Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018: Έτσι προέκυψαν οι τίτλοι! 6ος&τελευταίος Μέγαρα

Ο αγώνας που έδωσε τους Έλληνες Πρωταθλητές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/10/2018

Ολοκληρώθηκε σήμερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018 που μας έδωσε τους κατόχους των φετινών τίτλων, κάνοντας την ανατροπή με βάση τα προγνωστικά στην αρχή της χρονιάς, τουλάχιστον για τις δύο μεγάλες κατηγορίες. Κι αν στα Supersport ήταν λίγο πιο ξεκάθαρο το πράγμα και δεν χρειαζόταν κάποια μάχη καθώς ο νικητής στον τελευταίο αγώνα δεν θα ήταν απαραίτητα και πρωταθλητής, στα Superbike τα πράγματα μύριζαν μπαρούτι πριν την εκκίνηση ακόμα, την ώρα που βρίσκονταν στην σχάρα εκκίνησης.

Μέσα από πτώσεις, μέσα από τύχη και ατυχίες και με δεδομένο τους λίγους αγώνες του ΠΠΤ, διότι και πώς να αντέξουν οικονομικά τους περισσότερους, η πορεία του πρωταθλήματος μας οδήγησε σήμερα εδώ, να κριθούν όλα από την νίκη στον σημερινό αγώνα. Και ήταν πραγματικά ένας αγώνας που όποιος δεν τον είδε από κοντά έχασε, καθώς ένιωθες πως η μάχη του Συνιώρη με τον Πίππο δεν θα σταματήσει να κορυφώνεται αν δεν πέσει η καρό σημαία, διότι ένας από τους δύο να κάνει πίσω δεν υπήρχε περίπτωση. Ήθελαν εξίσου πολύ τον τίτλο, και μάλιστα ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Ο Συνιώρης είναι ο αδιαμφισβήτητος κορυφαίος αναβάτης της χώρας, θα μπορούσε άνετα να αγωνίζεται στο εξωτερικό αν το άνετα σε αυτό το σπορ περιοριζόταν μονάχα στις ικανότητες και δεν ήταν άμεσα συνυφασμένο με το χρήμα. Τα superbike όμως δεν είναι μπάλα και το να κλωτσάς το τόπι καλά, δεν σε κάνει πρωταθλητή. Οι άνθρωποι αυτοί, οι Έλληνες αναβάτες, είναι μία μικρή μπάντα που ένας άνθρωπος παίζει πολλά μουσικά όργανα, και μετά στηρίζονται σε μηχανικούς και βοηθούς που κάνουν ακριβώς το ίδιο, δέκα δουλείες ο κάθε ένας δίχως να έχουν τις απολαβές ούτε της μίας. Αυτές τις λεπτές ισορροπίες λοιπόν, όσοι τις κρατούν είναι ήδη πρωταθλητές κι ας μην έρθει ένας τίτλος να τους το επικυρώσει. Ο Συνιώρης και ο Πίππος, ο Πίππος και ο Συνιώρης είναι μονάχα δύο από τα παραδείγματα στην σχάρα εκκίνησης, γιατί κανείς από τους λιγοστούς αναβάτες δεν είναι εκεί με άνεση, ή γιατί κάνει την πλάκα του. Το πάθος τους προσπαθούν όλοι να ταΐσουν και μάλιστα με μεγάλες θυσίες.

Ο Πίππος έρχεται από μία δύσκολη περσινή χρονιά, σε μία γεμάτη ανατροπές φετινή. Μετά την περσινή απώλεια ενός πραγματικά χαρισματικού ανθρώπου, έπρεπε φέτος να χτίσει ομάδα, να τρέξει μία καινούρια επιχείρηση, κάπου εκεί μέσα παντρεύτηκε κιόλας διότι το στεφάνι κρατά καλύτερα τα μάτια που δεν βλέπονται, και ορίστε: Όλες αυτές οι θυσίες για τους δύο πρωταγωνιστές, έφτασαν στο απόγειό τους σήμερα. Σε ποιον να δώσεις το μεγαλύτερο ηθικό βάρος; Ποιος να πεις πως «πρέπει» να το σηκώσει, χωρίς δεύτερη σκέψη; Ο καλύτερος, αυτή είναι η σωστή απάντηση.

Στους μηχανοκίνητους αγώνες, και λίγο περισσότερο στους αγώνες μοτοσυκλέτας, το καλύτερος είναι μία ευρύτερη έννοια και μέσα σε όλα τα παραπάνω, που περιλαμβάνουν από την ομάδα μέχρι τον προϋπολογισμό, συμπεριλαμβάνεται και η τύχη και η λίστα ολοένα και μακραίνει. Αν ήταν στίβος για παράδειγμα, όπως μπορεί να μας βεβαιώσει ο φετινός πρωταθλητής στα Supersport, Σταύρος Τριντής, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά για να μπορέσεις να μαντέψεις τον νικητή μιας κούρσας. Στην μοτοσυκλέτα όμως το πιο δύσκολο πράγμα είναι αυτό ακριβώς, οι προβλέψεις.

Οι δύο πρωταγωνιστές στήθηκαν λοιπόν στην εκκίνηση των Superbike με ακριβώς αυτό το ηθικό βάρος, επιθυμώντας εκείνη την στιγμή ένα πράγμα στον κόσμο και τίποτα άλλο, να νικήσει ο ένας τον άλλο. Κι ανάμεσά τους ο Σωτήρης Μπεγνής, με τεράστια πορεία στην μοτοσυκλέτα, ιδιαίτερα έμπειρος και σε φάση ανόδου, ενώ πίσω τους είχαν τον Φώτη Τσαλίκη που με βεβαιότητα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο, τον Δημήτρη Παπαγγέλου που μόλις ανέβηκε κατηγορία και πρέπει να γίνει ένα όνομα που πλέον θα θυμάστε ως αναγνώστες γιατί σίγουρα θα το ακούμε συχνά στο μέλλον και όλους τους αναβάτες που ολοκλήρωναν την σχάρα: Ο Δημήτρης Πρόιος με το GSXR που ξεχωρίζει γιατί άλλο τέτοιο δεν υπάρχει, ο Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος που επίσης ξεχωρίζει με το ανανεωμένο Yamaha R1. Κι έπειτα ο άνθρωπος ιστορία, ο άνθρωπος που χρειάζεται ένα κύπελλο μόνο για τα χρόνια του, ο Μιχάλης Σπηλιώτης και τέλος ο Αναστάσιος Κωστάρας, το μοναδικό Kawasaki σε αυτή την κατηγορία.

Οι πρωταγωνιστές μας λοιπόν έχουν να πολεμήσουν μεταξύ τους και ταυτόχρονα τους υπόλοιπους. Ο Πίππος θα πρέπει να περάσει τον έμπειρο Μπεγνή και παράλληλα να κρατήσει πίσω του τον Παπαγγέλου, που στον χθεσινό 5ο αγώνα θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά την κατάσταση του πρωταθλήματος, αν κέρδιζε μία θέση ακόμη πράγμα που ήταν πολύ κοντά στο να κάνει. «Αλλάζοντας» θέσεις με τον Μαρκεσίνη οι δυο τους δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε διαφορετικές κατηγορίες και είναι σίγουρο πως βρήκαν κάτι καλό και οι δύο. Ο Παπαγγέλου άλλωστε το ακούει συχνά, πως πρέπει να ανέβει στα Superbike και να μείνει εκεί, παρατηρώντας τον είναι ένας φοβερός αναβάτης και το μόνο που χρειάζεται είναι να το πιστέψει και εκείνος. Μπορούσε λοιπόν σήμερα να κάνει την διαφορά, να επηρεάσει το αποτέλεσμα; Ίσως σε μία άλλη πίστα που ευνοούσε τις προσπεράσεις, πάντως έκανε ρεκόρ γύρου, εκεί στην τρίτη θέση που τερμάτισε με μία μοτοσυκλέτα που δεν έχει προλάβει να εξελίξει, αν κι αυτό είναι σχετικό. Όπου κρύβεται από πίσω ένας «Μπούστας» τα πράγματα κερδίζουν αυτομάτως ένα.. boost!

Την εκκίνηση πήρε ο Συνιώρης κι οι τρεις πρώτοι έστριψαν όλοι μαζί στην πρώτη στροφή, όπως ακριβώς ξεκίνησαν, με τον Πίππο να με ξαφνιάζει που ήταν επιθετικός στα φρένα της: «Θάνο δεν μου αρέσει αυτή η στροφή, δεν την θέλω πώς να σου πω, δεν την γουστάρω» είχε πει στο προηγούμενο ραντεβού στα Μέγαρα, αλλά σήμερα ήταν μία διαφορετική ημέρα, σήμερα είχε βάλει στόχο τον Συνιώρη και δεν είχε σκοπό να ξεκολλήσει. Βέβαια ανεξαρτήτως μοτοσυκλέτας, υπάρχει ένας Έλληνας αναβάτης που γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της εκρηκτικής εκκίνησης κι αυτός είναι ο Τσαλίκης. Το γεγονός πως μπορεί να επαναλάβει αλάνθαστα την ίδια δυναμική επίδοση, απλά μας επιβεβαιώνει πως είναι ένας πραγματικά κορυφαίος αναβάτης. Είναι το καλύτερο δείγμα επαγγελματισμού, να είσαι σταθερός και ο Τσαλίκης είναι σταθερά εκρηκτικός στις εκκινήσεις του. Έπαιξε λοιπόν κι αυτός το ρόλο του στον σημερινό αγώνα, καθώς έφυγε μπροστά και παρόλο που είχε την εξωτερική στην πρώτη στροφή, μπόρεσε να κάνει το μικρό του θαύμα. Ωστόσο μέσα στους πρώτους γύρους ο Πίππος είχε καταφέρει να ξεφύγει από τον ανταγωνισμό των ενδιάμεσων και να βρεθεί πίσω από τον Συνιώρη. Ο οποίος τότε κατέβασε αμέσως μερικά χιλιοστά, κινούμενος στο μέσο του 0.59’’ αντί για ψηλότερα που ήταν πριν. Δημιουργήθηκε μία μικρή διαφορά, όχι όμως ασφαλείας, μία διαφορά που η δυνατότερη και πιο σύγχρονη μοτοσυκλέτα του Πίππου, θέλησε να ψαλιδίσει στην μεγάλη ευθεία. Εκεί είδαμε τις πρώτες προσπάθειες του Λευτέρη να περάσει τον Σάκη, κρατώντας το γκάζι ανοικτό και επιχειρώντας ένα πιο αργό φρενάρισμα, πράγμα πολύ δύσκολο στην Κ6 που η άσφαλτος έχει τις γνωστές ανωμαλίες και δεν προσφέρεται για πολύ διαφορετικές γραμμές. Νωρίτερα μόλις στον 3ο γύρο, θα υπήρχε μία έξοδος του Σπηλιώτη εκεί, όχι όμως ικανή να τον θέσει εκτός ή να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην πίστα.

 

Κάθε φορά που ο Πίππος θα προσπαθούσε να κερδίσει παίζοντας με τα μέτρα της ευθείας, ο Συνιώρης θα μάζευε την διαφορά στην δύσκολη αυτή στροφή, και οι δυο τους θα μας έδιναν έναν πολύ τεταμένο αγώνα μέχρι περίπου στο τέλος, όταν ο Λευτέρης θα δοκίμαζε άλλη μία φορά να φρενάρει πιο αργά και από μεγαλύτερη ταχύτητα, στο τέλος της ευθείας. Εκεί πήρε αναγκαστικά μία γραμμή διαφορετική από τον Συνιώρη και μπαίνοντας για άλλη μία φορά στο σημείο της στροφής με την χαμηλή πρόσφυση, έκοψε ταχύτητα οριακά, με τον Συνιώρη να παίρνει καλύτερη θέση και να τοποθετείται πιο σωστά στην έξοδο κουβαλώντας περισσότερη ταχύτητα. Ο Λευτέρης δεν είχε εκείνη την στιγμή την επιτάχυνση που χρειαζόταν για να ξεφύγει κι όλα έδειχναν πως κι αυτή η προσπάθεια να βρεθεί μπροστά από τον Συνιώρη, θα ολοκληρωνόταν άκαρπη όπως και οι υπόλοιπες. Αποφασίζει λοιπόν να πάρει γρήγορα την αγωνιστική γραμμή για να τον κόψει, μονάχα που ο Συνιώρης ήταν ήδη στην επιτάχυνση. Οι δυο τους ακουμπούν δυνατά κι άγαρμπα σε ένα περιστατικό που ο Σάκης δεν θέλει να σχολιάσει, αλλά ούτε και ο Πίππος, άλλωστε στην πορεία της καριέρας τους δεν είναι η πρώτη φορά που κονταροχτυπιούνται. Αυτή βέβαια είναι που τους καίει περισσότερο, είναι η φορά που πάλευαν για κάτι που ήθελαν εξίσου για ένα σύνολο λόγων όπως είπαμε στην αρχή, κάποιοι από αυτούς είναι κοινοί, όπως η ευθύνη απέναντι σε ομάδες και χορηγούς που κάνουν την υπερπροσπάθεια. Οι υπόλοιποι λόγοι είναι προσωπικοί και εξίσου σημαντικοί για τον καθένα.

αυτή ακριβώς είναι η καθοριστική στιγμή:

Η επαφή μεταξύ τους αφήνει την μανέτα του Συνιώρη με πρόβλημα. Έχει γυρίσει προς τα πάνω μαζί με το κλιπόν και από εκείνη την στιγμή όλες οι ταχύτητες πρέπει να μπαίνουν καρφωτές, μαζί και τα κατεβάσματα. Παράλληλα έχει χάσει ήδη ένα προστατευτικό μανητάρι.. Ο Σάκης δεν έχει σωστό μοχλό στο τιμόνι και στις αλλαγές χάνει δέκατα, όμως έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει χρόνος, η καρό σημαία απέχει μόλις έναν γύρο και στην ευθεία η μοτοσυκλέτα του Πίππου κάνει την διαφορά, ο ίδιος μένει σωστά στα φρένα και στην μικρή ευθεία μετά την Κ6 έχει ήδη μία μικρή διαφορά που είναι τόση όσο χρειάζεται για να μην μαζευτεί. Η σημαία πέφτει και ο Λευτέρης Πίππος είναι ο φετινός Πρωταθλητής!

Το ειδικό βάρος του βάθρου που στήνεται αμέσως μετά, είναι τεράστιο. Τρίτος ο Παπαγγέλου που όπως είπαμε είχε τον καλύτερο χρόνο, ένα λαμπρό σημάδι και το γράφω ανοικτά, ξεκάθαρα και δημόσια, προς όποιον σκέφτεται να τον χορηγήσει: Βοηθήστε τον να έχει ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, καθώς είναι βέβαιο πως μπορεί να μείνει εκεί στο βάθρο! Ο Συνιώρης ανεβαίνει δεύτερος, έντεκα φορές πρωταθλητής Ελλάδας, δεν χρειάζεται να πει κανείς περισσότερα για τον ίδιο, και φυσικά ο Λεύτερης Πίππος, νικητής του τελευταίου αγώνα και Πανελλήνιος Πρωταθλητής! Ευτυχώς που σήμερα υπήρχαν και λίγοι θεατές στην πίστα, ή μάλλον αρκετοί για τα δεδομένα του ΠΠΤ, ώστε το ειδικό αυτό βάρος να εκτιμηθεί λίγο περισσότερο. Δεν μας λείπει το ταλέντο στην χώρα, και το βάθρο αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα. Μας λείπει η παιδεία, μας λείπει και το πάθος που η αλήθεια είναι πως τέτοιο δεν είχαμε ποτέ, απλά ήταν κάτι άλλο μασκαρεμένο μέσα στην γενικότερη ευμάρεια των περασμένων ετών.

Σημασία έχει αυτοί οι λίγοι αναβάτες να βρίσκουν ανταπόκριση. Όλοι εμείς που παρακολουθούμε το ΠΠΤ με μία επαγγελματική ιδιότητα, δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι ως ανταπόδοση και ο γράφων, θα μιλήσει με βάση –τι άλλο- το δικό μας παράδειγμα. Τα άρθρα που καλύπτουν το ΠΠΤ έχουν την μεγαλύτερη αναλογία κόστους με βάση την αναγνωσιμότητά τους, παραμένουν τα πλέον διαβασμένα σε όσους ασχολούνται με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, -καλά να είναι η Google και οι αναφορές της- όμως ως κόστος είναι από το υψηλότερο. Και μερικές φορές και δυσανάλογο, σε περίπτωση που κάτι δεν αρέσει σε κάποιον και πρέπει να επενδύσεις και σε ακόμη περισσότερο χρόνο.. Κι όμως ό,τι κάνουμε είναι με γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος, μία προσφορά αν θέλετε, πληρώνοντας φωτογράφους, άτομα, έξοδα.. και χορηγίες ακόμη.. η λίστα είναι μεγάλη. Και ο στόχος της προσφοράς είναι ένας, να συνεχίσει το σπορ γιατί μόνο έτσι θα δούμε κάποια στιγμή έναν αναβάτη να διαπρέπει και στο εξωτερικό. Παιδιά όπως Χρήστος Παπανικολάου που μόνο ευχές μπορούμε να του στείλουμε για μία καριέρα που θα έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Supersport

Στα Supersport έγιναν τρεις μοναχικοί αγώνες, ο Καρακώστας πρώτος με διαφορά, όπως μπορεί εύκολα να κάνει αν συγκεντρωθεί δίχως να κάνει λάθη. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία πως το πρωτάθλημα φέτος το έχασε εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας, όπως το λάθος που έκανε στις Σέρρες πανηγυρίζοντας ενώ ο αγώνας δεν είχε τελειώσει, χάνοντας ακριβώς αυτό που πήγε να πανηγυρίσει. Δεν πειράζει. Ο Καρακώστας παίρνει τώρα δυνατά μαθήματα για ένα λαμπρό μέλλον που σίγουρα θα έχει μπροστά του, έτσι κι αλλιώς είναι πολύ νέος.

Δεν πρέπει επίσης να υπάρχει αμφιβολία, πως ο Σταύρος Τριντής ήταν ο πιο άξιος αντίπαλος και δίκαιος τροπαιούχος, Πρωταθλητής Supersport 2018! Ένας εξαιρετικός μαχητής, ένας πραγματικός αθλητής σε τόσες πολλές διαφορετικές κατηγορίες αθλημάτων που είναι να απορείς πόσες ιστορίες θα έχει να διηγείται σε μεγάλη ηλικία. Διότι κι αυτός νέος είναι, με βάση την ηλικία του πνεύματος. Ο Τριντής πάλεψε να στήσει μία μοτοσυκλέτα και τα κατάφερε, και σήμερα πάλεψε να ξεφύγει από ένα θεμελιώδες ελληνικό στοιχείο, εκείνο της μιζέριας. Δεν τον άφησαν να συγκεντρωθεί όλη μέρα, ένας – ένας να του πουν το αυτονόητο, να του πουν να πάει σιγά και να μην μπλέξει, να μην ρισκάρει την πτώση και χάσει το πρωτάθλημα. Στο τέλος έκανε τον προσωπικό του αγώνα με τις κακές σκέψεις γυρίζοντας άνετα καθώς κανείς δεν πίεζε.

 

Ο Καρακώστας δεν είχε λόγο καθώς είχε διαφορά, ο Μαρκεσίνης δεν είχε καμία αιτία να ριψοκινδυνέψει μία πτώση που θα του κόστιζε ακριβά και ο Τριντής είδε πως δεν απειλούνταν από τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο, οπότε δεν υπήρχε κανένας εξωτερικός παράγοντας για ρίσκο. Ο αγώνας του κάθε ένα ήταν εσωτερικός στην Supersport, ο Καρακώστας έκανε την αποτίμησή του καθώς η νίκη αυτή και πάλι δεν του έφερνε πρωτάθλημα, ο Μαρκεσίνης ότι ωραία είναι εκεί, μήπως να κάτσει και του χρόνου και ο Τριντής προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του να χαλαρώσει και να το απολαύσει. Όμορφα είναι όλα αυτά αλλά βέβαια αξία έχουν για τους ίδιους τους αναβάτες, εμείς θέαμα θέλαμε και θέαμα δεν είχαμε σε μία κατηγορία που μας έχει χαρίσει φέτος δυνατές συγκινήσεις. Από την άλλη κανείς δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό αν ήταν σε κάποια από τις παραπάνω θέσεις. Κι έτσι όμορφα δίχως τύμπανα, η Supersport ολοκληρώθηκε με τον Καρακώστα νικητή και τον Σταύρο Τριντή, άξιο Πρωταθλητή Ελλάδας στα Supersport!

Τον αγώνα σημάδεψε η πτώση του Λιουντρή μπροστά στην γραμμή εκκίνησης, ξεκινώντας από την έξοδο της τελευταίας στροφής. Μία άσχημη πτώση από την οποία ευτυχώς ο ίδιος βγήκε αλώβητος, με μικρά μονάχα χτυπήματα. Μεγάλος απών ο Άλεξ Παπαγεωργίου που χθες εγκατέλειψε εξαιτίας μηχανολογικών προβλημάτων και σήμερα παρακολούθησε τον αγώνα ως θεατής. Ο Άλεξ έχει επενδύσει πολύ στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και οι αναποδιές αυτές είναι αναγκαίο κακό σε μία κοστοβόρα διαδικασία, όπως αυτή που –ο ίδιος- έμπλεξε τον εαυτό του!

 

Racing – SS300

Τα χθεσινά προβλήματα με την συνύπαρξη αυτών των δύο κατηγοριών, συνεχίστηκαν και σήμερα, όπως και η απόλυτη κυριαρχία του λαμπρότερου μέλλοντος της Ελλάδας, του Χρήστου Παπανικολάου. Αφοσιωμένος, αλάνθαστος και απόλυτα σωστός τεχνικά, ο νεαρός Παπανικολάου πρέπει να παρακολουθείται πλέον από μεγαλύτερους σε ηλικία αναβάτες και να αποτελεί σχολείο από την ανάποδη! Ελπίζουμε οι τίτλοι του να του δώσουν αυτή την μικρή διαπίστευση, ώστε κάποια πόρτα στο εξωτερικό να ανοίξει λίγο πιο εύκολα… Στην SS300 που μακάρι να αποκτήσει του χρόνου περισσότερες συμμετοχές, ο Γερακιανάκης επικράτησε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στον Σκούρτα, που είναι σταθερά στο βάθρο και έχει επίσης μία εξαιρετική και συνεχή βελτίωση μαθαίνοντας πολύ γρήγορα!

περισσόετερες φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου

ΝΕΟΙ

Κι εδώ αν δεν υπήρχε το φαινόμενο Παπανικολάου, ο Σκούρτας και η μάχη με τον Γερακιανάκη θα είχε καθορίσει και μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Δυστυχώς η πτώση του Γερακιανάκη δεν άφησε το θέαμα –και το μάθημα θα λέγαμε αφού αυτοί οι αγώνες είναι το σχολείο τους, να συνεχιστούν. Συγχαρητήρια στον Ελευθεριάδη, ιδιαίτερα γιατί κάνει μία προσπάθεια που τα αποτελέσματά της θα φανούν στο μέλλον, αλλά και σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος σε αυτή την κατηγορία και φυσικά στους γονείς.. τους μεγάλους χορηγούς.

περισσόετερες φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου

OPEN

Η OPEN χτες έμοιαζε με ένα μεγάλο track day, ήταν όμως σήμερα η μάχη των Σταμπέλου και Κοντογιάννη που επανέφερε το θέαμα και κράτησε το ενδιαφέρον. Λίγες συμμετοχές με μικρό ανταγωνισμό και το λέμε αυτό για να έρθουν του χρόνου περισσότεροι από αυτούς που απλά το σκέπτονται, καθώς η κατηγορία αυτή έχει νόημα και θα έχει και θέαμα, μονάχα όταν αποκτήσει πολλές συμμετοχές…

περισσόετερες φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου

ΠΠΤ 2018: Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 6ου αγώνα στα Μέγαρα

 
 
 
 
 
 
 
 
Κατηγορία: Superbike
Ταχύτερος γύρος αγώνα: ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  00:59.144 με 127.823 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
91
ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
YAMAHA R1
27:53.174
28 Laps
00:59.219
1
ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
APRILIA RSV 1000
27:54.506
00:01.332
00:59.349
57
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
HONDA CBR1000RR
27:54.768
00:01.594
00:59.144
156
ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
HONDA CBR 1000
27:57.079
00:03.905
00:59.475
83
ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
HONDA CBR1000RR
27:57.204
00:04.030
00:59.218
93
ΠΡΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
SUZUKI GSXR L7 1000
28:24.647
00:31.473
00:59.809
81
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
YAMAHA R1 1000
28:24.883
00:31.709
00:59.729
69
ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
YAMAHA R1 1000
27:57.810
26 Laps
01:00.766
Αποκλείστηκαν / Εγκατέλειψαν
84
ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
KAWASAKI ZX 10R 1000
 
 
 
 
Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει
91
YAMAHA RACING-MICHELIN WHEEL CITY-ΓΟΥΛ
ΑΡΗΣ
 
 
1
CHRISTOU RACING-DUNLOP-PERISTERAS.CAPR
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
57
TEAMBOUSTASNET.MOTOBOXPIPERIGOS.MICHEL
ΑΡΤΕΜΙΣ
 
 
156
ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ HONDA TSALIKIS-BRAKING-
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
83
MRG GIANNAKOPOULOS.MICHELIN. WHEELCITY
Σ.Μ.Α.Σ.
 
 
93
MP MOTORS ETEKA BERING MATRIS
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
81
BEA-KOUZOUNAS RACING TEAM-METZELER-MOT
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
69
SP_SPILIOTIS/BERING/REMUS/Matris/METZE
ΑΡΗΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
84
HALARIS WHELL CITY MICHELIN SPECTRO RA
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
 
 
 
Κατηγορία: Supersport
Ταχύτερος γύρος αγώνα: ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 00:59.587 με 126.873 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
7
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Honda CBR 600
26:15.182
26 Laps
00:59.587
61
ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
YAMAHA R6
26:20.161
00:04.979
01:00.172
44
ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
SUPERSPORT 600
26:32.656
00:17.474
01:00.171
33
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SIFNAIOS RACING 600
26:35.152
00:19.970
01:00.387
81
ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
YAMAHA R6 600
26:35.588
00:20.406
01:00.510
52
ΖΙΝΕΥΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
YAMAHA R6 600
26:44.582
25 Laps
01:02.284
Αποκλείστηκαν / Εγκατέλειψαν
75
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
YAMAHA R6 600
 
 
 
8
ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
YAMAHA R6 600
 
 
 
65
ΤΑΓΚΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
YAMAHA R6 600
 
 
 
Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει
7
SARAKAKIS/PIRELLI/MOTO MONKEY/CASTROL/
ΑΡΗΣ
 
 
61
BOUTOS R&D WORKSHOP. DUNLOP.PERISTERAS
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
44
SIPSISRACING.MICHELIN.WRPBRAKE.SOHEI.S
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
33
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SIFNAIOS RACING 600
 
 
 
81
VASILISMOTOTYPES GAS MOTORSPORT ZEN1ON
 
Α.Σ.Η.
 
 
52
vasilis mototyres - pitlane - zenone
 
Α.Σ.Η.
 
 
 
 
 
 
 
 
75
ΥΑΜΑΗΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ QUANTUM-
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
8
MICHELIN.ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
65
 
 
ΦΙΛ.Μ.A.
 
 
 
 
Κατηγορία: Racing  - SS300
Ταχύτερος γύρος αγώνα: Χρήστος Παπανικολάου 01:03.230 με 119.563 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
27
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
NSF 250 R
27:51.587
26 Laps
01:03.230
42
ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΥΑΜΑΗΑ ΤΖ 250
28:21.456
00:29.869
01:04.343
74
ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
HONDA RSW 250
27:55.102
25 Laps
01:05.413
31
ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ρ2 250
28:43.017
00:47.915
01:04.726
16
ΕΪΠΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗΣ
Honda rs 250
28:28.546
23 Laps
01:11.884
23
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Moto racing 125
28:28.928
00:00.382
01:12.321
Αποκλείστηκαν / Εγκατέλειψαν
 
 
 
 
38
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Aprilia rs 250
23:25.792
20 Laps
01:09.242
25
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
APRILIA 250
17:27.537
13 Laps
01:18.646
33
ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
Yamaha Tz250 250
7:58.057
7 Laps
01:06.218
46
ΤΣΟΥΡΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
RACING 125
 
 
 
Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει
27
Intramoto Pirelli diekperaiseis Rainbo
ΑΡΗΣ
 
 
 
42
SHOEI-SIDI-IXS- TZORTZOPOULOS-ΧΩΡΙΑΤΙΚ
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
 
74
PERISTERAS 20 WORKOUT,NIMATEC, XLITE,
ΦΙΑΜ
 
 
 
31
wheelcity-motogas-Moto Parginos
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
 
16
Moto Korakis, Repsol, Moto Garage Raci
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
 
 
 
23
MOTOGAS RACING
Μ.Ο.Β.Ε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
38
Silk oil/V.hatzikelis photography-vide
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
 
 
 
25
APRILIA PIAGGIO-PARGINOS SERVICE
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
 
33
Team33MGR, Αγροευβοική, Bikerspirit,ΑΜ
Α.Μ.ΛΕ.Χ Α.Σ.
 
 
 
46
TSOYRGIANNHS RACING-SP SPILIOTIS BERIN
ΑΡΤΕΜΙΣ
 
 
 
 
Κατηγορία: SS300
Ταχύτερος γύρος αγώνα: Χρήστος Παπανικολάου 01:03.230 με 119.563 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
35
ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Yamaha R3
28:03.561
25 Laps
01:06.430
51
ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ - ΑΘΑΝΑΣΙ
KTM RC 390
28:09.310
00:05.749
01:06.514
92
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
YAMAHA.R3 300
28:10.049
24 Laps
01:08.217
66
ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
KTM RC 300
28:47.744
22 Laps
01:17.466
Αποκλείστηκαν / Εγκατέλειψαν
 
 
 
 
37
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
YZF/R3 321
 
 
 
19
ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
KTM RC 390
 
 
 
Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει
35
YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - MAD BIKES
ΑΡΗΣ
 
 
 
51
KTM SKOURTAS RACING CENTER - QUANTUM O
ΑΡΗΣ
 
 
 
92
ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
 
 
 
66
X-TREME STORES ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΣΙΦΝΑΙΟΣ RA
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
 
37
YAMAHA RACING INTRAMOTO-PIRRELLI-VD XA
Λ.Α.Μ.Σ.
 
 
 
19
KTM SKOURTAS RACING CENTER - QUANTUM O
ΑΡΗΣ
 
 
 
 
 
Κατηγορία: ΝΕΟΙ
Ταχύτερος γύρος αγώνα: Χρήστος Παπανικολάου  - 01:05.807 με 114.881 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
27
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Kawasaki 400
16:29.359
15 Laps
01:05.111
51
ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ - ΑΘΑΝΑΣΙ
KTM RC 390
16:49.697
00:20.338
01:06.155
3
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
YZF/R3 321
17:23.374
00:54.015
01:07.581
92
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
YAMAHA.R3 300
16:29.536
14 Laps
01:09.694
Αποκλείστηκαν / Εγκατέλειψαν
35
ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
YAMAHA R3
11:06.050
10 Laps
01:05.877
Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει
27
Teamboustas.net-Pirelli-Ροδαμοτο-diekp
ΑΡΗΣ
 
 
51
KTM SKOURTAS RACING CENTER - QUANTUM O
ΑΡΗΣ
 
 
3
YAMAHA RACING-SP ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ-ΡΟΔΑΜΟΤΟ- P
Λ.Α.Μ.Σ.
 
 
92
ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
 
 
 
 
 
 
 
35
YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - MAD BIKES
 
ΑΡΗΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κατηγορία: OPEN
Ταχύτερος γύρος αγώνα: ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 01:01.604 με 122.719 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
37
ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
YZF R1 1000
22:57.560
22 Laps
01:01.604
337
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
CBR 600
22:58.023
00:00.463
01:01.739
92
ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
KAWASAKI ZX10 1000
23:49.984
00:52.424
01:02.888
36
ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 HONDA CBR 1000
23:59.761
01:02.201
01:04.302
84
ΣΟΥΡΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Suzuki GSXR 750
23:32.536
21 Laps
01:04.177
93
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
HONDA CBR 1000
23:58.406
00:25.870
01:04.413
222
ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Yamaha r6 600
24:03.064
00:30.528
01:06.901
 
 
 
 
 
 
Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει
37
EXPRESS LIFT ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
 
337
Mediko Moto-Moto Kouzis-Sipsis Racing-
Ο.Δ.Μ.Α.ΑΘΗΝΩΝ
 
92
MOTO CHRISTOU X-LITE ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ
 
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
36
Gx Lesvos rent car & moto Dimakis tour 
 
 Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
84
Moto korakis-repsol
 
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
 
93
christy nails
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
 
222
T-shirtland kos. ΜΗΧΕΛΑΚΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚ¶
 
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
 

 

 

Δείτε πλούσια συλλογή φωτογραφιών από τον 6ο αγώνα ΠΠΤ 2018 - Μέγαρα 6ος

BMU 2024, 1ος αγώνας, Σέρρες - Ελληνικές επιτυχίες, ο Συνιώρης επιστρέφει και όσα έγιναν στις Σέρρες

Μαζί και έλλειψη πειθαρχίας στους κανονισμούς
motomag BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/4/2024

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας (BMU European Road Racing Championship 2024), οι αγώνες του οποίου προσμετρούσαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, πριν αλλάξει το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Σερρών στις 13 και 14 Απριλίου, ωστόσο δεν κύλησαν όλα ομαλά.

Τα παρατράγουδα στην πίστα των Σερρών ξεκίνησαν από την Παρασκευή καθώς στον Τεχνικό Έλεγχο δεν μπόρεσε να ανιχνευφθεί μία επικείμενη βλάβη, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να έχουμε μηχανικό πρόβλημα σε έναν κινητήρα κλασικής μοτοσυκλέτας. Το σπάσιμο του κινητήρα είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει με λάδια ή έξοδος του pitlane καθώς και οι στροφές Κ1, Κ2, Κ3, Κ4 και K5.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης με γνώμονα την ασφάλεια όλων συμβούλευσε την οργάνωση να καθαρίσει και να πλύνει την πίστα και όχι απλά να ρίξει υλικό πάνω στα λάδια που είχαν πέσει. Η οργάνωση θέλοντας να μην διακινδυνέψει την ασφάλεια των αγωνιζομένων προτίμησε να αναβάλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα την ημέρα της Παρασκευής αλλάζοντας το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Μετά τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή, το Σάββατο ελπίζαμε πως τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά, ωστόσο στην κατηγορία SBK είχαμε ένα περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα το οποίο θα μπορούσε να έχει αποβεί ακόμα και μοιραίο για κάποιον.

Όσον αφορά τον πρώτο αγώνα ο Jan Mohr με το BMW M 1000 RR ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με τον Αυστριακό να κερδίζει τον αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Δημήτρη Καρακώστα, ο οποίος πήρε το πρώτο του φετινό βάθρο. Ο Σάκης Συνιώρης που επέστρεψε στους αγώνες μετά από δυο χρονιά απουσίας έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με το Ducati Panigale V4R κερδίζοντας ομοίως και αυτός το πρώτο βάθρο της χρονιάς ωστόσο αυτό δεν θα έφτανε ποτέ στα χέρια του τελικά λόγω ενός λάθους στην εκκίνηση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Εκεί, το jump start του Συνιώρη, κόστισε στον Έλληνα Πολυπρωταθλητή 30 δευτερόλεπτα ποινής, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός βάθρου, ενώ ο Martin Choy ο οποίος είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση βρέθηκε με αυτό τον τρόπο στην τρίτη θέση του βάθρου. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο περιστατικό που λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά. Ο Καρακώστας θέλοντας να πανηγυρίσει το βάθρο του εντός του pitlane σηκώθηκε όρθιος στη σέλα του, χάνοντας έτσι όμως τον έλεγχο της Honda CBR1000RR, με αποτέλεσμα μια επικίνδυνη πτώση, στην οποία από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν την απερισκεψία του Καρακώστα με ποινή 10 θέσεων για τον επόμενο αγώνα.

Στον δεύτερο αγώνα και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Jan Mohr ο οποίος με το BMW M 1000 RR ήταν κυριολεκτικά άπιαστος. Ο Αυστριακός έκανε το δύο στα δύο με άνεση στις Σέρρες αφήνοντας τους υπόλοιπους να παλέψουν για τις εναπομείνασες θέσεις του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σάκης Συνιώρης ο οποίος κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα στην ανάρτηση της Panigale V4R ενώ να σημειώσουμε πως έπρεπε να αλλάζει κατά 1.000 στροφές νωρίτερα τις ταχύτητες καθώς λόγω του εργοστασιακού ψυγείου η Ducati Panigale V4R ανέβαζε θερμοκρασία. Παρολαυτά ο Συνιώρης έκανε έναν μεστό αγώνα τερματίζοντας στη δεύτερη θέση έχοντας προηγουμένως περάσει όποιον βρήκε μπροστά του. Στην τρίτη θέση πίσω από τον Συνιώρη τερμάτισε ο Pivniceru Marian από την Ρουμανία, με τον Δημήτρη Καρακώστα να τερματίζει στην όγδοη θέση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Επόμενη κατηγορία στην οποία είχαμε ελληνική επιτυχία ήταν αυτή της Supersport. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha) ήθελε να ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη φετινή χρονιά με ένα βάθρο και αυτό έκανε. Μπορεί να τερμάτισε πίσω από τον Brascu Muresan Denis Anexandr από την Ρουμανία ωστόσο κατάφερε να είναι ο πρώτος Έλληνας της κατηγορίας, κάτι που μεταφράζεται σε νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στην τρίτη θέση βρέθηκε στον πρώτο αγώνα ο Βούλγαρος Axel Ismail. Στην έκτη θέση γενικής ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης (Honda) με τον Μενέλαο Κοντογιάννη (Honda) να τερματίζει στη δέκατη θέση.

Στον δεύτερο αγώνα ο Παπαγεωργίου ήταν πιο αποφασισμένος, με τον αναβάτη της Yamaha να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον Φουρθιώτη ο οποίος τερμάτισε δύο δέκατα πίσω από τον Παπαγεωργίου στη δεύτερη θέση. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Axel Ismail για το BMU με τον Κοντογιάννη να συμπληρώνει το βάθρο όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Στην κατηγορία SSP300, ο δις Πρωταθλητής Βαλκανίων Κωσταντίνος Μαυρόπουλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στους δύο αγώνες. Ο Έλληνας Πρωταθλητής ο οποίος αγωνίζεται και στο ιταλικό πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, έκανε περίπατο κερδίζοντας με άνεση ενώ πίσω του και τις δύο ημέρες βρέθηκε ο Mert Konuk από την Τουρκία. Η μόνη διαφορά υπήρξε στην τρίτη θέση καθώς το Σάββατο ο Voines Mihai Alexandru (Ρουμανία), τερμάτισε τρίτος, ενώ την Κυριακή ο Teodorescu Razvan Gabriel επίσης από την Ρουμανία συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας -αν μπορεί κάποιος να το πει Πρωτάθλημα καθώς επί της ουσίας έχουμε δύο αγώνες οι οποίοι μετράνε ως ξεχωριστοί- θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου και πάλι στις Σέρρες.