BMW G310R: H μικρότερη BMW

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/11/2015

G310R λέγεται η μικρότερη μοτοσυκλέτα της BMW που εξελίχθηκε στην Γερμανία και θα κατασκευάζεται από την TVS Motor Company στην Ινδία και η οποία μόλις παρουσιάστηκε επίσημα από την BMW Motorrad. Πρόκειται για ένα roadster, όπως αναφέρει η BMW, το οποίο διαθέτει τα πάντα σε ισορροπία (ούτε σε υπερβολικό βαθμό, αλλά ούτε και λίγο, σύμφωνα πάντα με ότι ανακοινώνει το εργοστάσιο) και αποτελεί το "διαβατήριο" των Βαυαρών σε μια κατηγορία που μέχρι σήμερα δεν είχε εκπροσώπηση.


Ο σχεδιασμός του έγινε με γνώμονα την οικογενειακή ταυτότητα της BMW, ενώ αντλεί και πολλά στοιχεία από το streetfighter S1000R, όπως η μικρή μάσκα με τον προβολέα και τα προσεκτικά μελετημένα πλαστικά του σε συνδυασμό με το σχήμα του ρεζερβουάρ, που αντανακλούν την μινιμαλιστική φιλοσοφία και την δυναμική όψη του μεγάλου γυμνού.
Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας των 313 κυβικών διαθέτει τέσσερις βαλβίδες και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους. Το σημαντικότερο στοιχείο του είναι ο αντεστραμμένος κύλινδρος (εισαγωγή εμπρός, εξαγωγή πίσω), ενώ η απόδοση του είναι 34 ίπποι στις 9.500 στροφές και 2,8 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.500 στροφές αντίστοιχα. Το G310R διαθέτει κιβώτιο έξι σχέσεων και αντικραδασμίκό άξονα για να εκμηδενιστούν κραδασμοί του μονοκύλινδρου.


Η θέση οδήγησης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει μια όρθια και άνετη στάση σώματος, προσαρμοζόμενη σε διαφορετικούς σωματότυπους. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό με αφαιρούμενο υποπλαίσιο, ενώ την μπροστινή ανάρτηση έχει αναλάβει ένα ανεστραμμένο πιρούνι διαμέτρου 41 χιλιοστών και πίσω έχει τοποθετηθεί ένα αμορτισέρ που εδράζεται απευθείας πάνω στο αλουμινένιο ψαλίδι.


Σε ό,τι αφορά τα φρένα, το ABS δύο καναλιών περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ μπροστά το θέμα επιβράδυνση έχει αναλάβει μια ακτινικά τοποθετημένη τετραέμβολη δαγκάνα με έναν δίσκο 300mm και πίσω μια δαγκάνα δύο εμβόλων σε συνεργασία με έναν δίσκο 240mm.
Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 158,5 κιλά, ενώ το ύψος της σέλας είναι μόλις στα 785mm, καθιστώντας την ελκυστική ακόμη και γυναίκες ή κοντύτερους αναβάτες.

 

 

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες