Η Bimota BX 450 στο Iταλικό Πρωτάθλημα Enduro

Ένα νέο Off-Road κεφάλαιο ξεκινά για την εταιρεία από το Rimini
Bimota BX450 στο ιταλικό Πρωτάθλημα Enduro
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/2/2023

Η GF Racing και οι Thomas Marini και Roberto Rossini ετοιμάζονται να γράψουν ένα νέο, Off-Road κεφάλαιο στην ιστορία της Bimota, καθώς για πρώτη φορά η εταιρεία που έγινε γνωστή για τις βελτιωμένες μοτοσυκλέτες επιδόσεων της με βάση “ασφάλτινα” μοντέλα άλλων εργοστασίων, θα λάβει μέρος σε Εθνικό Πρωτάθλημα Enduro.

Όπως σας είχαμε γράψει στην EICMA 2022 όπου παρουσιάστηκε η πρώτη Off-Road μοτοσυκλέτα της Bimota, η BX450 βασίζεται στον κινητήρα και το πλαίσιο του Kawasaki KX 450 -θυμηθείτε πως από το 2019 το Akashi κατέχει το 49,9% της ιταλικής εταιρείας-, όμως ως μια Bimota που σέβεται το... βελτιωτικό όνομα της εταιρείας έχει πάνω της δεκάδες χειροποίητες λεπτομέρειες και εξωτικά περιφερειακά. Στην EICMA η Bimota είχε δηλώσει πως θα λάβει μέρος σε πρωταθλήματα enduro με την BX450, και όπως αποδεικνύεται οι δηλώσεις αυτές δεν ήταν λόγια του αέρα.

Bimota

Τώρα, με ένα λιτό ανακοινωθέν στο facebook, η Bimota ανακοινώνει πως υποστηρίζει πλήρως την ομάδα GF Racing Team στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Enduro, με αναβάτες τον 5 φορές Πρωταθλητή Enduro / MX Ιταλίας Thomas Marini και τον Roberto Rossini, καβάλα στην BX450.

Bimota

Υπομονή τώρα μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όπου και ξεκινά το Πρωτάθλημα Enduro της γείτονος χώρας, ώστε να δούμε τι θα καταφέρουν οι δυο αναβάτες της Bimota.

Ετικέτες

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro