Δηλώστε συμμετοχή για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του REOC

Στις 9 Δεκεμβρίου, στις 13.00, στην ταβέρνα Άρης στη Βαρυμπόμπη
2023 Xmas REOC Party
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Δηλώστε τώρα συμμετοχή για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Royal Enfield Owners Club Greece (REOC), που θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα Άρης στη Βαρυμπόμπη στις 13:00 το μεσημέρι, όπου τα μέλη της λέσχης αλλά και οι φίλοι της Royal Enfield θα διασκεδάσουν, θα φάνε, θα πιουν και θα χορέψουν με ζωντανή Ελληνική μουσική όπως παλιά! Fix μενού 20 ευρώ/άτομο (τα ποτά εξαιρούνται), και απαραίτητη η κράτηση. Δεν χρειάζεται να είστε μέλη του REOC για να συμμετέχετε. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους! Το REOC σας περιμένει για να περάσετε όμορφα, με ανταλλαγή ιστοριών γεμάτες από Royal Enfield και όχι μόνο! Πληροφορίες της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Ετικέτες

Η Kawasaki παρουσιάζει το EC-2: Στρατιωτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου

Αντικαθιστά το EC-1 στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, μετά από τέσσερις δεκαετίες
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Η Kawasaki Heavy Industries που ασχολείται με την αεροναυπηγική, διαστημική, ναυπηγική, ενεργειακές εγκαταστάσεις, ρομποτική κλπ., παρουσίασε το EC-2, ένα μαχητικό αεροσκάφος που αντικαθιστά το μοντέλο EC-1.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες σε υπηρεσία, το αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου EC-1 αποσύρθηκε το 2025 και τη θέση του αναμένεται να πάρει το νέο μοντέλο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την JASDF (Japan Self-Defense Forces) φαίνεται στην ουρά και ο αριθμός αναγνώρισης 68-1203, που υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος δεν είναι καινούργιο, αλλά εννέα ετών και προηγουμένως χρησίμευε ως C-2 σε υπηρεσίες στρατιωτικών μεταφορών.

c1

Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει δοκιμές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος τη φετινή χρονιά και τη λειτουργία του από την επόμενη. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μία τροποποίηση του αεροσκάφους που η Kawasaki δεν θέλει να αποκαλύψει, κρύβοντας στην ουσία το μπροστινό του μέρος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο σύστημα παρεμβολής, όπως το Toshiba J/ALQ-5, για να μπερδεύει τα εχθρικά ραντάρ ή για να μπορεί να επικοινωνήσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το EC-2, που η ανάπτυξη του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021 και η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το EC-2 σχεδιάζεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο από τα μέσα του 2027 και πιθανότερη βάση των τεσσάρων αεροσκαφών που σε πρώτη φάση θα εξοπλίσουν την Ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι στην πόλη Iruma της επαρχίας Saitama, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Tokyo.