Η Moto Guzzi παρουσίασε στην EiCMA την εξέλιξη του project V7, το V7 III, το οποίο για το 2017 θα συνεχίσει να διατίθεται σε τρεις εκδόσεις (Stone, Special και Racer), ενώ θα υπάρχει και μια έκδοση Anniversary για τα 50 χρόνια της Ιστορίας της εταιρείας από το Mandello del Lario. Το V7 III έχει κυρίως αισθητικές αναβαθμίσεις, όπως η νέα σέλα, η οποία εκτός από νέο σχήμα έχει και χαμηλότερο ύψος στα 770mm. Κατ' επέκταση έχει αλλάξει λίγο και η θέση οδήγησης, σε συνδυασμό με την ελαφρώς διαφορετική τοποθέτηση των μαρσπιέ. Στιλιστικές είναι επίσης οι αλλαγές των νέων τελικών της εξάτμισης, του σχεδιασμού των κυλινδροκεφαλών και των πλαϊνών πλαστικών, ενώ καινούργια είναι τα φλας, οι μεγαλύτεροι καθρέφτες και η τάπα του ρεζερβουάρ. Το διπλό, σωληνωτό πλαίσιο είναι ενισχυμένο στην περιοχή του λαιμού, ενώ αλλαγμένη είναι και η γωνία κάστερ. Το V7 III είναι εφοδιασμένο επίσης με καινούργια αμορτισέρ της Kayaba, τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση. Στα ενδότερα, αλλαγές έχουν γίνει στον ξηρό συμπλέκτη και στις σχέσεις των ταχυτήτων, ενώ ο κινητήρας πληροί πλέον τις προδιαγραφές Euro 4 με ταυτόχρονη αύξηση της ιπποδύναμης, που φτάνει τώρα τους 52 ίππους στις 6.200 στροφές, καθώς και με περισσότερη ροπή (6,1kgm στις 4.900 στροφές).
Πέρα όμως από τα ανανεωμένα V7, η Guzzi παρουσίασε και τα βελτιωμένα στα σημεία V9. Η μικρής έκτασης αλλαγές που έγιναν, έχουν ως στόχο την βελτίωση της άνεσης και της ευκολίας στην οδήγηση. Γι' αυτό τοποθετήθηκαν δύο νέα αμορτισέρ που δίνουν διαδρομή 100mm, ενώ ολόκληρο το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας είναι ψηλότερο κατά 35mm. Το σχήμα της σέλας έχει αλλάξει, όντας πλέον πιο φαρδιά και με ελαφρώς μεγαλύτερη κλίση προς τα πίσω, έτσι ώστε να βολεύει και τους ψηλότερους αναβάτες, ενώ έχει και μεγαλύτερο μήκος για να παρέχει περισσότερη άνεση και στον συνεπιβάτη. Πάντως, η Moto Guzzi ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές (που αφορούν τόσο το Roamer όσο και το Bobber), θα είναι διαθέσιμες και για τους κατόχους των μοντέλων της προηγούμενης γενιάς. Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο, τον κινητήρα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των δύο δικύλινδρων, παρέμεινε ως είχε χωρίς καμία απολύτως αλλαγή.
Zontes 703T: Στην Ελλάδα η τρικύλινδρη sport touring με σούπερ τιμή
Η διάθεση της νέας Zontes 703T στην ελληνική αγορά ξεκίνησε, με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να παραδίδονται ήδη στους ιδιοκτήτες τους.
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
14/9/2026
Δίπλα στην 703F, η Zontes παρουσίασε στην περσινή έκθεση EICMA την ασφάλτινη εκδοχή 703T, με 17άρες ζάντες και εξοπλισμό που αναβαθμίζει το πλουσιότατο πακέτο της F σε πολλά σημεία και τώρα είναι επιτέλους διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.
Η τρικύλινδρη Sport Touring με την όρθια θέση οδήγησης χτίζεται γύρω από τον τρικύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα των 699 cc που αποδίδει 95,2 ίππους στις 11.200 σ.α.λ. και 7,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 8.500 σ.α.λ. με σχέση συμπίεσης 13.0:1, φορώντας σφυρήλατα πιστόνια και κυλίνδρους με ειδική κεραμική επίστρωση που περιορίζει τις τριβές και ενισχύει την αντοχή.
Διαθέτοντας πλέον κεντρική μονάδα IMU 6 αξόνων και ηλεκτρονικό γκάζι ETC, η 703Τ υποστηρίζει Cornering ABS και ρυθμιζόμενο Cornering TCS, διαθέτει 4 Riding Modes (Road, Sport, Rain και Rider), ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα (Engine Brake), το Cruise Control που έλειπε από την 703F και quickshifter διπλής κατεύθυνσης (ανέβασμα και κατέβασμα σχέσης).
Η Zontes 703T χτίζεται γύρω από ένα περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι, με το κύριο πλαίσιο να ζυγίζει μόλις 12,5 kg και το υποπλαίσιο 2,7 kg, καθώς και χυτό ψαλίδι αλουμινίου.
Στον τομέα των αναρτήσεων εξοπλίζεται με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi 43 mm, με διαδρομή 155 mm. Πίσω, η προοδευτική ανάρτηση με μοχλικό διαθέτει υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης και ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς.
Η πέδηση υποστηρίζεται εμπρός από δύο ημίπλευστους δίσκους 300 mm με ακτινικές δαγκάνες και ακτινική τρόμπα φρένων της Nissin, ενώ πίσω χρησιμοποιείται δίσκος 240 mm.
Η Zontes έχει εξοπλίσει την 703Τ με έγχρωμη TFT οθόνη 8” που διαθέτει 4 διαφορετικές επιλογές εμφάνισης, συνδεσιμότητα με smartphone και πλοήγηση μέσω mirroring.
Η 703T διαθέτει επίσης Keyless σύστημα 3ης γενιάς, εμπρός και πίσω κάμερα καταγραφής με ποιότητα Full HD 1080P, υπερευρυγώνιο φακό 140° και διάφραγμα F2.0, καθώς και ενσωματωμένη μνήμη 128 GB.
Στον touring εξοπλισμό περιλαμβάνονται ρεζερβουάρ 20 λίτρων με ηλεκτρονικό κλείδωμα, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενη σέλα αναβάτη, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα μεγάλης επιφάνειας, διπλή θύρα USB-A και USB-C ταχείας φόρτισης έως 30W, κεντρική σχάρα αποσκευών αλουμινίου, σχάρες πλαϊνών βαλιτσών, ανοξείδωτα προστατευτικά κάγκελα και ρυθμιζόμενος λεβιές πίσω φρένου.