Brembo - Έβαλε φρένο στην επένδυσή της στην Pirelli

Πούλησε όλο το μερίδιο που είχε έναντι 282,9 εκατ. ευρώ
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/10/2024

Στην πώληση όλων των κοινών μετοχών της Pirelli που είχε στη διάθεσή της προχώρησε η Brembo έναντι 282,9 εκατ. ευρώ.

Οι δύο ιταλικές εταιρείες χωρίζουν τους επενδυτικούς τους δρόμους με την Brembo να προχωρά σε επιτυχημένη πώληση του 5,6% που κατείχε στην Pirelli, το οποίο αντιστοιχεί σε 55,8 εκατομμύρια κοινές μετοχές της ιταλικής εταιρείας ελαστικών. Η Brembo είχε ξεκινήσει να επενδύει σε μετοχές τις Pirelli το 2020 και έφτασε να κατέχει έως και το 6% της εταιρείας.

Η πώληση των μετοχών έγινε μέσω της διαδικασίας accelerated book building (ABB) κατά την οποία μια εταιρεία προχωρά σε αύξηση του κεφαλαίου της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πουλώντας μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές, συνήθως σε προκαθορισμένη τιμή.

Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται στο γεγονός ότι οι μισές από αυτές τις μετοχές, που πωλήθηκαν στην τιμή των 5,07 ευρώ έκαστη, πήγαν στην εταιρεία συμμετοχών Camfin που ελέγχεται και ανήκει κατά το ήμισυ στον Marco Tronchetti Provera, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Pirelli.

Ο Ιταλός μεγαλοεπιχειρηματίας αύξησε για τρίτη φορά φέτος το μερίδιο που έχει στην Pirelli και αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην ιταλική εταιρεία μετά την κινέζικη και κρατική Sinochem Holdings που κατέχει το 37%, κάτι που δεν καλοβλέπει η ιταλική κυβέρνηση λόγω της μεγάλης επιρροής που έχουν οι Κινέζοι. 

Ήδη πέρσι το καλοκαίρι η ιταλική κυβέρνηση μπλόκαρε το δικαίωμα της Sinochem να επιλέξει αυτή τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pirelli παρά το γεγονός ότι έχει τα περισσότερα μέλη στο δ.σ. υποδεικνύοντας την Camfin ως εκείνη που θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια. 

Πλέον το συνολικό ποσοστό που κατέχει ο Tronchetti Provera στην Pirelli βρίσκεται στο 25,28% και αναμένεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να ανέβει έως και το 29,9% έπειτα και από σχετική έγκριση που του έδωσαν οι επενδυτικές του εταιρείες.

Piaggio Ελλάς: Black Friday προσφορές για Aprilia, Moto Guzzi και Piaggio

Όφελος έως και 1.500 ευρώ για συγκεκριμένα μοντέλα των τριών εταιρειών
Piaggio Hellas - Black Friday Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

6/11/2025

Η Piaggio Ελλάς ανακοίνωσε Black Friday προσφορές για συγκεκριμένα μοντέλα των Aprilia, Moto Guzzi και Piaggio με το όφελος για τους ενδιαφερόμενους να ξεκινά από τα 200 και να φτάνει έως και τα 1.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα η Piaggio Ελλάς θα προσφέρει για όλο τον Νοέμβριο μοντέλα των Aprilia, Moto Guzzi και Piaggio με Black Friday τιμές, οι οποίες ωστόσο αφορούν περιορισμένες ποσότητες, ανάλογα με το στοκ των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα το Piaggio Beverly στα 310 ή 400 κ.εκ. είναι διαθέσιμο με όφελος 200 ευρώ, από 5.099 ευρώ.

Για τις Aprilia η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει το Tuono 457 με όφελος στα 300 ευρώ και το Tuareg 660 με όφελος 750 ευρώ.

Στις μοτοσυκλέτες της Moto Guzzi το μεγαλύτερο όφελος των 1.500 ευρώ προκύπτει για τις σειρές των V100 Mandello και Stelvio. Παράλληλα η γκάμα των V85 είναι διαθέσιμη με όφελος που φτάνει τα 800 ευρώ, ενώ για τις V7 Stone και Special το όφελος φτάνει τα 700 ευρώ.

Βρείτε εδώ όλες τις προσφορές της Aprilia.
Βρείτε εδώ όλες τις προσφορές της Piaggio.
Βρείτε εδώ όλες τις προσφορές της Moto Guzzi.