Honda CRF1000L: H Africa Twin του 2015

Από τον

Χρήστο Πατεράκη

12/5/2015

H Honda επιβεβαίωσε σήμερα, ότι η νέα της μοτοσυκλέτα, που αρχικά την είδαμε σαν concept "True Adevnture" στην τελευταία έκθεση στο Μιλάνο, θα είναι διαθέσιμη στους dealers της προς τα τέλη του 2015. Επιπλέον επιβεβαίωσε ότι επανέρχεται και το θρυλικό όνομα "Africa Twin", αφού η καινούργια μοτοσυκλέτα της θα λέγεται CRF1000L Africa Twin.
Εκτός αυτών επιβεβαιώθηκε ότι θα υπάρχει και έκδοση με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT με νέα χαρακτηριστικά, ώστε να αποδίδει καλύτερα στις συνθήκες χρήσης για τις οποίες εξελίσσεται. Λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν, ούτε κάποια ένδειξη για την απόδοση του δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα της. Ας αφήσουμε τον χρόνο να περάσει, μέχρι να γνωρίσουμε καλύτερα την μοτοσυκλέτα και να σταθούμε στο ότι η Honda ξαναφέρνει στην σύγχρονη εποχή τη νέα Africa Twin, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες διπλής χρήσης.

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες