Brembo - Έβαλε φρένο στην επένδυσή της στην Pirelli

Πούλησε όλο το μερίδιο που είχε έναντι 282,9 εκατ. ευρώ
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/10/2024

Στην πώληση όλων των κοινών μετοχών της Pirelli που είχε στη διάθεσή της προχώρησε η Brembo έναντι 282,9 εκατ. ευρώ.

Οι δύο ιταλικές εταιρείες χωρίζουν τους επενδυτικούς τους δρόμους με την Brembo να προχωρά σε επιτυχημένη πώληση του 5,6% που κατείχε στην Pirelli, το οποίο αντιστοιχεί σε 55,8 εκατομμύρια κοινές μετοχές της ιταλικής εταιρείας ελαστικών. Η Brembo είχε ξεκινήσει να επενδύει σε μετοχές τις Pirelli το 2020 και έφτασε να κατέχει έως και το 6% της εταιρείας.

Η πώληση των μετοχών έγινε μέσω της διαδικασίας accelerated book building (ABB) κατά την οποία μια εταιρεία προχωρά σε αύξηση του κεφαλαίου της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πουλώντας μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές, συνήθως σε προκαθορισμένη τιμή.

Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στο γεγονός ότι οι μισές από αυτές τις μετοχές, που πωλήθηκαν στην τιμή των 5,07 ευρώ έκαστη, πήγαν στην εταιρεία συμμετοχών Camfin που ελέγχεται και ανήκει κατά το ήμισυ στον Marco Tronchetti Provera, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Pirelli.

Ο Ιταλός μεγαλοεπιχειρηματίας αύξησε για τρίτη φορά φέτος το μερίδιο που έχει στην Pirelli και αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην ιταλική εταιρεία μετά την κινέζικη και κρατική Sinochem Holdings που κατέχει το 37%, κάτι που δεν καλοβλέπει η ιταλική κυβέρνηση λόγω της μεγάλης επιρροής που έχουν οι Κινέζοι. 

Ήδη πέρσι το καλοκαίρι η ιταλική κυβέρνηση μπλόκαρε το δικαίωμα της Sinochem να επιλέξει αυτή τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pirelli παρά το γεγονός ότι έχει τα περισσότερα μέλη στο δ.σ. υποδεικνύοντας την Camfin ως εκείνη που θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια. 

Πλέον το συνολικό ποσοστό που κατέχει ο Tronchetti Provera στην Pirelli βρίσκεται στο 25,28% και αναμένεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να ανέβει έως και το 29,9% έπειτα και από σχετική έγκριση που του έδωσαν οι επενδυτικές του εταιρείες.

To California Superbike School επιστρέφει στην Ελλάδα!

Μετά από 5 χρόνια απουσίας οι Έλληνες μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να βιώσουν ξανά εκπαίδευση στα υψηλά επίπεδα υπηρεσίας του παγκοσμίου εμβέλειας σχολείου.
california superbike school
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/5/2026

Το California Superbike School (CSS) έχει πάνω από 40 χρόνια στην υπηρεσία της εκπαίδευσης αναβατών με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ενώ διαθέτει ελληνικό παράρτημα από το 2011.

Η επιστροφή του στη χώρα μας μετά από 5 χρόνια απουσίας επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Metropolitan Expo, καθώς το CSS φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΜΟΤΟ προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες της έκθεσης.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι πρώτες ημερομηνίες του Σχολείου για το 2026, εκτιμάται ωστόσο πως τα πρώτα Σχολεία θα γίνουν στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Για όποιον ενδιαφέρεται, η ιστοσελίδα superbikeschool.gr έχει μια ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το κοινό, εξασφαλίζοντας έτσι άμεση και έγκυρη ενημέρωση από τα στελέχη του CSS για το πρόγραμμα του 2026.

california superbike school

Το CSS είναι το μοναδικό παγκόσμιο Σχολείο που λειτουργεί στη Ελλάδα και έχει ως κεντρικό σκοπό να αναθεωρήσει την σχέση με τη μοτοσυκλέτα σας. Αντίθετα με το όνομά του, δεν αφορά αποκλειστικά superbikes και όλοι μπορούν να συμμετάσχουν με όποια μοτοσυκλέτα κι αν έχουν. Η μοναδική τεχνογνωσία και άριστη μεθοδολογία προσφέρουν τη γνώση για να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση στον τρόπο που συνεργάζεστε με τη μοτοσυκλέτα σας.

Το premium πακέτο των υπηρεσιών περιλαμβάνει:

California Superbike School: Το παγκόσμιο Σχολείο παραμένει στο προσκήνιο των υπηρεσιών

City’s A.R.T. – City’s Advance Riding Technics: Value for money εκπαίδευση σε ταχύτητες πόλης και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για όλους τους μοτοσυκλετιστές (www.cityart.gr)

Ride Days: Ημέρες ελεύθερης προπόνησης για τους αποφοίτους των σχολείων και μη, στο ασφαλές περιβάλλον της πίστας, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών του Σχολείου.

Ετικέτες