Βενζίνη τέλος για όσους δεν φορούν κράνος - Ξεκινά πανελλαδική καμπάνια

Από τους βενζινοπώλες μαζί με Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης -Έμπνευση το βενζινάδικο στην Κίσσαμο
Βενζίνη Τέλος για όσους δεν φορούν κράνος
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/12/2024

Πηγή έμπνευσης για τον κρατικό μηχανισμό και την πανελλαδική καμπάνια "Όχι Βενζίνη αν δεν φοράς Κράνος" αποτέλεσε η απόφαση πρατηρίου καυσίμων στην Κρήτη, να μην ανεφοδιάζει μοτοσυκλετιστές με βενζίνη αν δεν φέρουν κράνος.

Δεν πάνε παρά λίγα 24ωρα από τότε που το πρατήριο υγρών καυσίμων "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΣΟΥΔΑΚΗΣ Κ ΣΙΑ ΟΕ" στην Κρήτη ανακοίνωσε ότι σταματά να ανεφοδιάζει μοτοσυκλετιστές που δεν φέρουν μαζί τους κράνος -και για τους συνεπιβάτες- με αφορμή την κηδεία του μόλις 17 ετών Ιωάννη Χριστουλάκη που έχασε τη ζωή του από τροχαίο δυστύχημα, έπειτα από πολυήμερη παραμονή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Η ανακοίνωση του πρατηρίου, που προέτρεπε και τα υπόλοιπα πρατήρια να πράξουν το ίδιο, τελικά προκάλεσε τρομερή αίσθηση και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης από την οποία ελπίζουμε να βγει κάτι καλό, αφού ακόμη και ένας μοτοσυκλετιστής να φορέσει κράνος χάρη σε αυτή καλό θα είναι.

Βενζίνη Τέλος για όσους δεν φορούν κράνος

Συγκεκριμένα η απόφαση για την πανελλαδική καμπάνια "Όχι Βενζίνη αν δεν φοράς Κράνος" ήρθε μετά από συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη έδωσε συγχαρητήρια στον βενζινοπώλη από τη Κίσσαμο για την πρωτοβουλία του.

Πώς ακριβώς θα συμμετέχουν τα Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης σε αυτήν την καμπάνια μένει να διευκρινιστεί, ενώ μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσει η πανελλαδική καμπάνια και η εφαρμογή της από τους πρατηριούχους αλλά και πώς θα αντιδράσουν όλοι εκείνοι που δεν χρησιμοποιούν κράνος κατά τις μετακινήσεις τους.

Όπως επίσης μένει να δούμε και την νομιμότητα του εγχειρήματος καθώς δεν είναι η δουλειά των εργαζομένων στα πρατήρια να κάνουν τους τροχονόμους. Για άλλη μια φορά φαίνεται πως σοβαρά πράγματα, όπως είναι η παιδεία στη χρήση οχημάτων, εξαντλείται από μέλη της κυβέρνησης με επικοινωνιακά τρικ. Μακάρι η Πολιτεία να κάνεις κάτι σοβαρό και συνολικό για την παιδεία στους ελληνικούς δρόμους.

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.