Ανάκληση VMOTO SOCO CPx, VS1 στην Ελλάδα - Αφορά σε 266 scooter

Για προληπτικό ελέγχο ή/και αντικατάσταση στο σύστημα βάσης της κολόνας τιμονιού
Ανάκληση Super Soco
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία VMOTO SOCO σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς και συγκεκριμένα την εταιρεία Motoway Καμπράνης Γ. ΑΕ., Γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των μοτοσυκλετών VMOTO SOCO στην Ελλάδα εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσυκλετών VMOTO SOCO τύπου CPx, VS1.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε 266 πλαίσια παραγωγής από το έτος 2020 ως και το 2023. Στα επηρεαζόμενα scooter, ενδέχεται, σε μια ακραία περίπτωση οι κοχλίες σύσφιξης (ή βίδες/μπουλόνια ανύψωσης) τιμονιού σε ιδιαίτερες περιπτώσεις οδήγησης να σπάσουν, με αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου και κίνδυνο ατυχήματος ή/και πρόκλησης ατυχήματος. Ως εκ τούτου, η βάση της κολόνας τιμονιού πρέπει να ελεγχθεί ή και εφόσον απαιτείται να αντικατασταθεί εξαιτίας του ότι στα εν λόγω εξαρτήματα η κατασκευάστρια εταιρεία έχει εντοπίσει αστοχία υλικού που εγείρει θέμα ποιότητας συναρτήσει με ζητήματα ασφάλειας των αναβατών. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το  συγκεκριμένο θέμα. 

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025