City's Art - Το πρόγραμμα οδηγικών σεμιναρίων για Απρίλιο-Μάιο 2024

Και σύντομα θα ανακοινωθούν δυο ακόμα εκδηλώσεις για τον Ιούνιο
City's ART
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/4/2024

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης αναβατών scooter και μοτοσυκλετών City΄s ART -City΄s Advance Rider Training- που η Ομάδα του CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL διαχειρίζεται τα τελευταία 12 χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα είναι κοντά μας τους επόμενους μήνες με εκπαιδευτικά σεμινάρια στην πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων.

Στόχος του City’s ART είναι η παρουσίαση με απλό και κατανοητό τρόπο τις βασικές αρχές οδήγησης μιας μοτοσυκλέτας ή ενός scooter, μέσω της πετυχημένης μεθοδολογίας και της άρτιας τεχνικής κατάρτισης του CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL που διδάσκεται με επιτυχία τα τελευταία 41 χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης City΄s ART στοχεύει να καλύψει το κενό που υπάρχει στην εκπαίδευση των αναβατών δικύκλου, μια εκπαίδευση η οποία είναι ικανή να αυξήσει την ενεργητική ασφάλεια του αναβάτη καθώς εκείνος θα αποκτήσει κατανόηση και εμπιστοσύνη στην οδήγηση του δικύκλου του.

City's Art

Το πρόγραμμα σεμιναρίων του City’s ART για τους επόμενους μήνες έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 19 Απριλίου, 17:00, 16 θέσεις
  • Παρασκευή 17 Μαίου, 17:00, 24 θέσεις
  • Παρασκευή 31 Μαίου, 17:00, 24 θέσεις

Ώρα προσέλευσης των συμμετεχόντων τριάντα λεπτά πριν την έναρξη (16:30) και κόστος συμμετοχής 165 ευρώ.

Για τον Ιούνιο προγραμματίζονται δυο ακόμα εκδηλώσεις, λεπτομέρειες για τις οποίες θα ανακοινωθούν συντόμως.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο που σας εξυπηρετεί, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του City’s Art ΕΔΩ

Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα email στο [email protected] ή/και να καλέσετε στο τηλ. 6945893697 απογευματινές ώρες.

Ετικέτες

Νέα μείωση 10 σεντς στο ντίζελ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Οι ανατιμήσεις την έχουν ήδη καταπιεί

Είκοσι μέρες μετά την εξαγγελία για προσωρινές μειώσεις τιμών σε βενζίνη και ντίζελ με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, έρχεται επέκταση του μέτρου για το πετρέλαιο κίνησης
fuel
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/7/2026

Στις 7 Ιουλίου 2026 ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει μειώσεις 10 σεντς στις λιανικές τιμές της βενζίνης και 5 στο ντίζελ κίνησης για όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού, με τα χρήματα να προκύπτουν χάρη στη χρηματοδοτική συμβολή των διυλιστηρίων.

Στο μεταξύ όμως ο πόλεμος στον Περσικό Κόλπο έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και η τιμή του πετρελαίου έχει ξαναπάρει τον ανήφορο κι έτσι, μετά το “ευχάριστο” διάλειμμα που έριξε τις τιμές στα ελληνικά πρατήρια στα επίπεδα των 1,80+ ευρώ, η βενζίνη έχει ξανανέβει στα 2 ευρώ παρά τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Έτσι την Κυριακή 26 Ιουλίου στην τακτική του ενημέρωση ο επικεφαλής της κυβέρνησης ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση 10 σεντς, αυτή τη φορά αποκλειστικά στο ντίζελ και όχι και στη βενζίνη, εμφανώς στοχεύοντας κυρίως στον επαγγελματικό κλάδο, με το συνολικό όφελος να διαμορφώνεται στα 15 σεντς ανά λίτρο ντίζελ.

Το πρόβλημα είναι πως αυτό το όφελος έχει ήδη εξανεμιστεί, καθώς η μέση πανελλαδική τιμή του ντίζελ κίνησης είχε φορτωθεί με επιπλέον 17,5 σεντς από τις 10 ως τις 23 Ιουλίου χάρη στη νέα αναζωπύρωση στο μέτωπο Ιράν-ΗΠΑ. Το ίδιο συνέβη και με τη βενζίνη, καθώς η αύξηση της χονδρικής τιμής σε αυτό το διάστημα όχι απλώς εξαφάνισε τα 10 σεντς, αλλά εν τέλει η τιμή στην αντλία αυξήθηκε προς 2,4 σεντς ανά λίτρο κατά μέσο όρο.

Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι πως οι προσωρινές αυτές μειώσεις στα καύσιμα κίνησης μοιάζουν τόσο αποτελεσματικές ως θεραπεία στην ακρίβεια όσο ένα τσιρότο σε σπασμένο κόκκαλο, ωστόσο υπάρχει πάντα ο αντίλογος πως χωρίς αυτές τα 2 ευρώ ανά λίτρο της βενζίνης θα ήταν 2,10.

Από την άλλη έχουμε θίξει τόσες και τόσες φορές το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και γενικά η υπερφορολόγηση των καυσίμων η οποία, όχι μόνο αναλογεί σε πάνω από το 60% της τιμής στην αντλία, αλλά επιπλέον λειτουργεί και ως αντικίνητρο στη μείωση τιμών για να μην χάσει το κράτος τα αντίστοιχα αυξημένα έσοδα.

Σε έναν ιδανικό κόσμο η πολιτική εξουσία θα έπρεπε να βοηθήσει τους πολίτες της λαμβάνοντας μέτρα με ουσιαστικό αποτέλεσμα, όπως έκαναν τόσες και τόσες κυβερνήσεις άλλων χωρών στην Ευρώπη που έβαλαν χέρι σε φόρους και ΦΠΑ για να διατηρήσουν τις τιμές σε βιώσιμα επίπεδα και μάλιστα όχι μόνο για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά όσο διαρκεί ο πόλεμος και οι ανατιμήσεις που αναπόφευκτα δημιουργεί. Αυτά βέβαια αν στο τέλος της ημέρας θες να κάνεις πραγματικό έργο, ειδάλλως αρκούν οι εξαγγελίες που γράφουν όμορφα στο γυαλί και τίποτα περισσότερο.