠΤ.

Κρεμάλας

Η κατηγορία Open ήταν αυτή που είδαμε να μάχεται στη συνέχεια εντός πίστας. Ο Σταύρος Κρεμάλας (Yamaha R1), κέρδισε στον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, έχοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον Δημήτρη Νικολόπουλο (Honda CBR 1000), με διαφορά λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Το βάθρο της Open συμπλήρωσε ο Βασίλης Κουτρουμάνος (Yamaha R1).

Καρακώστας

Η κατηγορία Superbike για ακόμη μία φορά έκλεψε τις εντυπώσεις στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, ο Δημήτρης Καρακώστας (Honda CBR 1000) πήρε τη νίκη, ενώ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το “εμπόδιο” του ταχύτατου Martin Choy (BMW M 1000 RR), μένοντας στη δεύτερη θέση. Το βάθρο του πρώτου αγώνα του ΠΠΤ, συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Παπαγγέλου (BMW S 1000 RR), με τον Λευτέρη Πίππο (Yamaha R1), να κλείνει το βάθρο. Όσον αφορά την τρίτη θέση του ΒΠΤ, εκεί συναντάμε τον Milen Georgiev (Yamaha R1).

Οι αγώνες της Κυριακής

Περιστεράς, Μαυρόπουλος

Την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, οι αναβάτες επέστρεψαν για τον 2ο αγώνα του ΠΠΤ και τον 4ο του ΒΠΤ. Η αρχή έγινε με την κατηγορία SSP300, όπου ο Γιάννης Περιστεράς, ο οποίος ξεκινούσε από την 13η θέση του grid ήταν ο νικητής τόσο στον αγώνα του ΠΠΤ όσο και του ΒΠΤ, ωστόσο για να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου χρειάστηκε να δώσει μάχη με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο (Yamaha YZFR3). Χαρακτηριστικό της μεταξύ τους κόντρας ήταν το γεγονός πως ο Περιστεράς τερμάτισε μόλις 72 χιλιοστά του δευτερολέπτου εμπρός από τον Μαυρόπουλο! Η Δήμητρα Λαδά συμπλήρωσε το βάθρο του ΠΠΤ, με τον Mert Konuk, να συμπληρώνει το βάθρο του ΒΠΤ. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Απόστολος Καμζέλης, καθώς αν και ξεκίνησε από την pole είχε μία πτώση, η οποία τον οδήγησε στην εγκατάλειψη.

Στην κατηγορία Supersport στον αγώνα της Κυριακής κυρίαρχος και πάλι ήταν ο Βασίλης Παντελεάκης, ο οποίος κέρδισε τόσο στο ΠΠΤ όσο και στο ΒΠΤ. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου, ο οποίος οδηγούσε την κούρσα στα πρώτα στάδια του αγώνα δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Παντελεάκη, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη δεύτερη θέση και των δύο θεσμών. Ο Σπύρος Φουρθιώτης (Honda CBR 600RR), συμπλήρωσε το βάθρο του δεύτερου αγώνα του ΠΠΤ, ενώ για το ΒΠΤ, ο Ionel Pascota (Yamaha R6), ήταν τρίτος.

Στην Open κατηγορία, ο Σταύρος Κρεμάλας κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Αλλαγή είχαμε στη δεύτερη θέση όσον αφορά τον δεύτερο αγώνα με τον Ανδρέα Παπατριανταφύλλου (Kawasaki Ninja ZX-10RR), καθώς οι Δημήτρης Νικολόπουλος και Βασίλης Κουτρουμάνος, τέθηκαν εκτός αγώνα μετά από μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Martin Choy

Ο αγώνας της κατηγορίας Superbike λίγο πολύ όσον αφορά το αποτέλεσμα μας θύμισε τα όσα συνέβησαν το Σάββατο. Ο Δημήτρης Καρακώστας, ήταν και πάλι νικητής όσον αφορά τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, ενώ δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να βρεθεί εμπρός από τον Martin Choy, ο οποίος κέρδισε τον θεσμό του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Το βάθρο του ΒΠΤ, συμπλήρωσε ο Milen Georgiev, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου του ΠΠΤ, κατέκτησαν οι Δημήτρης Παπαγγέλου και Λευτέρης Πίππος.

Μετά το τέλος του πρώτου και δεύτερου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:

SSP300

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος - 45 Βαθμοί

Δήμητρα Λαδά - 32 Βαθμοί

Γιάννης Περιστεράς - 25 Βαθμοί

Supersport

Βασίλης Παντελεάκης - 50 Βαθμοί

Άλεξ Παπαγεωτγίου - 40 Βαθμοί

Σπύρος Φουρθιώτης - 32 Βαθμοί

Open

Σταύρος Κρεμάλας - 50 Βαθμοί

Ανδρέας Παπαντριανταφύλλου - 33 Βαθμοί

Δημήτρης Νικολόπουλος - 20 Βαθμοί

Superbike

Δημήτρης Καρακώστας - 50 Βαθμοί

Δημήτρης Παπαγγέλου – 40 Βαθμοί

Λευτέρης Πίππος – 32 Βαθμοί

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)