Ένα νέο Off-Road κεφάλαιο ξεκινά για την εταιρεία από το Rimini
Από τον
Κώστα Γκαζή
22/2/2023
Η GF Racing και οι Thomas Marini και Roberto Rossini ετοιμάζονται να γράψουν ένα νέο, Off-Road κεφάλαιο στην ιστορία της Bimota, καθώς για πρώτη φορά η εταιρεία που έγινε γνωστή για τις βελτιωμένες μοτοσυκλέτες επιδόσεων της με βάση “ασφάλτινα” μοντέλα άλλων εργοστασίων, θα λάβει μέρος σε Εθνικό Πρωτάθλημα Enduro.
Όπως σας είχαμε γράψει στην EICMA 2022 όπου παρουσιάστηκε η πρώτη Off-Road μοτοσυκλέτα της Bimota, η BX450 βασίζεται στον κινητήρα και το πλαίσιο του Kawasaki KX 450 -θυμηθείτε πως από το 2019 το Akashi κατέχει το 49,9% της ιταλικής εταιρείας-, όμως ως μια Bimota που σέβεται το... βελτιωτικό όνομα της εταιρείας έχει πάνω της δεκάδες χειροποίητες λεπτομέρειες και εξωτικά περιφερειακά. Στην EICMA η Bimota είχε δηλώσει πως θα λάβει μέρος σε πρωταθλήματα enduro με την BX450, και όπως αποδεικνύεται οι δηλώσεις αυτές δεν ήταν λόγια του αέρα.
Τώρα, με ένα λιτό ανακοινωθέν στο facebook, η Bimota ανακοινώνει πως υποστηρίζει πλήρως την ομάδα GF Racing Team στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Enduro, με αναβάτες τον 5 φορές Πρωταθλητή Enduro / MX Ιταλίας Thomas Marini και τον Roberto Rossini, καβάλα στην BX450.
Υπομονή τώρα μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όπου και ξεκινά το Πρωτάθλημα Enduro της γείτονος χώρας, ώστε να δούμε τι θα καταφέρουν οι δυο αναβάτες της Bimota.
EnduroGP Πορτογαλίας 2025: Σε García και Verona οι νίκες στο Vila de Rei [VIDEO]
Διακοπή τη δεύτερη ημέρα λόγω δασικής πυρκαγιάς
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
15/9/2025
Το πέμπτο Grand Prix της σεζόν 2025 στο Vila de Rei της Πορτογαλίας έκλεισε με ένταση, σκληρές μάχες και δραματική διακοπή της δεύτερης ημέρας λόγω πυρκαγιάς. Josep García και Andrea Verona πήραν από μία νίκη στο EnduroGP, με τον Ισπανό να παραμένει επικεφαλής στη βαθμολογία
Η Πορτογαλία υποδέχθηκε τους κορυφαίους του κόσμου με υψηλές θερμοκρασίες και σύννεφα σκόνης που δυσκόλεψαν τις ειδικές. Το Vila de Rei, γνωστό για τις σκληρές πέτρινες διαδρομές και τα απότομα υψομετρικά, έβαλε σε δοκιμασία την αντοχή και την υπομονή όλων.
Ο García μπήκε στον γύρο με διαφορά ασφαλείας, αλλά ο Verona δεν ήταν διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα, κρατώντας τελικά ζωντανές τις ελπίδες του.
Ημέρα 1 – Κυριαρχία García
Ο αναβάτης της KTM ήταν ασταμάτητος στο ξεκίνημα, κερδίζοντας τις περισσότερες ειδικές και ανοίγοντας την διαφορά από τον ανταγωνισμό. Ο Verona πάλεψε σκληρά αλλά έμεινε δεύτερος, ενώ ο νεαρός Zach Pichon εντυπωσίασε με τρίτη θέση.
Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με τον Ιταλό της GASGAS να ανεβάζει ρυθμό, πιέζοντας τον García και κλέβοντας την πρωτοπορία. Το απόγευμα, αγώνας και πρόγραμμα διακόπηκαν λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν και ο Verona πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο GP Πορτογαλίας.
Μετά την Πορτογαλία, ο García διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στη βαθμολογία EnduroGP με 29 βαθμούς διαφορά από τον Verona και τον Pichon να ακολουθεί κατά πόδας, δύο μόλις βαθμούς πίσω. Η μάχη για τον τίτλο μπαίνει στην τελική ευθεία με Ιταλία και Γερμανία να απομένουν.