REOC International Rally 2023 - Στην Ελλάδα τον Ιούνιο!

Η Παγκόσμια συνάντηση του επίσημου Owners Club της Royal Enfield
REOC Rally 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/4/2023

Τα μέλη του Αγγλικού club REOC UK (Royal Enfield Owners Club UK) διοργανώνουν την παγκόσμια συνάντηση των αναβατών της βρετανικής εταιρείας για το 2023 στην Παλαιά Επίδαυρο στο κάμπινγκ “Νίκολας 1” στις 2-4 Ιουνίου, με το ελληνικό παράρτημα να έχει αναλάβει τη διοργάνωση.

Το Αγγλικό club REOC UK (Royal Enfield Owners Club UK), το οποίο απαριθμεί 2.000 μέλη ανά δύο χρόνια οργανώνει παγκόσμια συνάντηση των μελών της αγγλικής εταιρείας σε διάφορες χώρες του κόσμου ή στην Αγγλία.

Φέτος η χώρα που επιλέχθηκε για την συγκεκριμένη συνάντηση είναι η Ελλάδα -όπου διαθέτει παράρτημα του REOC UK από το 2016- και συγκεκριμένα η Παλαιά Επίδαυρος. Μέλη από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν με τις αγαπημένες τους Royal Enfield ώστε να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Την οργάνωση της συγκεκριμένης συνάντησης έχει αναλάβει το ελληνικό παράρτημα του REOC UK, το οποίο θα φροντίσει να υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους καλεσμένους.

Κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου οι φίλοι της Royal Enfield θα απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες οι οποίες έχουν σκοπό να τους ψυχαγωγήσουν αλλά και να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου. Ενδεικτικά θα πραγματοποιηθούν ημερήσιες βόλτες, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παρουσιάσεις από σημαντικές προσωπικότητες, καλλιστεία μοτοσυκλετών αλλά και μουσικές βραδιές.

REOC

O ιστορικός της Royal Enfield Gordon May που αποτελεί μια εμβληματική μορφή για την εταιρεία θα έρθει οδικώς από το Μάντσεστερ της Αγγλίας με ένα ολοκαίνουργιο Royal Enfield Super Meteor 650, ενώ ο Ολλανδός ταξιδευτής Benno Graas που έχει διανύσει 580.000 χλμ σε όλο τον κόσμο με μία Royal Enfield Bullet 350 του 1982 με τρέιλερ, θα έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Από την συγκεκριμένη συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο Έλληνας ιστορικός Γιάννης Λιάπης, ο οποίος έχει αποτυπώσει στα βιβλία του την ιστορία της κλασσικής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα από το 1894 έως τη δεκαετία του 1960!

Ετικέτες

Ινδία - Παράλληλα θα πωλούνται ΚΤΜ 350 και 390, τι θα γίνει με Bajaj και Triumph 400

Η φρορολογική αναμόρφωση στην Ινδία φέρνει τα πάνω-κάτω στην ινδική παραγωγή
ktm 390 adventure
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/3/2026

Η Ινδία προέβη σε μια ευρεία αναδιαμόρφωση των φορολογικών συντελεστών της και, όσον αφορά στα δίκυκλα, η αλλαγή που κάνει τη διαφορά είναι ο ορισμός των 350 κυβικών εκατοστών ως σημείο καμπής. Τα δίκυκλα με κινητήρες έως 350 cc έχουν φορολογικό συντελεστή 18%, ενώ ξεπερνώντας αυτό το όριο μπαίνουν σε μια κλίμακα πολυτελείας με φόρο 40%.

Αυτό σημαίνει πως οι Ινδοί κατασκευαστές βλέπουν τον κίνδυνο αρκετές μοτοσυκλέτες τους να βρεθούν με υπολογίσιμο "καπέλο" στην εγχώρια αγορά τους – η οποία, με περισσότερες από 20 εκατομμύρια ταξινομήσεις τον χρόνο, δεν είναι ακριβώς αμελητέα, όταν η Ευρώπη παίζει αθροιστικά γύρω στο ένα εκατομμύριο ετησίως.

triumph

Πρόσφατα ο ηγέτης της Bajaj, Rajiv Bajaj, εξήγησε πώς η εταιρεία του θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Και ο λόγος του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα μέρη μας, καθώς η Bajaj δεν έχει μόνο τη δική της παραγωγή, αλλά πλέον και την ΚΤΜ, ενώ κατασκευάζει και για λογαριασμό της Triumph τα μονοκύλινδρα 400άρια της.

Πρόσφατα λοιπόν, ο κύριος Bajaj είχε αποκαλύψει πως τα μικρά μονοκύλινδρα Triumph θα μικρύνουν ελαφρώς σε κυβισμό ώστε να ενταχθούν στη χαμηλότερη φορολογική βαθμίδα – ζήτημα επιβίωσης στη μάχη της ινδικής αγοράς. Αυτό που δεν μας είχε εξηγήσει είναι τι θα γίνει με τις άλλες δύο εταιρείες που σχετίζονται με το όνομά του, Bajaj και KTM.

bajaj dominar 400

Το πλάνο της Bajaj είναι να προσαρμόσει όλα τα μοντέλα 400 κυβικών των Bajaj, Triumph και ΚΤΜ στα νέα δεδομένα, δηλαδή να μικρύνουν ελαφρώς οι χωρητικότητες των κινητήρων τους ώστε να εμπίπτουν στον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή των 350 cc.

Στις περιπτώσεις των Bajaj και Triumph, αυτός θα είναι ο μόνος διαθέσιμος κυβισμός, ωστόσο στην ΚΤΜ φαίνεται πως θα κινηθεί διαφορετικά. Έτσι σε πρώτη φάση τα μοντέλα της οικογένειας 390 θα συνεχίσουν να διατίθενται με τον κινητήρα των 399 cc που έχουν σήμερα και θα πωλούνται παράλληλα με τα νέα υποκυβισμένα μοντέλα των 350 cc.

Αυτό βέβαια αφορά στην ινδική αγορά – και ίσως κάποιες άλλες ασιατικές – καθώς στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανό να μην αντιληφθούμε τίποτε αφού λογικά τα 390 θα συνεχίσουν να πωλούνται ως τα γνωρίζουμε.

 

Ετικέτες