Με το MOTO στην Intermot

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/10/2016

Όπως έχετε καταλάβει, βρισκόμαστε ήδη στην Intermot στην Κολονία πριν καν ανοίξει τις πύλες της η Έκθεση για τους δημοσιογράφους. Πολλά από τα περίπτερα βάζουν τις πινελιές της τελευταίας στιγμής κι εμείς έχουμε ήδη τις πρώτες πληροφορίες για πολλά από τα μοντέλα που θα κάνουν αύριο επισήμως το παγκόσμιο ντεμπούτο τους.


Η Suzuki θα δείξει στην Κολονία πέντε νέα μοντέλα, ενώ για την EICMA έχει κρατήσει άλλα τέσσερα. Μεταξύ αυτών που θα δούμε σε λίγες ώρες θα είναι το ολοκαίνουργιο GSX-R1000, δύο νέα GSX-S (το ένα με 750 κυβικά) και δύο αναβαθμισμένες εκδόσεις των V-Strom.
Η BMW έχει επικεντρωθεί πάνω στην πλατφόρμα του R Nine T και θα δείξει την έκδοση Racer και μια χαμηλότερου κόστους, την Pure, ενώ θα κάνει την επίσημη πρώτη της και μια έκδοση sport touring του εξακύλινδρου Κ1600 που στοχεύει στον ανταγωνισμό των Hayabusa και GTR-1400.
Μία από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει η Yamaha είναι μια παραλλαγή του MT-07 σε μορφή Dragster, ενώ η ΚΤΜ θα δείξει τον αντικαταστάτη του 1050 Adventure, το 1090 Adventure, όπως και το 1290 Adventure, με χυτές ζάντες στον εξοπλισμό τους, καθώς θα δούμε και το ανανεωμένο 1290 Adventure R.
Η Honda κρατάει περισσότερο το μυστήριο, αφού είδαμε δύο μοτοσυκλέτες σκεπασμένες, οι οποίες όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε στοχεύουν στην αγορά των νέο-ρετρό, αλλά κι ένα βελτιωμένο VFR800.
Η Triumph θα δώσει το παρόν με ένα Street Twin με χαμηλότερη απόδοση προκειμένου να εναρμονιστεί με τους περιορισμούς της κατηγορίας Α2 των διπλωμάτων και χαμηλότερη σέλα στα 780mm, αλλά και με το Street Cup που είναι η πιο σπορ έκδοση του Street Twin, ενώ η Kymo θα παρουσιάσει το AK550, ένα scooter εξοπλισμένο με πλούσιες τουριστικές δυνατότητες.


Από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει ο καταιγισμός των παρουσιάσεων νέων μοντέλων κι εμείς φυσικά θα είμαστε εκεί για να σε μεταφέρουμε ό,τι συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνει. Μείνετε συντονισμένοι στο site και στην σελίδα του περιοδικού στο Facebook για να βλέπετε live όλα τα νέα μοντέλα! Ακολουθεί το πρόγραμμα με τη σειρά των εταιρικών παρουσιάσεων που ξεκινάει στις 11:00 και τελειώνει στις 20:00

BMW
Kawasaki
Suzuki
Yamaha
Triumph
KTM
Harley-Davidson
Honda
Piaggio
Kymco
Ducati

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.