Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η BMW στην EICMA: Σε πολλά μέτωπα

Η BMW δεν κράτησε κάποια έκπληξη για τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν την παρουσίασή της στα πλαίσια της EICMA, αλλά αντιθέτως έπραξε όλα αυτά που περιμέναμε, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή τους να "χτυπήσουν" σε όλα τα μέτωπα της αγοράς προκειμένου να διευρύνουν το κοινό τους. Παρουσίασαν το baby GS, το G310GS δηλαδή, με στόχο να προσεγγίσουν ένα κοινό για το οποίο μέχρι πρότινος δεν είχαν να προσφέρουν κάτι, μέχρι την έλευση του G310R και πλέον με την adventure έκφανση του μονοκύλινδρου αυτού concept.

Η Urban G/S έκδοση του R NineT δείχνει από την άλλη μια τάση να ακολουθήσουν περισσότερο την μόδα και λιγότερο την ουσία, απλώς αλλάζοντας λίγα πράγματα σε σχέση με την Scrambler, τα οποία έχουν να κάνουν περισσότερο με την εμφάνιση παρά με τη λειτουργικότητά του ως… GS. Τέλος, άλλο ένα από τα χειρότερα κρατημένα μυστικά ήταν η εμφάνιση των ανανεωμένων R1200GS, καθώς πλέον υπάρχουν δύο εκδόσεις για να καλύψουν ένα ευρύ πιστό κοινό, που το χαρακτηρίζουν όμως και αντιδιαμετρικά αντίθετες ανάγκες. Δύο, λοιπόν, GS με διαφορετικό χαρακτήρα, εξοπλισμό και προσανατολισμό και όλοι είναι ευχαριστημένοι!

Κάντε κλικ πάνω στο όνομα κάθε μοντέλου για να δείτε ξεχωριστά τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό που το συνοδεύουν

R 1200GS Exclusive / Rallye
G310GS
R NineT Urban G/S