Έκλεισε το εργοστάσιο της Bimota

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους οριστικά
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/9/2017

Δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν ότι η Bimota, η οποία ταλανιζόταν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, κατέβασε ρολά στο εργοστάσιο στο Rimini οριστικά.

Σύμφωνα μ' αυτά τα δημοσιεύματα, το εργοστάσιο έχει πλέον αδειάσει και έχουν αφαιρεθεί οι ταμπέλες και οι επιγραφές, ενώ το στοκ των ανταλλακτικών έχει μεταφερθεί σε αποθήκες που βρίσκονται εκεί κοντά. Οι νυν ιδιοκτήτες της φίρμας λέγεται πως έχουν συναρμολογήσει τα πιο πρόσφατα μοντέλα της εταιρείας σε κάποιες εγκαταστάσεις στην Ελβετία από τα εναπομείναντα εξαρτήματα, ενώ είναι άγνωστο ακόμη το τι θα συμβεί όταν τελειώσει αυτό το απόθεμα ανταλλακτικών και εξαρτημάτων. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι δεσμοί και οι ρίζες με την γενέτειρα της Bimota στο Rimini έχουν αποκοπεί εντελώς.

Η πρώτη ουσιαστική απώλεια για την Bimota ήταν η αποχώρηση του Massimo Tamburini για να πάει στην Ducati, αν και μετά από αυτό η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές μοτοσυκλέτες που είχαν μια αξιοπρεπή εμπορική πορεία. Το δεύτερο αρνητικό ορόσημο της Bimota ήταν το 1997 με την δημιουργία του δίχρονου Vdue, ένα φιλόδοξο project με έναν κινητήρα δικής της κατασκευής το οποίο όμως κατέληξε άδοξα εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισαν με τον άμεσο ψεκασμό.

Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε και η οικονομική κατάρρευση για την Bimota, αν και το 2003 έγινε μια προσπάθεια αναγέννησης με τη δημιουργία κάποιων μοντέλων, που όμως δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να επαναφέρει το εργοστάσιο στα επίπεδα του παρελθόντος. Πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία κατέγραψε άλλη μια σημαντική απώλεια, αυτή του Pierluigi Marconi ο οποίος ήταν ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του σχεδιαστικού τμήματος που αναγκάστηκε να παραιτηθεί –ακολουθούμενος από πολλά μέλη της ομάδας του- λόγω μη καλής επικοινωνίας και συνεργασίας με τους τωρινούς ιδιοκτήτες της Bimota.

Πάντως, αν έχουμε μάθει κάτι από το παρελθόν, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διαγράψουμε οριστικά την Bimota από τον χάρτη, μόνο που αυτή τη φορά θα χρειαστεί ένας πολύ γενναίος επενδυτής με τα χρήματα στην τσέπη, προκειμένου να επαναφέρει την ιστορική φίρμα στη ζωή.

Δύο χρόνια στέρηση οδήγησης στον αναβάτη που προσπάθησε να φύγει! Δίωξη για 5 αδικήματα

Στοχευμένη ενέργεια για μοτοσυκλέτες χωρίς πινακίδες
Δύο χρόνια στέρηση οδήγησης στον αναβάτη που προσπάθησε να φύγει! Δίωξη για 5 αδικήματα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/12/2025

Εξέδωσε ενημέρωση η ΕΛΑΣ για το χθεσινό περιστατικό που καταγράφθηκε από κάμερα ασφαλείας, κατά το οποίο αναβάτης μοτοσυκλέτας προσπάθησε να φύγει από μπλόκο της Τροχαίας σε όλο το πλάτος της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες, πως ήταν μία ενέργεια με στόχο τις μοτοσυκλέτες, διακόπτοντας πλήρως την κίνηση σε όλα τα ρεύματα της Αττικής Οδού με ευθύνη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), 

Συνολικά βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις για στέρηση ή δυσδιάκριτες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης κτλ, ενώ αφαιρέθηκαν 16 άδειες ικανότητας οδήγησης, 12 άδειες κυκλοφορίας και 10 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Δύο χρόνια στέρηση οδήγησης στον αναβάτη που προσπάθησε να φύγει! Δίωξη για 5 αδικήματα

Στο τμήμα όμως διανυκτέρευσε ένας 28χρονος πολίτης και σήμερα το πρωί πηγαίνει στον Εισαγγελέα γιατί προσπάθησε να διαφύγει από το συγκεκριμένο μπλόκο.

Αναβάτης μοτοσυκλέτας προσπάθησε να διαφύγει από μπλόκο στην Αττική Οδό και αυτό δεν πήγε ιδιαίτερα καλά [VIDEO]

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και μη συμμόρφωση σε σήμα στάσης από ένστολο αστυνομικό.

Η ΕΛΑΣ του καταλογίζει επίσης τραυματισμούς δύο αστυνομικών και πρόσκρουση σε μοτοσυκλέτα τρίτου, που επίσης τον είχαν σταματήσει για έλεγχο.

Διαπιστώθηκε επί τόπου στο σημείο ότι στις 27 Οκτωβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Καματερού είχαν αφαιρέσει την άδεια ικανότητας του 28χρονου οδηγού για χρονικό διάστημα 365 ημερών, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο και είδαν πως είχε μόνο δίπλωμα αυτοκινήτου και όχι μοτοσυκλέτας. Για τον λόγο αυτό του επιβλήθηκε αμέσως πρόστιμο 865 Ευρώ και επιπλέον αφαίρεση του διπλώματος για 425 ημέρες.

Ο Εισαγγελέας θα αποφανθεί σήμερα για τις υπόλοιπες κατηγορίες.