Βενζίνη τέλος για όσους δεν φορούν κράνος - Ξεκινά πανελλαδική καμπάνια

Από τους βενζινοπώλες μαζί με Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης -Έμπνευση το βενζινάδικο στην Κίσσαμο
Βενζίνη Τέλος για όσους δεν φορούν κράνος
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/12/2024

Πηγή έμπνευσης για τον κρατικό μηχανισμό και την πανελλαδική καμπάνια "Όχι Βενζίνη αν δεν φοράς Κράνος" αποτέλεσε η απόφαση πρατηρίου καυσίμων στην Κρήτη, να μην ανεφοδιάζει μοτοσυκλετιστές με βενζίνη αν δεν φέρουν κράνος.

Δεν πάνε παρά λίγα 24ωρα από τότε που το πρατήριο υγρών καυσίμων "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΣΟΥΔΑΚΗΣ Κ ΣΙΑ ΟΕ" στην Κρήτη ανακοίνωσε ότι σταματά να ανεφοδιάζει μοτοσυκλετιστές που δεν φέρουν μαζί τους κράνος -και για τους συνεπιβάτες- με αφορμή την κηδεία του μόλις 17 ετών Ιωάννη Χριστουλάκη που έχασε τη ζωή του από τροχαίο δυστύχημα, έπειτα από πολυήμερη παραμονή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Η ανακοίνωση του πρατηρίου, που προέτρεπε και τα υπόλοιπα πρατήρια να πράξουν το ίδιο, τελικά προκάλεσε τρομερή αίσθηση και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης από την οποία ελπίζουμε να βγει κάτι καλό, αφού ακόμη και ένας μοτοσυκλετιστής να φορέσει κράνος χάρη σε αυτή καλό θα είναι.

Βενζίνη Τέλος για όσους δεν φορούν κράνος

Συγκεκριμένα η απόφαση για την πανελλαδική καμπάνια "Όχι Βενζίνη αν δεν φοράς Κράνος" ήρθε μετά από συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη έδωσε συγχαρητήρια στον βενζινοπώλη από τη Κίσσαμο για την πρωτοβουλία του.

Πώς ακριβώς θα συμμετέχουν τα Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης σε αυτήν την καμπάνια μένει να διευκρινιστεί, ενώ μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσει η πανελλαδική καμπάνια και η εφαρμογή της από τους πρατηριούχους αλλά και πώς θα αντιδράσουν όλοι εκείνοι που δεν χρησιμοποιούν κράνος κατά τις μετακινήσεις τους.

Όπως επίσης μένει να δούμε και την νομιμότητα του εγχειρήματος καθώς δεν είναι η δουλειά των εργαζομένων στα πρατήρια να κάνουν τους τροχονόμους. Για άλλη μια φορά φαίνεται πως σοβαρά πράγματα, όπως είναι η παιδεία στη χρήση οχημάτων, εξαντλείται από μέλη της κυβέρνησης με επικοινωνιακά τρικ. Μακάρι η Πολιτεία να κάνεις κάτι σοβαρό και συνολικό για την παιδεία στους ελληνικούς δρόμους.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026 ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Η ΕΚΟ, μέλος της HELLENiQ ENERGY, ήταν και φέτος στο πλευρό του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις», στηρίζοντας έμπρακτα για 6η συνεχή χρονιά τη μεγάλη διεθνή διοργάνωση, ως Μεγάλος Χορηγός και Χορηγός Ονόματος.
rally acropolis
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/6/2026
  • Διεθνής προβολή της Ελλάδας μέσα από ένα αγωνιστικό θέαμα υψηλού επιπέδου
  • Χιλιάδες κόσμου στην Υπερειδική Διαδρομή «ΕΚΟ Super Special Stage», στο The Ellinikon Sports Park
  • Σειρά δράσεων από την ΕΚΟ, για την ασφάλεια και την υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά
rally acropolis

Το «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026», που αποτελεί και πάλι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, φέρνοντας για ακόμα μια χρονιά την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και αναδεικνύοντας το πανέμορφο ελληνικό τοπίο σε εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Ξεχωριστό  γεγονός αποτέλεσε η Υπερειδική Διαδρομή «ΕΚΟ Super Special Stage», μήκους 1,86 χλμ., την Πέμπτη 25 Ιουνίου στο The Ellinikon Sports Park, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του προκειμένου να φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Χιλιάδες κόσμου, οικογένειες και παιδιά, παρακολούθησαν κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα σε παράλληλη διάταξη head-to-head, σε μια εικόνα που μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο — συνδέοντας την ιστορία του "Ράλλυ των Θεών" με το σύγχρονο πρόσωπο της Αθήνας.

rally acropolis

Οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα Experience booths της ΕΚΟ, τόσο στην ΕΚΟ Super Special Stage όσο και στο EKO Service Park στο Λουτράκι, βιώνοντας την μοναδική εμπειρία ρεαλιστικής προσομοίωσης οδήγησης  αγωνιστικών αυτοκινήτων Ράλλυ. Παράλληλα, τους δόθηκε η ευκαιρία να κερδίσουν συλλεκτικά δώρα και να γνωρίσουν τις νέες υπηρεσίες της ΕΚΟ.

Το φετινό «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις», με έδρα το Λουτράκι, απλώθηκε σε τρεις Περιφέρειες, Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, με 17 απαιτητικές ειδικές διαδρομές. Ο ανεφοδιασμός των αγωνιστικών αυτοκινήτων με καύσιμα EKO Racing 100, έγινε σε πρατήρια της ΕΚΟ στη Βυτίνα και το Αρτεμίσιο, το Σάββατο 27 Ιουνίου, λίγο πριν αναχωρήσουν για Ειδικές Διαδρομές στην Πελοπόννησο.

rally acropolis

Παράλληλα με την αγωνιστική διάσταση, η ΕΚΟ, στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητάς της, ανέδειξε για μία ακόμη χρονιά το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, που αποτελεί για την Εταιρία στρατηγική προτεραιότητα. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων δράσεων και συνεργασιών, προέτρεψε το κοινό να οδηγεί με προσοχή και υπευθυνότητα — γιατί η ταχύτητα ανήκει αποκλειστικά στις πίστες.

Με δεδομένο ότι η χαρά του αθλητισμού πρέπει να ενισχύει την υπευθυνότητα αλλά και τη χαρά της ίδιας της ζωής, στόχος της ΕΚΟ είναι να διαμορφωθεί σταδιακά μια νέα, ουσιαστική κουλτούρα οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, με τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς.

Σε δηλώσεις της, η Διευθύντρια Marketing ΕΚΟ, Χριστίνα Μηλιαράκη, τόνισε: "Η ΕΚΟ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στη διοργάνωση για έναν άρτιο αγώνα. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους χιλιάδες πελατών και φίλων μας που επισκέφτηκαν τα περίπτερά μας — βίωσαν από κοντά τον κόσμο του ράλλυ μέσα από προσομοιώσεις αγωνιστικής οδήγησης, δημιούργησαν customised αντικείμενα εμπνευσμένα από τις αγαπημένες τους διαδρομές και ανακάλυψαν τις υπηρεσίες και τις αξίες της ΕΚΟ. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία, τον Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές, που με αφοσίωση και ενθουσιασμό συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης."

rally acropolis

 

 

Ετικέτες