Νέο Honda PCX 125 2017

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/5/2016

Παρουσιάστηκε η νεότερη έκδοση για το best seller scooter της Honda στην Ευρώπη από το 2013, το PCX 125, το οποίο πληροί πλέον τις προδιαγραφές Euro 4, διατηρώντας τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του σε ό,τι έχει να κάνει με την χαμηλή κατανάλωση και τη μεγάλη αυτονομία (η Honda ανακοινώνει μεγέθη της τάξης των 2,1lt/100km και 375km αντίστοιχα).

Σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά του, έγινε μια συνολική ανανέωση στον σχεδιασμό των πλαστικών του, ενώ απέκτησε και Led φώτα εμπρός-πίσω και από το 2017 το PCX θα φορά ελαστικά Michelin City Grip. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι η απόδοση του κινητήρα παρέμεινε αμετάβλητη παρά τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Ιταλία: Αναβάτης επιχείρησε σούζα και τραυμάτισε ένα ζευγάρι σε συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών [Video]

Η γυναίκα μάλιστα νοσηλεύεται με κατάγματα
wheelie
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/4/2026

Η πλατεία Piazza Fiera της πόλης Τρέντο στην Ιταλία, κατακλύστηκε από χιλιάδες μοτοσυκλετιστές που βρέθηκαν εκεί για την παραδοσιακή ευλογία των μοτοσυκλετών, που όμως στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία παράδοση και στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη της μοτοσυκλετιστικής σεζόν. Ένας αναβάτης που συμμετείχε στην εκδήλωση είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει σούζα ανάμεσα στο πλήθος, όμως έχασε τον έλεγχο της φορτωμένης μοτοσυκλέτας του και στην συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα ζευγάρι, τραυματίζοντας σοβαρά μία γυναίκα, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Στο MOTO έχουμε εκφράσει πολλές φορές την άποψή μας για περιστατικά σαν αυτό και μάλιστα πρόσφατα είχαμε και άρθρο στην έντυπη έκδοση. Για όλα υπάρχει κατάλληλος χώρος και χρόνος, κάτι που προφανώς δεν απασχόλησε τον εν λόγω αναβάτη.

Για όσους δεν έχετε δει το video που έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω: