REOC International Rally 2023 - Στην Ελλάδα τον Ιούνιο!

Η Παγκόσμια συνάντηση του επίσημου Owners Club της Royal Enfield
REOC Rally 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/4/2023

Τα μέλη του Αγγλικού club REOC UK (Royal Enfield Owners Club UK) διοργανώνουν την παγκόσμια συνάντηση των αναβατών της βρετανικής εταιρείας για το 2023 στην Παλαιά Επίδαυρο στο κάμπινγκ “Νίκολας 1” στις 2-4 Ιουνίου, με το ελληνικό παράρτημα να έχει αναλάβει τη διοργάνωση.

Το Αγγλικό club REOC UK (Royal Enfield Owners Club UK), το οποίο απαριθμεί 2.000 μέλη ανά δύο χρόνια οργανώνει παγκόσμια συνάντηση των μελών της αγγλικής εταιρείας σε διάφορες χώρες του κόσμου ή στην Αγγλία.

Φέτος η χώρα που επιλέχθηκε για την συγκεκριμένη συνάντηση είναι η Ελλάδα -όπου διαθέτει παράρτημα του REOC UK από το 2016- και συγκεκριμένα η Παλαιά Επίδαυρος. Μέλη από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν με τις αγαπημένες τους Royal Enfield ώστε να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Την οργάνωση της συγκεκριμένης συνάντησης έχει αναλάβει το ελληνικό παράρτημα του REOC UK, το οποίο θα φροντίσει να υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους καλεσμένους.

Κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου οι φίλοι της Royal Enfield θα απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες οι οποίες έχουν σκοπό να τους ψυχαγωγήσουν αλλά και να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου. Ενδεικτικά θα πραγματοποιηθούν ημερήσιες βόλτες, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παρουσιάσεις από σημαντικές προσωπικότητες, καλλιστεία μοτοσυκλετών αλλά και μουσικές βραδιές.

REOC

O ιστορικός της Royal Enfield Gordon May που αποτελεί μια εμβληματική μορφή για την εταιρεία θα έρθει οδικώς από το Μάντσεστερ της Αγγλίας με ένα ολοκαίνουργιο Royal Enfield Super Meteor 650, ενώ ο Ολλανδός ταξιδευτής Benno Graas που έχει διανύσει 580.000 χλμ σε όλο τον κόσμο με μία Royal Enfield Bullet 350 του 1982 με τρέιλερ, θα έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Από την συγκεκριμένη συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο Έλληνας ιστορικός Γιάννης Λιάπης, ο οποίος έχει αποτυπώσει στα βιβλία του την ιστορία της κλασσικής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα από το 1894 έως τη δεκαετία του 1960!

Ετικέτες

Shoei Helmet Park – Εγκαίνια για το πρώτο μουσείο της Shoei παρουσία Marc Marquez

Λίγο έξω από το Τόκυο, η Shoei έχει πλέον ένα πληρέστατο μουσείο γεμάτο πρωταθλήματα σε δύο και τέσσερεις τροχούς
shoei helmet park
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/4/2026

Την Παρασκευή 17 Απριλίου η Shoei εγκαινίασε το Shoei Helmet Park στην Inashiki City, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τόκυο, με τον πιο γνωστό ίσως εν ενεργεία πρωταθλητή της να δίνει το παρόν, τον Marc Marquez.

shoei_helmet_park
O Marc Marquez στα εγκαίνια δίπλα στο άγαλμα της μασκότ της πόλης, που εδώ ντύνεται με καπελάκι Shoei και ξύνει γόνατο

Πρόκειται για έναν πολυχώρο στην καρδιά του οποίου δεσπόζει το μουσείο της εταιρείας, με όλη την ιστορία της από το 1958 που ιδρύθηκε. Αυτή περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά από σπουδαίους πρωταθλητές αγώνων μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, από τον Ayrton Senna ως τον Wayne Rainey, αλλά και της σύγχρονης εποχής με τους αδελφούς Marquez, Marc και Alex, τον Toprak Razgatlioglu και πολλούς άλλους.

shoei_helmet_park
Από αριστερά: Eddie Lawson, Wayne Rainey, Wayne Gardner, Norifumi Abe

Παράλληλα, το Shoei Helmet Park περιλαμβάνει ένα σύγχρονο κατάστημα στο ισόγειο όπου θα βρει κανείς την πλήρη γκάμα προϊόντων της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς και παράπλευρες δραστηριότητες για να γεμίσει ευχάριστα ο χρόνος παραμονής του επισκέπτη εκεί.

shoei_helmet_park

Αυτές περιλαμβάνουν φαγητό και καφέ στο εστιατόριο Helmet Pizza, καθώς και οδήγηση σε προσομοιωτή μοτοσυκλέτας στον οποίο μπορείς να διαλέξεις ποιον από τους αναβάτες της Shoei θες να υποδυθείς.

shoei_helmet_park

Το Shoei Helmet Park βρίσκεται στη διεύθυνση 6-1 Edosaki Mirai, Inashiki City, Ibaraki Prefecture και θα είναι ανοικτό καθημερινά από 11:00-19:00 (πλην Τρίτης και Τετάρτης), ενώ σαββατοκύριακα και αργίες οι ώρες λειτουργίας του είναι 10:00-18:00.

Οι επισκέπτες μπορούν να κλείνουν εισιτήρια μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου από την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026

Ετικέτες