Honda CRF1000L: H Africa Twin του 2015

Από τον

Χρήστο Πατεράκη

12/5/2015

H Honda επιβεβαίωσε σήμερα, ότι η νέα της μοτοσυκλέτα, που αρχικά την είδαμε σαν concept "True Adevnture" στην τελευταία έκθεση στο Μιλάνο, θα είναι διαθέσιμη στους dealers της προς τα τέλη του 2015. Επιπλέον επιβεβαίωσε ότι επανέρχεται και το θρυλικό όνομα "Africa Twin", αφού η καινούργια μοτοσυκλέτα της θα λέγεται CRF1000L Africa Twin.
Εκτός αυτών επιβεβαιώθηκε ότι θα υπάρχει και έκδοση με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT με νέα χαρακτηριστικά, ώστε να αποδίδει καλύτερα στις συνθήκες χρήσης για τις οποίες εξελίσσεται. Λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν, ούτε κάποια ένδειξη για την απόδοση του δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα της. Ας αφήσουμε τον χρόνο να περάσει, μέχρι να γνωρίσουμε καλύτερα την μοτοσυκλέτα και να σταθούμε στο ότι η Honda ξαναφέρνει στην σύγχρονη εποχή τη νέα Africa Twin, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες διπλής χρήσης.

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.