City's Art - Το πρόγραμμα οδηγικών σεμιναρίων για Απρίλιο-Μάιο 2024

Και σύντομα θα ανακοινωθούν δυο ακόμα εκδηλώσεις για τον Ιούνιο
City's ART
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/4/2024

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης αναβατών scooter και μοτοσυκλετών City΄s ART -City΄s Advance Rider Training- που η Ομάδα του CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL διαχειρίζεται τα τελευταία 12 χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα είναι κοντά μας τους επόμενους μήνες με εκπαιδευτικά σεμινάρια στην πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων.

Στόχος του City’s ART είναι η παρουσίαση με απλό και κατανοητό τρόπο τις βασικές αρχές οδήγησης μιας μοτοσυκλέτας ή ενός scooter, μέσω της πετυχημένης μεθοδολογίας και της άρτιας τεχνικής κατάρτισης του CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL που διδάσκεται με επιτυχία τα τελευταία 41 χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης City΄s ART στοχεύει να καλύψει το κενό που υπάρχει στην εκπαίδευση των αναβατών δικύκλου, μια εκπαίδευση η οποία είναι ικανή να αυξήσει την ενεργητική ασφάλεια του αναβάτη καθώς εκείνος θα αποκτήσει κατανόηση και εμπιστοσύνη στην οδήγηση του δικύκλου του.

City's Art

Το πρόγραμμα σεμιναρίων του City’s ART για τους επόμενους μήνες έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 19 Απριλίου, 17:00, 16 θέσεις
  • Παρασκευή 17 Μαίου, 17:00, 24 θέσεις
  • Παρασκευή 31 Μαίου, 17:00, 24 θέσεις

Ώρα προσέλευσης των συμμετεχόντων τριάντα λεπτά πριν την έναρξη (16:30) και κόστος συμμετοχής 165 ευρώ.

Για τον Ιούνιο προγραμματίζονται δυο ακόμα εκδηλώσεις, λεπτομέρειες για τις οποίες θα ανακοινωθούν συντόμως.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο που σας εξυπηρετεί, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του City’s Art ΕΔΩ

Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα email στο [email protected] ή/και να καλέσετε στο τηλ. 6945893697 απογευματινές ώρες.

Ετικέτες

Περιφέρεια Αττικής: 388 νέες κάμερες για παραβάσεις κόκκινου σηματοδότη – Έχουν ήδη βεβαιώσει 4.000 κλήσεις

Ως το τέλος Ιουλίου όλες αυτές οι κάμερες θα έχουν τεθεί σε αυτόνομη λειτουργία
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/7/2026

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου, πως 388 νέες κάμερες της Περιφέρειας Αττικής είναι ήδη εγκατεστημένες και στις επόμενες δέκα μέρες θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

Πρόκειται για νέας γενιάς έξυπνες κάμερες με αποκλειστικό ρόλο την επιτήρηση παραβάσεων κόκκινου σηματοδότη. Αυτές προφανώς θα έχουν και πολλές άλλες ικανότητες μελλοντικά, ωστόσο σε πρώτη φάση ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα φανάρια.

Αποκάλυψε μάλιστα πως κάποιες από αυτές έχουν ως τώρα βεβαιώσει περίπου 4.000 παραβάσεις ερυθρού σηματοδότη και τα πρόστιμα έχουν ήδη αποσταλεί. Εδώ προκύπτει μια λογική αντίφαση μεταξύ των δηλώσεων «θα λειτουργήσουν σε 10 μέρες» και «έχουν ήδη βεβαιώσει 4.000 παραβάσεις», κάτι που πιθανότατα περιγράφει τη συγκομιδή κάποιων που ενδεχομένως έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία πιλοτικά.

Το ανησυχητικό είναι πως οι κάμερες αυτές θα λειτουργούν αυτόνομα, δηλαδή αποστέλλουν αυτόματα τη λυπητερή στους παραβάτες χωρίς να μεσολαβεί έλεγχος από αστυνομικό, με τον υπουργό να σπεύδει να τονίσει πως, «όποια λάθη υπήρξαν έχουν εξαλειφθεί», αντηχώντας την πρόσφατη παραδοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πως υπάρχουν τεχνικές αστοχίες στη λειτουργία των έξυπνων καμερών.

Αυτές ωστόσο αφορούν κατά βάση άλλα ζητήματα που προκαλούν σε μεγάλο ποσοστό λανθασμένες διαγνώσεις, όπως ζώνες ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ωστόσο η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη είναι κάτι που λογικά θα βεβαιώνεται με πολύ μικρότερο περιθώριο λάθους.

Όσον αφορά στις έξυπνες κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη που η κυβέρνηση σκοπεύει να απλώσει κατά χιλιάδες, ο σχετικός διαγωνισμός για τις πρώτες 1.000 έχει ακυρωθεί ήδη δύο φορές και προφανώς αργεί ακόμη η απόκτηση και εγκατάστασή τους, ωστόσο ο κ. Παπαστεργίου αποκάλυψε πως δύο επιπλέον τέτοιες κάμερες θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία, αποτελώντας μέρος της παρτίδας που αποκτήθηκε για πιλοτική λειτουργία.

Αυτές θα ελέγχουν πληθώρα παραβάσεων, όπως η μη χρήση προστατευτικού κράνους από μοτοσυκλετιστές, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πού θα τοποθετηθούν.

Παράλληλα, δέκα ακόμη φορητές κάμερες τεχνητής νοημοσύνης έχουν κάνει πιλοτικά το ντεμπούτο τους φορτωμένες σε αστικά λεωφορεία για να επιτηρούν τις λεωφορειολωρίδες.